Citroen Saxo VTS 1.6 16V by SchoneNK

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SchoneNK
    CBC Senator XXL
    • 17.04.2006
    • 564
    • Beograd
    • Honda Accord CL7

Citroen Saxo VTS 1.6 16V by SchoneNK

Vrlo je tesko imenovati temu pored postojećeg broja onih koje su posvecene ovom automobilu. Predstavljanje je na prvom mestu ovde kao izraz zahvalnosti Shonsy-ju i Zverku na pomoci i strpljenju

Auto je skoro pazaren pa nema nekih reprezentativnih fotki, kojih ce svakako biti. Ono sto se pokazalo kao najteze u fazi kupovine jeste nalazak majstora/servisa za pregled automobila. Nijedan nije bio dostupan, pa sam na kraju otisao kod momka koji se ne bavi isljucivo francuzima. Dobio sam potvrdu da automobil nije imao vecu havariju i toplu preporuku da uzmem nesto ozbiljnije

Auto je malo cukan i zamazivan, ali mi je bitno da nije bilo vece havarije. Veliki servis tek sledi ako uspem da uganjam jednog od majstora koji su dobili preporuku.

Dakle, godiste je 2002., presao je po satu 112k km i kao sto mozete videti sve je u fabrickom stanju, cak je i nosac citroenov. Anomalije koje bih izdvoji odnose se i na auto i na ponasanje. Nakon prvog sipanja goriva na jugopetrolu dobio sam poklon u vidu check engine lampice, koja se sledeci dan ugasila i nije palila. Najbitniji detalj i pitanje vezano je za gume. U pitanju su Pirelli 195/45 R15 koje sam naduvao na propisanih 2,3 i 2 bara. Kada sam ga izvezao sa placa bile su jedan bar ispod i cinilo mi se da je automobil iznenadjujuce udoban

Nakon sto sam ih naduvao ukljucio sam se na auto put iz Omladinskih i nagazio ka Gazeli. Za cas sam dosao do 150 i zinuo zatecen ponasanjem automobila. Na onim neravninama kod arene poceo je tako da skace, a sto je najgore duboki kolotrazi su ga tako bacali levo desno da sam odmah smanjio brzinu na propisanu. To sam doziveo samo u novom Twingu GT sa stotinjak ks. Pitanje je da li je to ono sto mogu ocekivati od ovog automobila kao normalnu pojavu?

Enterijer sam unapred doziveo kao oskudan i ne bas kvalitetan pa nisam nesto razocaran. Jedino je neobicno kako je sve prilicno lepo ocuvano sem obruca volna koji je dosta ofucan. Pod ispod papucica je jako ocuvan kao i papucice, a i kompletna tabla kao i menjac su u jako lepom stanju.

Mislim da je ovo i vise nego sto treba za predstavljanje, pa nakon servisa nesto vise. Odmah da naglasim da ce automobil ostati u fabrickom stanju, posto je i ovo dosta neozbiljno za moje godine
    www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Citroen Saxo VTS 1.6 16V by SchoneNK

ajde da ti i ovako pozelim srecu i sto vise trouble free kilometara sa njim. nadam se da ces brzo skapirati neke stvari i preci na nesto ozbiljnije . u svakom slucaju ce ti biti zabavno sa njim.
    ajmo sad redom, prvo zasto sipas gorivo na JP kad sa njihovim buckurisem ni skuter nece da radi kako treba a ne motor koji je osetljiv na lose gorivo. dakle, gorvo sipas na ECO, LUK i MOL. nigde vise. ovo sto si pitao za kolotrag ce ti se stalno desavati na tom autu prvo zbog kratkog medjuosovinskog rastojanja a drugo zbog sirokih guma a ako je to bacanje u tolikoj meri izrazeno i to da ti drzis volan pravo a auto plese, onda nesto ne valja na trapu. pritisak u gumama ces vremenom sam namestiti onako kako tvom stilu voznje odgovara. naravno azot da se ne bi svake nedelje drndao sa dopumpavanjem ili ispumpavanjem. u principu, to bi bilo to u ponedeljak ti javljam za servis sta i kako i jos nesto, kad vec sve precesljavas bilo bi dobro da operes i dizne pa da kad uradis sve poleti bas onako kako treba. jos jednom cestitam na kupovini i uzivaj u njemu. e da, kad rece da neces nista da menjas na njemu ja bi samo felne uradio u boju auta i da bude sve spic
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• SchoneNK
      CBC Senator XXL
      • 17.04.2006
      • 564
      • Beograd
      • Honda Accord CL7

Originally posted by zverko
      e da, kad rece da neces nista da menjas na njemu ja bi samo felne uradio u boju auta i da bude sve spic
      Videcemo sta je sa trapom. Delovao je sasvim ok tokom voznje dok nisam napumpao gume. Sto se tice benzinskih p., svako ima neku teoriju pa ostaje da vidimo sta ovom malisanu najvise prija od domace ponude

Pod fabrickim stanjem smatram opsti izgled. Ne iskljucujem neke izmene poput felni i izduva. U svakom slucaju, poznavajuci moj odnos prema automobilima i sve laganiji stil voznje siguran sam da ce sledeci vlasnik dobiti ovaj automobil u mnogo boljem stanju nego sto je sada
      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• VR6
        CBC Senator XXL
        • 31.10.2004
        • 512
        • Sarajevo

Ako volis lagan stil voznje, onda si definitivno kupio pogresan automobil

Saxo nije auto, nego igracka i kao takvog ga treba i gledati. Udoban definitivno nije, preko neravnina hoce skakati a i kolotrazi ga uznemiravaju, posebno pri vecim brzinama. Vidjet ces sta je brzina kad uhvatis 170-180 km/h, imas osjecaj da ce svaki cas poletjeti. Ti provjeri ovjes, al ja mislim da je to normalna stvar na tom autu. I to ne samo na Saxu, nego na jos nekim vozilima sa sirim gumama niskog profila. Velike brzine nisu za Saxa, on je odlican u ubrzanjima i kratkim ostrim krivinama, gdje bas sve s njim mozes uraditi, hoces da klize preko njuske, il na sva cetri il da izbaci straznji kraj, sve ce uraditi po zelji.

Sto se lampice tice, evo zverko ti je napisao, vjerovatno je do goriva. Meni se nikad nije palila, mozda je u BiH bolje gorivo

Comment

• SchoneNK
          CBC Senator XXL
          • 17.04.2006
          • 564
          • Beograd
          • Honda Accord CL7

Originally posted by VR6
          Ako volis lagan stil voznje, onda si definitivno kupio pogresan automobil
          Mozda, pokusacemo da nadjemo zajednicku rec. Ako nismo jedan za drugog - zna se

Originally posted by VR6
          Sto se lampice tice, evo zverko ti je napisao, vjerovatno je do goriva. Meni se nikad nije palila, mozda je u BiH bolje gorivo
          E pa zemljače i to cemo da proverimo

Comment

• SAXO
            CBC Senator
            • 16.12.2007
            • 251
            • Meljak

Prvo cestitam na kupovini,deluje dosta dobro na slici

Sto se tice kolotraga budi siguran da je ovo sto je Zverko rekao 100 % tacno,malo osovinsko rastojanje siroke gume i nizak profil doprinose tome.Znam po svom Saxu kad sam presao sa 165-65-14 na 195-45-15 odmah se osetilo bacakanje zadnjeg kraja u dubljim kolotrazima

Comment

• shonsy
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 1391
              • London/Beograd
              • Honda CBR 125R

Ajde i ja da cestitam... pa kolega CESTITAM!
              Stvarno da ga ne ureknem, strasan primerak, a kad se na to doda cena, garancija i uslovi, to je samo za pozeleti!
              Sto se bacakanja tice, jbg, moras se navici da nas put oko Gazele nije za zaletanje. Saxonijem tuda idem 50 km\h desnom trakom do prvog iskljucenja, ne samo zbog kolotraga, vec i zbog onih poprecnih izbocina skoro velicine lezecih pandura. Takodje ces, sad kad imas takav auto, morati da naucis svaku rupu, saht i ostale "prepreke" na putu. Naravno red bi bio da ga sad ljudski provozamo, a ne ono malo po ulicici, pa da vidimo sta je sa tim trapom, ubrzanjem i sve ostalo.

Pozz

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

cekaj neka ga prvo dovede u red tj da pretrese sve pa onda pun gas nego nije mi jasan ovaj deo "garancija, uslovi", o cemu se radi?

Comment

• skijash
                  CBC Senator XXL
                  • 07.09.2007
                  • 1354
                  • Beograd
                  • wrx

Ooo, to je taj sakso u fabričkom stanju o kome sam slušao
                  Ignoriši neudobnu vožnju, osećaj konzerve pri zatvaranju vrata i slično i dobićeš vrlo zabavan autić za vožnju i divljanje. Ako ne nameravaš da se zabavljaš na taj način, onda si definitivno pogrešio auto ili bar verziju, vts previše troši i previše košta da se održava da bi ga vozio lagano

Comment

• shonsy
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 1391
                    • London/Beograd
                    • Honda CBR 125R

cekaj neka ga prvo dovede u red tj da pretrese sve pa onda pun gas nego nije mi jasan ovaj deo "garancija, uslovi", o cemu se radi?
                    Auto je koliko se secam odrzavan u ovlascenom servisu u Milanu i ima kompletnu dokumentaciju, te gazda daje garanciju od 6 meseci na sve osim na kvacilo. A druga stvar je cena, koja je odlicna!

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

cool , cool... negooo jel neko od vas bio na ostruznici sinoc. slusam sad neke price da je SchoneNK nastradao tj da ga je neki lik udario kolima i da ga je nagrdio. ne javljda mi se na tel pa se tripujem da je stvarno on u pitanju. jel zna neko nesto vise o tome?

Comment

• SchoneNK
                        CBC Senator XXL
                        • 17.04.2006
                        • 564
                        • Beograd
                        • Honda Accord CL7

cool , cool... negooo jel neko od vas bio na ostruznici sinoc. slusam sad neke price da je SchoneNK nastradao tj da ga je neki lik udario kolima i da ga je nagrdio. ne javljda mi se na tel pa se tripujem da je stvarno on u pitanju. jel zna neko nesto vise o tome?
                        Ju, ju, ju, daleko bilo Nisam seo u kola od petka. Eno malise na parkingu drema Nije valjda da ima jos neki zlatan VTS, ja sam mislio da imam unikatan

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

ne ne, gluvi telefoni su bili u pitanju... izvinjavam se... dobro je... u svakom slucaju, desilo se njesra i neko je povredjen...

Comment

• SchoneNK
                            CBC Senator XXL
                            • 17.04.2006
                            • 564
                            • Beograd
                            • Honda Accord CL7

Originally posted by shonsy
                            Ajde i ja da cestitam... pa kolega CESTITAM!
                            Stvarno da ga ne ureknem, strasan primerak, a kad se na to doda cena, garancija i uslovi, to je samo za pozeleti!
                            Sto se bacakanja tice, jbg, moras se navici da nas put oko Gazele nije za zaletanje. Saxonijem tuda idem 50 km\h desnom trakom do prvog iskljucenja, ne samo zbog kolotraga, vec i zbog onih poprecnih izbocina skoro velicine lezecih pandura. Takodje ces, sad kad imas takav auto, morati da naucis svaku rupu, saht i ostale "prepreke" na putu. Naravno red bi bio da ga sad ljudski provozamo, a ne ono malo po ulicici, pa da vidimo sta je sa tim trapom, ubrzanjem i sve ostalo.

Pozz
                            Ti izgleda nisi nikog odavno odrao pa si nasao mog sirotana Cek da mu zalecim nazeb, pa cemo sve to fino da izmerimo pravom opremom, kako to dolikuje. Sto se tice garancije, na to se ne bih previse oslanjao.

@Skijash
                            Sto se tice nacina voznje, odrzavanje dosta kosta i bez gasiranja, ali i visina troskova verovatno eksponencijalno raste sa papucicom gasa blize podu

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

Hehehe ma nisam mislio uopste na uporedni test, vec da njega provozamo lepo ne bi li ti to pomoglo da pribliznije odredis eventualne kvarove.
                              A i ne bi imalo nikakvu svrhu testirati ga protiv mog saxa kada svi znamo koliko sam jaci u odnosu na stock saxice, tebi treba recimo GoranBG koji ima potpuno fabrickog saxa u dokazanom dobrom stanju sto se snage tice.

Comment

Working...
                              X