Nesto mi crkao pokazivac goriva na instrument tabli, pa me interesuje ako si rasklapao sta se tu desava? Odakle dobija signal? Jel ima neki senzor ili sta i gde se nalazi?
Negde je bio na forumu kalkulator ali ne mogu da nadjem.
Inace br.obrtaja koji zelis podelis sa prenosnim odnosom u menjacu pa u diferencijalu i dobijes broj okretaja tocka po min.
Onda izracunas obim tocka (R= velicina felne X 2.54 + 2X profil gume) X 3.14
sad uzmes onaj br. okretaja tocka po min. pa pomnozis sa obimom tocka pa pomnozis sa 60 (min.) da bi znao koliko ides na cas. Pa dobijeni iznos podelis sa 100000 i dobijes koliko km/h ides.
Posle samo koristis dobijeni rezultat a menjas br. obrtaja ili prenos za odredjeni stepen prenosa koji zelis da izracunas.
Deluje zapetljano jer se uvek zaboravi nesto da ukalkulise ali samo polako.
edit: dok sam ja pisao gruja se ispisao
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Da Srle racunao sam za jednu dimenziju...jer Lanee nema pojma koju dimenziju nosim...ali uglavnom shvatio si poentu..posle samo menjas profile, obrtaje ili prenosne odnose za koje ti je potrebna racunica.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
bash ste coravi, ja ugradjujem sebi hiljade litara u razervoar i to bi bilo to
ostalo @IvanT heheheh
no bilo je interesantno vide ti vas
@xami_coupe
ja sam prijatno iznenadjen NE potroshnjom kappe
do sada je debeli proske negde oko 15.5 -16 ne preko
moze po gradu da troshi i 20 ako ga kidam ceo ceo CEEEOOOO dan ali opet ne preko
ishao sam 250 i tada je troshio 15 tako da je to full full gas na otvorenom dokle ide tolko teraj...
@srdjan
skidao sam (naravno hehe) do table idu samo zice tako da nemoj dzrash nishta, zeza te plovak u rezervoaru, ja sam nashao rezervni za 800 dinara ali sam umedjuveremenu osposobio svoj...
mogu da ti kazem gde je servis gde su mi to nashli i ko je sredjivao taj plovak....
@grujo ja skoro dadoh matu ali ovo nije bash jednostavno heheheh
Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino
skidao sam (naravno hehe) do table idu samo zice tako da nemoj dzrash nishta, zeza te plovak u rezervoaru, ja sam nashao rezervni za 800 dinara ali sam umedjuveremenu osposobio svoj...
mogu da ti kazem gde je servis gde su mi to nashli i ko je sredjivao taj plovak....
@grujo ja skoro dadoh matu ali ovo nije bash jednostavno heheheh
Ja kad god hocu nesto da popravim ono pocne da funkcionise i nema potrebe nista da diram, tako da se sama popravila... ali bitna mi je info, znaci signal dobija sa plovka...
Comment