Fiat Stilo SW

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darko_NS
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2004
    • 557
    • Srpska Atina

Kakva su tvoja iskustva sa Stilom - naslusao sam se od VW vozaca kako je "kanta" "krsh" "samo se kvari" i te fore... To sam se naslusao i o Opelu pa Vectra extra sluzi (pu, pu, pu da je ne ureknem).

Znaci kakva su tvoja iskustva - jel u tracu ima istine ili je samo trac zasnovan na nekim davnim vremenima?

kao sto si i sam rekao, da je los ne bih vec treci kupio. mogu ti reci slobodno da je to samo trac zasnovan na davnim vremenima. ja u ova vozila nisam imao ama bas nikakva ulaganja osim redovnih servisa, naravno postoje odredjene sitnice, ali to je zanemarljivo..
    da su to nesto jako dobra kola, necu ti reci, ali za tu cenu pruzaju najvise opreme, komfora..itd, gledam kako ljudi kupuju clio dci za 6.500e, ejj pa dodas jos 500e i imas stila koji je za klasu veci, opremljeniji i kvalitetniji..
    -auto ima nekoliko mana i prednosti..
    kao prvu manu bi naveo losa zavrsna obrada, jeftini materijali (plastika) u unutrasnjosti.. cesto se cuju neka skriputanja i tako to, ali sa tim se moze ziveti.. drugo auto je udoban, medjutim i suvise mekan u krivinama.. upravljanje nije bas direktno, verovatno zbog city serva koji je strava za parkiranje u gradu, ali dovodi i do nepreciznog upravljaca.. mislim da kod verzije sa 5 vrata postoji i neki problemi sa prednjim trapom..
    mislim da su fiati dobri za nase uslove, zbog jeftinig odrzavanja, u vec osnovnoj opremi se dobija fina oprema
    sto se tice motora., benzince nisam vozio, ali znam da je onaj 1.6 16v vec vise puta nahvaljen.. moze se naci i 1.2 16v iz punta koji je povoljan zbog registracije..
    -dizel motori su najbolji deo auta.. kao sto rekoh ko zna koliko su ovi motori presli vise od
    brojke na satu i opet rade besprekorno. U malo izmenjenoj formi ovaj jtd motor se i danas koristi u novom modelu opel astre i alfe 159, fiat punta..
    postoji razlike u modelu stila 3p, 5p i caravan, ne samo u spoljasnjem izgledu, ako nekog bude zanimalo nesto vise nek pita??

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Evo mene

KOja je jos razlika sem sto je onaj 3p nizi, deluje mi i kao da mu je kabina niza ali i da je vesanje malo spusteno. Jel se bolje ponasa na putu nego 5p ili je isto?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Darko_NS
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2004
        • 557
        • Srpska Atina

nije nizi, koliko znam svi su iste visine.. samim tim je ponasanje na putu slicno.. izmerio sam dizinu izmedju prednjeg ruba blatobrana i puta, i isto je i kod ovog karavana i kod coupe verzije..
        e sad 3p ima malo drugacija sedista, odnosno mogu dosta nisko da se spuste, sto se meni licno svidja kad se se sedi nisko, i malo je drugacije
        podesavanje volana, tako da je kod 5p i karavana vise iskosen (kamionski), a kod 3p stoji pravilnije.

boljem ponasanju na putu bi sigurno doprineli drugaciji pneumatici, standardne celicne felne su sa gumama 195/65 r15.. i upravljivije i lepse bi bilo sa 205/55 r16 koje idu fabricki sa alu felnama.

pitaj dalje

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Znaci to sto meni deluje kao da je nizi je vesta igra Fiatovih dizajnera - respect za to. Jer mi je 3p delovao nekako "spusteno" ali to je iygleda zbog (ili mi se i to cini) nizeg krova.

Ako je suvise mekan to se prilicno lako resava - zamenom opruga mada meni spolja nikako ne deluje nestabilno . U principu i ja se bolje osecam kada sedim nize mada ti mogu reci - Renoovo visoko sedenje je zakon za duza putovanja. Iako je za klasu manji auto mnogo je udobniji od Vectre - jeste da je medjuosovisnko manje i vesanje nesto tvrdje ali zato pozicija za volanom bash odmara.

Ali ipak u 3p bi bilo glupo da se sedi kao u kamionu.

A sto se tice kvaliteta - Stilo mi se cini da ima dosta kvalitetniji enterijer nego "blizanci" prethodnici. A to dosadno skripuckanje - mogu ti reci da ni kod Renoa nije bolje (iako sam auto kupio nov) a i kod Opela (koji je isto od 0000 kod mene) se desi. Jednostavno na nasim putevima sta se ne rastrese? (OK Audi 80 mi je bio star 15 godina i nista nikad nije skripuckalo ali to je ipak Audi).

Kakvi su ti sa potrosnjom 1.9jtd (samo nemoj onu pricu koju furaju Wagenasi "vozim 1000 km pa odlijem 10 litra da bih napravio mesto za naftu koju motor proizvodi i polako toci u rezervoar). Meni Megane nemam pojma kakav je sa potrosnjom (1.5 dci) posto ja prilicno ostro vozim. Kada sam fin i dobar na auto-putu i ne prelazim 140-150 odnosno drzim tempomat na nekih 150 onda mi je prosek (zadnji put do Nisa) 5.1-5.2 a u gradu imam utisak da cesto predje i 7 (s tim da vozim uzasno kratke relacije - prosek 5km) a inace pokazuje prosek od 6.4 s tim da je 80% u gradu.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Darko_NS
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2004
            • 557
            • Srpska Atina

mozda ti je delovao nizi, zbog drugacijeg prednjeg branika sa velikim usisnicima..itd
            naravno da se kracim oprugama moze postici veca stabilnost na putu

sto se tice tog niskog/visokog polozaja sedenja, u fiatu vozacko sediste ima sa strane polugu za podesavanja gore/dole.. tako da svako moze naci idealan polozaj.. samo kao sto sam rekao da kod 3p moze da ide jos nize

potrosnja.. reci cu ti sta mi pokazuje board komp na ovom sa 3 vrata, karavana nisam jos testirao..
            grad - zimi 7.0-7.2, leti 6.9-7.0 (ti je voznja iskljucivo po novom sadu)
            van grada - magistralni novi sad -zrenjanin, voznja 90-100kmh trosi 4.3-4.5
            auto put novi sad - beograd, voznja oko 120-130kmh trosi 5.5

Comment

• Komex
              CBC Veteran
              • 20.10.2005
              • 100
              • Beograd

Iskren da budem, ja sam se malo razocarao u Stila...
              Vec vise od 6 meseci vozim 1.6 16v 3p i dosta sam se napatio, do sada crkle 2 bobine, podizac desnog prozora (i to mi ostavio spusten prozor na 0 stepeni, vrlo nezgodan problem ako se desi nocu jer je prakticno nemoguce podici ga rucno), auto mi je trenutno pod chek engine-om kako skinem gresku tako odma iskoci, treba ovih dana da odem do majstora jer auto trosi 12l a ne ide nikako, nesto ne radi kako treba a ne zna se sta...

Aj da ne bude da samo kritikujem, udobnost je odlicna, ja koji sam presao iz Lancie Kappa prakticno da nisam ni osetio promenu, sedista su odlicna udobna i drze sasvim dobro... Lagan je za voznju, ne zamara, nesto je ovaj model sa troje vrata nepregledniji ali moze da se navikne... Plastika na kontrolnoj tabli je sasvim ok, dok nerviraju sitne plastike oko sedista i slicno...

Moj zakljucak:
              Za te pare relativno dobar auto sa dosta opreme ali prilicno nepouzdan... Istina je da me nije nikad ostavio na putu ali ga je u nekoliko navrata znatno otezao...

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

@Darko_NS
                Da nemas neko uputstvo na engleskom ili nekom drugom jeziku osim italijanskom...

Ipak ti prolazi treci stilo kroz sake, mozda je neko zaboravio uputstvo?
                pozdrav

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Moram da uskocim - treba i meni jedno uputstvo za Stila.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Interesantno je da bukvalno niko nema uputstvo za stila, nema od koga nisam trazio, ako imaju imaju na italijanskom (imam na italijanskom), na netu takodje nema nigde.

Trazio sam cak i u delti, ali su me gledali kao da sam pao sa marsa...
                    pozdrav

Comment

• Darko_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2004
                      • 557
                      • Srpska Atina

sorry momci, ali i ja imam uputstvo samo na italijanskom.. mislim da je
                      problem u tome sto su vecina fiata uvezeni iz italije, pa im tamo nije
                      ni trebalo uputstvo na engleskom

Comment

• bakara
                        CBC Senator XXL
                        • 29.01.2005
                        • 977
                        • nBGd

....znao sam

Ali koliko vidim i na stranim forumima svi imaju talijanska uputstva...
                        pozdrav

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... FIAT+STILO

Comment

• bakara
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2005
                            • 977
                            • nBGd

@sri98
                            Sta sa ovim, pa tu nema uputstva, to isto sam i ja nasao pretragom...to su sve fajlovi od 200-300kb.

Ajde molim te, reci mi da gresim i da sam nesto propustio
                            pozdrav

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

nisam ni gledao sta je jer sam na brzinu pretrazivao

Sorry, tek sada vidim da je beskorisno

Comment

• bakara
                                CBC Senator XXL
                                • 29.01.2005
                                • 977
                                • nBGd

Ma OK...nego evo ja sam nasao nesto, nije u pitanju manual vec nesto kao uputstvo za servisere, dosta je detaljno i na prvi pogled izgleda kao stvar koju vredi imati.
                                http://fs02n1.sendspace.com/dl/cb58db12 ... eLearn.zip

Fajl ima 180mb, a mogao bih nabaviti i manual na nemackom, koji meni znaci isto koliko i onaj na talijanskom

Ako neko zna nemacki, mozda bi nam mogao pomoci pa prevesti bar neke stvari...
                                pozdrav

Comment

Working...
                                X