Citroen Saxo VTS 1.6 16V by SchoneNK

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Re: Citroen Saxo VTS 1.6 16V by SchoneNK

Zašto da ne pališ na kablove?

Comment

• shonsy
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 1391
      • London/Beograd
      • Honda CBR 125R

Originally posted by zverko
      Ostalo je jos remenica , ventil uljnih para i da se jos jednom stavi na check koje ce greske da izbaci (to uradi odma sledece nedelje cim stignu delovi).
      Uh i ja sam menjao tu donju remenicu radilice. Ako se dobro secam, bila je skupa. A jel zbog tog neipsravnog ventila uljnih para onda zezao sa paljenjem, te je onaj cackao iber lauf? Ili je to bilo zbog loseg akumulatora i svecica? Mislim kako se sad ponasa nakon vracanja akumulatora u funkciju i menjanja svecica?

Eto bas mi je drago sto i drugi vide da je stvarno odlican pazar! Jos jednom bravo za izbor!

Comment

• SchoneNK
        CBC Senator XXL
        • 17.04.2006
        • 564
        • Beograd
        • Honda Accord CL7

Mislim da je ono imalo veze samo sa akumulatorom i svecicama. Recimo, od kad sam preuzeo automobil od prodavca pa do onog praznjenja akumulatora tokom fotkanja nisam imao nikakvih problema sa radom na leru, niti kod paljenja. U odredjenim rezimima rada (cini mi se kada je bas zagrejan) osecao sam jedva primetno pulsiranje (oscilaciju obrtaja), ali bas jedva osetnu (kazaljka obrtomera ne pokazuje).

Nakon tvoje asistencije kod praznjenja akumulatora, trebalo mu je par minuta da povrati normalan rad na leru. Sto se tice ventila uljnih para, ja sad to prvi put cujem od Zverka, izgleda da je Srdjan zaboravio da mi kaze

Pa, ta remenica mi je malo probila budzet , mada kad skupim i svu ovu ostalu "sicu" skupi se lepa cifra. Covek je pred prodaju/(zamenu staro za novo u Italiji) prestao da ulaze u automobil. Gume su kupili ovi na placu, jer nisu mogli da prodaju automobil preko dva meseca. Znaci, nisam ja bas natrcao nego narod nema novca (barem oni koji kupuju ovakav automobil u ovoj klasi). Rekli su mi da je bilo mnogo klinaca koji su ga terali i na servis i bili zagrejani, ali jednostavno nisu mogli da ga iskesiraju po ceni koju su ovi dali.

Originally posted by skijash
        Zašto da ne pališ na kablove?
        E da, nisam vise hteo da ga gnjavim pitanjima, a on je dobacio da onog ko bude pitao posaljem kod njega da mu on objasni
        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

kako bre nisi znao za ventil uljnih para kad je izlomljen. ono plarce plastike sto ide na kuciste filtera i odvod uljnih para sto ispada iz dekle ... to je neko lepio hebavao ali mora da se zameni pa ako nije porucio i to podseti ga kad budes iso da ti namesti remenicu.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• SchoneNK
            CBC Senator XXL
            • 17.04.2006
            • 564
            • Beograd
            • Honda Accord CL7

Jbte, vec bolje znas moj auto nego ja. Ja sam na to go*ance potpuno zaboravio
            www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

DOT kod na mojim "novim" Pirelli P7 gumama je 4107, sto znaci da su proizvedene negde u oktobru 2007 godine. Dakle guma je stara vec dve godine.

Uspeo sam prosli vikend da nagazim izgleda kuku za vucu (kada sam se istripovao da mi je temperatura tecnosti skocila) i ostetim povrsinski sloj boka gume (moja pretpostavka uzroka).

Izgleda kao da sam nozicem iskruzio komadic gume dubine 1-2mm. Brzinski index gume je 240, a maksimalna brzina automobila oko 205 km/sat. Sta mislite koliko ovo utice na bezbednost ove gume, svakako sam mislio da se konsultujem sa nekim vulkanizerom?

Comment

• VR6
                CBC Senator XXL
                • 31.10.2004
                • 512
                • Sarajevo

Sto je veci indeks brzine gume, to je bolja guma u principu, jer je pravljena za brza auta A za ovo udubljenje, najbolje da to slikas. Posto je bok gume dosta tanak, mozda i nije zgodno da tu stoji, al opet, guma ima iznutra ojacanja, pa joj to nebi ni trebalo smetati posebno. Konsultuj se sa nekim dobrim vulkanizerom, mozda ce on znati sta vise...

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

tri puta citam tvoj posto i ne mogu da skapiram sta si stvarno uradio. gde nadje kuku za vucu, koj deo kuke si zakacio... ne kapiram, odvalio si parce. aj slikaj to pa da vidimo o cemu se radi. inace to sto su gume stare 2god nije nikakv problem. generalno vek trajanja im je do 6 god. nakon toga kaucuk krece da se raspada i guma postaje porozna.

Comment

• SchoneNK
                    CBC Senator XXL
                    • 17.04.2006
                    • 564
                    • Beograd
                    • Honda Accord CL7

Verovali ili ne ja se jos uvek bakcem sa remenicom. Ne odgovara nijedna i auto stoji raskupusan. Hans ima teoriju da i ako narucimo preko Vitro po broju sasije postoji velika verovatnoca da nece odgovarati. Ima teoriju po kojoj su, ako sam dobro razumem, francuzi bukvalno koji mesec posle promenili komplet tip remenice sa gomilom zatezaca i spanera , a kao primer navodi Saxo istog godista kod koga je sve totalno drugacije. Ponudjena mi je rucna izrada remenice, koju nisam odbio, jer ako me posle ovog ceka jos slicnih peripetija sa delovima koji se ne mogu naci ovo nije automobil za mene. Ovo je već i vise nego sto sam spreman da idem sa improvizacijom na automobilu.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

nemoj da brigas, covek garantuje za svoj rad... verovatno si skapirao da kao i svi voli da zaradi pare ali nece posto poto da ti radi nesto ako za to nema potrebe tj nije vacaros i gledace da sto jeftinije moguce prodjes.

Comment

• SchoneNK
                        CBC Senator XXL
                        • 17.04.2006
                        • 564
                        • Beograd
                        • Honda Accord CL7

Verujem mi ja bi poslao u tri lepe onog ko mi dotera sledeci saxo vts da sam na njegovom mestu. Kako sam se uverio ima vise nego dovoljno pacijenata i bez mene. Ja za ovo sto on radi, za ovaj novac, ne bi ni prst pomerio.

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Prosto neverovatno da u Vitru ili kod eMa dobijes neodgovarajuci deo, a dao si br. sasije. Nikada mi se to nije desilo... I nije mi jasno ako '02 godise ima kao sto kazes dve vrste remenica sa propratnim delovima, a jednu si probao i ne odgovara, pa zasto onda ne uzmes tu drugu, jer trece nema?!

Comment

• andrea2005
                            CBC Veteran
                            • 24.09.2009
                            • 136
                            • Novi Beograd

Mogu ja da pitam druga za tu remenicu,samo mi daj broj sasije.

Comment

• svarglic
                              CBC Senator XXL
                              • 30.10.2007
                              • 396
                              • Novi Sad
                              • golf 4 TDI

kada se porucuje orginalan deo po broju sasije,nema sanse da ne odgovara
                              osim u slucaju da nije nesto budzeno,menjan motor ili slicno...
                              ako francuzi menjaju sifru nekog dela to rade radi greske u celoj toj seriji ili
                              ako menjaju proizvodjaca,
                              i u slucaju da remenica ne izgleda isto pase sigurno ili eventualno treba drugi sraf
                              ali sad da moras sve da menjas zbog remenice vrlo tesko...(pod sve spadaju roleri i spaneri,mada mislim da tu ide samo jedan spaner)
                              sad sam pogledao u laseru ima dve sifre
                              jedna je za auto sa klimom druga je za auto bez klime
                              tako da nema greske sto se tice rezevnog dela(originalnog)
                              Ako te interesuje orginalna remenica kontaktiraj me na pp
                              sutra ces znati koliko para i kad mozes da je dobijes
                              VTS
                              Originally posted by QV lale
                              Jos jedan....
                              Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
                              where real Saxomans live...

Comment

• SchoneNK
                                CBC Senator XXL
                                • 17.04.2006
                                • 564
                                • Beograd
                                • Honda Accord CL7

Ne znam stvarno. Sreca pa imam drugo prevozno sredstvo. Verovatno bi neko drugi cupao kosu. Vec preko 10 dana ne mogu da resim problem. Otprilike pricu mogu samo da dopunim delom u kome on misli da su za postojeci model francuzi radili zamenu (besplatnu) remenice , zatezaca i spanera, te da posle nisu ni proizvodili ovu koja meni treba. Navodno vlasnik se mozda nije odazvao pozivu proizvodjaca. Malo komplikovana prica, priznajem. Cak i ja imam problem da je reprodukujem.

Comment

Working...
                                X