Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
kada sam kupio auto u njemu je bio black horse 72Ah star godinu dana i ove zime me je bezbroj puta docekao ujutro prazan stim da nije paljen 24h ako ga vozim danas ujutro pali bez problema ali ako jedan dan ne sednem i nevozim nema sanse e sad kada sam otisao u servis covek mi kaze da se taj akumulator ne stavlja u takva kola kao sto je laguna jer je slab za nju
Originally posted by vlaves2000
kada sam kupio auto u njemu je bio black horse 72Ah star godinu dana i ove zime me je bezbroj puta docekao ujutro prazan stim da nije paljen 24h ako ga vozim danas ujutro pali bez problema ali ako jedan dan ne sednem i nevozim nema sanse e sad kada sam otisao u servis covek mi kaze da se taj akumulator ne stavlja u takva kola kao sto je laguna jer je slab za nju
Kupi Exide Premium, najveci koji moze da stane i mirno spavaj!
Btw, ima li neko mozda semu sistema za pranje farova!?? Imao sam negde ali je vise nemam, a na netu ne mogu naci trenutno. Nasao sam neke delove pa me zanima jer to sve, posto mi vec neko vreme fali desni deo tog sistema sa pripadajucim elementima.
Ja sam pre mesec dana uzeo Proatomik 74 Ah 680A. Malo je višlji ( 15 mm ) ali sam uspeo vratiti sve plastike. Cena oko 7500 na NIS pumpi 30 meseci garancije. Koliko sam čuo to je Vartina fabrika. Zasad dobro šljaka, izdržao je onaj hladni talas od -10°C, palio je dosta lako. Videćemo za dalje.
ako pozeli exid premium onda neka spremi 13-15.000
ako sam ja tebe dobro razumeo da ti je aku star godinu i vrisnuo onda imas garanciju pa zamni za nov
a sto se tice proatomic koji je izdrzao mesec dana cak i na -10,najblaze receno to nije reper za dobar aku,kao prvo -10 nije problem za nov aku a da ne pominje mesec dana ...
najbitnije kod kupovine aku za 1.9 dci pored snage ,startna struja koja je minimum 680a za taj motor koji je i kod mene
Pa ja sam i napisao da ga imam tek mesec dana baš zato da se neko ne bi vatao za to kako to nije reper ali izgleda da ne vredi. Ja sam napisao lično iskustvo i nisam hteo da nekoga dovodim u zabludu kako ga imam dve ili tri godine i super radi. Lepo sam napisao da će mo videti za dalje.
Originally posted by hope
ako pozeli exid premium onda neka spremi 13-15.000
ako sam ja tebe dobro razumeo da ti je aku star godinu i vrisnuo onda imas garanciju pa zamni za nov
a sto se tice proatomic koji je izdrzao mesec dana cak i na -10,najblaze receno to nije reper za dobar aku,kao prvo -10 nije problem za nov aku a da ne pominje mesec dana ...
najbitnije kod kupovine aku za 1.9 dci pored snage ,startna struja koja je minimum 680a za taj motor koji je i kod mene
Kvalitetan acu kosta iako postoje i nesto izmedju.
Ima li ko da je trazio shemu sa skupom delova za pranje farova!?
markofpi,
na 76. strani imas link programa LagunaVisu. viewtopic.php?f=377&t=31408&p=758014#p758014
Tamo ces naci sve sto te interesuje. Da izvucem i posaljem ti sliku nista ne vredi bez ostatka seme tako da je bolje da ceo program imas kod sebe.
Ljudi šta ono beše fora kada ubaciš karticu a kola neće da upale, pa tek posle dva tri vađenja-stavljanja kartice upale. Beše ono sa lepljenjem plastike....
Originally posted by savidsi
markofpi,
na 76. strani imas link programa LagunaVisu. viewtopic.php?f=377&t=31408&p=758014#p758014
Tamo ces naci sve sto te interesuje. Da izvucem i posaljem ti sliku nista ne vredi bez ostatka seme tako da je bolje da ceo program imas kod sebe.
Da objasnim, ubacim karticu, odradi checking ja stisnem start, cuje se samo "tak", i opet krene checking. Ako izvadim karticu malo sačekam on upali. Bar je tako bilo juče i danas
gurnes karticu otprilike do pola i ne upali ti svetlo od radija i ne cujes cak :-) onda nije plastika.. Najvise znaci za start dugme da ne moras ga drzis a sluzi i da kad vadis kartu pali svetlo u kabini..:-) A kako ti svetli lampica crvena ako je ubrzano ne valja..
Comment