kupih i ja 155icu :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

drago mi je da je problem nestao. (da nisi slucajno pred Alfom rekao da ces mozda da je zamenis/prodas ili slicno? hoce one lako tada da se uvrede pa zavitlavaju. takve su ti nase male, ko ziva stvorenja... )

ono sto si pisao za trokiranje je - klasican sindrom zapusenih brizgaljki.
    .

Comment

• OMP
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2004
      • 458
      • Krusevac

nadam se i ja da su brizgaljke i vec se neko vreme resavam da ih nosim na ciscenje tako da cu definitino to odraditi u sto skorije vreme ali mi je problem sto ovde nema nikog za kog bi sa sigurnoscu rekao da ce kvaltetno i profesionalno to odraditi, mada ima jedan servis u koji imam najvise poverenja preko ljudi koji su ga posecivali i oni rade ono ciscenje brizgaljki bez skidanja, valjda, ciste celog sistema ili sta vec, neka aparatura se prikaci na auto i on dok radi na taj nacin nekom hemijom ih ciste, ne znam ni ja sigurno kako i sta ali predpostavljam da znas na sta mislim , cuo sam da je to dosta dobra metoda pa cu zvati da vidim koja je cena pa ako nije nesto nenormalno vise skuplje od klasicnog ciscenja onda cu to da odradim

a da, nisam ispred alfice rekao nista lose, garantujem
      Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Tihomirce
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2008
        • 443
        • Arandjelovac

Pa mozda je tata nesto prokomentarisao kad je ostao bez goriva

Comment

• OMP
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2004
          • 458
          • Krusevac

vrlo moguce

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

To oko ciscenja dizni je Wynn's http://wynns.beograd.com/servisi.htm .Cini mi se da neko (na CBCu) rece da je 50€ tretman.Takodje,ako dizne nisu ciscene pitaj Boga od kada,bilo bi dobro prvo njih ocistiti skinute (klasicno) pa onda ceo sistem kaciti na Wynn's aparaturu.

Comment

• OMP
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2004
              • 458
              • Krusevac

pa koliko znam nisu ciscene duze vreme, ne znam inace na koliko bi i trebale da se ciste a to je i individualna stvar koja pre svega zavisi od goriva koje sipamo i kako te zadesi tj kad primetis, ali lik od koga sam kupio mi je i tad napomenuo da ih treba ocistiti, tako da cu ih ipak ja skinuti i dati na ciscenje samo da vidim ovde ko to moze kvalitetno da odradi i da znam da ce odraditi a ne da uzme kintu i nista ne uradi, probao sam sa onim winns sredstvom koje se sipa u rezervoar ali od toga nema vajde nisam primetio razliku, ali dobro bar je ono proslo kroz sistem a kao pomaze("podmazuje") ocuvanju celog sistema za dovod pa bar neka vajda ako i to znaci nesto

Comment

• OMP
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2004
                • 458
                • Krusevac

malo pre sam skinuo dizne i odneo ih na ciscenje, sutra cemo videti jel se isplatilo tj jel otklonilo onaj problem sa cimanjem ili ne u svakom slucaju neka se bar ociste da znam da je i to sredjeno i ne razmisljam vise o njima , i filter goriva takodje menjam sutra, ne bih ostavljao ovaj stari na ociscene dizne verovatno ni on nije dugo menjan i prljav je sigurno

Comment

• DushanSD
                  CBC Senator
                  • 25.03.2008
                  • 248
                  • Smederevo, Srbija

Trebalo bi da se poboljsa rad motora i da nema cimanja i sl.
                  POZURI POLAKO!!!

Comment

• Flavio
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2006
                    • 1926
                    • 012 Centar
                    • KaraWagon 1.4T.Spark

Ako nije kasno,nek ti provere kako bacaju maglu pre i posle ciscenja .

Comment

• OMP
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2004
                      • 458
                      • Krusevac

pa mislim da je kasno za to , danas sam ih odneo irekao mi da ce ih odmah staviti da se ciste ali ja cu ih tek sutra uzeti jer ionako mi se ne zuri, inace dizne mi cisti ortak koji ima servis i za kog nisam imao pojma da cisti dizne tj da ima ultrazvucno pranje ili sta vec, danas ga slucajno nazovem i on mi kaze tako da sam mu ih odmah i doneo
                      inace sto se tice pritiska pumpe kad sam skidao dovodno crevo jos pri odvijanju selne gorivo je prsklao solidnom jacinom on mi rece da bi to trebalo da bude dobar znak da je sa regulatorom pritiska i pumpom sve ok mada najbolje bi bilo izmeriti to ali da vidim prvo kako ce biti stanje posle ciscenja dizni i zamene filtera

Comment

• OMP
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2004
                        • 458
                        • Krusevac

Evo ovako, malocas zavrseno testiranje sa cistim diznama i filterom , danas sam sve spakvao ali tek malopre nadjoh slobodnog vremena i prazne ulice za malo detaljnije testiranje, dizne su bile tu i tamo prljave ali ne i kakve znaju da budu, po recima majstora, izaslo je dosta stroke i neke masnoce iz njih, video licno tecnost u kojoj su se "krchkale" i nije bila bas najsjajnija tj vise je licila na belu kafu
                        filter takodje nov stavljen iz starog izaslo prilicno prljavo gorivo sa malim talogom, opet nije ni toliko strasno sta sam sve vidjao ali nov je nov
                        Razlika u voznji je primetna, nista spektakularno ali ipak sam osetio razliku, lepse prima gas na leru sto sam odmah primetio, lakse krece iz nizih obrtaja ali ne mnogo primetnije nego ranije, mada razlika se ipak oseti, i lakse se zavrti do limitatora, probao do blokade u 1,2,3 za 4. nisam imao puta da je sateram do kraja, obzirom da je bila "gradska" voznja ali nekih 150km/h je spicila sasvim solidno i cini mi se lakse nego pre
                        E sad dok je hladna opet ima onaj problem sa trzanjem ali je znatno manje i krace traje tj ne treba je voziti vremenski dugo kao pre da bi se to trzanje izgubilo, mozda je to i normalno obzirom da je motor bio potpuno hladan a napolju 4*C pa mozda i to ima dosta udela, znam na nekim prethodnim automobilima kojee sam vozio mada ne mora da znaci i da je kod nje , sledece sto se desavalo pre a sad je nestalo je blago i slabo-primetno trzanje na niskim obrtajima (1200-1500) u skroz solo voznji nezavisno od stepena prenosa, sad sam je spustao na 1200rpm u 1,2,3,4 brzini i nisam osetio nista, jedino sto je jos malo ostalo je blaga knedla prilikom ubrzanja( dodavanja jaceg gasa) sa tih obrtaja, sto je mozda i normalno u neku ruku

ovo je sve posle nekih 30ak km voznje tako da sve moze da bude a ne mora da znaci treba pratiti i na dalje sta se desava ali siguran sam da je ipak znacilo ovo ciscenje u to nema sumnje i bar sam sa te strane miran i znam da je to odradjeno tj jedna stavka skinuta sa dnevnog reda

Comment

• Tihomirce
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2008
                          • 443
                          • Arandjelovac

Svaka cast , jedna briga manje , a nadam se da ih vise nece ni biti ,
                          jel ti dizne potapao u ultra zvucu kadicu cele ili samo donji deo (ako si gledao)
                          i znas li mozda koju je tecnos koristio?

Comment

• OMP
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2004
                            • 458
                            • Krusevac

ne znam nista jer nisam bio kod njega kad je radio, juce mu odneo on ih sinoc pustao i jutros, rece mi da ih je pustao par puta u kadicu, video sam samo kadicu i tecnost posle ciscenja kako sam primetio po izgledu dizni izgleda da ih je potapao cele posto se sijaju cele kao nove a znam kakve su bile kad sam ih skinuo, jbg nisam imao aparat pri sebi da uslikam razliku cisto onako i rekao mi je da su se bas dobro ocistile sta god to znacilo

Comment

Working...
                            X