Mudrost iz Japana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Mudrost iz Japana

Evo konacno da predstavim i moju masinu, u pitanju je Mazda 3 1.6i C-Line,
    motor je benzinac, 1.6l(sto se jel da moze zakljuciti iz opisa modela ), 77KW, kupljena je nova prosle godine, tako da joj sad ima oko 1god. i 3 meseca.
    Od opreme ima ono sto je bilo standard za model, znaci klima, prednji i sa strane vazdusni jastuci za vozaca i suvozaca, el. retrovizori sa grejanjem(izuzetno korisna stvar) ma mislim sve ono standard ABS i tako to, taman sto treba.

Presla za sada oko 17k km(nije jedini auto pa nije vise), za sada nikakvih problema. Uradjen mali servis na 1000 km, i posle na 10k, tako da uskoro ide opet servis(inace po uputstvu servisi na 20k). Mazda inace ima lanac tako da je veliki servis na 240k(i to pise prekontrolisati i po potrebi zameniti).

Posto je auto kod mene od pocetka, a sigurno ga necu prodavati bar 3-4 godine, ovde cu pisati sve sto se desavalo sa njim, tako da koga interesuje moze da prati dugi niz godina proces koriscenja Mazde .

A sad malo slika,

• -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Lepo lepo...ovaj auto kad se pojavio je bio prava bomba...barem po mom ukusu...
    Sluzice te lepo kao i svaki drugi japos
    Power of dreams !!!

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Hvala, i meni izgleda extra , a za sluzenje pa zna se kako rade Japanci .

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Zoom Zoom

Comment

• greywiendog
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 421
          • Stara Pazova

Lepo nema sta! Japanci po meni imaju najlepsu unutrasnjost, dosta opreme u osnovnim verzijama i td. A pri tome najbolja karakteristika je sto se ne cuju a rade
          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Karbo
            CBC Senator
            • 16.02.2006
            • 225
            • Sydney - Land of Downunder

Fin autic i nek te sluzi decenijama.

Originally posted by greywiendog
            Lepo nema sta! Japanci po meni imaju najlepsu unutrasnjost, dosta opreme u osnovnim verzijama i td. A pri tome najbolja karakteristika je sto se ne cuju a rade
            Prijatelju bez uvrede, al Japanci su ocajni sto se tice interijera i opreme u osnovnim modelima. Trebas bas da se iskesiras da bi imao nesto malo lijepse "na oko", sto se tice istog modela.
            Ne znam da li ste imali prilike pogledati opremu od SP23 modela takve iste Mazdice? To je tek teska perverzija, bas je strava, pogotovo crno-crveni fazon. Ja kad sam vidio, ljubav na prvi pogled.
            I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
            a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
            It will take your breath away!!!
            by David E. Davis

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Mazda je kao lutkica !

Comment

• MUDRi
                CBC Veteran
                • 28.06.2006
                • 114
                • Arandjelovac
                • 106 RALLYE

Prelep auto.
                Power is nothing without control....

Comment

• JNC
                  CBC Senator XXL
                  • 19.12.2006
                  • 1332
                  • Beograd

@ karbo

Pa to za opremu se bas ne bi slozio, znaci ja kad sam kupovao, za nemacki auto sa tom opremom trebalo je dati par hiljada vise, mislim evra , nije da sam hteo da kupim nego sam se informisao, tu su bolji bili francuzi i italijani i ford je ok po tom pitanju, ali to meni nista nije odgovaralo. A sto se izgleda tice mene uopste ne impresiraju neki napucani enterijeri, glavno da nista ne skripi, cvrci.
                  Dolazim na Cannon skup sad u nedelju pa svi koji su zainteresovani mogu uzivo uz da vide.

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

@JNC
                    Auto ti je stvarno odlican, sad tek primecujem koliko ima slicnosti (u unutrasnjosti) sa mojom mazdom, kad vidim tvoju moja mi se cini lepsa nego sto jeste
                    Ako me oci ne varaju ono ispod haube je sajla za gas, nema elektronski?

Nego, one patosnice su original? Ruzne su za medalju

PS: dobrovoljno se javljam da otkupim tu mazdu za par godina...
                    pozdrav

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Pa pazi ima sajla, ali je sve elektronski, znaci kad dodjem na gajbu, cu da pogledam u service manualu kako je tacno reseno.
                      A patosnice sam dobio uz kola, dal su ruzne meni su ok, nisu se jos nigde izlizale, znaci da su kvalitetne , a inace da ih kupis u profili su oko 80e.

A za otkup moras da sacekas malo, tek sam krenuo da uzivam.

Comment

• Karbo
                        CBC Senator
                        • 16.02.2006
                        • 225
                        • Sydney - Land of Downunder

Originally posted by JNC
                        @ karbo

Pa to za opremu se bas ne bi slozio, znaci ja kad sam kupovao, za nemacki auto sa tom opremom trebalo je dati par hiljada vise, mislim evra , nije da sam hteo da kupim nego sam se informisao, tu su bolji bili francuzi i italijani i ford je ok po tom pitanju, ali to meni nista nije odgovaralo. A sto se izgleda tice mene uopste ne impresiraju neki napucani enterijeri, glavno da nista ne skripi, cvrci.
                        Dolazim na Cannon skup sad u nedelju pa svi koji su zainteresovani mogu uzivo uz da vide.
                        Brate nisi me skontao.
                        Naravno da ne mozes da predis Japanca i Evroplanina za iste pare.
                        Japanci su nesto posebno, u odnosu na evropljane.
                        Cak ni sve japance ne mozes u isto kosh da trpas.
                        Zna se ko gdje sjedi za sofrom.

Sto se tice japanaca to bi moglo ici ovako:

- Toyota
                        - Honda
                        - Subaru
                        - Nissan
                        - Mazda

Zati druga grupa:
                        - Dihatsu
                        - Mitsubishi
                        - Huinday
                        - Deawoo

A ono o cemu sam ti pricao je unutrasnja oprema.
                        Na primer kad uzimas recimo Toyotu Corollu imas 5 razlicitih modela, naravno razlicito opremljeni.
                        Barem je takva ponuda ovde kod nas u Australiji.

Prvo kreces od obicnog baznog modela:

# Ascent
                        Nema elektronskih podizaca prozora, nema el. podsevanja retrovizora, nema ABS, nema SRS air bags, ima obican cd player.
                        Kosta $19,999AUD

# Conquest
                        Ovaj model ima standardno samo prednje el. podizace prozora dok su zadnji extra opcija za kupca. Ima el. retrovizore, ABS i extra je opcija ako zelite SRS air bags, ima MP3 CD player.

# Levin
                        Sportska blaga verzija koja posjeduje sve sem jaceg motora, motor je standardni. Znaci na ovom modelu se nalaze spojleri, interier i jos neke sitnice.

# Ultima
                        Ovaj model je totalno sportski model sa 143kW i 6 brzina mjenjacem. Opremljen je totalno sportski. Ono fully loaded.
                        Kosta oko $35,000AUD

Pa ti sad vidi razlike u opremi a radi se o istom modelu Corolle?!
                        I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
                        a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
                        It will take your breath away!!!
                        by David E. Davis

Comment

• JNC
                          CBC Senator XXL
                          • 19.12.2006
                          • 1332
                          • Beograd

Pa ok, evo za moju Mazdu ovo je najnizi paket opreme 3 ne mozes da kupis sa manje opreme, znaci ima el, podizace, klima, ABS, SRS Airbag, grejace retrovizora..., jedino sto ima jedan motor nize 1.4L i to je to, o iva moja je bila 16.500e, i po onom tvom za toyotu kao onaj conquest paket.

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Kako ne moze, pa imas Mazdu 3 bez klime i bez grejaca retrovizora.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

poredite dva totalno razlicita trzista...

kod nas dosta toga nema u ponudi, zbog goriva, cene, odrzavanja...
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X