Renault 19 1.8 16v

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Renault 19 1.8 16v

Eto prodao sam mazdu mx-3 i posle kraceg trazenja kupio renault 19 1.8 16v, 136ks. Evo i kraceg opisa:
    Exterijer: prosireni rubovi, skinut brisac i brava sa gepeka, bad look hauba osigurana sparco osiguracima, zatamljena stakla, ofarban u mat crnu metalic boju, strobovi napred se aktiviraju na prekidac, pozadi pri kocenju,
    Motor: chipovan na oko 150ks, sportski filter za vazduh, sportski auspuh, ugradjen plin.
    Felne napred 7J ET24 195/50/15, pozadi 8J ET18 205/50/15
    Enterijer: Sportska sedista, alu patosnice, alu papucice, sportski trokraki volan, momo rucica menjaca.
    Ostecen je prednji branik, treba da se sredi.

MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)
  • mirko
    CBC Senator
    • 18.05.2006
    • 202
    • Prokuplje

Mmm sviđa mi se crno a ove felne su baš super.
    Extra ti je autić zdravo da se služiš
    Kako se čuje izduv?
    'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Zloca
      CBC Senator XXL
      • 21.12.2005
      • 510
      • Novi Sad
      • Astra bertone turbo

Pa cuje se... Iskreno vise mi se svidjalo kako se mazda cuje. Ovaj se malo i dere, jer ima samo zadnji lonac, moracu malo da ga primirim, dok se ne raspadne auto od vibracija.
      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
        CBC Senator XXL
        • 21.12.2005
        • 510
        • Novi Sad
        • Astra bertone turbo

Elem, posto mi deluje kao bolja opcija da u ovom topicu postavljam pitanjca vezana za moj auto nego da otvaram sto topica "a kako ovo, a kako ono", resio sam da ovde pisem sta sam sve menjao, koliko sam platio, sta mi se kvari, sto zbog moje evidencije, sto zbog clanova foruma koje interesuje renault 19 da imaju uvid koliko sta kosta itd itd.
        Ali, posto sam vec smoren, pisacu sutra!
        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
          CBC Senator XXL
          • 21.12.2005
          • 510
          • Novi Sad
          • Astra bertone turbo

Dakle, ovako:
          Samo dan posle kupovine auta, otkrio sam da mu je akumulator gotov. Kupio Monbat 55Ah (sa zelenim okom ) - 40 evra. Zatim sam zamenio i zadnje plocice - 25 evra. Motor mu je bio dosta los, trosio ulje, zvecao i ko zna sta jos.
          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

Posle malog finansijskog oporavka bacio sam se na sredjivanje. Na motor otislo 330 evra, poluosovine - 2x60 evra, korpa - 30 evra, zatim sajle kvacila i gasa, vracen fabricki filter za vazduh (bila pecurka), zamenjena sva creva, kablovi, promenjen birac brzina, motor je sada sa aluminijumskim karterom (novija verzija), sipano min. ulje Elf 15w/40, senzor platinasti, izmenjao neke polomljene plastike, osposobljena pumpa koja mesa vodu iz hladnjaka i motora i jos neke sitnice. Ukupno 550 evra sa popustom.
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
              CBC Senator XXL
              • 21.12.2005
              • 510
              • Novi Sad
              • Astra bertone turbo

I onda pocinje zajebancija koja je nadam se najzad okoncana. Poceo je da trokira na plinu, a na benzinu ne radi. Majstor koji mi je radio auto primetio je da mi fali difuzor pa mi je stavio jedan, ali u gas servisu kazu da je difuzer postavljen kontra, tj. konus je treba da ide spolja ka unutra. A posto ne valja difuzer, nov je 12 evra.
              MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
                CBC Senator XXL
                • 21.12.2005
                • 510
                • Novi Sad
                • Astra bertone turbo

Pa se zalepio anlaser. A i alternator cas puni - cas ne puni. Zamenjene cetkice, starter, na alternatoru se razlabavio neki sraf pa gubio kontakt. Elektricar cackao i pumpu za gorivo pa je i ona proradila. Radi lepo i plin i benzin. Popravka 26 evra.
                MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
                  CBC Senator XXL
                  • 21.12.2005
                  • 510
                  • Novi Sad
                  • Astra bertone turbo

Prekidaju farovi (rade/ne rade). Zamenjen ablender - 25 evra. U toku dana ponovo poceli da prekidaju. Gubio kontakt ispod instrument table. Jos 10 evra zbog skidanja table. Majstor se kune da ablender isto nije radio.
                  MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
                    CBC Senator XXL
                    • 21.12.2005
                    • 510
                    • Novi Sad
                    • Astra bertone turbo

Zamenjene prednje plocice - 25 evra, spona napred levo - 15 evra, kugla - 10 evra.
                    Stavljene nove gumice al` ne mogu da objasnim koje. Naime, kada pada kisa ulazi mi voda kroz usisnik na haubi i kaplje na motor. Voda se sliva niz plastiku koja pokriva kablove i sliva se izmedju plastike i metala na poklopcu motora (jer mi propala zaptivna gumica) i ulazi u otvore za svecice tako da posle jace kise dve svecice su mi u vodi i to oko 1 cm dubine . Rezultat je da mi ne radi jedan ili dva klipa. Zavaren mi drzac auspuha, zamenjen relej za pumpu koja mesa rashladnu tecnost i zamenjeno crevo za gorivo - ukupno 30 evra.
                    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
                      CBC Senator XXL
                      • 21.12.2005
                      • 510
                      • Novi Sad
                      • Astra bertone turbo

I opet zeza benzin. Kupljena nova pumpa za benzin - 75 evra, filter za benzin - 10 evra. Nije resilo problem. Otkriveno da zica kojom emulator daje diznama signal gubi kontakt. Zamenjena zica i radi lepo.
                      Evo i pumpe i filtera:

Puca mi prednja desna guma tako da mogu samo da je bacim. U trenutnoj besparici uzimam dve polovne avon 195/50/r15, 25 evra po komadu (besplatna montaza i balansiranje). Vozim 10-tak dana i utvrdjujem da mi tresu gume jer su neravnomerno pojedene zbog ABS-a, sto nisam primetio pri kupovini. Vracam gume, uzimam nazad pare i kupujem dve nove Barum Bravuris gume 195/50/r15. Bile na popustu, 45 evra komad, 5 godina garancije. Napunio sve 4 gume azotom.
                      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
                        CBC Senator XXL
                        • 21.12.2005
                        • 510
                        • Novi Sad
                        • Astra bertone turbo

I ponovo poceo da radi sa sitnim prekidima, narocito pri malim obrtajima, kao da zeza neka svecica ili kabl. Ukapiram da mi trosi i benzin i plin, znaci ne prebacuje lepo, skinem prekidac kad jedan kontakt na prekidacu. Kazu crk`o prekidac, kupim drugi (30 evra), namestim i sad sve radi super!

A juce sam otisao da zamenim lezaj na tocku jer je brujao, i dok smo gledali koji tocak bruji provalimo da mi iz prednjeg desnog amortizera izletelo ulje. Znaci nije iscurelo, nego izletelo! Lezaj zadnji 15 evra (italijanski), amortizer verovatno stavljam u petak polovan (30 evra) posto mi zapinje kinta, pa cemo da ih menjamo kad skupim za neke solidne.
                        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Hermes
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 1306
                          • https://t.me/pump_upp
                          • bemve

Moj drug je imao 3 godine isti auto kao tvoj, i pazi kad mu se sve isto izdesavalo: alternator, alnaser, prekidanje ins .table,elektrika, lageri u zadnjim tockovima, pumpa za benzin, lamela i korpa, ulazenje vode u motor preko tog otvora na haubi.....citam ovo tvoje, a kao da je on pisao....

Na svu srecu prodao ga je, mada on nije nikakav zaljubljenik u kola, kupio ga je sto lepo izgleda i u osnovi je dobar auto, ali razocaran sam kvalitetom, kvari se sve sto treba i sto ne treba
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• RedboX
                            CBC Senator XXL
                            • 28.11.2006
                            • 1537
                            • Novi Beograd

Lep je auto, mada meni jos nijs jasno sto proda mazdu ali eto

Nema veze ako se tebi svidja ostalo nije bitno nek te sluzi

@hermes da nije ovo auto od drugara
                            I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Uf ti izmenja pola delova za dzabe, a inace auto je fin, verovatno i ide lepo, samo sto zameni Mazdu za to.

Comment

Working...
                              X