Aaa da bravo stariji Evolutioni imaju motor postavljen sa iste strane kao ja. Pu, nadao sam se da nije neki swap.
Total Eclipse
Collapse
X
-
Vreme je uzasno, zavrshio sa glupim faxom za danas pa odluchio malo da se igram sa nekim delovima shto su mi stigli od preko okeana. Jedna od ovih slika mi postaje wallpaper a sam deo ostavljam pored kreveta da bude prva stvar koju vidim kad se probudim.
I neke eBay style slichice.
Dakle, u pitanju je MHI EVO III big 16g turbina, chesto je koriste ameri pri budzenju eclipse-ova. U glavnom gde god sam prochitao pisalo je da moze da izgura 350+hp dok original moze 400+hp (ova je sa eBay-a pa je tretiram kao copyju). Uz turbo uzeo sam i josh neke delove koji su potrebni da bi to u 2gen eclipse ushlo lagano, tipa water/oil lines, dihtunzi, bla bla bla, te nebitne stvari bitna je turbina.Ne, shalim se ja malo, od srece, nisam hteo sad da uzimam neke velike turbine, vizija mi je dobar spool, 300+hp boosted i vec planiram neki shot nitra.
Comment
-
-
Hvala, hvala, nishta od ovoga ne bi bilo moguce da nije moje majke koja misli da mi se turbina "pokvarila".
E sad, da vas pitam ja neshto, vi koji znate i umete, iz primera ljudi koji su stavljali ovaj turbo na eclipse vidim da se jedino zale na boost creep-ove i spike-ove, shto mi nikako ne treba, pa sam mislio da je, dok je josh van kola, portujem. Neka vizija bi mi bila da skinem breg izmedju ovog inleta i rupe do wastegate-a (prva slika) da bi smanjio ugao, a onda ako mi se WG klapna ne otvara skroz (nisam hteo da skidam osigurach sa vodjice WG da ne bi neshto sjebao) da skinem malo zid iza klapne(druga slika)? What say you?
Comment
-
-
Podigni WG klapnu i obradi kanal da bude svega 2mm manji u dijametru nego li je klapna, dakle da klapna naleze sa svega 1mm na ivicu.
Taj turbo ide do 320 Evropskih konja, one sto ameri spominju je nesto drugo, neki Mustanzi valjdaAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Sasvim moguce. Videcemo kad dodju ostali delovi koliko cu boosta moci da guram, ja sam i sa 300 zadovoljan za sada. Ok, razumeo, sad josh da nadjem nekog da mi to uradi, neko vichan obradi metala, da ne idem bash kod strugara koji ce normalno da zahteva obajshnjenje zashto ja sve to radim u opshte.
Uf kako mrzim to pitanje "A shta ce ti to?"
Comment
-
-
Drzi pri mapiranju temp izduva na max 920C , nek ti bude referensa za max pritiske, zavise od protivpritisaka i individualni su za razne motore i razne setupe.
Elem, teraj max boost kroz obrtaje da neprelazis 920C na EGT i sve ce da radi bolje nego si chuoAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Tu ima ama bas sve sta bi trebao znat o tom autu.
Malo potrazi ovdje i naci ces sve o boost creepu na evo 3big16g.
Napisane su litanije o tom problemu....
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTPodigni WG klapnu i obradi kanal da bude svega 2mm manji u dijametru nego li je klapna, dakle da klapna naleze sa svega 1mm na ivicu.
Taj turbo ide do 320 Evropskih konja, one sto ameri spominju je nesto drugo, neki Mustanzi valjda
Obicni 16g tesko,ali ova dva sa vecim kompresorskim krilcima idu...
Comment
-
Comment