156 2.0TS powered by Strauli motorsport

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gane 33
    CBC Veteran
    • 14.10.2007
    • 103
    • Zemun

Originally posted by Damjan156
    HR ehhh kako su tamo dobri putevi...
    Bio sam prosle godine u HR i odusevio se putevima,
    milina voziti, nema izbegavanja rupica, rupa, kratera.
    Hoce li tako ikad biti ovde?

Mislim da i meni malo kasni sa odzivom kad stisnem naglo gas, a lagano sve ok.

Comment

• VLADA MIRKO ALFA
      CBC Član
      • 02.05.2008
      • 99
      • beograd bolec

Ako imaš sajtne za 156-icu,javi!

damjane nemam trenutno poslednje sajtne sajtne sam prodao "alfa 21021983" ali nadam se bice uskoro javljam ti ako nesto dodje

Comment

• Damjan156
        CBC Senator XXL
        • 07.01.2008
        • 568
        • Beograd

Znam video sam,al kad naleti ti javi
        Hvala!
        Strauli motorsport
        Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• Viper
          CBC Senator XXL
          • 25.11.2004
          • 700
          • Kać

To bi i mene zanimalo mislim te sajtne.
          I DONT NEED SEX
          goverment fucks me every day!

Comment

• igorkrnic
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2007
            • 572
            • Kikinda

Originally posted by stefan123
            hah....meni je nesto zabudalilo...ne radi mi zadnji lijevi zmigavac nego umjeto njega zmiga stop svijetlo...a kad stisnem kocnicu pali se na kontrol tabli lampica koja oznacava da je neka sijalica crkla...zmigavac zmiga brze nego sto treba (kao kad neka od sijalica ne radi...)..

Sta je sad pa ovo ?
            Imao sam isti problem, spajale mi se zice one u konektoru nazad na zadnjem faru, uzeo ja lepo jedan smot papira i razdvojio ih i sve ok (ovo mi bilo na omegi koju sam ranije imao)

Originally posted by Damjan156
            igorkrnic

Vidim ti si menjao protokomer,pa koji su ti bili simptomi pa si se odlučio za to?
            Ma joj ja sam imao ujutro muke, kad ga upalim na benzin mi se gusio, ima cela tema o tome, ali eto imao sam opelov protokomer pa sam to provalio i stavio nov za 4900 din pre neka 3 meseca i sve sljaka ko san, samo mi crknut step motor izgleda, oce ler jako da mi varira pa mi sutra stize drugi od vlade i mirka, jer moram to srediti, zbog toga mi je ne moze plin nastelovati pa sad mi slabo ide na plin, jbg

Comment

• Damjan156
              CBC Senator XXL
              • 07.01.2008
              • 568
              • Beograd

E to se i meni isto dešava...i kada mu dam tada gas on spusti na 500RPM i krene da se guši,ali kada pritisnem ponovo on krene.Međutim čim dostigne oko 50stepeni sve je OK.Onda ide super i na plin i na benzin.Majstor mi rekao da je to normalno dok je hladan,zbog lambda sonde.
              Znači treba protokomer da menjam.Bolje to nego da je step motor.Ali kakve sam ja ebene sreće na kraju ću morati i jedno i drugo :x
              Ler me ******** samo kad je hladan.

Ali brine me to sa malo sporijim odzivom gasa,jer mi se to nije ranije javljalo,da li mu je to isto zbog protokomera???

Koliko si dao za step motor i jel polovan ili nov?
              Strauli motorsport
              Moja Alfa

Comment

• igorkrnic
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2007
                • 572
                • Kikinda

Upravo mi je stigao step motor polovan naranvo, 60 eur, danas cu ga, nadam se, ugraditi pa da vidim da li ce biti ok, mada cu sledeci mesec i varijator da menjam jer mi ovaj registracija, e onda mora da valja sve.

E sad ta variranja sam ja imao i ranije bas puno dok nisam menjao lambda sondu, sve u svemu ako te zeza kao hladan spremi se na mali pakao koji sam ja vec prosao

Comment

• igorkrnic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2007
                  • 572
                  • Kikinda

Evo me od majstora promenuo sam step motor i resetovao ecu i sad radi ko sat, nema variranja, sad mogu lepo i do rashica da nastelujem plin

A tebi ako kasni gas mislim da je moguce da step motor kasni tj ne valja mada najbolje sistem eliminacije kod majstora, ja bih po nekom mom iskustvu krenuo redom, step motor, protokomer, lambda sonda, s tim sto ces za protokomer tek posle nekih 100km osetiti promenu.

za lambda sondu pitaj vladu iz boleca trebalo bi da ima, ja sam davno jos nasao polovnu za 50 eur i evo radi vec godinu dana(mada to ti je mach sa sve ostrice), mozda on ima jos jedan step (jer nov nema osim sklop ecu+step+leptir = oko 500 eur), pitaj ga, a protokomer imas nov u KIT komercu za 4900 evo meni vec 4 meseca radi bez problema (desha mu dao mesec dana :

Comment

• Damjan156
                    CBC Senator XXL
                    • 07.01.2008
                    • 568
                    • Beograd

Evo sad sam se čuo sa majstorom,reče mi da je protokomer 100%,ja reko ajd ako je tako kupuj pa sutra ugrađujem.Uzeće ga u APsportu kaže neki kinez ali ih je već ugrađivao i da nije bilo problema,cena reče da 4100din ako sam ga dobro čuo,kaže ima ih i za 8800neka druga marka,a kod njega u Delti samo 23000din!!!

Tako da sutra ću to da ugradim pa da vidim,jel to to il sam ga najebo.

Treba i gumice balans stangle i stabilizatore da menjam,pa i kraj letve volana ću verovatno...sve sam to planirao ovaj il najkasnije sledeći mesec,a tu su još i pare za limara što treba...pa još sajtne il remus što sam planirao...pa sad još ako me krene sa sondom i step motorom videćeš me na Brankovom kako radim lastu!

Tebi želim da središ više još i taj plin,pa onda da uživaš u potpunosti u čarima Alfe a dogodine na skup da dođeš sa novom 2.4JTD naslednicom
                    Strauli motorsport
                    Moja Alfa

Comment

• igorkrnic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2007
                      • 572
                      • Kikinda

hehe ma ok mi je auto nego samo mi slab na plin malo al dobro sad cu srediti idem od nedelje da nosim felne ganetu33,

a ti samo kad zamenis protokomer sredi ecu na dijagnostici i idi kod rasica da ti proveri podesavanje plinskog kompa, i pazi jer neces nista primetiti odmah, tek posle nekih 100 km od sveg tog podesavanja, a onda ako opet kenja trazi step, mada kad vec menjas protomoer skini taj sklop i step motor i podmazi leptir ili ga ocisti ako ima prljavstine i ulja, kod mene ladno bilo sve ko novo, cak ni masno ni malo, nisam mogao da verujem, ali sam ipak podmazao i leptir za svaki slucaj

@2009, nema sta, leze 2004-2006 2.4 jtdm pa se vidimo na skupu

Comment

• Damjan156
                        CBC Senator XXL
                        • 07.01.2008
                        • 568
                        • Beograd

Hoću poslušaću te.Hvala ti puno na savetima stvarno puno si mi pomogao i direktno i čitajući tvoje ranije postove.

A koje si felne stavio na svoju Alfu,jesi našao one telefonke 16" što si tražio? Gledao sam na tvojoj temi nisi ništa pisao o tome.
                        Strauli motorsport
                        Moja Alfa

Comment

• igorkrnic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.12.2007
                          • 572
                          • Kikinda

@saveti, jbg ako sam se ja mesecima mucio oko problema i resio ga sto to mora i neko drugi

@felne, ladno nikad da slikam felnice, eo postavio sam 3 slike predvece :
                          http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 587#492587

Comment

• Damjan156
                            CBC Senator XXL
                            • 07.01.2008
                            • 568
                            • Beograd

ahhhhh... Kako sam srećan...

Stavljen je novi protokomer BOSCH,original i mojim problemima ja kraaaaaaaaaj!Sada ponovo ide kao metak!

Pre toga probana su dva no name od kojih je moj stari Bosch bio bolji,a onda kada je stavljen njen originalni...lice mi se ozarilo

Potpuno se ISPLATI i 8900din(+600din majstoru) koliko sam dao za njega NE ŽALIM!!!

Sa lerom još od resetovanja ECU-a nemam ni najmanjih problema(zakucan je na 900RPM),usis leptira čist,radi i na plin i na benzin kao zmaj!

Sada sledi da se sredi još limarija,pa gumice balans štangle,stabilizatori,kraj letve volana i sajle ručne i dovedem auto u fabričko stanje.
                            Strauli motorsport
                            Moja Alfa

Comment

• igorkrnic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.12.2007
                              • 572
                              • Kikinda

Odlicno, kako je lepo kad resis problem sa prvom stavkom iz liste sistema eliminacija

elem, extra sto ima bosch za 100 eur, mada ja sam stavio neki italijanski za 60 i radi zmajski, bitno da nije 23000 din ili 30000 kod deshe

Comment

• Damjan156
                                CBC Senator XXL
                                • 07.01.2008
                                • 568
                                • Beograd

E da znaš koja milina...

Ove što sam ja probao kažem ti bili su kineski neki.Kaže mastor da nekad imaju i dobru seriju,al kod mene su bili očaj.

Nije toliko bitno koji je,samo da radi kako treba.

A šta kažeš ovaj ludak Deša traži 30000din,pa toliko u Delti nisu!!! Al šta možeš,još ima ljudi što se kunu u njega,skoro su i mene da uspeli da oteraju k njemu,samo što mu orden ne dadoše.
                                E al zadovoljan sa mojim majstorom i ne menjam ga
                                Strauli motorsport
                                Moja Alfa

Comment

Working...
                                X