Total Eclipse

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Nije Forum baksuz, ne brinite, meni je malo indikativno da se ovakve gluposti uglavnom desavaju ljudima koji su skocili u 3x jaci auto od prethodnog, sa malo vozackog iskustva, zar to ne govori samo za sebe? Razlog je bio klinci sa malo iskustva u jakom i nepoznatom autu, a ne oversteer ili sto auto nije "uhvatio". Jbg, sta da vam kazem...

Pobogu ljudi, zaista mislite da mozete da naucite da vozite posle 7 dana u autu 3x jacem nego ista sto ste ranije vozili, pa jos i sa potpuno drugacijim karakteristikama pogona? Svasta, treba da pogine neko od vas da se setite da treba vremena da se naucite nekim stvarima, umesto da sednete i krenete da peglate kao prekaljeni relisti...svasta. Jbg, kakim i ja malo, ali sto se bre palite kad pojma nemate ni kako ni sta raditi kad nesto krene kako ne treba?!?

4WD auti su mnogo zeznutiji za voznju nego druge dve vuce, uprkos uvrezenom misljenju. Poenta je u tome sto se balans i skretanje tih automobila podesava koliko volanom toliko i gasom, s tim sto pod kontrolom ne podrazumevam namotan volan gas do daske i veru da ce "auto da uradi ostalo", jer nece. Understeer je tu da jasno pokaze da je limit prijanjanja probijen, i auto je namerno podesen da pri gubitku trakcije kliza nosem jer je to mnogo laksa reakcija za ispravljanje - zamisli da pri gubitku trakcije krene da kliza ****tom, pa zavrsio bi u Vinci a ne u trafo stanici.... Dakle nisu ti zadnji tockovi nastavili gurati auto pravo, vec inercija od prevelike brzine. Ono sto je TREBALO da uradis je da popustis gas. Ako uletis u krivinu sa 4WD i konstantno pritiskas gas i namotavas volan, pocece da kliza preko nosa, svaki, bez izuzetka. Da bi krenuo da kliza ****tom ili ceo postrance, treba znati namestiti ga pre krivine i za vreme ulaska, volanom i gasom (odnosno prebacivanjem tezine pozadi), sto TEK treba znati.

Sledeci put sporije, sta da vam kazem, odlicno ste prosli.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• luka.l
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 490
      • Beograd
      • ВАЗ 21213

Originally posted by 206
      Dakle nisu ti zadnji tockovi nastavili gurati auto pravo, vec inercija od prevelike brzine.
      Inercija izmedju ostalog, posto je cepa drzao pun gas dok auto nije udario u ivicnjak...tek posle tog udarca se otkacio tocak, poprecio i auto otisao gde je otisao.
      - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
      - "I vi ste dobro."

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa KOJI DJAVO je drzao pun gas kad je auto vec klizao na nos?!?

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Pa gasom se izvlaci iz krivine
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• luka.l
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 490
            • Beograd
            • ВАЗ 21213

Originally posted by 206
            Pa KOJI DJAVO je drzao pun gas kad je auto vec klizao na nos?!?
            Pa ne vredi sad da ti i ja razglabamo o tome zasto je on nesto uradio. Uradio je sta je uradio u toj situaciji, nema tu mnogo racionalnog razmisljanja, sledeci put ce da odreaguje drugacije i tako ti to ide... Jedno iskustvo vise...

Mislim, kakav odgovor mozes da ocekujes sad na to pitanje? Da je sve uradjeno kako treba, ne bi se nista desilo. Pogresilo se i jednostavno se desilo sta se desilo. Mozak sad treba da krene da radi i trazi greske, uzroke i pokusa da ispravi obrazac delovanja. Bar tako kod mene to funkcionise. Ne vredi sad da kasapimo dalje u tom pravcu...
            - "I vi ste dobro."

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pa obojica pokusavate da date neka pbjasnjenja, te je auto isao na nos, te drzao pun gas, te ovo te oo...Slazem se, sad je glupo komentarisati sta kako i zasto, nadajmo se da je nesto iz ****ta doslo i do glave, za sledeci put, nedaj boze

Comment

• luka.l
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 490
                • Beograd
                • ВАЗ 21213

Pa da, al' to je objasnjenje samog dogadjaja, kako se desilo i sta se desilo, ali ne ulazim u to zasto se desilo.
                - "I vi ste dobro."

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Jesi ti neki filozof mozda, a?

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Kakvo je to pitanje.Pa zar nisi do sad izvalio ....

I love my

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Retoricko pitanje, naravno

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

Kao sto rece 206, Klinci u 3X jacem Autu....
                        Desava se to...

Pamet u Glavu sledeci put...
                        Dobro je da Vam nije nista...
                        Popravice se Auto... i naravno Bit ce bolji nego li je bio...

Comment

• Cepa D
                          CBC Senator
                          • 28.09.2005
                          • 242
                          • Cerak

U svetlosti skorijih dogadjaja moram da napravim mali update, chisto da kazem da je auto skoro gotov, tachnije treba branik da se ofarba, da sachekam farove sa '99 modela (trenutno na brodu from the states) i da se zamene amorti, poshto su prednji savijeni. Moze vec da se vozi ali izbegavam bez amorta, plus moramo da vidimo gde gubi pritisak (sad sam sebi mnogo lichim na Igora i njegove saabove ).

Evo jedne slichice, izvidjavam se shto je stara i losheg kvaliteta ali moram da ukazem paznju na bilbord.

...i ako kaze plahata, verovatno "nemogu vishe"

Ispravljeno sve, ofarbano preko mojih ochekivnja, novi hladnjak + hladnjak klime, ma ima tonu stvari koje su morale da se srede. I ako su na neku foru farovi preziveli uzeo sam druge sa eBay-a da bi se uklopile sa novim branikom. Ostaje mi dilema oko air-bagova, shta raditi?
                          NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• Cepa D
                            CBC Senator
                            • 28.09.2005
                            • 242
                            • Cerak

Aj da dodam josh neke slike sudara.

Od ponedeljka bi trebalo da proverimo sve cevi, intercooler...shishti ko avion i ne puni ni pola po fabrichkom gauge koliko je punio. Pa onda da se nadju pare za neke dobre amortizere. Imam i neku (naravno loshu po kvalitetu ) sliku novog branika, ali ocu sada da jedem neshto, mozda je bacim posle.
                            NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• Cepa D
                              CBC Senator
                              • 28.09.2005
                              • 242
                              • Cerak

Bah, kasni hrana. Evo dve slike, ne zna se koja je gora, ali chisto da vidite o kom braniku je rech, inache stavljen je preko starih farova tako da se ne chudite shto ne lezi dobro.

Nadam se da ce neki drugi "klinac sa 3x jachim kolima" videti ova dva posta gore pre nego shto se nedaj boze desi ishta, shto se mene tiche valjda sam i ja pohvatao poneki tip iz svega ovoga. Zavrshilo se sve na troshak popravke, i na nanetu shtetu drzavi od 2000e , lupaju naravno.
                              NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• NemaN
                                CBC Senator XXL
                                • 29.11.2004
                                • 1560
                                • munze

JT poooowa....

jeste glup komentar ali morao sam da napisem

kad sam vec rekao licno vlasniku sta sam imao....
                                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Working...
                                X