Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Snejk
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2008
    • 704
    • BG

Ako je verovati internet knjigama, skoro da šraf na šraf paše ceo zadnji deo od Supre tog godišta. Našao sam je na otpadu i idem u subotu sa majstorom da vidim 'jel može da se nabudži' . Pored nezavisnog ogibljenja plus je i mala doboš ručna unutar diska koja bolje hvata, kao i mnogo bolji LSD diff od 'običnog' sa AE86. Ako ne može celo ogibljenje, makar za diff da se ogrebem, a ako može, moram da menjam i felne i svašta, i da vidim šta ću sa prednjim delom, pošto je malo glupo da pozadi imam 5x114.3 a napred 4x..

Comment

• Type_R
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2007
      • 900
      • Valjevo

Originally posted by Snejk
      Originally posted by cvrle
      @ Snejk Tvoja pomoc i iskustvo ce mi dobro doci ako budes imao vremena ponekad, ili bar saveti,hvala ti puno na tome. Poznavajuci sebe jako puno vodim racuna o kolima i trudim se da se sve odrzava besprekorno tako da cu da zamenim i ulje u diffu uskoro, prvo sam krenuo od nekih osnovnih stvari, svecica, filtera, ulja, plocica , diskova, krajeva spona... pa polako ostalo.
      Kazaljka na satu krece u zuto od 7300 a u crveno od 7700
      E tako već može.. Vidim da kod tebe radi lampica za ekonomičnu vožnju, meni samo ona POWER daje znake života . Kaiševe si preskočio? Zupčasti obavezno zameni ako nemaš napismeno kada je menjan, posebno što vidim da voliš da vrtiš mučenika . Španer?

Kakvi su ti hidropodizači ventila? Meni klakću malo na nekom prelaznom gasu, pa nerviraju, kažu u servisu da je to normalno za auto koji je dugo stajao, začepe se kanali pa treba čistiti motor bla truć..

Ja sad jurim ceo zadnji deo sa nezavisnim ogibljenjem, videćemo dal će išta ispasti, a treba i izduvnu granu da odradim. Ako imaš kakva konkretna pitanja, pucaj, a ako ne, napravićemo neki miting pa da razmenjujemo iskustva . Poz.
      4a-ge nama hidropodizace samo treba da nastelujes ventile i vise se nece cuti

zupcastog kaisa se ne boj, meni prezupcio, za 15 min stavio drugi i teraj, ne moze da pokrivi ventile
      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Snejk
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2008
        • 704
        • BG

Originally posted by Type_R
        4a-ge nama hidropodizace samo treba da nastelujes ventile i vise se nece cuti

zupcastog kaisa se ne boj, meni prezupcio, za 15 min stavio drugi i teraj, ne moze da pokrivi ventile
        Nemam pojma, u Tojotinom oficijelnom servisu su mi rekli da su se zapušile rupice kojima se dovodi ulje u podizače ventila, i da zato ne može da uđe dovoljno ulja kad je motor hladan (prvih nekoliko okretaja motora nakon što se upali čuje se zaista bučno klak klak klak). Kad se baš ugreje i ulje se razredi drastično se manje čuje. Napominjem da se pod opterećenjem ne čuje ništa, niti na leru, samo u trenutku kada motor radi na manjem opterećenju (tipa konstantnih 60-70 u četvrtoj).

Pa valjda nisu toliki pampuri da ne znaju šta je sa ventilima?

Comment

• BaneBRE
          CBC Veteran
          • 21.11.2006
          • 100
          • blok 45 nbg

svaka cast na izboru auta, ortak je imao takvu samo crvenu... auto ide nezdravo... presao je 170 000 i nikakvih vecih kvarova nije imao... samo ga redovno odrzavaj i nema da brines

pozdrav
          a sta sam ja, WeWeRiCa a?

Comment

• cvrle
            CBC Senator XXL
            • 11.06.2006
            • 1008
            • Beograd,Banovo brdo

Originally posted by Hypersonic
            Originally posted by cvrle
            @ Hypersonic Taj crveni je vozio momak sa NBGD-a inace frizer, uradio generalnu motora full i prodao ga liku u Pancevu,covek koji ga je kupio ga je prefarbao u crno (kaze lepse mu tako) i skoro ga je prodao drugaru koji mislim da takodje prodaje taj auto sad.Nesto mi tu nije bas...
            Taj motor kada smo ga gledali je radio na 3 cilindra i bio mu je sjeban protokomer. Sto se tice limarije bio je u predobrom stanju, cak je i unutrasnjost bila u dosta dobra. Iz kog razloga se toliko vlasnika izmenjalo nemam pojma, osim da ljudi ne znaju sta imaju kod sebe. Pogotovo taj Pancevac
            Taj motor ima 91kw i nema protokomer nego map senzor tako da ste vi tu nesto lose gledali ili nemislimo o istom autu.

@ Snejk Normalno je da kad obradis diskove stavis i nove plocice i to je isto kao da si stavio nove diskove,znaci prvih 100-150 km treba da se vozi lagano dok nelegne. Slazem se u teoriji da ce diskovi vise da se greju ali postoji nesto sto se zove maksimalna istrosenost diska,recimo nov je 22mm(mada sam ja nasao 18 po manualu) a minimalna debljina diska ispod koga mora da se menja obavezno je 11.5 mm(kaze fabrika) sto znaci ako su moji recimo 18,nevidim razlog zasto bi recimo bilo lose da se obade, tj poravnjaju. Mozda ode milimetar,ali to je opet u granici dozvoljeng,,nema riseva,rdja se skine, plocice lepo nalegnu i mislim da nebi trebalo biti problema.Ti si na petici verovatno malo preterao sa minimumom i zato su se i raspali.Neka me neko ispravi ili posavetuje ako nisam upravu.

Jer si nekad kupovao sa ebay-a bilo sta,jer stize ovde u Srbiju,ja nisam uspeo a imam sve moguce kartice,cak sam i registrovan.Ajde kazi foru...

Nemam pojma da li pase ikako suprin zadnji most ali treba pokusati zasto da ne,samo sumnjam da ce da ide sraf na sraf,mora nesto tu da zapne provereno. Uostalom zasto bi skrnavio auto koji je tako lepo izbalansiran za krivine
            Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Snejk
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2008
              • 704
              • BG

I meni je ostalo i-ha-haj do limita za potpunu istrošenost pa su se opet raspali, ali ako agresivno kočiš nekoliko puta za redom shvatićeš o čemu pričam. Jedno je svakodnevna upotreba prosečnog vozača, drugo je ludovanje unaokolo. Probaj, uostalom, mozhda budesh imao lepshe iskustvo, a mozhda su i ovi likovi iz zemuna (zaboravih kako se zovu, bilo je to pre 9 godina) nešto slabije odradili taj posao nego što je trebalo.

Što se zadnjeg mosta tiče, ceo ne paše šraf na šraf, već samo diferencijal, i to treba skinuti par delova sa starog pa prebaciti na novi. Uopšte se smaram sa celom pričom iz nekoliko razloga: zadnji lageri u diffu mi zuje toliko da ne znam šta bih radio da nije ovako bučnog auspuha . Komad lagera je preko 100e nov, a ceo diff kupim za 200. Pritom dobijem izdržljiviji deo koji može kasnije da lakše preživi i neki eventualni apgrejd snage motora . Drugi razlog je neradeća ručna kočnica, za koju nema delova nigde osim u Tojoti, i to ne prodaju samo to što meni treba nego moram ceo zadnji disk i klješta i čuda. Treba li da ti pričam koliko ovo košta . Treći razlog je samo unapređenje ogibljenja, a četvrti taj što dobijem i kvalitetniju ručnu koja lepše hvata..

Što se tiče i-beja imaš ovde na kenonu jednog smarača Hondaša koji se bavi time i ja preko njega nabavljam sve što mi treba. Ako je možda reklama (ne znam pravila foruma) bolje da mi se javiš na PM. Evo upravo se jurimo da mi proda (ja mislim da su) Schnitzer opruge koje su mi ostale iza mog bivšeg E30M3 preko neta..

Poz.

Comment

• Manfred
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2007
                • 905
                • Beograd

nikako da neko pita sta je sa pandom?

Comment

• cvrle
                  CBC Senator XXL
                  • 11.06.2006
                  • 1008
                  • Beograd,Banovo brdo

E pa Manfred svaka cast . Panda cuci u dvoristu i malo se provoza po kraju,videcu dal cu je staviti na tender da se proda ili vec . Mada iskreno od kad sam seo u Toyotu uopste mi se neseda vise u Pandu i kalkulise i racuna svako preticanje . Mada za grad je super varijanta i odlicno sredjena,znate je svi, i iskreno mi je zao da je prodam tek tako ali videcemo sta ce biti uskoro sa njom...

Comment

• Manfred
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2007
                    • 905
                    • Beograd

ako budesh prodavao nagovesti neshto koja ce biti cena

Comment

• cvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 11.06.2006
                      • 1008
                      • Beograd,Banovo brdo

Ako budem prodavao najvise bi i voleo da je uzme neko koga znam, pre nego nekom nepoznatom, a za cenu cu vec videti,pojma nemam jos nista...

Juce je namontiran top pozadi, a srednji ce ovih dana verovatno da leti napolje,posto ima jednu malu rupicu koja daje neku glupu frekvencu i mnogo me nervira, do 3500-4000rpm se ponasa sasvim normalno a onda pocinje WRC zvuk ,ja sam vise nego zadovoljan...

Comment

• Snejk
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2008
                        • 704
                        • BG

I treba da budeš zadovoljan.. Mada me čudi za to tek od 3500, trebalo bi da se čuje dobro i na manje, kog su ti promera cevi, možda ga to guši. Ako voliš buku samo odradi do kraja 50 mm, a ako si suicidalan, izbaci srednji lonac, stavi kacigu (da budeš u skladu sa zvukom) i udri..

I jedan vizuelni komentar - što ga ostavi ovako da gleda u zemlju, svidelo ti se ili nije bilo mesta?

Comment

• [kick]
                          CBC Senator
                          • 21.05.2005
                          • 212
                          • Leskovac, Srbija

Pa lepa tojota Uzdravlje da se vozis i da predjes mnooogo km. Kad ce neki snimak da se vidi kako ide?
                          BMW Fan Club Srbija

Comment

• Type_R
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2007
                            • 900
                            • Valjevo

Slazem se u teoriji da ce diskovi vise da se greju ali postoji nesto sto se zove maksimalna istrosenost diska,recimo nov je 22mm(mada sam ja nasao 18 po manualu) a minimalna debljina diska ispod koga mora da se menja obavezno je 11.5 mm(kaze fabrika) sto znaci ako su moji recimo 18,nevidim razlog zasto bi recimo bilo lose da se obade, tj poravnjaju. Mozda ode milimetar,ali to je opet u granici dozvoljeng,,nema riseva,rdja se skine, plocice lepo nalegnu i mislim da nebi trebalo biti problema.
                            Nema sanse, 22mm nosi celica gti 115kw i njegova min TH je 20mm,
                            na tvom autu je disk 18mm a njegov min TH je 16mm

ti 11.5 je mozda krajnja granica za pun disk od 14mm, a ovi gore o kojima sam pricao su ventilirajuci.
                            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• cvrle
                              CBC Senator XXL
                              • 11.06.2006
                              • 1008
                              • Beograd,Banovo brdo

Slazem se potpuno sa tobom,moja greska pri gledanju u manualu,samo sto je dozvoljeno 1mm odnosno ne da bude 16mm donja granica kao sto kazes nego 17mm a nov disk je 18mm,to je kao fabricka preporuka,mada mi to 1mm deluje jako malo ali tako pise.

@kick Hvala matori na svemu,bice i snimaka polako,to bar nije nikad bio problem kod mene,jos samo da pristignu nosaci za kola

@ Snejk , Cuje se on odmah ali tek kasnije se probudi onako bas kako treba, i daj molim te pa vozimo isti auto, kog mogu promera cevi da mi budu,sigurno ne 25mm pa da se tu kao nesto gusi, a srednji lonac ce da ostane ali ne ovaj nego dolazi freeflow i bice taman. Sto se estetike tice lonac stoji sasvim pravo i verovatno se lose vidi na slici pa deluje drugacije,a inace je zakosen na kraju.Evo i slika sa strane

P.S. Ajde predstavi svoj auto u automobili clanova,da povecamo prosek AE86-ica

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

cvrle sutre ce cepa da snimi initial tako da rachunaj da cesh sutra doci u posed,a skijash ce morati da sacheka do ponedeljka poshto nam nestalo dvd-a

I love my

Comment

Working...
                                X