ma body jeste shit ali je nekako omiljen u narodu svi znaju za njega, najvise se trosi i najrasprostranjeniji je u prodaji, mipa je daleko kvalitetnija i jedva malo skuplja marka
ja danas zastitio zadnje koseve kod mene, drugar mi dao nesto slovenacko sto njemu preteklo kad je radio auto inace jako kvalitetna zastita, ne znam gde je nasao ali cuo sam hvale o tome, ne znam koji je naziv proizvoda posto mi nije dao u original ambalazi, Flavio izvini za off
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Sto se tice toppic-a,kad vec pisem ...
Kao sto su neki vec videli u drugoj temi,neki skot mi na parkingu ispred zgrade,slomio levi retrovizor !Nazalost,nisam jos uspeo da resim to,i dalje je prob. kako odvojiti motorce sa ogledalom od metalnog nosaca a bez da nesto unistim .Sad vozim ovako,
:x .
Nadam se da cu resiti to njesra narednih dana ...
ja skoro skinuo moj levi da podmazem ne bi li uspeo da ga osposobim da se okrece kad vidim da zglob uopste i ne postoji neko je to ladno skinuo i nije vratio, ili je polomljen pa ga mrzelo da se cima da to sredi ili??? a inace vidi se da je onaj metalni deo slomljen i fali parce pa mi se sad levi retrovizor drzi samo na dva srafa sa spoljne strane i na zicama od struje
ne znam kako bi mogao da odvojis to sto te muci, sto kazes nesto bi moglo da se unisti u tom zahvatu iskreno nisam nesto posebno ni zagledao taj spoj kod mene jel je necim lepljeno ili ???
Sta bi sa taj retrovizor , nacini li ga striko ,
deje detaljni isvestaj o operaciji i postoperativnom toku .
Da ti nisi naso krivca za slomljen retrovizor pa ga malo pa te sad uapsili ,
ako jesu koje cigare pusis da te obidjemo
Tapkam u mestu .
Danas sam zvao Njegosa = 50€.U YU-Lucasu ima nov,ali rucni = 30€ ...
Neki dan sam naisao na lika koji ima svoju livnicu obojenih metala u Ralji(SD).Objasnio mu sta mi treba ... rece mi oko 1.000din da mi izlije novi deo,po uzorku starog.Povoljno ali ... nisam jos oslobodio uzorak .Na kraju tju da ga frljnem sa 6. sprata i na najblizem otpadu se izujem 50 komata & ende .
Btw,bio sam i na otpadu u Vlaskom Dolu = nemaju .
pa 50e i nije bas malo za polovan ja sam ocekivao neku cifru od 30ak, mislio sam kod mene da bar levi zamenim i kupim neki polovan posto sam video da ja uopste na njemu i nemam onaj zglob za savijanje jerbo ga je neko nekad slomio i odstranio ceo onaj ,alu-metal ili od cega vec, deo i sad se retrovizor drzi na vratima samo preko trougaone plastike i 2 holsrafa ali 50e mi se bas ne daju, bar ne dok sluzi ovaj ovakav kakav je ...
Ovi iz YU-Lucasa mi dadose broj nekog AutoMarketa valjda.Lik odatle mi rece da kod njih ima samo ogledalce sa grejacem .Ne pitah cenu al' ispada da ipak moze i samo to da se zameni ...
p.s.
I kod mene je s#eb*no desno ogledalo al nekako funkcionira ,zasad .
to je verovatno VDV automarket, odlicni su i extra povoljni sa cenama bar za neke stvari koje sam kod njih pazario, ima ih u BG, NI i od skoro ovde kod mene se otvorila radnja, drze sve zivo ali ne znam za alfu sta imaju ja uzimao za neke druge automobile, recimo pre neki dan pitam za fiestu prednje migavce one na uglovima, 370din komad a u drugim radnjama ovde od 750 pa na vise , za una su bili mislim 350-400 u drugim radnjama duplo vise.
a kako bi se mogli instalirati ti grejaci stakla retrov. kod nas, jel oni idu na poseban prekidac ili kao nisam se sretao sa tim do sada, ako to moze da se nabudzi uzecu i ja obavezno to sa grejacem jer je meni ionako prslo levo ogledalo
Vec ih imamo .
Ako imas elektro retrovizore,integrisan je i grejac u njih.Kad ukljucis grejac zadnjeg stakla,automatski se pale i grejaci ogledala (oba).Nisam ni znao ,provalio prosle zime kad su bile one ledene kise.
Ako bi pazario to iz AutoMarketa bio bi u problemu kao i ja sada tj. neznam kako da skinem samo ogledalo sa mehanizma.
Ako menjas samo ogledalo,treba da se odlepi "grejna mrezica sa nalicija starog ogledala i zalepi na novo.
Ili ... neko je nekad "sredio" ogledalo u ovom mom slomljenom retrovizoru.Samo je preko slomljenog nalepjeno drugo novo obicno ogledalo i to je radilo i tako.Znaci,iseceno kod stakloresca ali nije ravno nego konveksno (ili ) tj. ispupceno.
To su ti varijante pa vidi sta ces .
p.s.
Pokusavajuci da uradim nesto korisno ,svo sam ogledalo smrskao al sam usput i odlepio ono zamensko pa ako uspem da sredim nosac probacu da prelepim mrezicu grejaca .
znaci imamo grejace , to me raduje ali sam se i skenjao jer meni ne radi taster za grejac zadnjeg stakla tj nesto je zeznuto na rucici brisaca, ne rade mi 2 brzine brisaca vec samo ona najbrza i ono da okines jednom da obrise, to nikako da sredim , drugar elektricar mi rece da je nesto u rucici i da je najbolje da se kupi druga i stavi jer je posao heben da se zeza da popravi moju, moze i od tipa, tempre nebitno tako da sam na to potpuno zaboravio da je na listi prioriteta za srediti jer ide zima, kise i sl. pa ce biti zeznuto sa brisacima
Mozda i nije toliko zeznuto za srediti.
Mislim da sam na CSC (www.cuoresportivo.hr) gledao neki DIY photo rasturanja rucice da se ubace lampice.Na wide 155 ne svetle nocu komande na ruckama brisaca i migavaca .
Mislim da sam na CSC (www.cuoresportivo.hr) gledao neki DIY photo rasturanja rucice da se ubace lampice.
probacu da prokopam i nadjem taj DIY ai lepo bi bilo da se ubace sijalicice tu kad bi vec rasturao rucicu samo ne znam koliko je komplikovana ta operacija
Comment