RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zlaxx
    CBC Član
    • 25.12.2010
    • 27
    • futog

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ljudi, jel neko menjao skoro amortizere i solje, ne znam jos sta cu menjati od to dvoje (ili oboje ), koja je cena?

Comment

• vlaves2000
      CBC Član
      • 28.03.2010
      • 95
      • srbija

pozdrav, cesto vidim u oglasima kada se prodaje laguna da auto poseduje asr medjutim kada se pogledaju slike nema perekidaca sa desne strane dali to znaci da auto ne poseduje asr ili ga mozda ima bez obzira na prekidac. ako neko moze da mi resi nedoumicu bio bih mu zahvalan jer moja laguna ima dosta opreme ali nemam prekidac za asr
      https://t.me/pump_upp

Comment

• slavenm
        CBC Veteran
        • 11.10.2010
        • 128
        • Bijeljina

@valves
        pod 1. Renault tu funkciju ne zove ASR nego ESP
        pod 2. prekidac za regulaciju rada ESP-a se kod Lagune nalazi sa lijeve strane, osim u slucaju vozila sa volanom na desnoj strani kod kojeg je ta grupa prekidaca sa desne strane (izmedju prekidaca tempomata i prekidaca glasovnih upozorenja)
        pod 3. mislim da je neko vec postavljao sliku ovog prekidaca pa search opcija ne bi bila losa varijanta za rjesavanje te nedoumice

Zivio

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

mislim da gresis da su asr i esp isto,a sto se tice nemanja prekidaca za asr,nemas ga ni za abs ali to ne znaci da ga auto nema

Comment

• Laguna 2002
            CBC Senator
            • 13.12.2009
            • 297
            • Bačka Palanka

Prekidač bi trebao da postoji jer realno postoje situacije kada ga je bolje isključiti.

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

ASR i ESP nisu isto.ASR sluzi samo za proklizavanje pogonskih tockova(potpisivanje),ne za proklizavanje sa strane,a ESP sluzi i za jedno i za drugo

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

sto se tice prekidaca za asr,ako auto ima esp onda je asr sastavni deo esp-ea i samim tim ako deaktiviras esp onda si deaktivrao i asr

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

upravo tako

Comment

• sjstephy91
                    CBC Veteran
                    • 28.11.2010
                    • 143
                    • Beograd- Srbija

Asr nije samo sastavni deo ESP-a. ESP objedinjuje sve te pomocne funkcije, tipa, ASR, ABS, tako da sve funkcionise u celini.. A kao sto neko vec rece, ASR I ESP nisu isto, ali ukoliko auto ima ESP, budite sigurni da ima i ASR, bez obzira da li postoji dugme za njega ili ne...
                    RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

po pitanju esp i abs mislim da nisi u pravu,tj dok kocis esp nema sa tim veze ili dok ti esp usaglasava(proklizavanje) oba pogonska tocka abs sa tim nema veze

Comment

• vlaves2000
                        CBC Član
                        • 28.03.2010
                        • 95
                        • srbija

imam samo prekidac za tempomat a posto nema prekidac za esp onda nemam ni asr ili imam pitanje je sada
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

izvinjavam se za gresku, upravu ste da ASR i ESP nisu isto, ali u svakom slucaju renault nigdje ne spominje ASR (na prekidacima ili na tabli) tako da ukoliko nema prekidaca za ESP nema ni ASR-a jer je on dio istog sistema,
                          hope NE GOVORIMO O ISTOM MODELU LAGUNE, kod tebe je drugi model, a mislim da nijedan proizvodjac automobila ne ugradjuje ESP a da ne postavi prekidac za gasenje istog jer kao sto rece neko postoje mnoge situacije kada ga treba iskljuciti, a prekidac za ABS bi bila ogromna glupost jer volio bi da znam bar jednu situaciju u kojoj bi ti iskljucio ABS, i jos nesto ABS i ESP su povezani sistemi i rade zajedno!

Comment

• krelac
                            CBC Član
                            • 19.06.2010
                            • 17
                            • brcko

Zna li neko koliko kilometara i godina bi trebao izdrzati orig. renoov zubcasti kais?
                            U ovlastenom reno servisu daju garanciju samo na jednu godinu, pa neznam da li mi se isplati?
                            Motor je 1.8 16v

Comment

• hope
                              CBC Senator
                              • 03.06.2010
                              • 212
                              • ca

Originally posted by slavenm
                              izvinjavam se za gresku, upravu ste da ASR i ESP nisu isto, ali u svakom slucaju renault nigdje ne spominje ASR (na prekidacima ili na tabli) tako da ukoliko nema prekidaca za ESP nema ni ASR-a jer je on dio istog sistema,
                              hope NE GOVORIMO O ISTOM MODELU LAGUNE, kod tebe je drugi model, a mislim da nijedan proizvodjac automobila ne ugradjuje ESP a da ne postavi prekidac za gasenje istog jer kao sto rece neko postoje mnoge situacije kada ga treba iskljuciti, a prekidac za ABS bi bila ogromna glupost jer volio bi da znam bar jednu situaciju u kojoj bi ti iskljucio ABS, i jos nesto ABS i ESP su povezani sistemi i rade zajedno!

ne znam kakave veze ima model auta,a sto se tice prekidaca bila je prica o asr prekidacu,pa sam napravio komparaciju da ako nesto nema prekidac ne mora da nepostoji
                              a zanima me povezanost kontrole proklizavanja pogonskih tockova/kontrola stabilnosti sa ne blokiranjem tockova

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

@hope
                                ESC incorporates yaw rate control into the anti-lock braking system (ABS). Yaw is a rotation around the vertical axis; i.e. spinning left or right. Anti-lock brakes enable ESC to brake individual wheels. Many ESC systems also incorporate a traction control system (TCS or ASR), which senses drive-wheel slip under acceleration and individually brakes the slipping wheel or wheels and/or reduces excess engine power until control is regained. However, ESC achieves a different purpose than ABS or Traction Control.

IZVOR :
                                http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... ty_control

Uzivaj

Comment

Working...
                                X