Lepotica sa istoka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Lepotica sa istoka

Igrom slucaja, trazeci ocu podatke za njegovu Mazdu, naleteo na slike Mazde 323F modela BA poznate jos kao Lantis ili Astina (po ovom imenu je poznata u Japanu).

Auto mi se mnogo svideo, pa sam iz dokonosti, poceo da trazim informacije o njemu po Internetu. U svom tom mom zaludjivanju, po cemu sam poznat medju prijateljima, tata je naleteo na ovaj forum i registrovao se, pa je logican sled okolnosti bio i da se ja uclanim (sto se vidi iz prilozenog). Kao sto je moj otac pisao, u par navrata, mi smo ljubitelji, mozda je bolje reci zaljubljenici u Mazde, cela muska strana porodice, jer je i moj deda posedovao jednu sve do trenutka dok vise nije mogao da vozi, a ja sam nazalost bio premlad da bih je nasledio.
    Registrovavsi se ovde pocela je moja zal i bol , jer do tog trenutka, osim jedne ili dve koje sam video na ulici, nisam poznavao nikoga ko u svom posedstvu ima jednu BA. Moram priznati da sam u jednom trenutku bio toliko potisten sto ne mogu da uvezem jednu, niti ovde da nadjem da je pazarim, da sam razmisljao da batalim sve i da nastavim da "smrdim" u Ford-u. U medjuvremenu su se izdesavale neke nemile stvari, pa sam i zaboravio na bilo kakav auto... dok pre jedno mesec dana, iz zaludnosti na poslu, nisam pogledao oglase i video jednu preskupu Mazdu. Svideo mi se broj telefona iz oglasa (pocinje sa 666, pa ko je upoznat sa diskografijom Iron Maiden-a sve ce mu biti jasno) i zamolio sam tatu da pozove coveka/zenu/osobu i da se raspita o autu. Tatko je ugovorio vidjanje i javio mi, a ja sa napalio ko mladi majmun, jer mi je rekao da je auto crvene boje . Tu nastaje totalni haos (ko rece Marfi), saobracajni kolaps u gradu... Dolazim na nBG dosta kasnije od ugovorenog gledanja, zovem oca... kada on jos uvek gleda Mazdu. Obzirom da je prodavac u mom kraju svratim ja da pogledam auto, umalo ne parkirah firmina kola na banderu, jer sam se zablenuo u Mazdicu, vlasnik mi dade da je provozam... A new love is born.

Nastaje frka, panika, loodnica kako nabaviti pare. "Dobio" sam ih od osobe od koje nisam ni ocekivao da cu dobiti, vec da ce me glatko odbiti, a od onih od kojih sam ocekivao nisam dobio . I tu je bio kraj (ili sam makar tako mislio u tom trenutku), suvise para je falilo...

Cetvrtak 26.10. leta gospodnjeg (bilo je pretoplo tih dana) 2006, zvoni meni mobilni, pogledam broj poznat mi je, ali ga nemam u imeniku. Javim se kad ono medjutim... zove me prodavac Mazde. Hitno mu da proda auto spustio cenu za jos 300e, pre toga smo mu je otac i ja spustili za 400e, i trazi 5.5k e, ali sada moze da me ceka za pare samo da se tacno dogovorimo do kada.
    Zovem oca na konsultacije da me smiri, primiri, bilo sta, jer nismo u zavidnoj finansijskoj situaciji... On se napalio vise nego ja! Prodavac zvao prvo njega, jer nije imao moj telefon. Zamenio sve sto smo primetili i takvog nam ga prodaje sa nizom cenom.
    Opet frka i panika, zovi jednog prijatelja, drugog, treceg... Sakupim deo novca. Sledi razgovor sa roditeljima i majka se dobrovoljno prijavi da podigne kredit za ostatak para.
    Krece moje dvoumljenje, zbog finansijske situacije, ali mi ne bismo bili luda porodica kada ne bismo jos vise zaglibili zbog sklopa metala, plastike i gume.

U petak sam sacekao tatu, seo sa njim u Mazdu i dovezao se MOJOM MAZDOM, ostalo je istorija ili ce to postati

Posle ovog sazetog uvoda, da napisem ono sto vas, sve, sigurno vise interesuje. Nesto o autu...

Kao sto se vidi sa, losih, slika (sestra menjala podesavanja, a ja nisam obratio paznju ) u pitanju je Mazda 323F, model BA, iz aprila '98 godine, crvene (najlepse) boje. Uz auto je doslo sve od opreme, kako moj drug kaze, osim koze na sedistima i plavuse (mada bih vise voleo neku crvenokosu) koja iskace iz kasete za odlaganje stvari . Tu je 2x Airbag, 4x podizaci prozora, el retrovizori, podesavanje svetla po visini, klima i dve najbitnije stvari maglenke i spojler (sreci nikad kraja).

Motor je (nisam stigao da ga uslikam) od 1800 kubika i 115 konja fabrickih + 1 konj koji je vozi
    Sam motor je, koliko smo do sada primetili, u odlicnom stanju i presao je, navodnih, 77600km, ali ostatak auta (izlizanost volana, dugmica, sedista) govori u prilog tome.

Prethodni vlasnik u kuci ima policu sa raznim packalicama i mackalicama te je auto iznutra skoro savrsen, perfekcionista sam, pa uvek nadjem manu. Ceo auto sljasti od cistoce, tako ce biti i u buducnosti, a po razno raznim coskovima, pa i u gepeku, smo nasli mirisljave jelkice .
    Rezervni tocak nikada nije koristen, cist je ko suza, a sara je ista kao dana kada je napustio fabriku.

Na limariji skoro da nema ostecenja. Jedno blago udubljenje na zadnjem stubu i par sitnijih ogrebotina. Branici su malo izgrebani, nista tragicno, ali se vidi da su farbani, jer se znatno vise izbledeli od ostatka auta. Zbog cega se ne uznemiravam, jer znam kako je to voziti i parkirati auto u gradu, a u vecini slucajeva neko drugi uradi taj posao za nas.
    Nogice su aluminijumske od 15", a cizmice su zimske (M+S) i napravile su svega par hiljada km, tako da su jos uvek nove, pa ne moram da se razmisljam o obuci za zimu, osim celicnih felni kako ove ne bih ostetio.

Now for the bad part. Ono nasta nisam obratio paznju kada sam probao auto, od silne euforije, a primetio sam cim sam je odvezao je lupanje koje dolazi sa prednje leve strane. Cale i prijatelj (automehanicar) su skinuli tocak i pogledali o cemu se radi, ali osim toga da je amortizer nacet, nisu nista drugo primetili. Lupanje se nekada javlja kada okrecem volan, ali najcesce kada se auto zaustavi. Svraticu do servisa u toku nedelje da pogledam o cemu je tacno rec. Nesto mi govori da ce morati sva 4 amortizera da se menjaju, nadam se da nije tako.
    Takodje cuje se neki metalni zvuk iz kabine, ali jos uvek ne mogu da odredim odakle tacno dolazi, znam da se cuje iz pravca centralne konzole.

Vec sam napravio 140km i prezadovoljan sam autom. Ide ko nezdrav, prima gas u svim brzinama na svim obrtajima, ali se razleti na relaciji oko 3.5-4k, pa do 6k obrtaja. Na putu se ponasao kao da je na sinama sa ovakvim amortizerima kakvi su na njemu sada. Takodje sam shvatio koliko su nam putevi losi, jer se svaka rupa oseca. Zbog cega je nastao novi problem - moram da vozim WRC kako bi izbegavao rupe i izbocine, jer jos uvek ne znam koliko je auto nizak, a i ne zelim da ga ostetim. Lezece policajce sam prelazio u 2. brzini ranije, sada stanem i ubacim u 1.

Nadam se da uoceni problemi nece prerasti u nocnu moru, jer je ovo auto koji sanjam od pocetka ove godine i uspeo sam san da pretvorim u javu.

End for The End

Nadam se da nisam mnogo udavio, ali sam morao sa nekim sve da podelim, jer jos uvek niko osim moje najuze porodice i najboljeg druga ne zna da sam pazario auto i ne bih preterano da se hvalim dok je celu ne isplatim i ne prevedem na svoje ime, jer ce tada zaista biti moja.

Eto cela prica o mom autu koga ne mrzi da cita
    To je sve bilo pre nesto manje od jedne godine, sta je od tada sve uradjeno napisacu kad dodjem kuci.
  • BGILLEGAL
    CBC Senator XXL
    • 22.05.2006
    • 653
    • Beograd

Dovoljno sam se provozao da bi mogao da kazem sve najbolje o ovoj mazdici. Motor koji prede. Na 210 tako lepo prede da sam se najezio. Auto toliko rastegljiv i pun snage da ja nisam bio svestan da je to ta mazda i da tako ide. Naravno bez ikakvih modifikacija. Ako Vocko nesto odradi po pitanju mehanike verujem da ce to biti na nivou.

Comment

• Goranp
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2006
      • 436
      • Banja Luka

Jao kakvo predstavljanje......uhhh
      Stvaro si "lu?ak"

Šta više re?i za auto, sem da je predobar, a meni se ina?e kod BG najviše svi?a zadnji kraj...uhhh prejak

Crvena mu baš leži
      Banjaluka Blog
      http://gradbanjaluka.blogspot.com
      Tattoo Picture
      http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Kako Mazda ide, pogledajte ovde - Vrbas Street Race 201m - http://youtube.com/view_play_list?p=1112EE7CF726717A

A nadam se da ce nove slike biti za vikend

Comment

• MACOLA
          CBC Član
          • 21.08.2007
          • 13
          • Zemun

Pohvala

Predstavljanje je za svaku pohvalu. Dobro si rekao koga ne mrzi da cita. Aca iz servisa.

Comment

• mazdohist
            CBC Član
            • 09.08.2007
            • 16
            • lj-slovenija

lepo si predstaviv svojo mazdico lepo jo cuvaj in cim vec varnih km z njo!!!
            moja mazda je se mlada o dregih nic ne ve,
            jo bo treba krstit se predno v pokoj gre...

Comment

• SpOOkY
              CBC Početnik
              • 10.02.2007
              • 8
              • Bg

Ha..svaka cast na predstavljanju autica Vocko..tek sad procitah iako je staro godinu dana Posebno mi se svidja deo o "The Number of the beast broju" Aj pa nek te sluzi jos dugo dugo!

Comment

• ma[z]dafaka
                CBC Član
                • 24.08.2007
                • 97
                • Beograd, Zvezdara

Vocko moram da pohvalim i tvoj auto! Ja sam se cak jedno vreme razmisljao da kupujem taj model mazde323f. Da sam imao para uzeo bih je sigurno. Ipak sluzi me ova moja matora, ne mogu da se pozalim. Lep ti je auto, dobro ide (video sam na snimcima)... Sve pohvale za vozaca i auto!!!
                Nek te sluzi sa srecom! Jel razmisljas o nekim doradama na autu?NPR:
                Ja bi stavio neke bolje(agresivnije) felne, ove mozes da prodas,dodas neke pare i uzmes neke bolje (nemoj da mislis da mi se ove ne svidjaju).Kad bi stavio 16" petokrake...bilo bi extra. I ja razmisljam da menjam, da uzmem nesto vece iako mi se mnogo svidjaju moje felne. To je zaraza, kad jednom pocnes da budzis kola ne mozes da stanes!

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• ReDevil
                  CBC Član
                  • 28.08.2007
                  • 66
                  • Kamnik - SLO

Lepo izgleda, dobro joj stoji ova boja!
                  CARPE DIEM

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Hvala svima!

@Nikola - Razmisljam o 16", jer je to fabricka dimenzija od V6, kao i o 17", ali otom potom, prvo treba neke druge stvari da se urade (za pocetak da je isplatim do kraja), pa ce i felnice da padnu

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Stigla plata prosli mesec, zajedno sa njom napad ludila i uzeh ovo

U kombinaciji sa ovim

U medjuvremenu narucim amortizere (ne obracajte paznju na fleke, prosulo mi se ulje ), koji su m izasli 4100din prednji (~50e) i 4400din zadnji (~55e), zamena je kostala 3200din (~40e)

A posto je farbar napravio propust pri poliranju auta, cekao sam da mi stignu i plastikice (koje su napravile najvecu kilometrazu na svetu nemontirane na auto )

A to sve izgleda ovako sada (slike su loseg kvaliteta, jer fotoaparat uzasan za nocne snimke, propalo jedno 30ak fotki :bljak )

Od stajlinga eksterijera je ostalo da se nabavi V6 prednji lip i eventualno JDM prednji farovi.
                      Za enterijer imam neke ideje, ali otom potom

Muzika je skoro gotova, ostalo je da se nabavi neki dobar HU, jer sam Paju 5800 morao da prodam kada su mi slomili prednje staklo sa vozaceve strane. Pikiram na Alpinu 9881R/RB. Onda da povezem prednje zvucnike na pojacalo. Zatim dampiranje gepeka i vrata i to bi bilo to da se Pink Floyd i Mozzart slusaju kako bog zapoveda
                      (Znam nisam normalan )

A sta cu sa motorom da radim ? Prolece 2008... jel tako miki

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

hmm, nisam znao da slusas Flojde, to mi omiljena grupa , imam sve studijske albume na diskovima(mislim originalna izdanja), a imam i njihovu biografiju, sa sve kompletnom diskografijom, sto u Engleskoj sto u ostatku sveta (sadasnja zena, a tadasnja devojka kad je cula koliko sam je platio, rekla mi samo, citiram: "ti nisi normalan")

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Poceo da ih slusam jos dok sam pisao u gace
                          Nikola ima original ploce

Comment

• JNC
                            CBC Senator XXL
                            • 19.12.2006
                            • 1332
                            • Beograd

Pa zna covek sta valja, e ova auto cenzura nesto cudno prepravlja

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

za prolece 2008 nema frke Roki...tek sam sada odgledao sve tvoje klipove iz vrbasa,i mogu samo reci Respect...mnogo di mi namucio ove nase hondase ili su te pustili da bi i dalje bio clan kluba
                              imas pp
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                              X