ode tema u "podrum". radis li ti nesto na ovom autu ili ne???
evo ti neki predlog sta sam ja jos 'teo da uradim na njemu.
posto prednje diskove moras da menjas sa sledecom zamenom plocica, dresi kesu i uzmi OMNI Competition u Centru BOBAN kao i Sparco plocice. Sve na gomilu cca 260e. Drugo, mogao bi da bude jos tvrdji tj da se promene amortizeri u neke stelujuce recimo KONI (dinara) cca 300e i da se komplet sve "gumice" i silentblokovi zamene poliuretanskim (powerflex) .Usis nije bas najsrecnije resen. Posto mu je i dalje malo "vruce". imao sam ideju da pecurku vratim na staro mesto tj na sam plenum a da na haubi otvorim rupu mi stavim scoop direktno iznad pecurke. Ajd sad... teraj i batali "bacanje" para na muziku
Eee, ne mogu da verujeem
Od muzike sam odustao još pre nove godine, mnogo mi je to teško za auto, i nikako ne doprinosi performansama, samo gluvoći
Sve ovo što si nabrojao sam već odlučio da uzmem, ubo si kao prstom u **** Sinoc sam prvi put osetio u košutnjaku da mi slabo koči (pregrejale su se pločice), i rešio da uzmem nešto ozbiljnije. A scoop je jedna od stvari za koje sam mislio da bi mu legle i što se tiče izgleda, jer stvarno nema šta da se doda a da ne bude ciganija
Jedino ne znam za to da bude tvrđi, i ovako je kamen
Mislim da će biti i kvačilo uskoro da se menja, moram na dino da vidim kakva mu je kriva snage pa da smislim šta ću sa blokadom...
pazi vako, za kocnice znas... dotrajali diskovi nema sta odma sam ti reko. sto se vesanja tice ja bi ga jos malo zatego napred, pozadi ne mora. sto se rupe na haubi tice hebes estetiku, bolje ce ici da ima dotok ladnog vazduha direkt na plenum. sa estetikom je po meni prica zavrsena, eventualno ako odlucis da branike i mozda lajsne farbas u boju auta i mozda cak skines zadnji brisac. unutra mozes jos da dodas jednu cukicu za pritisak ulja i jednu za struju s' tim da bi moro da izbacis onu gornju duvaljku. zasto bi menjao kvacilo kad je milosh to radio kad je uzo auto. nisi je valjda vec sprzio.??? vidi, dogovri se sa Igorom pa nek ti izmeri auto to bar nije skupo a za blokadu sta da ti kazem... vidi dal gumetina ima mapu za taj ECU posto je po meni u SMART-u mnogo 300e za 13ks. bolje te pare daj za opruge ventila. ima na ebay-u lik u engleskoj koji bi ti poslao eprom za 100e. ista prica 13ks i blokada na kolko ti oces. mozes da ga zavrtis i na 9000 ali zasto bi to radio. po meni bi 7200 bilo sasavim ok. sve u svemu glava na tom autu place za remapom posto lepo dise ali joj fali goriva.
Evo `vako: bio sam juče do ap sporta, naštelovao trap, misleći da će mi to srediti što mi vuče ulevo malo, ali samo se smanjilo. Posle otišao do bobana i proverio gume, sve ok. Moraću do žileta da pogleda on to...
Elem, pitao sam za diskove i pločice - sparco bušeni i rezani diskovi 200e i pločice 60e. Uzimam to sigurno, osim ako ne nađem neku varijantu da mi to neko donese iz inostranstva (za manje pare naravno ). Dalje, našao sam držače za kadicu (to mi je trn u oku već neko vreme jer je previsoka) sa sve klizačima (podesiva) za 50e. Samo moram da vidim kako bi se to namontiralo pošto nije ravan pod ispod sedišta, i uzimam...
I na kraju, uzeo sam ručicu menjača.
Sad još samo neko da mi objasni kako se to montira, da ne bih nešto zajebao
Ona stara nema nikakve šrafove, izgleda da je samo nabijena, ali nisam smeo da silim... Ova ima neke plastične adaptere koji mi se čine preuskim iznutra, a sama ručica je preširoka, i ima male šrafčiće.
pazi ovako, dikove ces tesko naci jeftinije. ti u centru boban nisu sparco vec OMNI i oni u italiji kostaju 190e. ta cifra od 200e je skroz ok. plocke su izgleda pojeftinile posto su bile 74e. no nije ni bitno ako nadjes na ebayu mozda prodjes jeftinije ali ce te postarina zaklati posto je roba teska. sto se kadice tice, nisi trebao da uzimas te klizace posto ne mogu da se stave. da je moglo stavio bi milosh original MOMO. sediste je zavareno za original nosac sedista tako da ono sto treba da uradis jeste da skines komplet celu kacicu (2 srafa napred i dva pozadi) uzmes brusilicu , skines ga sa nosaca i zavaris nize. ja sam to isto teo da uradim ali nikako nisam mogao da se nakanim. i za kraj rucicu menjaca ces vrlo teko skinuti posto je BISON uradio svoje a i ta sto si kupio je dzukacka totalno. ova sto je imas sada je original MOMO i cela je od aluminijuma samo sto sam je ja ofarbo u boju auta. ako ti treba boja imam jos jedan sprej i + kanticu 300gr PPG. daj 20e i tvoje je.
pazi ovako, dikove ces tesko naci jeftinije. ti u centru boban nisu sparco vec OMNI i oni u italiji kostaju 190e. ta cifra od 200e je skroz ok. plocke su izgleda pojeftinile posto su bile 74e. no nije ni bitno ako nadjes na ebayu mozda prodjes jeftinije ali ce te postarina zaklati posto je roba teska.
Kaže čovek da su sparco, nije pominjao omni, a napisah da mi neko donese, znači nema poštarine
sto se kadice tice, nisi trebao da uzimas te klizace posto ne mogu da se stave. da je moglo stavio bi milosh original MOMO. sediste je zavareno za original nosac sedista tako da ono sto treba da uradis jeste da skines komplet celu kacicu (2 srafa napred i dva pozadi) uzmes brusilicu , skines ga sa nosaca i zavaris nize. ja sam to isto teo da uradim ali nikako nisam mogao da se nakanim.
Nisam još uzeo, samo sam našao. Misliš da ostane na ovom nosaču a da se zavari niže ili da se fiksno montira?
i za kraj rucicu menjaca ces vrlo teko skinuti posto je BISON uradio svoje a i ta sto si kupio je dzukacka totalno. ova sto je imas sada je original MOMO i cela je od aluminijuma samo sto sam je ja ofarbo u boju auta. ako ti treba boja imam jos jedan sprej i + kanticu 300gr PPG. daj 20e i tvoje je.
Šta bre džukačka, vidi kaka je Sadašnja mi nešto ne odgovara mnogo jer je tanka. Znači lepio si je? Aaaaaaaaaaa
Boja nije na izmet...
Čuo sam za omni, i vidim da je na njihovom sajtu cena 182e za prednje diskove, ali mi je čovek rekao sparco i dao mi šifru po kojoj sam posle našao na nekom sajtu sparco diskove.
Čuo sam za omni, i vidim da je na njihovom sajtu cena 182e za prednje diskove, ali mi je čovek rekao sparco i dao mi šifru po kojoj sam posle našao na nekom sajtu sparco diskove.
uuu kakva je odvratna rucicaaa....kao da ti je baba usivala!
Naravno salim se, to je samo da vidis kakav je osecaj.. Sigurno potpuno drugacije izgleda kada se namontira i uklopi u sredinu!
A sto se tice diskova i plocica, Dejana dolazi 13og, cale 15og, tako da nemas jos mnogo dana za razmisljanje... Mada sto kaze zverko nije neka velika razlika. E al vec za onaj turbo kit...
shonsy, mojne da likujes posto je rucica stvarno sheet sa ovim holsrafom u njoj. sto rece eM danas:" nek pripazi da ne pocepa ruku sa druge strane ako probije sraf". ne moze da se uklopi nikako u sredinu posto u autu enma nista boje aluminijuma a i nijansa plave nije ista.
turbo kit je za njega papren isto kao i za 16v ali je zato kompressor dobra fora za 8v a i dosta je jeftinije i prostije ugraditi ga.
Comment