RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by opara
    Zato sto tamo kola koja vrede imaju cenu a oni ta kola koja kupe ne cuvaju u garazi nego gaze samo a ne vode racuna toliko o njima jer znaju da ce moci da kupe drugi i j.... se za taj koji trenutno voze.

Juce mi se desi neverovatna stvar.Dodjem kuci posle pogledane jedne lagune i odem na net da vidim ima li jos koja u Bg da odem da pogledam.Vidim ima jedna na nasim tablama u oglasu lik napisao perfektna nema ulaganja itd.Zovnem ga pitam gde se nalazi on u mom komsiliku, ne bude mi tesko odem da pogledam i vidim auto u perfektnom stanju.Ogreban nigde motor nema trunke masti 4 nove gume papiri iz Hit auta kad je bio na dijagnostici.A lik je pri tom toliko u startu bio bezobrazan i drcan da sam hteo da odem ali mi auto nije dao da odem.DA ne navodim detalje razne da ne duzim.Pitam ja njega koja je cena on meni koja je cena ne znam reci ti ja mu kazem spustim mu za 1000 evra manje on pristane odmah kaze vozi ga.JA mu kazem ok smao da dodjem sutra sa drugom da ga i on proveri jos jednom i uzimam.Ja ga zovem isti dan uvece da mi da broj sasije i motora da proverim legalnost auta on mi kaze nece cale da ga proda za te pare pre ce ga zapaliti nego sto ce ga dati za te pare.
    Auto bez i jedne ogrebotine - najverovatnije farban. Nema sanse da se auto vozi godinu dana a da se niko ni na parkingu nije ocesao makar cibzarom od jakne o njega.
    Motor cist - ako je samo bez masti onda je OK, ali ako nema ni prasine onda znaci da je opran.

Ne mora da znaci nista lose ali u 90% slucajeva je ovako kako sam napisao.
    Samo, ni jedna ni druga stavka ti ne govore sve o autu. Tu je jos gomila stvari koje su mnogo bitnije od cistoce motora i spoljneg izgleda. To je samo sminka koja prodaje auto.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Duke
      A što ne daj bože prepakovan Englez? Mislim, šta im je problem?
      Ko je prepakovao? kako? valja li jel sigurno... post prodaja ? Jel bi ti kupio prepakovan auto ? da sam nadjes majstora i platis pa ajd jos nekako jer znas sta je i kako a ovo
      je teska jebada.

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Originally posted by Duke
        A što ne daj bože prepakovan Englez? Mislim, šta im je problem?
        problem je ko je radio i kako je radio. Ako je za prodaju, ume da bude preseci snop zica, nastavi, zalemi, izolirka a posle oci vadi...
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Duke
          CBC Senator XXL
          • 16.01.2006
          • 753
          • Urbs Naissus

A, pa ne bih ga kupio, verovatno... Učinilo mi se, kako si rekao, da svi Englezi imaju neku sistemsku grešku, pa rekoh da pitam...
          "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

viewtopic.php?f=220&t=45315&hilit=desni+volan

za nastavak na tu temu, ako je neko zainteresovan.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sjstephy91
              CBC Veteran
              • 28.11.2010
              • 143
              • Beograd- Srbija

Znam da cemo skrenuti s teme, ali samo ovo malo pitanjce, koliko npr kosta da se zameni mesto volana, na ovim nasim Lagunama, znaci sad prodam moju lagunu uzmem neku za manje para i koliko bi me kostalo to??
              Inace, necu ovo da uradim, samo navodim primer.. ))
              RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

e samo da vas obavestim... za ono sto se meni desilo, sutra je popravljena laguna.. stigo set kvacila.. inace pukle su opruge neke i rasparcale jos nesto kod lamele zato se culo mlevenje i ostao sam odmah bez kvacila.. inace je lamela ionako bas potrosena kazu... poz

Comment

• mdarko
                  CBC Član
                  • 18.02.2011
                  • 30
                  • Banja Luka

Originally posted by max3m87
                  na obe strane ili ne jednoj...
                  moze bude 100 stvari od motora, do motorica pa sve do kompa sto odredjuje automatsku klimu ako imas automatsku dvozonsku klimu... tako da svakako moras u servis...
                  Tačnije, nekad se desi da radi, a nekad ne i duva na sve strane hladan vazduh.

Comment

• johhny
                    CBC Član
                    • 07.02.2010
                    • 14
                    • Beograd

Na dijagnostici se pojavila greska prijemnika signala ventila. Posto nemam ventile za prikaz pritiska u gumama boli me uvo sto taj prijemnik ne radi. Samo me zanima da li neispravan prijemnik moze da napravi jos neki, veci problem, sa instalacijama ili kompjuterom? Jasno je da cu morati da ga zamenim/popravim ako budem uzimao te ventile, pa bih zamolio ako neko zna koliko kosta taj prijemnik signala? Ventili su, cini mi se oko 30 evrica po komadu, zar ne? Hvala i poz

Comment

• Nikols
                      CBC Član
                      • 25.10.2009
                      • 21
                      • Cacak

http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... _pritiska/
                      Ljudi dajte neki savet jel vredi ovo te para???? Dve gume su good year dve ne znam tacno koji proizvodjac. Kaze da ove bolje mogu jos dve sezone da izdrze, a losije jos jednu odprilike. Nisam upucen u cene oko felni pa vas mlim za savet. I ako neko ima da prodaje neka se javi ili zna nekoga ko prodaje. Unapred hvala!

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

pa senzori su kostali od 4500 do 5000 zadnji put kad sam ja pitao ali dobro... polovni jesu oko 30.. nego za koliko para te felne sa gumama

Comment

• Nikols
                          CBC Član
                          • 25.10.2009
                          • 21
                          • Cacak

Pa 220e sve u kompletu ide.

Comment

• zlaxx
                            CBC Član
                            • 25.12.2010
                            • 27
                            • futog

Originally posted by Nikols
                            Pa 220e sve u kompletu ide.
                            čelične 16ce (polovne) bez senzora su 30 jevrića komad (i bez guma naravno), pa se preračunaj (rekao bih da ti se ta kupovina isplati, samo požuri dok se ne proda)

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

ovo ni karim rashid ne bi mogao da napravi... greota kako neko moze da upropasti kola...

a evo ispod i meni sto se svidja

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja sam pričao s tim tipom i rekao mi je da ove bolje gume imaju oko 3-4mm šaru, a to znači da ni jedna guma nije upotrebljiva. Senzori nominalno rade oko 50.000 sati, a to je oko 6 godina. Ako su stariji od toga, lako može da se desi da neće još dugo, a nemaš ni mogućnost da proveriš da li su uopšte ispravni.

Same felne možeš da nađeš za stotinak evrića...

Comment

Working...
                                X