OPEL Kadett E GSI 16vT

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Zvacu ovih dana jedno 2-3 dobra servisa pa cu videti,mozda cak odem i u neki od ovlascenih tipa Komnenovic ili sl.
    Svecice su samo garave i nisu masne,a ti Zuxonja imas pravo sto se tice kompresionih i uljnih karika.
    Sad cu da mu sipam ulje u cilindar direktno pa da vidim propustnost

a koliko ulja potrosi to sve zavisi od stila voznje,evo sad sam recimo isao za KG i do dole sam se vozio maltane normalno uz nekoliko zabijanja cajgera na 200+ i tu je ne znam da li je uopste potrosio ista ali zato u povratku gde sam vozio 170 samo na kocenju,a pretezno 200 tu mi je stukao oko 400 grama ako ne i vise.
    Bas me yebe na sitno,a to najvise mrzim kod kola.
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• x20xev
      CBC Član
      • 28.04.2008
      • 93
      • vrsac

Desavalo se i da naprsne klip u gornjoj zoni, zadrzava normalnu kompresiju ali dimi i trosi ulje.

Comment

• ibiza
        CBC Senator XXL
        • 16.03.2005
        • 304
        • Beograd
        • Renault clio sport 172

Originally posted by Laki GSi

@Ibiza
        Jesi ti siguran matori u ono sto si napisao!?
        Siguran 100%,to ti je znak dotrajalih gumica.Kompresija je odlicna zato ne treba da se tripujes da je dodji deo motora dotrajao.Moj motor sam radio i imao sam iste simptome samo sto je meni kompresija na 4. cilindru bila losa pa sam morao karike da menjam.Kad skines glavu videces kakvi su cilindri i klipovi.Ako je nedaj boze neki klip nachet dobices od mene na poklon 4 komada.Slusaj savete ljudi koji su imali iste probleme

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Originally posted by Laki GSi
          Svi kazu da ako su riknule gumice onda MORA da izbaci dim prilikom suvog starta-prvo paljenje kad je hladan e sad yebem li ga!
          Ovde ti SVI kazu suprotno.

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

Dooobro,ako su gumice idemo kolektivno na klopu i picance
            Poslusacu vas....nadam se uspesnom resenju problema u najgorem slucaju zavrsicu makar gornji deo motora i onda malo da se skrpim pa cu i donji deo da sredim ukoliko ne daj Boze nesto nije kako treba.

Comment

• Bambalic
              CBC Član
              • 09.01.2008
              • 72
              • Beograd

govori bambalicev drug!!

Posto imam mecku 280se 126 radio sam joj glavu zato sto je trosila malo vise ulja i na svakom saltu ona malo pusti plavicasto beli dim!!!I isto tako mislio da su gumce na glavi ali nisu bilee.....Autu kada meris kopresiju moze da ti napravi laznu kompresiju neznam kako ali mi je to rekao jedan ozbiljan majtor kog nisam poslusao....i napakujemo mi glavu bregstu kako to sve ide.....upalimo auto i kad smo ga malo razradili kada das gas preko 4500-5000 do 6000 malcice dimi ali zato kada pustis gas dimna zavesa........otvorimo ponovo motor i sve izpocetka do karika.....otvorimo prvi cilindar nista na drugom smo videli posto klip ima tri karike da brisajuca karika nevalja dok je kompresiona odlicna.....sta se desavalo kada autu das gas on razbije ulje koje nanese uljna karika i ulje vise nije gusto kao pre tog kopresiona odradi svoje dok brisajuca neobrise cilindar i ulje ostane zarobljeno u cilindru.....promenili smo karike i auto ne trosi puno ulja.....

E sada dal je kod tebe taj slucaj neznam ali ti samo prenosim jedan slican slucaj.....

Pozz

Comment

• NikolaMF
                CBC Senator
                • 09.02.2008
                • 202
                • Beograd,Jajinci

vido sam gsi a uzivo na banjici...vrh izgleda uzivo,svaka cast
                http://flic.kr/ps/Q7Aku

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

I sta bi na kraju? Gumice, ili je, ne daj Boze, "vrisnula" i neka karika?

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Razmisljam se da li da pisem bilo sta jer ce neko reci da sam lud!
                    Sipao OMV ulje i auto vise uopste ne dimi!!! Ja presrecan,**** me je bolelo koliko sam se isutirao
                    U startu mi je to GM ulje bilo pod velikim znakom pitanja ali su me svi ubedjivali kako je to fabrika propisala bla,bla,bla... Ipak sam ja bio u pravu,klasicna namestaljka sa tim fabrickim uljem. Jeste da ne volim te vrste ulja tipa lukoil,mol,omv ali ja od juce pa sve dok mi motor totalno ne rikne sipam samo i iskljucivo OMV ulje!

Jadan Ajkula,izljubio sam ga kao dete koliko sam bio srecan kad sam video da osim goriva-crnog dima i vatre iz auspuha nista vise ne izlazi

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Jedi manje pasulja pa ce se smanjiti i kolicina crnog dima i vatre...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Ja se ne bih bas skroz opustao. Prati potrosnju ulja.

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Ma to bez pogovora,bitno da sam trenutno resio duvanje plave boje kroz auspuh.Nadam se da ce to trenutno biti makar do proleca,ako Bog da i mnooogo duze jer mi se nesto sad bas i ne daje kinta u auto

Uvek i na svakom autu redovno proveravam ulje,vodu i to na svaki 2-3 dan tako da imam ga u saci

Comment

• GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.04.2007
                            • 1018
                            • Zemun

Jel druga gradacija ulja?
                            Dr. Fritz Indra

Comment

• SALE
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2005
                              • 841
                              • Banovo Brdo

Ne pomaze tu druga gradacija, i to sa promenom prizvodjaca moze da ima efekta samo ako je predhodno ulje bilo vec razbijeno ili neki falsh. Hoce malo da smanji potrosnju dok je novo ili kad smanjis malo gas, a otvaranje motora te verovatno ceka, makar samo glavu da uradis i da proveris cilindre i karike. Ako ga ne stiskas mnogo i redovno dolivas moze on jos dosta da predje bez otvaranja.

Comment

• Laki GSi
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2006
                                • 2426
                                • Beograd-Vozdovac

Pa znam,tako cu i da uradim. Jos malo cu ga voziti ovakav kakav je ali znam da mu ne gine otvaranje. Ma ko ga yebe,kad sam sredio sve mozda se i za to otvorim,nije velika cifra u pitanju nego je sad vec neki moj princip
                                Bitno da on zaradjuje pare,ide i koliko toliko sve je ispravno tako da...

Comment

Working...
                                X