156 2.0TS powered by Strauli motorsport

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Damjan156
    CBC Senator XXL
    • 07.01.2008
    • 568
    • Beograd

Bilo bi ono "ma šta nisi ti!?"

Sad ćemo saznati uskoro hoće li tako biti sa ovim pravim nitkovom
    Strauli motorsport
    Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• TRTEMRTE
      CBC Član
      • 09.05.2007
      • 24
      • Vozdovac, Bg

Heh sad videh ovaj post gde opisujete isti problem koji ja ima vec mesecima, i stvarno vise nemam psihicke snage da se cimam. Evo danas uzmem auto aaaaaarghhhhh sad je problem sa skakanjem obrtaja opet drasticno izrazeniji i cela kabina mi smrdi na benzzzzzzzzzziiiiiiiiin. Ne mogu vise da idem kod majstora ne mogu nemam vise energije za to!!!! Jel vi meni verujete da ja poslednja dva meseca skoro svake nedelje samkod majstora a nema nikakvih rezultata. Nego dva pitanja za igora knic i damjana 156
      1. koliko ljudi kosta taj hebeni step motor nov i polovan i gde moze da se nadje
      2. koliko kosta lambda sonda

Znaci prosto cu poludeti covek me ubedjuje da je sve promenio a ono stalno sve isto ili jos gore. auto cas trosi 15,5 cas 20 litara. Sad mi jos i kabina smrdi na sirovi benzin!!!!!!!!!! (uf to sam vec rekao, evo oko mi igra ) a obrtaji se ponasaju kako im dune
      Kako je moguce da neko promeni i protokomer (i to po njemu dva nova su stavljena u roku od mesec dana boschovi navodno) i danas lambda sonda (kao nova) a da se auto potpuno isto ponasa cak i gore nego sto je bilo????
      Ja vec pocinjem ozbiljno da sumnjam u neke stvari al ajd da ne trcim pred rudu.
      Da me ...bes ako ne prodam ovaj auto i kupim kantu juga za koji ce me boleti savrseno p.tka.

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

jesi pokusao da lociras odakle zdiba na benzin? veoma je bitno to da resis, mozda ces i ostale probleme resiti.

ne secam se ranijih postova tako da mi ne zameri ako si vec odgovorio na pitanje: jesi sigurno proverio ceo usis, da ti negde ne vuce falsh vazduh?

step motor da ti ne radi, ne bi imao ler uopste, nikakav...

samo polako. misli na dan kad ces se smejati kakva je bila glupost u pitanju...
        .

Comment

• Damjan156
          CBC Senator XXL
          • 07.01.2008
          • 568
          • Beograd

Evo ovako
          Igor je kod Vlade iz Boleča (njegov broj 064 131-99-77) kupio polovan step motor 60EUR, lambda sondu 50EUR.

Nov step motor je po rečima mog majstora u AP sportu 12000din ali najbolje ti je da proveriš ovde http://www.ap-sport.co.yu/prodaja/index.php

Protokomer Bosch ali stvarno original tamo 8900din,za sondu ne znam.

Šta bi tebi moglo da bude...stvarno ne znam nisam imao tih problema sa mirisom benzina.
          Možda ti je prljav leptir u****,on ima takve simptome ludih obrtaja.

Možda da menjaš majstora,ako hoćeš daću ti broj od mog,dečko radi u Delti do 4 a posle privatno. i ja sam sasvim zadovoljan

Nadam se da ćeš rešiti taj prokleti problem bez prosipanja silnih para,zbog pogrešne dijagnoze.
          Strauli motorsport
          Moja Alfa

Comment

• TRTEMRTE
            CBC Član
            • 09.05.2007
            • 24
            • Vozdovac, Bg

Deki deki

Nemam pojma odakle dolazi miris, otvorim haubu nista se ne oseca, takodje (iz ne znam kog sumanutog razloga mi je to palo na pamet) njushio (heheh) sam i oko auspuha i nista se ne oseca. Znaci samo kabina smrdi na benzin, a ono sto mi je najgore (ijaaaaaaaaaooooooooo) i sto me najvise nervira je sto se to oseca od danas od povratka od majstora. Mislim mozda nema nikakve veze sa njim i onim sto je radio (u sta cisto sumnjam) ali cinjenica je da se oseca od danas.

Pitam za step motor zato sto mi obrtaji stalno igraju a na forumu funstarts@3000 pise da se taj problem odnosi na step motor i ima objasnjenje kako se on cisti, i kazu na kraju da ako to ne pomogne da mora da se menja. (moj majstor je navodno i to promenio kad mi je navodno prvi put pre mesec dana promenio srce protokomera) od tada su se obrtaji malo unormalili u radu ali ne da se skala zakucava na 900 nego samo manje skace. Medjutim od danas opet luduje do 1800 i nazad.
            Inace i posle ovih promena desava mi se ujutru da okrenem kljuc i da su obrtaji na 500!!! i auto radi ko kosilica za travu. U tom slucaju ugasim ga i opet upalim i problem nestane.
            EVO LINK http://www.alfa156.net/fr_index.html?/info.html

Takodje problem sa gubitkom snage po paljenju kad je hladan imam konstantno samo sto jedno jutro je podnosljivo pa reaguje na gas kako tako, a npr. u petak krenem na posao a ono ko da ima 20 bhp, i bez obzira na to koliko ja jako ili slabo pritisuno pedalu obrtaji se dizu nekom svojom brzinom ne hebu mnogo to sta ja radim. Znaci ne daj Boze da moram da reagujem naglim gasom LOL.....
            Evo i linka za power loss http://www.alfa156.net/fr_index.html?/info.html

A na sve ovo da dodam SUMANUTU POTROSNJU znaci svaki put umesto da sipam 12-13 litara ja sipam od 15 do 20 i tako svake nedelje.

Ih koliko napisa. Evo ovo se meni desava vec pa sigurno dva meseca (ako ne i tri) i moj majstor ali bukvalno kao da nema predstavu sta da radi (sto mi je stvarno tesko da poverujem). Inace kako on kaze promenio je DVA protokomera BOSCH i taj step motor (valjda polovni) i danas ORIGINAL LAMBDA SONDU a sve je isto (a sa smradom benzina) JOS GORE

A muka mi je ako budem morao da menjam majstora.

Damjan 156

Odgovorio si mi dok sam kucao ovaj esej gore.
            HVALA PUNO na odgovoru. U svakom slucaju zapisao sam telefon pa cu videti sta mi je ciniti, jer sam vec ostavio pare za nesto sto ne funkcionise.

Comment

• TRTEMRTE
              CBC Član
              • 09.05.2007
              • 24
              • Vozdovac, Bg

Koliko me sve ovo nervira, evo sad sam isao da vozim auto.

Znaci sad se ponasa perfektno. Ladan motor paljenje odlicno, dok je ladan vuce odlicno, obrtaji perfektni. Znaci zona sumraka.
              Videcu sutra ujutru kako ce se ponasati.

E sad, njusio sam celu kabinu i nasao sam odakle je miris benzina. Miris dolazi tacno ispod zadnjeg desnog sedista i kad sam, evo i ruka mi smrdi na benzin kad sam je zavukao ispod. Kad se spusti naslon za ruku i pomirise unutra bas se oseca benzin i jos ce cuje neko blago sistanje (mozda je od auspuha mada ne verujem). Sta li se tu nalazi? Pumpa? Ili samo creva?

Inace, da neko ne pomisli, dodao bih da mi nije cilj da pljujem svog majstora, sa kojim inace imam krajnje korektan i drugarski odnos, ali mi je stvarno muka od ovog problema posle vise od dva meseca i stvarno sam ocajan.

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

saniraj to

ne sme da se "oseca"
                ne sme da sisti
                ne sme da bude mokro od benzina

pretresi ceo krug kojim ide gorivo u krug od rezervoara i natrag.
                .

Comment

• igorkrnic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2007
                  • 572
                  • Kikinda

Sto se mene tice, ja sam opet stavio nov protokomer, variranje lera vise nemam ali evo veceras nesto uzelo da kenja opet, i dalje mi i sa novim protokomerom trokira na benzin kad je hladan, mada sad trokira i na plin, i ustanovio sam da taj varijator koji meni je u raspad fazi ipak nije tako naivna stvar, jednostavno nekad je normalno nekad ne, sve zavisi kako varijator (ne)odradi posao pri paljenju, odatle krecu sve zavrzlame, e sad posto sam ja na plin preko cirka 60000, mislim da je vreme da menjam dizne i neki solenoid ventil jer mi prijavljuje gresku za njega.
                  Tako da ja sad cekam da mi se majstor vrati sa mora pa da uradim veliki servis odmah pored varijatora a onda kad se na bendzu stabilizuje, cu da vozim u AC rasic da mi rese plin I ONDA CU DA PRODAM PLIN ***** I UZMEM JTD !!!

Proveri ti trtemrte varijator, ja step motorom nisam nista dobio, mada posle resetovanja ECU-a mi je nestalo variranje

Comment

• Damjan156
                    CBC Senator XXL
                    • 07.01.2008
                    • 568
                    • Beograd

Setih se sada

Isto se i meni to dešavalo o čemu pričaš(sem ovoga smrada benzina),znači potrebno ti je samo da uradiš reset ECU-a!

Znači potpuno isti simptomi su meni bili!Stavljaj auto na dijagnostiku ako do sada nisi.
                    Izbaciće ti možda grešku na lambda sondi ali samo povremeno,kao što je meni,ali nije ona.Samo znači treba da se resetuje rad motora,parametre,paljenje i onda bi trebalo da ti pokazuje sve OK i što je najbolje da bude tako!
                    Ako i dalje te bude zezao hladan,pad obrtaja i slab odziv onda nema šta drugo sem protokomera da bude.
                    Ako je varijator u pitanju to lako možeš da znaš,čuješ po zvuku motora ako se čuje kao dizel onda je crko.
                    Pročitaj moja iskustva u ranijim postovima.

Igore
                    Tebe je baš krenulo sa ovim zajebancijama...Znači stiže dizelka ranije nego što je planirano.
                    Strauli motorsport
                    Moja Alfa

Comment

• igorkrnic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2007
                      • 572
                      • Kikinda

Jbg radilo do sa sve ok ali izgleda plincuga nece preko 60000
                      Videcu sta kaze ivan, mozda nije skupa opravka, pokazuje mi gresku za gas injection i solenoid system valve, kapirma da to treba da se menja
                      Popravim to i prodam lepo auto pa nek uziva neko drugi ja cu da traktorisem mada ko zna mozda uzmem bmw

Comment

• Damjan156
                        CBC Senator XXL
                        • 07.01.2008
                        • 568
                        • Beograd

Ma kako bre neće preko 60000,ja sam na Lanči prešao sa plinom 80000.Jesi išao uvek na servis na 10K za filter plina i na 20K za onaj raspršivač čini mi se(ono pored što je veće).

Razumem te što si ispizdeo,tebe non stop nešto ebe taj plin.Samo nemoj da menjaš i znak,nije valjda dotle došlo?

Meni izgleda crkla pumpa za vodu,čudno mi se čuje auto.Videću sutra kod majstora šta je majku mu
                        Strauli motorsport
                        Moja Alfa

Comment

• TRTEMRTE
                          CBC Član
                          • 09.05.2007
                          • 24
                          • Vozdovac, Bg

Uf ljudi, vidim kako se pojedinici osecaju ovde (jaako slicno kao i ja)
                          Sta da kazem. Vozim ovu Alfu evo sad ce godinu dana, presao nekih 10 000km, ulozeno pa sigurno 2 500 EUR u sredjivanje i odrzavanje, i izgleda da je mojim zivcima probijen plafon. Danas,nedelja, ne mogu nikog da savatam da vidi sta je ovo sa benzinom i kao sto sam gore napisao stvarno nemam vise energije. Da mi se ne blizi rodjenje sina (za nekih mesec ipo pa ce mi trebati auto intenzivno) vec bi bila na prodaju. Nije mi zao da dam pare da se nesto popravi, sredi, odrzava (cak sam ozbiljno razmisljao da je ofarbam posto ima dosta ogrebotina i zaguljotina a sto me mnoogo nervira) ali pre para nestalo mi je volje i zelje i zivaca.
                          Najzesci mi je trip kad odem kod majstora sa jednim problemom, a vratim se sa istim problemom i sa jos po nekim. Znaci Monty Pyton Flying Circcus
                          Uzitak voziti alfu je neponovljiv, ali ovo ucestalo cimanje oko gluposti je ne izdrzivo. A za to mi je sada i jasan razlog, odsustvo kvalitetnog servisa.
                          Uf da ga .ebem.

Comment

• Damjan156
                            CBC Senator XXL
                            • 07.01.2008
                            • 568
                            • Beograd

Razumem te prijatelju,potpuno!

Ja sam uradio servis svega sto je trebalo i uvek nakon toga krene još neka glupost da me muči.Od menjanja svih mogućih sijalica u unutrašnjosti,maglenkama,zamena varijatora,svećica,datih para na redovan servis da sve bude tip- top i uvek se stvori još neko njesra da me ubija u pojam!Pa pukne sajla podizača...
                            Krene lupkanje i gremlini iz trapa,zapekne mi sajla ručne,i sve tako nešto malo po malo...
                            Pare samo lete!
                            Poslednje je kompresor klime što mi se čuje a reparacija 20000din!
                            A čeka me i limarija...i još gremlini u trapu...a hteo sam čip ovaj mesec
                            Ubistvo!
                            Strauli motorsport
                            Moja Alfa

Comment

• TRTEMRTE
                              CBC Član
                              • 09.05.2007
                              • 24
                              • Vozdovac, Bg

Evo bio sam kod komsije majstora cisto da pogleda zasto to smrdi, i ispod zadnjeg sedista i levog i desnog ispod sundjera ima neki zastitni papir da tako kazem, na centralnim delovima ima vlage, tj. benzina. E sad mozda je to nesto prosuto ako je moj majstor otvarao cep od rezervoara da gleda pumpu za gorivo, ali to ce sutra on da pogleda. Takodje iza onog naslona za ruke kad se spusti ima budza iz koje izlaze kablovi, odatle se cuje sustanje blago.E sad jel to normalno da se cuje od pumpe dok rad ili ne nemam pojma, al kako kaze Deki deki nije. Al nek sutra desha razbija glavu sa time.

Medjutim ono sto je porazavajuce je to sto kad sam upalio auto da bi ga odvezao dve ulice dalje, je to sto opet vuce znaci ko da ima motor od Tomosa 14. AHAHAHAHHAHA znaci sad vec upadam u delirijum i sve mi postaje komicno. Smesno stvarno smesno.

E da cuje mi se taj varijator koji je pre par meseci remontovan, ali dzaba je to.

Eto toliko, sutra ga teram po hiljaditi put u servis zbog iste stvari ( + jedan novitet), ali sada sam skoro ubedjen da ovo ne moze da se sredi, da li zbog (ne) strucnosti ili zbog samog automobila i tehnologije ne znam a i vise mi nije bitno.

Comment

• Vucko_Alfista
                                CBC Senator
                                • 04.04.2008
                                • 219
                                • Niš
                                • Alfa 166

Nemoj da gubis nadu!!!Sve moze da se sredi!!! I javi sutra sta je bilo!
                                pozz

Comment

Working...
                                X