OPEL Kadett E GSI 16vT

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ciklon
    CBC Senator XXL
    • 11.08.2008
    • 362
    • Beograd

Ali stvarno jesam, bilo mi dosadno... a posle par strana se to pretvorilo u napeti krimi roman pa nisam mogao da stanem nego citaj do kraja da vidim da li si preziveo, zaposlio , ozenio i postao deda!
    ponika marke ROG :-)

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Preziveo jesam ali se zato nisam ozenio
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• laki_81
        CBC Član
        • 16.11.2007
        • 24
        • beograd

Neka moja naklapanja:
        1. mozda te zeza lambda sonda,ili nesto oko ubrizgavanja nije idealno pa nema optimalno sagorevanje ?
        2. da ne baksuziram,vidim i da imas problema sa potrosnjom ulja,ako je iber spojen tamo gde treba i pod uslovom da auto doobrano duva mogu da ga zaguse uljne pare i da zbog toga pali lampicu-otkacis crevo pa probas
        3. bilo sta od senzora,motorcica,fals vazduh,zica....jbg svasta moze

P.S. ako jos nisi resio problem a oces sam da sredis bez majstora metodom eliminacije,mozes da dobijes od mene na REVERS,tj na probu-pa da vratis ,ispravan komplet usisnu sa diznama.. regulatorom,...to mi je ovde u bg,
        ..a ako ti treba,ZA PROBU, mogu da dovucem i ECU i jos kojesta sitno al to moras danas da mi javis na 0641627045

jos jednom NIJE oglas,samo dobra volja-brdo para sam dao menjajuci napamet ispravne delove

Comment

• JaMaL
          CBC Senator XXL
          • 14.04.2007
          • 448
          • JaMaL

ah taj sredjeni neunistivi GSi salim se, svaka cast za trud.. ja bih voleo da se pohvalim takvim radom, no ja sam moj auto ovakav kupio... jbg mozda jednog dana do tada 5+ tebi za trud...

pogledaj protokomer... posto znas kako radi debilmetar... mozda na samoj plocici sa polukruznom elektronikom ako je otvaran ima neki zarez ili prljavstinu i pri odredjenom protoku vazduha i otvoru same klapne naidje na taj deo i salje cudnu voltazu nazad... tako da komp pocne da brljavi i baca manje benzina... desilo mi se na ts-u jednom... uzmi kontakt sprej onaj koji nije abrazivan i dobro to ocisti... ima u wurth-u...

takodje pogledaj napon pumpe za gorivo... moze biti i u njoj frka ili regulatoru napona... nisam siguran da imas to ali ako imas pogledaj...

u svakom slucaju nesto je od elektronike a to moze biti zajebano za pronalazenje... ako znas neki dobar servis mozda je bolje da ih posetis jer te elektro stvari mogu biti pakao za pronalazenje...

u svakom slucaju ako je manjak benzina u pitanju nemoj da ga gazis jer ces sprziti klipove od temperature... mislim mozes da osetis po gasu jel punjenje ili paljenje u pitanju...

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

Pa nista nije vecno ali vidis kad zapne radi se na tome da sve bude pod konac
            Sumnja po nekim konsultacijama odlazi na lambda senzor iz prostog razloga: protokomer bi "trokirao" auto,a regulator pritiska goriva nije povezan sa elektronikom auta vec je mehanicki,takodje ni pumpa nije u elektronskoj semi pa samim tim ne bi mogli da pale chek lampicu.
            Najvise me nervira to sto problem nije ucestao pa pocinjem da sumnjam i na kvalitet goriva

Sutra ide kod doktora pa ce mo da vidimo sta ce da mu se ispostavi kao prava dijagnoza

U svakom slucaju sve je pod garancijom zakonskog prava kupca tako da je trosak samo gorivo od majstora do prodavnice. Necu da ih teretim za troskove goriva jer u tome uzivam

Comment

• KillBill
              CBC Veteran
              • 20.03.2007
              • 111
              • Valjevo

Originally posted by V-Tec
              Moguce, nije on jedini koga kopiraju.

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Posto je mehanika i prateci sklopovi kompletno zavrsila pricu po pitanju ispravnosti i njene tacnosti prelazimo na igrarije
                Poceo sam lagano da pakujem i neke raritetne sitnice kombinujuci astru i kadete sa opremom koja meni ne dostaje.

Naravno tu je veeelika pomoc nekoliko clanova OPCS-a,dopunjujemo znanje medjusobnim igranjem oko kola pa ce tako mnogo stvari i koje nisu predvidjene na nekim mestima ipak biti napravljene kao da ih je fabrika tu ugradila.

Za pocetak sam restauriro maglinke koje su bile polomljene i koje je voda skoro pa skroz unistila ukljucujuci i reflektujucu povrsinu. Slike pre nego sto smo ih obnovili ima Ajkula pa ce valjda otkaciti,a za sad bice samo kako je to ispalo sve na kraju.

Ne znam kako izgleda ovo na slici ali uzivo su prilicno odlicne,da ne kazem da su kao nove.
                U planu je prepravka farova,radi se na tehnologiji ugradnje topa fara sa socivom na postojeca svetla koji bi nakon svih prepravki trebalo da budu fabricki bi-xenon sa klapnom. Gosn Ajkula je preuzeo kormilo za konstrukciske delove same klapne tako da nema zime
                Obezbedjen je i kompletan bord komp od astre sa celokupnom instalacijom i ko zna sta ce nam sve pasti na pamet da izmislimo. U glavnom stize zima i radi se na idejama jer treba nesto raditi kako se ne bi smo posmrzavali

Comment

• ĆOMI
                  CBC Senator XXL
                  • 31.08.2006
                  • 1705
                  • Braće Jerković,Vozd
                  • Stilo JTD 16V

Extra matori,ima da se naradimo posteno!
                  OPEL CLUB SERBIA

Comment

• P.S.Steva
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2007
                    • 955
                    • Beograd

Extra!!!!samo to imam da kazem
                    Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• V-Tec
                      CBC Senator XXL
                      • 30.06.2006
                      • 1615
                      • Beograd
                      • '89 Civic d16a6

Fino i veoma korisno, a i poboljsace izgled prednjeg dela.

P.S.Sta je bio problem u vezi knedle u 3. brzini?
                      shuto-expressway.com

Comment

• Laki GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2006
                        • 2426
                        • Beograd-Vozdovac

Nemam pojma
                        Razmisljam se cak da nije do loseg goriva posto sad trenutno sve radi ok mada opet mi se neka sumnja javi kad se setim da je tih dana bilo vlazno vreme pa pocinjem da bivan ne siguran da ga mozda vlaga nesto ne zeza

Comment

• cvorke
                          CBC Veteran
                          • 23.12.2007
                          • 101
                          • B.Jerković, Beograd

Comment

• Laki GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2006
                            • 2426
                            • Beograd-Vozdovac

E pa malo pre ugradjen i bord computer i jos neke sitnice ali sa ovim sam odusevljen. Sve radi fabricki,nista od instalacije nije falilo samo je jedina razlika sto sam stavio bord od astre(nije onako mali kao na kadetu).

Slike sutra,sad odo da spim posto sam se yebavao od 2 popodne

Comment

• P.S.Steva
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2007
                              • 955
                              • Beograd

Nadam se da se yebavanje isplatilo
                              Na kraju ces napravti ferarija od njega...
                              Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• milannik
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2004
                                • 1455
                                • Niš

Jes, pa da ga izbacite iz kluba

Comment

Working...
                                X