White SAXO VTS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shonsy
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 1391
    • London/Beograd
    • Honda CBR 125R

Vozio sam kod Zileta nekoliko vts-ova na proveru kada sam trazio za sebe. Bas smo pricali o njima i on mi je prvi rekao da je zadnji trap nesto najgore tj. najskuplje sto moze da se pokvari. Tad mi je rekao da naplacuje oko 300eura, a pritom je i sam potvrdio da se uzima za ruke oko 200 eura. Tako da dzaba trazis toliko, svi majstori znaju kako se krecu cene i uskladjuju svoje prema trzistu. Menjac i zadnji trap su dve stvari koje majstori izbegavaju... a ja bih samo njih radio zbog paaaraa!

Comment

• VR6
      CBC Senator XXL
      • 31.10.2004
      • 512
      • Sarajevo

TurboCharger ovo shvati ozbiljno, ak budes uzimao VTS-a, povedi nekoga vlasnika koji ima jednog finog sa sobom, da ga on prvo pregleda. Onda ga odvedi u neki servis ako prodje tu prvu kontrolu, da ga i tamo detaljno provjere.

Inace, nije problem promjeniti lezajeve, problem je ako lezajevi nisu promjenjeni na vrijeme i tocak dobio vec podosta lufta, tad se pojede glavna cijev i onda na nju ne mozes staviti novi lezaj, jer i on ode u klinac nakon sedmicu dana. Tada se mora reparirati ta osovina...

Ev gledaj kad sam ja to radio, sta je ostalo od lezajeva...

A evo kako izgleda novi lezaj...

Isto je bilo lufta u zadnjoj osovini, uzmes lezajeve, mislis zamjeni se i to je to. Dok ne otvoris, a tamo zesca frka. Ludi francuski patenti...

Vidis ove iglice iz lezaja, one prave problem, lezaj se razleti, a iglice su celicne i ostanu kompletne i kad tako vozis, pojedu fino osovinu. A ako je usla voda unutra, onda bude tu i hrdje i tako.

Ja sam uz svog VTS-a studirao zadnji ovjes francuza, sad znam neke stvari koje ne znaju u ovlastenom servisu ovdje.

misio, u Sarajevu kompletnu reparaciju mozes uraditi za 350 KM sa njihovim dijelovima (podjeli tu cifru sa 1.95, da dobijes u Eurima). Pa et ak je tu mnogo skuplje i skuzis da bi ti se moglo isplatiti, javi se, pa ti ja dam broj ovog servisa, da se bolje raspitas. Ovaj lik sto ovdje to radi, kaze da si u principu narednih 50.000 siguran sto se zadnje osovine tice. A tad nije lose doci na provjeru.

Comment

• TurboCharger
        CBC Veteran
        • 30.05.2007
        • 153
        • BG, Resnik

Originally posted by VR6
        TurboCharger ovo shvati ozbiljno, ak budes uzimao VTS-a, povedi nekoga vlasnika koji ima jednog finog sa sobom, da ga on prvo pregleda. Onda ga odvedi u neki servis ako prodje tu prvu kontrolu, da ga i tamo detaljno provjere.
        Da, ali ja planiram da ga uvezem iz inostranstva pa se plasim toga posto kad dodje ovde i ako ustanovim da ne valja, bice kasno...

Izvinjavam se na OFF-u...

Comment

• VR6
          CBC Senator XXL
          • 31.10.2004
          • 512
          • Sarajevo

Ak ga uvozis iz inostranstva, onda gledaj da ima nedavno uradjen tehnicki pregled, recimo onaj TUV certifikat, ak je iz Njemacke. Ako su ga oni provjerili i bio ok, onda su 90% sanse da je i dalje ok, jer njemci su detaljni, sve pregledaju...

Comment

• TurboCharger
            CBC Veteran
            • 30.05.2007
            • 153
            • BG, Resnik

Ok, hvala VR6 na savetima...

Ima vremena, sakupljam informacije polako i sakupljam i jos ponesto....negde sredinom leta....valjda ce biti neki sExo

PozZ

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

hvala puno vr6, razleteo sam se na par strana danas gledam sto bolje cene, ako nista ne gine mi i bosna, cale mi je svaki vikend skoro po bosni, taman ugrabim priliku i uradim tu ako je tolika razlika u ceni ..

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

evo neke slike od sinoc nadam se da sledece slikam sa zatamnjenim staklima, sto pre budem mogao da tamnim ..

Comment

• TurboCharger
                  CBC Veteran
                  • 30.05.2007
                  • 153
                  • BG, Resnik

Pa zasto pobogu plave pozicije na ovakav auto ?

Comment

• mishio
                    CBC Senator XXL
                    • 29.05.2007
                    • 1204

nisu plave nego bele, ali aparat vata plavo jbga

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

Ne lazi! skidaj to ili ne, ajde da ti poklonim i moju obrtaljku pa da ti se bar slaze!

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

de da skidam, znas kako se tesko menja na levom faru, pored kompresora od klime, i izgleda ekstra veruj mi, i tablice su mi isto bele, ali vuce malo na plavkasto, daleko od ovoga na slikama..

inace imam neke klipove od juce 2 potezanja, al mi glupo da stavljam mozda je tu neko sa foruma pa da mu ne bude glupo

Comment

• reaper_HGT
                          CBC Senator XXL
                          • 05.09.2007
                          • 888
                          • Beograd

ako su one Move bele pozicije extra su, imam i ja farovi i tablice
                          stavi potezanja nece se niko uvrediti

Comment

• Nezki
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2007
                            • 409
                            • Beograd

stavi snimke
                            Opel Corsa C by Nezki

Comment

• VR6
                              CBC Senator XXL
                              • 31.10.2004
                              • 512
                              • Sarajevo

Je, daj snimke, da cujemo kako rezi makina

Mene uopste ne zivcira kad izgubim od brzega auta, uvijek svirnem i pokazem palac gore vozacu tog auta. Kada izgubim "drag" zbog svoje greske, to je problem...

Comment

• mishio
                                CBC Senator XXL
                                • 29.05.2007
                                • 1204

ae kacicu posle.. ma snimci su jako losi jer mi buraz od tetke snimao i snimao je vise unutra i kad smo usli malo jace u krivinu kod idea (ode kod petosevica) pauzirao je jer se plasi, tako da posle fali snimak, a i drugi snimak se ne vidi nista pored vec samo unutra ispred snimao

vectra c je u pitanju, 2 momka koji su bas ostali sokirani posle, motor je valjda onaj od 150ks jer je bas dobro isao, i audi a6 2.8 ..

stvarno su motor stavili prave mere, nekako bi mi bilo cudno sad da sednem u nekog 1.1 ili slicno ali citam temu kod shonsyja ima istine gde pise zverko, francuzi su kvarljiva roba tako da sve ima svoju cenu ..

mene sad ceka zadnji trap skupljaju se pare, cat da vadim i juce kad sam neku plastiku kod blatobrana radio nasli da je manzetna pukla kod poluosovine, sutra to radim, manzetna 1000+dinara i ruke .. tako da stalno nesto novo jbga tako da koliko god se trudim tesko ga dovesti u bruka stanje da bar neko vreme takav bude, sve dodje jedno odmah drugo, sva sreca pa su sitni kvarovi ..

inace presao sam 3000km od servisa ni gram ulja ne trosi tako da kao i kod proslog servisa ona prica o potrosnji ulja ne pije vodu, auto ne trosi ulje kako god ga vozio ...

Comment

Working...
                                X