S vremena na vreme pali CHEK ENGINE, ali za lambda sondu... Da li postoji neki nagib, ugao, pod kojim treba da bude sonda u DOWNPIPE? Pravljen je 3`` down kod Bruna... i sad s vremena na vreme pali CHEK... i vidim da nije isti ugao kod originalnog DOWNPIPE i ovog koji je pravljen. Promenjene 2 Sonde... i nishta... i dalje isto...
Isto, na benzinu radi dosta lepo i mirno... ali na plinu, pa to nije normalno, cima se, kida... trokira, osciluje sa obrtajima... strashno...
Prvo sam hteo da vidim sa ovim da li ugao ima mogucnost da zeza, a onda kod IvanaT na kontrolu uredjaja kompletnog...
I da ne ureknem auto, pu pu pu... za sad je lepo voziti ga, shto i zelim Brunu da sedne u NJ shto prije... za sad ga ja vozam i gledam i sredjujem malo po malo...
Sledece shto u NJ ide je moj CARPC, da vidimo shta se deshava u Autu... mislim MOTORU...
Sonda mora da ima najmanje 3 stepena padni ugao,(teorretski, prakticno preko 10 stepeni da se kondens nebi zadrzavao jer cirkonijum nevoli vlagu) to je sve sto se trazi.
O plinu nediskutujem nikad.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
slikacu ugao... skoro je vodoravan, kablovi idu prema pumpi vode? ali je skoro vodoravna, a na Fabrichkom ima ugao od jedno ma skoro 90 stepeni u odnosu na osu PIPEa...
Jel ovo OK?
Sad se ne gasi chek engine...
Mislim se da promenimo lambda sondu, i da raskachimo zicu koja ide prema Plinskoj ECU jedinici, i promenimo malko ugao sonde.
ne znam kako si zamislio `malko` da promenish ugao sonde .. koko ja vidim treba za skoro 90 stepeni da se rotira ...
a pritom da bi je rotirao kako god mora da sechesh downpipe i da se vari ceo taj deo pod drugim uglom koliko god da je
Nije problem prepraviti DP... veci je problem shto je stalno upaljen CHEK i shto auto vileni i na benzinu pomalo, ali na plinu... UBI! Posao DP i sonde je 30-40 minuta... a mozda i manje...
ako se auto ponasa tako kako kazes, meni onda lici vise da je signal sonde posledica a ne uzrok... tj. nije mi poznato da bilo koji auto samo zbog sonde krene tako da brlja...
a ako je na plinu jos izrazenije , uzrok bi trazio prvo u varnici/paljenju pa onda sve ostalo...
Kaseta je promenjena...
promenjen ECU...
Stavljen onda ECU sa stage 1...
Stavljen ECU stage 2...
Vraceno na Original mape...
isto sve...
Simptomatichno, od stavljanja DP 3`` otprilike, se to deshava... i Plin nikad nije proradio kako treba...
Na plinu Osciluju Obrtaji na IDLE... zadrzava obrtaje na 1300-1500 umesto na 850...
Na benzinu zakucani na 850-900...
Na benzinu je OK relativno... Prvo ce mo SONDU proveriti i ugao, izmeniti... pa onda dalje...
Comment