Saab 9-5 3.0 TID

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zeljoni
    CBC Senator
    • 04.05.2007
    • 200
    • Beograd, Vračar

@Boost

Jedino sto sam primetio da je nesto jachi zvuk iz motora (lichi mi na turbinu). Jel moguce (pitanje od laika) da se efekat upgrade software-a odnosi na turbinu koja recimo radi sad konstantno max pritiskom?
    I da li mislis da moze neka veca (veci pritisak) da se tutne unutra ili da ostavim ovako kako je?

Pozdrav, Zeljko

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Turbina koju korstis ima elektro aktuator za izmenu ugla lopatica i mora biti istog tipa ali problem je da se koristi samo na tvom SAAB modelu.
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• Zeljoni
        CBC Senator
        • 04.05.2007
        • 200
        • Beograd, Vračar

Hvala.
        Imam neki info (nije proveren) da neke Scania naftarice koriste istu turbinu. Provericu na netu.

pozz

Comment

• Zeljoni
          CBC Senator
          • 04.05.2007
          • 200
          • Beograd, Vračar

Ko je zainteresovan za dizelicu neka pogleda link

http://www.nsautomobili.com/autoplac/de ... 1&id=23377

Zvao ja, kobajagi da se raspitam o kolima al evo price:

Sekretarica: Ja ne znam nista osim onoga sto je na sajtu, zovite gazdinog brata.
          Gazdin brat: E auto je kod nas u NS (posto imaju predstavnistvo u BG) e auto je super, ima sve bla, bla
          Ja: Pa dobro koliko kosta, godiste i koliko je presao?
          Gazdin brat: e pa ne znam moras da zoves mog brata u NS
          Zovem brata:
          E brat nije tu ja sam njegov radnik a auto je super mislim da je 2003 godiste (Na sajtu 2001) mislim da je presao oko 100.000, full bla, bla
          i ima SaaB-ov dizel motor od 3 litre
          Jaa dobro koliko kosta, i koliko je presao?
          Gazdin radnik: e nemam pojma, najbolje bi bilo da dodjes kod nas u NS.

Shta reci o prodavcima polovnih automobila!?

p.s. Po izgledu table rekao bih da je ipak 2003 a ne 2001 godiste a igleda bar na slikama prelepo

Comment

• Zeljoni
            CBC Senator
            • 04.05.2007
            • 200
            • Beograd, Vračar

E da, ako neko ima zivaca da sazna koliko zapravo kosta, neka napise odgovor. Ja nemam.

Pozz

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Nego dugujes nam predtavljanje onog 2.0t automatic sto je uzeo tvoj rodjak

Comment

• Zeljoni
                CBC Senator
                • 04.05.2007
                • 200
                • Beograd, Vračar

Originally posted by Wiz
                Nego dugujes nam predtavljanje onog 2.0t automatic sto je uzeo tvoj rodjak
                Naravno, samo mi jos nije pao pod nogu a u pitanju je moj rodj. brat tako da mogu da kazem i da ja imam "pravog" SaaB-a a ne samo naftaricu.

Pozz Wiz

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Ajd pozuri znas da je to bio moj nesudjeni auto

Comment

• Zeljoni
                    CBC Senator
                    • 04.05.2007
                    • 200
                    • Beograd, Vračar

Originally posted by Wiz
                    Ajd pozuri znas da je to bio moj nesudjeni auto
                    E ima da uzmem auto od njega i da stavim stage 4 i da mu ga vratim, zamisli iznenadjenje kad bi seo unutra Ma zezam se, prvom prilikom.

Pozz

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Dosta mu je i stage 1 210ks

Comment

• Zeljoni
                        CBC Senator
                        • 04.05.2007
                        • 200
                        • Beograd, Vračar

Cudan zvuk

Pozdrav Svima,

Upravo se vratih sa gnjuranja kod zapadnih komshija (Istra) i utisci su zaista za preporuku.

No kada sam isao ka odredistu po prvi put u zivotu cuo sam izuzetno snazan zvuk propracen jakom vibracijom sa prednjeg trapa, trajanja 1 1,5 sekundi. Prvi put kada se to desilo mislio sam da mi neki veliki kamion trubi.... to je bilo negde u Gorskom kotaru pre Rijeke i takav zvuk se ponovio jos jedno 5-6 puta do destinacije iza Pule a obicno na nekoj nizbrdici kada se spusta brzina sa 100 na 70-80 na sat. Nista dodjem do mesta na kome smo odseli-laganica i posle par dana preko nekih prijatelja iz Pule odem kod par majstora da pregledaju prednji trap i svi u cudu kazu pa ovde je sve u redu...? A kazem Vam tako uzasan zvuk nikad nisam cuo a vozim vise od 20 godina. Na putu do Poreca opet na jednom mestu isti zvuk hm.
                        Nista, doslo vreme za kuci, spakujemo se, krenemo i otprilike na istom mestu isti prodoran zvuk sa vibracijom - Gorski Kotar, sa prednjeg trapa, 1 sekund, par puta. kao smo izasli na auto put Rijeka-Zagreb pa Zagreb - Beograd - nista... i tako do Beograda penzionerski 100-120 na auto putu.
                        Jedina dobra stvar je potrosnja verovali ili ne 35 litara za 700 kilometara.

No dobro odem kod Dimitrija juce, decko skine tockove podigne auto i pazi, sve u redu nigde nekog lufta ili slicno...Enigma... i jedino sto nismo mogli da vidimo je krst na poluosovini... to smo ostavili za kasnije...Rebus...
                        Uvece, moja zena se nasla sa prijateljicom i kad je iznala dogadjanja oko kola ona zabezeknuto kaze da se i njoj isto desilo sa Mazdom na istom mesto i njenom muzu sa Skodom Superb

E posto sam Vas ugusio sledi pitanje: JEL ZNA NEKO STA SE TO DESAVA
                        i da li je moguce da takva konfiguracija tj. kvalitet asfalta da tako velike vibracije na tocku i zvuk da se najezis...
                        Jel neko od komsija ima takovo iskustvo...?

Pozdrav Zeljko

p.s. Pre mora sam ..ebo obe desne felene i dve nove gume na nasim "kvalitetnim" putevima .
                        p.p.s. Jedan od majstora u Puli ima dizalicu do dve tone i podigao mi je auto celih 10 cm

Comment

• TAZZ
                          Banovan
                          • 30.05.2005
                          • 1409
                          • NBGD,SERBIA

Ja sam ishao u Kraljevicu pre 4 nedelje... hm...
                          Gorski Kotar... SKODA OCTAVIA... 6 Puta sam proshao tim delom i svaki, ali svaki put je bilo neshto kao udarac neki chudan zvuk...
                          Tako da.. DA I MENI SE TO DESILO...

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

najnormalnija pojava, dešavalo mi se iks puta, sastav mešavine asfalta uz kombinaciju visoke temperature guma....
                            ako je to ono što se meni dogadjalo samo niakada na tako malim brzinama. obi?no oko 150 nastane ta neka rezonancija.
                            kao neki fijuk.
                            nikada nisam imao zbog toga nikakvih problema, kako prodje ta deonica puta tako i prodje zvuk.
                            virbracija nije nikada bilo (RWD, ako ima to neke veze) da se dalo primetiti na volanu ili u kabini.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Zeljoni
                              CBC Senator
                              • 04.05.2007
                              • 200
                              • Beograd, Vračar

Ma nije to bila vibracija na volanu (glupavo sam se izrazio) vise je to bila rezonancija sa prednje leve strane. Ma to je onda to... sad mi je lakse.

Hvala...

Comment

• Zeljoni
                                CBC Senator
                                • 04.05.2007
                                • 200
                                • Beograd, Vračar

Garret (GT255)

Malo sam istrazivao ko bi mogao da koristi istu turbinu kao kod mene i nadjoh ovaj site.

http://www.dieselevante.it/turbocharger ... dfam=GT255
                                http://www.dieselevante.it/turbocharger ... am=GT2559V

Da li to znachi da moze da se koristi bilo koji sa ovih modela automobila?

Pozz

p.s. Informacije o ostalim turbinama na SaaB-ovima:

http://www.dieselevante.it/turbocharger ... 86&idcat=2

Ako neko primeti neku nepravilnost neka napise

Comment

Working...
                                X