lancia k 20v Turbo by lanee

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Ne mogu a da ne napisem nista, svaka cast za auto, bukvalno ga pratim od samog pojavljivanja na forumu ali nisam ucestvovao u prici, sad kad sam video dokle je stiglo sredjivanje mogu samo da ti kazem "Svaka ti dala"!!!

Sve pohvale za trud, zivce i volju, isplatilo se sigurno, mogu samo da zamislim osecaj...

Pozdrav
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Lanee
      CBC Senator XXL
      • 30.11.2006
      • 488
      • Beograd

evo mali update posle par dana voznje

ne radi brzinomer, dodje do 80 i iskura dalje, mada je radio u jednom navratu danas,
      volan nisam vratio u "nulu" stoji nakrivo ali je centriran trap
      sitna lupkanja tu itamo PONEKAD, tako da je tek relevantno oslushkivanje kad budem ispraznio gepek jer mi lupa pozadi a napred nishta...
      ali ubedljivo najveci problem je pumpa za benzin koja nece da pali ako ostavim kola na nizbrdici nadole !!!
      e od toga vec pochinjem da pizdim
      moram da furam full tank i onda zna da pravi sranja !!!! jel ima neko slichan problem i ako je tipichan nek javi pliz

p.s. plovak stoji na 2/3 i e deluje da se vraca nego se zaglavio
      ima odgovora na poljskim forumima ali ne razumem poljski

POZ

p.p.s. ali sve to i nishta me ne zadrzava da se vozam gradom hehhehe vidimo se, a vi blicnite
      Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
      To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• ĆOMI
        CBC Senator XXL
        • 31.08.2006
        • 1705
        • Braće Jerković,Vozd
        • Stilo JTD 16V

Svaka ti cast,sredio si je za 10+!

P.S.'Cu da blicnem!
        OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Davor
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2005
          • 498
          • Novi Sad

Originally posted by Lanee
          ali ubedljivo najveci problem je pumpa za benzin koja nece da pali ako ostavim kola na nizbrdici nadole !!!e od toga vec pochinjem da biiiip!
          Preseli se u Novi Sad tu nema brda jedino ako parkiras auto na mostu

Comment

• Lanee
            CBC Senator XXL
            • 30.11.2006
            • 488
            • Beograd

heheh

e pa ovako mali update...

autic je dobar, ne paljenje na nizbrdici je problem u pumpi shto joj je pomerena rezerva na mnooogoo litara benzina, a to ce morati da se popravi...

ne radi mi brzinomer, protokomer vazduha chekam da mi dodje odgovarajuci, a elektrichara moram da posetim oko brzinomera i fantomskih pozicija koje se same pale eehhehe

negde se neka masa otkcahila pa me zeza...

sad je vikend pa se ne radi ali od ponedeljka vec je druga pricha krece da se sredjuje sve zivo

p.s. i ja cu odgovoriti blicanjem jer sirenu nemam josh uvek hehe

nadam se da ce biti slika uskoro
            Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • Katowice (PL) / Banja Luka
              • AGP / W126

Originally posted by Lanee
              plovak stoji na 2/3 i e deluje da se vraca nego se zaglavio
              ima odgovora na poljskim forumima ali ne razumem poljski
              A zasto sluzi forum?
              Hajd daj link pa da ti to prevedem!
              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Lanee
                CBC Senator XXL
                • 30.11.2006
                • 488
                • Beograd

e hvala za prevod

ali je izgleda samo problem shto mi je pomerena rezerva na 15 i vishe litara !!!!

a nashao sam lika koji bi mogao to relativno bezbolno da mi sredi

Comment

• Lanee
                  CBC Senator XXL
                  • 30.11.2006
                  • 488
                  • Beograd

ajde turbashi pomoc mi treba

negde kod turbine suzi neko ulje koje se sliva preko kaljenog/izduvnog dela turbine i kad ga przim ulje negde curne i onda se pali mislim dimi i smrdi

i lepo se sa donje strane vidi crno od ulja gde se sliva ali ne mozemo da provalimo gde shta i kako ???

gledacu da slikam ali mozda postoji neka fora ili mesto gde moze da curi a da ja ne znam

Comment

• Lanee
                    CBC Senator XXL
                    • 30.11.2006
                    • 488
                    • Beograd

e ljudi stvarno mi treba pomoc ovo chudo curi negde, a nisam struchnjak za arhitekturu turbine i njen dovod i odvod ulja....

mislim nemam oblak plavog dima iza mene, ne duva skoro nishta na iberlauf
                    a opet ulje pichi li pichi...

juche sam bio na 60km od beograda i kad sam se vratio iscurelo je pola crte na merachu !!!! to nije dobro.

znachi negde spolja gubi ulje, sumljam da sama turbina troshi jer nemam oblak dima iza sebe, nije ni euro3 da se razumemo ali nije plav da ne vidim iza sebe, znachi u voznji jednostavno nema dima NIKAKVOG a ulje nestaje, po meni to znachi samo jedno da curi, a to i vidim SAMO NE ZNAM GDE...

Comment

• Rendjo
                      CBC Senator XXL
                      • 26.06.2006
                      • 340
                      • Zadar HR

Spljošti oveću kartonsku kutiju i stavi je ispod auta,zatim upali auto i neka radi pola sata u praznom hodu.Ako gubi ulje moguće je jedino kod kartera(eventualno na čepu)..jer tamo je veliki pritisak ulja i počinje curiti jedino ako je motor upaljen.Ako je karton suh onda treba tražiti druge razloge(turbina,semering bregaste,hidropodizaći,gumica ventila,semering radilice).Ispitaj i kompresiju usput.Ako ne curi ulje lako je moguće da je turbina u pitanju..

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Lanee siguran sam da gubi na auspuh.
                        Izatebe postoji oblak cisto plavog dima. Dok vozis verovatno ne primecujes. Juce kad si odlazio bas sam zapazio opet je picio plavo.

Posto je iber suv verovatno negde piski na turbini.....skini crevo i vidi ima li lufta, neceg drugog....vidi je li masna
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Lanee
                          CBC Senator XXL
                          • 30.11.2006
                          • 488
                          • Beograd

pa ovako

bio danas u turbo servisu, ljudi rekli pushta ne jednom dihtung, zamena tokom dana...

sidano crevo sa turbine i turbina suva ko barut, problem je shto je intercooler masan ko djavo, mozda je i od kappe dizel pa je sav ukenjan a i da ne znam... chistim chim nabavim 3 litra alkohola

air bag sam nasho oridjinale...

nego juche kod ivana na dijagnostici saznajem da lambda sonda ne radi, a menjana je i imam drugu koja radi, ali se zaglavila na pola ????
                          dal je kabl dal je sonda pitanje je sad ?

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Malo kasnim al' Da se i ti navozas najzad !A vala i imash u cemu konacno.Uzdravlje i shto vishe mirnih i divljih km !
                            p.s.
                            Kucni resenje,kad ga nadjesh za sondu (kabal ili L) .

Comment

• Lanee
                              CBC Senator XXL
                              • 30.11.2006
                              • 488
                              • Beograd

veliko hvala ivanT na strpljenju

ali nashli smo problem oko shtucanja,

protokomer lego,
                              sonda nije umrela nego kabl.... BEM TI ZICE

pa chim zalemim lambda sondu direktno bice sve cakum... ma bre nece biti cakum pakum ima pun K posla u nekim sitnicama... ali to je zato shto sam bolestan pa necu da me sitnice drndaju dok me ne izlude...

ali kapiram da sam na pravom mestu i da mi je potpuno dozvoljeno da budem zaludjen autom heheh

Comment

• Player
                                CBC Senator XXL
                                • 13.04.2006
                                • 458
                                • Novi Sad
                                • Alfa Romeo GTV V6 TB

Lanee imash prelep i brz auto Chuvaj ga i pazi ga i vratice ti desetostruko.

Davno me je Ivan provozao u njoj i momentalno sam se zaljubio. Strashan auto, potovo mi se svidja boja.
                                Neka je sa srecom i puno brzih i troublefree km-a!
                                Objects in the mirror appear
                                TO BE LOSING !!!

Comment

Working...
                                X