Alfa Romeo 155

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Majstor BOB
    CBC Senator XXL
    • 27.04.2006
    • 340
    • Zemun

To kraaaaaaaalje od Flavia e sad mogu da
    Astra GSI

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

Flavio

samo 240 , ali i to je s ovim setom na kolima nedostizan san.
      prvopotpisana jeste porodicna verzija ali je kidala ko nenormalna, sto kaze Starac Vujadin imala je PUNCH!!! koji ova nema nazalost (za sad) i ima sat do 260.
      .

Comment

• astralink080
        CBC Član
        • 20.06.2007
        • 20
        • Beograd

Deki svaka cast za auto, jbt k'o casa je...

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

psssst, tek ce da bude
          .

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by dekideki
            samo 240
            Uff,Deki,nesporazum .Znam sve to k'o pesmicu .Mislio sam na trenutno predjenu kilometrazu "na satu" ?
            prvopotpisana jeste porodicna verzija ali je kidala ko nenormalna, sto kaze Starac Vujadin imala je PUNCH!!! koji ova nema nazalost
            Jel moguce da je tako velika razlika u praksi dok je na papiru samo 10 KS(1.8 16 vs. 2.0 16) ?
            koji ova nema nazalost (za sad)
            ,shta podrazumeva ovo(boldirano)?

p.s.
            Slika je vec vidjena al' opet . . . L' apoteca italiana
            .

Comment

• TRENTA TRE
              CBC Veteran
              • 27.05.2007
              • 167
              • Beograd Vozdovac

Samo mogu da kazem...
              33 16v & Fiat G.P.

Comment

• Majstor BOB
                CBC Senator XXL
                • 27.04.2006
                • 340
                • Zemun

Mmmmmmm.. verovatno ima crvene cajgere čim je sport.

.. no ABS?
                Astra GSI

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

*120.000km.
                  *razlika je tacno tolika kao kad stavis na papir 1.8 i 2.0. mozda brizgaljke budu malo doprinele kad ih budem ocistio, ali sumnjam da ce biti ista znacajno bolje ako ostane sve stock. ipak je 1970ccm Alfin blok (sto bi rekli sektasi - za razliku od onog FIATovog 1747ccm), a i hod klipa je maltene kao kod dizela... obrtni moment je u praksi na 2.0 16V ono sto oduzima dah! a i mislim da je ova Barabersonka, kada je dobila fenomenalan izduv ali bez katalizatora i sa tri protocna lonca, izgubila znacajno na obrtnom momentu. mozda bi to trebalo malo premapirati. polako...
                  *"za sad"? pa nek ostane samo ideja. i laki je mastao kao i ja, pa je meni prodao stock, pre bilo kakve promene na motoru. da ne malerisemo...
                  *ima crvene crtice svuda po cajgeru, svetlo je svuda std. zeleno, samo skazaljke svetle crveno.
                  *no ABS, manji diskovi napred nego na 2.0 16V. duplo jeftiniji delovi, servis, mogu da se stave zimi 14" felne, itd... a koci - ja imam utisak mnogo brutalnije. zakucava. ma *ebo ABS zbog njega sam oborio chunj na kraju poligona u KG.

pitajte, tu sam.
                  .

Comment

• kilson
                    Moderator
                    • 09.10.2004
                    • 3216
                    • NoviBGD
                    • AR 75 GT

A lezhanje? Ne valja?

Btw, man' se priche Alfin - Fijatov. To shto je 2.0 drugachije razbushen od Fiatovog nema veze sa poreklom bloka. Btw, uporedno gledano (i mereno u praksi) 156 1.8 16v vs 155 1.8 16v taman tolika razlika za vrednost varijabilnog u****. Dakle obrtni moment je po std-u pomeren dalje.
                    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

lezanje je ne moz biti bolje. najbolji kompromis tvrdoce i niskog lezanja. prednji spojler je ipak u jednoj situaciji bio previse nizak, tako da ce morati da ceka skupove, poligone i trke a sve preostalo vreme ce krasiti garazu. inace je prelep i ja bih bio najsrecniji da ubedim rodbinu da naprave blazi prilaz kuci. mozda padne malo esktra betona narednih dana, ko zna?
                      inace, tockovi gledano od pozadi stoje u najboljoj mogucoj liniji, mali minus je kao iz bajke

a izduv je - skolski primer kako su trebali da ga naprave. ko bre izmisli taj EURO jeste pomeren obrtni moment na vise obrtaje, bas o tome pricam...

(a ono Alfa FIAT i sl. - sto se mene tice moze i ARNA da se zove! )
                      .

Comment

• Player
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2006
                        • 458
                        • Novi Sad
                        • Alfa Romeo GTV V6 TB

Deki, vec sam ti sve rekao u onoj temi... samo peglaj, uzhivaj i sve najbolje

Originally posted by killaz
                        uporedno gledano (i mereno u praksi) 156 1.8 16v vs 155 1.8 16v taman tolika razlika za vrednost varijabilnog u****.
                        Dakle obrtni moment je po std-u pomeren dalje.
                        Eeeeee to merenje sada zaboravi... poshto sad imam maaalko drugachiji filter vazduha i nov protokomer
                        Objects in the mirror appear
                        TO BE LOSING !!!

Comment

• dare156
                          CBC Senator
                          • 07.03.2007
                          • 282
                          • Beograd

Evo samo da se pridruzim u cestitkama i javno.
                          U sto volim happy end, ali ovo nije kraj, nego pocetak jednog lepog i dugotrajnog druzenja. Ovo je samo nastavak nekog dobrog filma koji smo dugo cekali . Deki sve najbolje.

Comment

• dekideki
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1914
                            • Beograd

ljudi, zlatni ste. kad citam sve reakcije, znam da ja nisam pogresio. sad, za lakija ne smem bas da vam garantujem... bez zezanja, Laki, jos jednom, hvala!

*imam jos nekoliko stvari koje bih uskoro zamenio/ugradio. ni sam ne znam sta bih pre. u sustini nista ozbiljno, ali bih uradio sledece:
                            1. skinuo prednji dodatni spojler. voleo bih da mogu da prodjem gde sa njim sada ne mogu. prosto.
                            2. vratio plastike koje su bile ispod patosa, i prednju i zadnju. mislim da su korisne i da treba da su na svom mestu.
                            3. zamenio rucicu menjaca. ova je pretapacirana sa super kozom ali ona HH plasticna oznaka je potpuno nesrecno vracena (po meni bez potrebe) pa je upala 5mm u kozzu. pod rukom malo hoce da smeta...

od "ozbiljnijih" intervencija u planu su mi (u naredna 3 meseca):
                            4. zamena diskova, plocica, ulja. koje mi diskove preporucujete, koje plocice i da li da predjem sa DOT4 na DOT5.1?
                            5. zamena ulja, filtera, svecica. dilema su mi samo filteri. koja marka i gde kupiti? ulje imam, a svecice su najbolje koje su ikad napravljene (Laser Platinum Premium).

eto malo glasnog razmisljanja od mene, nadam se da ne smeta... hvala na paznji!

P.S. e, da! keva je finansirala ugradnju ZEDER-a tako da - od par dana imam i to u kolima. diskretan je ali upravo zato moram da nosim one nalepnice na prozorima... sta je DZ i Bogu je drago!
                            P.S.2. *ebo auto bez klime... mmmmmm kako je dobra... ubija.

***evo sta sam dobio malopre na gmail:

"Dear Mister Radjenovic,

with reference to your request we are informing you as follows.

According to our documentation files, the chassis number ZAR 1670000******* and the engine number AR 00****** originally correspond to an Alfa 155 1.8 TS , manufactured on the 20th January 1997 and sold on the 7th March 1997 in Italy.

The body colour is red.

Yours, Sincerely,

Marco Fazio

Automobilismo Storico Alfa Romeo
                            Viale Alfa Romeo ? I 20020 Arese (Mi)
                            Tel. +39 02 444 29 115
                            Fax +39 02 444 28 152
                            Mob. +39 334 629 53 81"
                            .

Comment

• marek
                              CBC Senator
                              • 16.09.2005
                              • 243
                              • Beograd

Au Deki jos ces da nadjes i ko je sklapao..

Comment

• kessa
                                CBC Početnik
                                • 27.05.2007
                                • 8
                                • Novi Beograd

Deki, najiskrenije cestitke, posle svih peripetija prava alfa u rukama pravog ljubitelja. Pre neki dan sam je video u bul AVNOJa i dok sam istrcao na ulicu vec je odmakla, mada sam mislio da je Laki za volanom.

Comment

Working...
                                X