Fiat Idea 1.4 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Nešto sam malo čačnuo oko kola ovih dana, koliko vreme dozvoljava, oprao plafon i još par sitnica iz pet puta

Plafon nije bio nešto strašno prljav koliko je bio isprskan, da li nekim sokom ili ko zna čim
    Stanje pre

i posle,

Plafonska polica sređena kao i suncobrani. I taman kada sam bio zadovoljan kako je ispalo dune vetar i obori mi plafonsku policu na beton i sada ima par ogrebotina na vidljivom mestu Nju ću da zamenim nekom prilikom

Crkao je stari cd player koji je stigao sa kolima. Pošto mi se ne daje nešto mnogo za to, kupio sam kineza, radi vrlo solidno i ima sve što je potrebno.

Sa njim je stigao eurojack ali samo jedna strana , iskoristio sam stari i rešio problem.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Koliko para taj kinez i gde? Razmisljam da uzmem za Lanciu.

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Drugar uzeo kineza 7 inča double din preko kp, taj za 13 000 din sve pare vredi. Iznenađujuće dobar i osetljiv ekran, android 7.1 sa 2GB RAm-a. Ništa nije bilo kako je prodavac rekao, sve je bilo bolje, čak i uputstvu piše da ima 1 Gb Ram-a. Mislio sam da će obećanih 4x45W biti 4 x 4w, ali ispalo je bolje, unutra je TDA 7366 sa min 4 x 22W, sasvim pristojno... Može se lepo modernizovati kokpit, ko ima mesto za double din, i veliki dobitak blutut za telefon i navigacija, MP3 i FLAC sa USB-a.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Ja sam kineza uzeo u ww, ima ga i na kp. U ww je skuplji 500 din ali je zato garancija 2 god.
          Danas sam ga testirao malo duže, za te pare super, pogotovo što ima bt, a kako imam paket sa mnogo neta ne razmišljam.
          Šlušam samo dečije pesmice, Kolibri su zakon [emoji4]

Послато са Tesla_SP6.3 уз помоћ Тапатока

Comment

• vojislavbb
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2009
            • 373
            • Novi sad
            • Forester Turbo

Druze kako i sa cime pravilno oprati plafon a da se ne odlepi?
            SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
            http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Prvo za pranje ti treba neki šampon za mebl, tkanine, odnosno za dubinsko pranje. Većina današnjih šampona za enterijer pere sve materijale (mebl, plastiku, staklo). Imaš ih dosta u ponudi i mogu da se kupe litarska pakovanja i kreću se od 400-600 dinara.
              Potrebno ti je 4-5 čistih mikrofiber krpa, kanta za vodu i prskalica kojom ćeš prskati razblaženi šampon (ne mora da bude profi, može da ti posluži i prazna od nekog Mer glasa ili sl).
              Ja imam i jednu četkicu koja je dosta mekana i ima duge dlake pa sa njom trljam najkritičnije delove.
              Oprao sam ih dosta, nigde nije bilo problema ali bih bio oprezan kod vw grupacije, kod njih se plafon i tapaciri odlepljuju sami od sebe, pa oprez.
              Šampon za pranje razredi (u zavisnosti koji je ide od 1/20 do 1/50). Ja obično krećem od zadnjeg dela vozila ka napred. Neka ti ne bude teško da skineš rukohvate sa plafona i štitnike za sunce, bolje ćeš ih oprati a i neće ti smetati kada budeš čistio plafon.
              Mf krpa neka ti bude vlažne (imaj jednu kantu u kojoj ćeš da ispiraš krpu). Na vlažnu krpu naprskaj tečnost za pranje. Takođe, ali ne previše, naprskaj na deo plafona koji ćeš prati. Za početak naprskaj npr deo 30*30. Ja bih na taj deo prsnuo npr nekih 3-5 puta u zavisnosti od tkanine koja se tamo nalazi, neke su sitnije i potreno je manje, i obrnuto.
              Radi u smeru tkanine, obično je to uz duž vozila. Možeš, ukoliko imaš neke veće fleke da njih ranije pređeš. Tu meni pomaže meka četkica koju imam i lagano kružnim pokretima istrljkam problematičan deo.
              Kada isprskaš prvi deo 30*30 radi tako što ćeš pokretim gurati prljavštinu ka napred. Isperi posle prvog dela krpu u kanti i biće ti jasno koliko je gore prljavo. Ne preteruj sa kvašenjem, bolje ga uradi 2-3 puta u razmaku od sat vremena. Kada pređeš ceo plafon i kada je sve čisto , na čistu krpu naprskaj tečnost i pravolinijisom pokretima napred nazad pređi ceo plafon (neka ti jedan potez zahvati ukoliko je izvodlji od zadnjeg do prednje dela plafona) i tako ćeš ujednačiti plafon.
              Ukoliko negde preteraš sa kvašenjem, zna na tom delu da ti izbije fleka kada se sve osuši. Neka te to ne brine, čistu krpu, naprskaj tečnost i pređeš samo taj deo.
              To je to najkraće, ako te šta još interesuje slobodno pitaj.

Comment

• vojislavbb
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2009
                • 373
                • Novi sad
                • Forester Turbo

Hvala ti na iscrpnim informacijama i detaljnim instrukcijama. radi se o WV Caddy tako da mislim da ce ipak ici auto kod profesionalca..
                SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
                http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• Branke
                  CBC Početnik
                  • 04.09.2018
                  • 2
                  • Novi Sad
                  • Trenutno nista

Potrošnja

Pozdrav, prvi put sam na nekom forumu. Svaka ti cast za posao oko auta i za deljenje sa nama. Zanima me da li jos uvek vozis samo na plin? Nasao sam u oglasima Ideu 2006to godiste, 1.4 16V, bez plina koji ni ne nameravam da ugradim. Znam da su se ljudi na isti motor u Grande Puntu zalili zbog potrosnje, da previse trosi. Koji je otprilike tvoj procenat voznje u gradu a koliko na otvorenom putu, i ako mozes jos jednom da napises potrosnju?

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Pozdravljam.
                    Još uvek vozim na plin a planiram to i u nekom narednom periodu.
                    Što se tiče potrošnje, ništa ne troši tako malo kao punto 1.2 8v na gas ali ni ovo nije tako strašno.
                    Prosek mi je trenutni oko 8.5 gasa. Što se tiče procentualnog udela vožnje u gradu je to siugurno 50%. Npr kada sam jedno vreme išao svaki dan St.Pazova -Višegradska sa upaljenom klimom i vožnjom 120 na autoputu potrošnja mi je bila okruglo 9l a kačio sam dosta gradske gužve.
                    Ali zato kada idem za npr Čačak ibarskom (poštujem propise pogotovo kada je beba u kolima) potrošnja tada bude ispod 6l (podrazumeva se da merim potrošnju od čepa do čepa).
                    Što se tiče kompjutera i njegovih merenja utvrdio sam da je odstupanje 0,7l, što će reći ako board pokazuje 7,5l, sipanjem od čepa do čepa potrošnja bude 8,2l.
                    Zadnje merenje mi je bilo 8.4l (Klima radi stalno. Što se tiče uticaja klime na potrošnju ne mogu sa sigurnošću da kažem koliko je to, ali znam da je punto sa klimom trošio oko 0,5l više).

Comment

• Branke
                      CBC Početnik
                      • 04.09.2018
                      • 2
                      • Novi Sad
                      • Trenutno nista

Vazi, hvala puno na brzom odgovoru, pretpostavljam da mogu da ocekujem potrosnju benzina nekih 0,5-1l manje naspram plina? Nadam se da ne pitam previse, ovo bi mi bio prvi auto a nikad nista porodicno nismo vozili na plin

Comment

• Cipiripi
                        CBC Početnik
                        • 01.12.2018
                        • 1
                        • Beograd
                        • peglicu

a kako to ide?

Ovoliko paznje i pedantnosti i to na jednom mestu jos nisam video
                        Svaka cast covece.

Krenuo sam da istrazujem Fiat Ideu i to bas 1.4 16V i naleteo na tvoju temu i evo iscitavam je od pocetka do kraja sa puno paznje, a ujutru me ceka put

Ja nisam znao da ovaj auto postoji uopste Doduse,ne informisem se puno o automobilima dok ne zatreba. Danas sam vec imao probnu voznju jednog kao tvog. Sve mi se svidelo jer inace, volim ja sve sto je cudno i drugacije,a ovaj model pored toga nudi i udobnost i prakticnost.
                        Moje jedino pitanje, posto si ostalo sve pojasnio, je da li imas utisak da je auto malo trom. Da mu treba dodatne snage?Hajde molim te, opisi tvoj dozivljaj voznje od kada ubacis u prvu brzinu do poslednje.Iskustvo u gradskoj voznji gde treba saltati, izvlaciti zute semafore i slicno i otvorenu voznju.
                        Ja nisam neko ko voza jake automobile, tako da nemam tu deformaciju da ne znam sta je umereno.Cisto me interesuje kakav je tvoj utisak.
                        Hvala

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Kupio šure ovakvu Ideu 2007. samo 8v i moram priznati da sam prijatno iznenadjen kvalitetom izrade za jednog Fiata.

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

Fabrički radio

Ako je neko pratio, pre izvesnog vremena sam zamenio radio u kolima. Kinez, sve ima, međutim pokazalo se da to nije bio najbolji izbor. Problem je bio prijem radio signala. To sam skontao tek posle nekog vremena, hvata (dobro) samo dve radio stanice. I to prođeš pored metalne bandere i izgubi signal pa u krug. Ajde pre nego što ga vratim da pokušam da rešim problem. Proverim antenu sve ok. Na netu kao rešenje za ovu vrstu uređaja predlažu antensko pojačalo. Ne bude mi teško poručim sa alija, stigne malo bolje ali ništa od toga, vidim ja. Izjava o nesaobraznosti proizvoda i dobijem pare nazad za dva dana.

Pojačalo ali ništa od njega...

Izvukao napajanje izgulio ruke razvlačeći kablove umesto prvo da proverim da li radi.

Ovo je radio, čisto radi podsećanja da drugi slučajno ne kupe (nisam ni foliju skinuo sa njega).

Rešim da stavim fabrički i ništa drugo. Polovni koji se nude sve nešto izguljeni, čekao da se pojavi dobar. Kad za par dana eto ga donor.

Ono što je dobro što ima aux (sa zadnje strane) tako da sam sa alija poručio bluetoot modul.

Taman da ubacim vidim nešto neće i skontam da je potreban i drugi nosač, njega dobijem za dž.

Sve u svemu dodao sam 1000 din više u odnosu na kineza.

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Ja iz tog razloga nikada i ne menjam fabrički radio, makar bio kasetaš BaluFunkt je ipak

Comment

• slobodank
                                Moderator
                                • 26.11.2007
                                • 1338
                                • Stara Pazova
                                • Fiat Idea 14.16v lpg

Nije ni bio fabrički već neki pionir koji nije bio ispravan. Inače to nikada ne bih radio.

Comment

Working...
                                X