el odradjena adaptacija posle zamene lambda sonde? mozda trionic i dalje gura safe?
SAAB 9000 CSE 2.0T MAPTUN...
Collapse
X
-
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
pitanje: dal postoji nacin da se testira komp dal radi kako treba a da nije "ubacim ga u drugi auto i teram".
Kako izgledaju svi parametri ochitani sa TECH2. Da li su svi senzori u mariginalima ispravnog?
Prica o APC ventilima koji rade i su ispravni mi je jako dobro poznata i boljka oko istih koliko su nepouzdani.
Ako je negde omanuto u konstrukciji sa T5 sistemom onda je to upravo na toj BOSCH komponenti, na T7 je promenjena konstrukcija i frekvencija rada istog nebi li opstao jer plastikaner na frekvenciji rada T5 sistema ima kratak vek.
Vrlo osetljiv na uljane gasove i na los filter fazduha.
Open Air = Smrt APC ventilu na brzaka.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Da li postoji nacin da se na t5.5 montira APC sa T7
definitivno je problem
tek posle 3 (tri) komada promenjenih imamo neki pomak
koliko sam ja shvatio APC sa T7 je dosta jeftiniji kao deo
sa (trenutno) ispravnim APC-om postizemo oko 0.9 bara, i mnogo bolji odziv u svim rezimima
sutra se ide na dijagnostiku, pa ce da vidimo
dakle, ako postoji nacin da se montira taj APC molim za semuNaši ...
Kako znaš ?
Rečnik im poznajem ...
Comment
-
-
Nepostoji.
BTW: Primecujem odavno da je Srbija PUNA pokvarenih APC ventila koji samo kruze od vlasnika do vlasnika praveci zabunu i haos.
Razumem ja da 200+? svrbi ali .... nije ni to resenje sta se radi.
Bosch jednostavno nezeli da spusti cenu i to je problem.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
sto se tice tih apc ventila moja preporuka je da odete na www.partsforsaabs.com.. kad kupujete tamo dijelove ne placate njihov pdv, a naravno placate karticom i troskove postarine koje vam odmah obracunaju.. kako bilo ja sam kupio OEM apc ventil za saab 900 po cijeni od 160 eura... poslije toga su nabavili i jedan koji nije OEM i kosta 114 eura... vec sam nekoliko puta nabavljao dijelove preko ove firme i veoma su korektni i brzi... dijelovi su mi stizali u roku od 7 radnih dana... vrijedi malo pricekati i dobiti, jeftinije, a zasigurno i kvalitetnije dijelove iz engleske...
pa ko voli, nek izvoli...JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
u linku si stavio jos dve tackice pa ne funkcionise.
www.partsforsaabs.comGaraza
1996 SAAB 900 NG Cabrio
Comment
-
-
naravno da stize! dobijes i elektronski racun kao u prodavnici... imas pravo i na reklamacije i da se zalis ako nesto nije u redu... sve je to ok... samo se pripazite vi iz srbije jer mi je tazz javio da vi morate platiti carinu i pdv... kod mene u bosni je drugacije... nisam platio nikada vise od 9 maraka... zasto, nemojte me pitati jer nemam blage veze, a svaki put su otvarali posiljku... mozda ovi na carini ne kontaju koliko su vrijedni dijelovi za saab-aJuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
znači vako ...
dalo se malo u razmišljanje
ovaj auto je dobar, posle svih ovih popravki, konačno ide
međutim ... kupljen je da bi se išlo i više i dalje
recimo da se čovek odluči da ide na cca 300 konja i što više Nm ...
ja ću sad da iznesem moja razmišljanja a vi se slobodno uključite i dajte za i protiv
poredeći (sa maptuna.com) 2.0 stage 5 i 2.3 aero stage 4, čovek stiče sledeće mišljenje:
mora da se menja turbina, ok
mora da se uzme wastegate actuator 9000 td04, ok
takođe i 3 bar map sensor, ok
treba i 3 inča auspuh, ok
oba traže i nove brizgaljke
kao i intercooler (pretpostavljam da je to novi hladnjak), ajd to mislim da je overkill al ajde
e sad, šta su razlike ?
razlike su što aero kao stock ima water and oil lines i ima veće kvačilo, koje je igrom slučaja kod mene već montirano, pa onda traži da se stavi spec stage 2 kvačilo
stage 4 na aero je 310 hp i 490 Nm, a stege 5 na 2.0 je 320 hp i 430 Nm
mene više oni Nm privlače ...
za moj auto bi sledeći redosled bio:
1. preći na 2.3 litre (da znam opet motor napolje i sl)
2. td04 turbina (to sam već potajno planirao)
3. onda ta sitnurija water and oil lines, brizgaljke, wastegate actuator, 3 bar map senzor
4. spec 2 kvačilo, jer kućište imam
5. i naravno začin C odnosno novi ECU
e sad sledite vi kolege:
cene i procene
po mom mišljenju turbinu i water and oil lines mogu i polovno pa da se sređuje
i naravno: jel može takav auto da se normalno koristi u svakodnevne svrheNaši ...
Kako znaš ?
Rečnik im poznajem ...
Comment
-
-
po mom mishljenju .. to shto sada imash vozi i da ti je mirna glava ..
jer ja lichno ne bih ishao na nishta preko toga dok prvo ne sredim trapove i suspenziju ..
dakle spushtanje ..
a to vetj onda nije auto za porodicu i duzhe putOve ..
ukratko .. previshe snage za stock veshanje .. iz razloga shto ona ne bih mogao da se suzdrzhim da ga vozim kao zhena pokrivinama a kao teenager na pravcu"Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
Comment