Traku sam nasao kod nas, direktno od proizvodjaca, rade za izvoz i stvari po narudzbini. Kod mene u Institutu su radili ispitivanja i ateste za svoje proizvode pa je ostalo malo, jedno 30m . Imaju vise modela traka a ova sto sam stavio je srednja recimo, do 800c, ima jos jedan model koji je jos interesantniji, napravice mi uzorak pa cu istestirati u laboratoriji, taj bi trebao da trpi do 1100c. Cena, pa recimo da ce da bude jeftinija mnooooogo od ovih uvoznih sa e-bay-a .
Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka
Nego sta nego prisvojio, stim sto ide Snejku par metara, Kurbaliji jedno 15 za BMW, ja utrosio jedno 10 tako da je to to od ove ture. Nesvidja mi se sto je traka debela 3mm pa je malo nezgodno za obmotavanje ako ti je grana na kolima, tako da ce sledec sto dodje biti 1.5mm i vecom temperaturom izdrzljivosti, i bice pun pogodak, samo polako...
Ajde ludace otvori temu vidis da smo u deficitu, ali i obavezno spisak sta si sve promenio na autu , cucnule su felne na distancere bruka, samo koliko li imas sad lufta da spustis auto, meni stizu opruge ovih dana pa cu malo da se snizim i stvrdnem, pa onda idem da pravim distancere, i definitivno pocinjem da skupljam lovu za Koni ili Kyb AGX.
Inace Kani, distancere nije pravio kod onog tvog lika posto je pouzdan ko vremenska prognoza .
Evo neka slika mojih kola i novijih radova, nista specijalno, ispolirani rubovi felni do iznemoglosti ( ogledalo fazon ), stavljen filter, i 4 kao nove gume 185/60/14 ( prodao mi Snejk za fer pare,hvala mu )...
Sto se tice filtera, nije no name, firma je Tuning-age race performance,nije neki sad poznat i nije skup,ali radi posao i kao bolje se malo cuje ( iovako mi je auto bucan i bez njega ).
Sto se tice poliranja felni nije komplikovano samo trazi vreme i zivce, mene to opusta i ne mrzi, malo je opsirniji proces, u celoj prici kad dodjes do golog aluminiuma (da se neponavljam kako ima toga po forumu,peskiranjem,skidom itd.), tj do dela koji ces da poliras, ides sa smirglom 150 pa 270, 400, 1000, i na kraju 2000 granulacijom. Potom nadjes neku pastu za aluminium (javis se meni u poverenju ) , kupis coju za poliranje koja se kaci na busilicu ( javis se meni da te posaljem gde da kupis ), i onda malo paste i pun gas sa busilicom, i tako dok ne zasija odnosno dok nedobijes pravi efekat. U celoj prici treba izbeci celicnu cetku jer ostecuje felnu ( duboko skida i urezuje linije ), nego fino i polako smirglom, malo sporije ide ali je krajnji rezultat mnogo lepsi...Javices se vec ti kad krenes da radis, pa cu ti pomoci sta i kako, nesekiraj se...
Prekjuce od drugara dobijem na poklon nov set satica sa sve srafovima, crevcima i reducirima za ugradnju, njemu stajao, skupljao prasinu i on resio da pokloni pravom coveku koji ce to znati da koristi . Set sadrzi ampermetar, vakumetar, temperaturu vode ( moze malo i ulja) i pritisak ulja. Svi satici sem ampermetra su mehanicki, sto mi se posebno i dopada. Sve je to spakovano na fabricki nosac koji meni naravno nigde neodgovara...
Jedina opcija koja mi odgovara je nosac za stub vrata koji nosi tri satica, a cetvrti ce da uleti u jedan otvor za grejanje ( blizi nosacu), a mozda i nece uopste. Nadjem ja danas taj nosac i ceo dan se drndam sa ugradnjom. Rasturio pola instrument table,pola motora i uspeo sve da zavrsim taman pred mrak. Najvecu muku sam imao dok sam plasticni nosac prilagodio svom stubu,moralo je da se greje u kupucoj vodi, malo sveca, malo savijanja i tako to dok je ostali posao bio uglavnom srafljenje, busenje i sl. Veoma sam zadovoljan kako sve radi, a boga mi i svetli, kao Las vegas, jos mi samo fale neonke unutra ( sala ) . Evo i slike
Za koji dan stizu i opruge...Uraaaa
Uzeo od coveka ovde sa foruma, imas i u oglasima. Ove su standardne fi 52mm, ima za jedan, dva i tri satica, a ako imas veci obrtomer onda ide drugacija montaza ne u ove nosace. Mislim da nepostoje veci od ovih za ovaj fazon, bilo bi neprakticno i veeeliko...
Comment