Alfa Romeo 155

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dare156
    CBC Senator
    • 07.03.2007
    • 282
    • Beograd

AUUUtic je ko bombona, konacno sam se i provozao. Pravi auto u pravim rukama. Malo je ovakvih 155. Pozz

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

da malo osvezim temu

Svecice NGK Laser Platinum Premium 4+4
      MANN filter za vazduh
      Landirenzo Lambda Control Venturi + cilindar boca
      (sve ovo IvanT, AC Rashic, danas...)

tek sam poceo, he he he...

P.S. @Nemanja (ti ti nemoj da se pravis blesav ): ispunjavam zavet tvoj polagano. pred zimu idu i celicane 14" nove zimske gume i naravno ratkapne!

veliki pozdrav

*jel ima neko neku vezu sa Zimmermann-om? zelim te diskove...
      od onog MASS-a nista izgleda a ne kupuje mi se neka konfekcija. pre cu da vozim ovako kako je sad (a nije bas prijatno)
      .

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Ali samo da bude Wintera, nemoj tamo neke druge da stavljas..

Malo sale, ali za zimu su celicne felne dobar izbor, pa i ratkapne, ako je felna dosta otvorena i omogucava prodiranje vode i prljavstine.

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

ma ja video od Ferarija F1. stvarno, kad mogu oni da ture ratkapne sta meni fali
          .

Comment

• Hermes
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 1306
            • https://t.me/pump_upp
            • bemve

Originally posted by dekideki
            Landirenzo Lambda Control Venturi + cilindar boca
            (sve ovo IvanT, AC Rashic, danas...)
            A sto bre nije toro boca? I sto nije `onaj` sekvencijalni?
            Pa toliko je volis i mazis i pazis, a ovamo...

( svi je hvale, pa ja moram malo da kritikujem )
            https://t.me/pump_upp

Comment

• dachisss
              CBC Član
              • 03.08.2007
              • 34
              • Zvezdara

koliko si platio svecke i gde si uzeo?
              "halo,Bing ovde,kako si...hm...aha...,nego...imam neku robu jevtino pa..."
              VECTRA B 1.6 16V

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

@Hermes:
                *Vidim da nisi upoznat s mojim slucajem. muka mi je vise da patetisem, ali evo jos jednom ukratko: ovo je kompletan gas koji sam vec imao i koji je radio samo tri i po meseca u mojoj prvoj Alfi (imas je u virusu sa svime sto se desilo u vezi s njom) pa je glupo da ne iskoristim vec postojece. castio sam Ivana da mi sve to ponovo spakuje ali u ovu novu, naravno zamenjena su sva creva i cevi i sve vitalno. ostalo je kao chasha i radi ubija. tada kada sam to pazario kostalo je 520e a najjeftiniji sekvent je bio cca 980e... ovo nije obican prost venturi ko sto vole da ugradjuju u shabanskim servisima, ovo je najvisa rasa tih uredjaja koja trazi mapiranje, slusa lambda sondu i ima daleko bolji odziv i manju potrosnju. nije sekvent ali jako lepo radi.
                *toro boca mi nikad nije bila opcija, Alfa ima prostora za 45l a to je 38l kad se napuni. gepek mi je ionako 525l tako da i ovo sto je ostalo je vise nego dovoljno a sve je na svom mestu. ova cilindar je 60l

@dachiss: u istoj temi vezanoj za moju prvu, ima i vest o kupovini ovih svecica koje nazalost nikad nisu ugradjene spletom nesrecnih okolnosti. evo docekale su svoje prve od 100.000km koliko ce trajati. inace su najkvalitetnije od najkvalitetnijih koje postoje. naletela rasprodaja na ebay.de i placene su sve sa isporukom 80e inace su kako gde, od 190e do 210e...
                .

Comment

• dachisss
                  CBC Član
                  • 03.08.2007
                  • 34
                  • Zvezdara

znam matori

znam celu pricu o tome,u vreme kad je Majstor BOB prodavao svoju 155 sam pregledao sve na ARCS i ispratio tvoj ceo slucaj,prvenstveno misleci da je to bila njegova jer je boja bila blizu,i bas sam sa njim pricao o tebi kako je neverovatno to sto ti se desilo,na kraju istorije kad sam video sta je bilo imao sam trip da se meni desilo posto sam bas pomno citao sve sto si pisao i totalno se saziveo sa tobom.Ja imam 155 2.0 16v i drnda me struja,3 i 4 cilindar ne rade kakvu god kombinaciju da napravim sa bobinama i svecicama,a na svim dzekovima od bobina ima struje-gremlini!Imas li nekog pametnog i iskusnog majstora koji poznaje alfu kao dzep?
                  VECTRA B 1.6 16V

Comment

• Austin
                    CBC Senator XXL
                    • 03.06.2006
                    • 364
                    • Novi Sad, 45°15'14.67"N, 19°50'58.96"E

Prava Alfa u pravim rukama, cestitam dekideki
                    It floats on fluid

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

hvala

@dachisss: to je lutka motor. ajde probaj sledece: prepakuj u krajnjem slucaju Dinkove kablove komplet... oni su ispravni 100%. ides deo po deo i stalno pokusavas. kad proradi to je. sistem eliminacije je nezamenljiv.
                      inace, Bojan Ricambi al hebiga otiso covek danas na odmor...

ako cujem za nekog drugog, javljam. cimni Dinka za akciju pa probajte, nista ne gubite...
                      .

Comment

• dachisss
                        CBC Član
                        • 03.08.2007
                        • 34
                        • Zvezdara

Znam to,eliminacija je prava stvar,sad cu da ga zovem bas,jedino sto covek radi a i ja sam na Zvezdari pa neznam hoce li se hteti iscimati,jbg,covek ima pametnija posla valjda.
                        VECTRA B 1.6 16V

Comment

• dachisss
                          CBC Član
                          • 03.08.2007
                          • 34
                          • Zvezdara

Cuo sam se sa Dinom sad,iskombinovacemo nesto valjda sutra,pozzz i naravno pohvale za masinu,nego mi chudno da nema Airbag a 97 je!
                          VECTRA B 1.6 16V

Comment

• dekideki
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1914
                            • Beograd

daj bre opusti se.
                            nema ni DTM pa sto bi imala stock Alfa.
                            sto bi rekao Presidente - "Mi ne kupujemo Alfe da bi se sudarali s njima"

a ako si ozbiljan u sumnjama sto se godista tice, onda sigurno nisi video mail koji sam dobio od ljubaznog sluzbenika iz ALFA Arhivio Storico... (u vrhu bas ove strane)
                            .

Comment

• Hermes
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 1306
                              • https://t.me/pump_upp
                              • bemve

Originally posted by dekideki
                              @Hermes:
                              *Vidim da nisi upoznat s mojim slucajem..
                              Ma jesam (a ko nije ko je duze na forumu ), nego sam smetnuo s uma da si to skinuo....a za toro bocu - i dalje mislim da je toro boca najbolja varijanta, jer pumpi ima na svakom koraku....ne zbog gubljenja prtljaznika, nego zbog elegancije
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

nije skupa toro i da sam je kupio ali zao mi one cilindar. ova moja je ganc nova (jos je bila ususkana u najboljem gepeku na svetu). kad je IvanT montirao ja zamalo da ga pitam zasto je stavio novu a ne moju koju sam mu doneo. toliko je lepo oprao i ponovo izlepio novim nalepnicama da je igledala kao prvog dana. stoji na dve sipke i patos moze da se vadi komplet. imam onaj copavi tocak i oko njega sve sto mi je potrebno u kolima da mi bude pri ruci. tako da... ako stavis toro, sve ostalo moras da stavis negde iznad patosa. a stvari koje su iznad vole da lete po prtljazniku dok vozim, nije bas ni to elegantno. mislim da nisam pogresio, kako god da se saberem. najjeftinije resenje, a radi ko saticc.
                                sto ja rekoh IvanuT, Boze zdravlje vraticu sve ovo tamo gde i pripada, a ovde cu da grunem najnoviji sekvent i toro mozda i sve ce tada biti 1:1. mada, kazem, zadovoljan sam i ovako nije da nisam...
                                .

Comment

Working...
                                X