Honda CRX 1.6 (1989.)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jesa
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2008
    • 344
    • Beograd
    • Honda Civic 1.4 LS

Originally posted by JAPANX
    Originally posted by Jesa
    Ma auto koci, nije to problem.
    vecina plocica ima limove koji u dodiru sa diskom skripe kada se plocica istrosi do odredjenog stepena i spremna je za zamenu ali onda ti tockovi non stop skripe... mislim da je kod tebe u pitanju kvalitet plocica ali se nista ne zna dok se ne skine...
    Imas u postovima gore, fotke plocica.... bile su skroz istrosene.
    Stavio sam nove, neki fus, al nema veze. Bolje nego da mi ove stare pojedu diskove.
    Ove zacvile s vremena na vreme, moze biti zbog opiljaka, ali auto koci mnogo bolje, rucna hvata ko luda i sl.

Sto se tice zatamnjivanja...
    - gde mogu da kupim neke pristojne folije?
    - jel se prodaju na kvm?
    - koja je cena samo folija?

Za zadnje staklo si u pravu! Ogromna je povrsina, nije za zezanje. Lako moze da se pogresi u toku rada.
    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• Originally posted by JAPANX
      Originally posted by TRIO_driver
      proveri ovako, kad nacepis pedalu, koliko duboko propadne, mozes da ocenis..Doduse, ovo je malo tesko, jer si novi vlasnik, jos ne znas svoj auto u sraf, kao vecina ovde..
      iskreno mislim da si lupio glupost... ali ajd
      Nisam se dobro izrazio, ja znam kad je vreme za zamenu, jer s ozbirom kako ja vozim ostro, i kocim isto tako, znam kad nacepim pedalu(a ja nazalost nemam ABS), znam koliko treba da ide i kada treba da stane..I koja je sila...I koliko su mi garave felne..Jednostavno, mogu da osetim po voznji, i onda samo na dizalicu, da proverim stanje..I do sad se nisam zeznuo po tom pitanju, naravno najpouzdaniji je vizuelni pregled...

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

Imas u postovima gore, fotke plocica.... bile su skroz istrosene.
        Stavio sam nove, neki fus, al nema veze. Bolje nego da mi ove stare pojedu diskove.
        Ove zacvile s vremena na vreme, moze biti zbog opiljaka, ali auto koci mnogo bolje, rucna hvata ko luda i sl.
        te sto si stavio i ja imam u radnji i na svojim kolima (accord cb3 f20a4) i odlicno mi koci...

po meni nipparts uopste nije losa firma, koliko para toliko muzike ali su mi se vise ljudi zalili na skuplje kashijama plocice nego na njih

kod nas je nipparts najbolja kupovina... probano na vise automobila i prodavano preko 3000 kompleta plocica godisnje bez reklamacija govori za sebe.. taksisti ih obozavaju jer su jeftine, ne gule diskove i ne greju se pri jachim kocenjima... sta ce ti bolje za te pare?

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

Originally posted by TRIO_driver

Nisam se dobro izrazio, ja znam kad je vreme za zamenu, jer s ozbirom kako ja vozim ostro, i kocim isto tako, znam kad nacepim pedalu(a ja nazalost nemam ABS), znam koliko treba da ide i kada treba da stane..I koja je sila...I koliko su mi garave felne..Jednostavno, mogu da osetim po voznji, i onda samo na dizalicu, da proverim stanje..I do sad se nisam zeznuo po tom pitanju, naravno najpouzdaniji je vizuelni pregled...
          ja o tome ne razmisljam, sacekam da krene lim da shkripuce i mirna bachka

Comment

• koliko para toliko muzike
            Istina, vecita, ali uvek moras opet svima objasnjavati..

u mi se vise ljudi zalili na skuplje kashijama plocice nego na njih
            One spadaju u mekse, bolje koce, manje traju, ja imam na sestrinom Swiftu, i sem crnila, nikakvu zamerku nemam..

Kashiyama je pristupacan brand, ali MADE IN JAPAN, a imas i Nisshimbo(Duvla stavio), Sumitomo(Johnny stavio), Nissin(NemaN stavio),a imas i evropske, koje spadaju u isti rang kao i Nipparts, Jakoparts, Ashika, Japanparts, itd...

A imas i Black Diamond i WINMax, skroz druga prica..

Dakle, imas ozbiljan izbor, a zavisi kako vozis, sta ocekujes, koliko ti je stalo para da potrosis i ostale aspekte, imas tako i klase plocica...

Comment

• Jesa
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2008
              • 344
              • Beograd
              • Honda Civic 1.4 LS

Ja izbegavam ostro kocenje, uvek kocim pre svega motorom i na vreme
              a do zaustavljanja kocnicnom.

Rucnu redovno koristim itd...

Ono sto me ceka, a ozbiljno je, jesu gume. To je mnogo bitnija stavka od nekih brendiranih plocica.... barem meni

Comment

• Naravno, one su ti jedini kontakt sa podlogom, onda je ok, ako ti je ovo privremeno resenje..A fin si ti Hondas, ne cepas ti to stalno do crvendaca..

Comment

• Jesa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2008
                  • 344
                  • Beograd
                  • Honda Civic 1.4 LS

Do blokade moze, al tek kad zamenim: gume, ulje, auspuh i malkice upoznam auto.

Za sad 5k nisam presao!

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Ono sto me ceka, a ozbiljno je, jesu gume. To je mnogo bitnija stavka od nekih brendiranih plocica.... barem meni
                    Nisam bas siguran da gume pomazu ako imas nekvalitetne plocice koje su podlozne gubitku karakteristika.

Sta ti vredi guma, ako ti kocnica ne (slabo) radi?
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Jesa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2008
                      • 344
                      • Beograd
                      • Honda Civic 1.4 LS

Procitaj par postova iznad...

A onda se zapitaj, da li ce auto stati, ako imas losu gumu, koja se nesto preterano ne gotivi sa podlogom (izgubila je svoje karakteristike), a ti si recimo raspolozen da zakocis naglo...

Naravno, podrzavam pricu da je vazno imati i kvalitetne plocice, odnosno komplet kocioni sistem, ali ako nemas gumu, koja je prva i daj boze jedina u dodiru sa asfaltom, nikad ti neces zaustaviti auto.... kako si planirao

E, jos jedno pitanje...
                      Da li moze neko sredstvo tip Wurth i sl, a koje sluzi za ispiranje, tj.ciscenje dizni, i ostatka sistema za dovod goriva da se sipa u polipun rezervoar?
                      Na uputstvu u glavnom stoji da se sipa na prazan rezervoar, pa se napunu ceo itd...
                      Jel mogu ja da sipam pola boce na pola rezervoara ili da ga ispraznim, pa po YUSU.... ?

Comment

• markokg1982
                        CBC Senator XXL
                        • 19.05.2007
                        • 409
                        • Kg-Bg

ne znam kako moze da se sipa u prazan rezervoar kada govorimo o toliko maloj kolicini sredstva za ciscenje dizni..
                        u uputstvu (cistio sam dizne pre mesec dana) pise da se dodaje punom rezervoaru koliko se secam ali to ti je losa varijanta jer se dosta razredi jer ukoliko bi to bilo efikasno, niko ne bi cistio dizne postupkom kojim se radi vec bi svi sipali tecnost u rezervoar i to bi bilio to
                        cilj je da ta tecnost u jakoj koncentraciji (pomesa se sa benzinom da bi auto mogao da radi jer je oktanska vrednost mnogo mala) deluje na dizne a i na ventile
                        http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• Jesa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2008
                          • 344
                          • Beograd
                          • Honda Civic 1.4 LS

Znaci, da sunem na ovih par litara koje imam u rezervoaru, da mu ga dam ostrije po krivinama, kako bih malko promesao smesu i da se vozikam dok ne dodjem do rezerve, pa da ga naspem ponovo?

Comment

• coco
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2004
                            • 476
                            • i`am from the land that is placed nowhere

koji che ti to q? ja jednom probao i bez veze. to ti je za fauve traktore. pogledaj si sito na pumpi goriva pa ce ti biti jasno zas si bacio nofce. znam, svrbi visak para u djepu ali.....bolje da si zavrnio rundu ekipi
                            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Jesa
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2008
                              • 344
                              • Beograd
                              • Honda Civic 1.4 LS

Auuuu batice, ajde, molim te napisi to sto si hteo da kazes, ali na engleskom...
                              ovaj tvoj post, je nalik srpskom jeziku i jedva sam razumeo
                              Zezam se...

Nego, jesi li ti promenio filter za gorivo, nakon sto si primenio sredstvo za ciscenje?

Comment

• coco
                                CBC Senator XXL
                                • 24.10.2004
                                • 476
                                • i`am from the land that is placed nowhere

pa htio sam ti reci da s tim wurthovim g*v*cetom samim ulijevanjem u rezervoar neces nista ocistiti. barem ja nisam nasao nikog u mom okruzenju da mu je to pomoglo. pravo ciscenje rezervoara, znaci demontaza; ispiranje; pranje sita od pumpe goriva; iizmjena filtera za gorivo je druga prica.
                                redovitom izmjenom ulja (kvalitetnog), koriscenjem provjerenog i cistog benzina ce ti automatski ocistiti motor.
                                osim toga bila je davnih dana rasprava na temu ciscenja motora prek tih aditiva goriva i zakljucak je slijedeci (bio): da su na bazi razredjivaca i da je to snake oil. ak je sustav prljav to mu nece pomoci. ak je ipak cist - nema sto da cisti.
                                i da izmjenio sam filter goriva, ali ne zbog tog usipavanja u rezervoar vec inace filter goriva mijenjam kod svake izmjene ulja (jer godisnje prelazim 2k-4k km) pa mi nije bed odmah i filter goriva zamjeniti
                                "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

Working...
                                X