RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxag
    CBC Član
    • 30.04.2011
    • 57
    • Omoljica

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by slavenm
    Maxag, nemoj da se nadjes uvredjen ali ako ti auto upali lampicu ABS ili ESP problem onda nijedna od tih funkcija ne radi NI NA JEDNOM TOCKU, auto lock treba da zakljucava auto sam kada se odmaknes od auta i da otkljuca auto kada uhvatis za kvaku, sto se tice tih klemica, rjesavaj to sto prije jer Laguna je tesko auto i ABS joj je potreban!
    Pozdrav
    Zašto mi onda papučica za kočnicu trese kada zakočim,znam vrlo dobro šta je ABS jer imam forda škorpiu već destak godina i ima tu funkciju.Kažem da mi se navigacija pali i gasi pa reko možda to ima veze sa ostalim stvarima koje sam pomenuo koje nisam ni znao da postoje.Uglavno rešiču to nekako pa ću da javim svoja rešenja.Neljutim se(a šta na tvom autu upšte rai), nego imam 43 godine i predjenih kilometara i kilometara(4X godišnje idem u Frankfurt), kao i automobila.samo ovaj mi je dosad ,što se tiče elektronike nepoznanica(a i prvi francuz).Hvala.

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

Upravo to, saobraćajni propisi imaju prednost, odnosno nemoj sve bukvalno da shvataš što ti kaže teta sisic sa navigacije.

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by maxag
        Originally posted by slavenm
        Maxag, nemoj da se nadjes uvredjen ali ako ti auto upali lampicu ABS ili ESP problem onda nijedna od tih funkcija ne radi NI NA JEDNOM TOCKU, auto lock treba da zakljucava auto sam kada se odmaknes od auta i da otkljuca auto kada uhvatis za kvaku, sto se tice tih klemica, rjesavaj to sto prije jer Laguna je tesko auto i ABS joj je potreban!
        Pozdrav
        Zašto mi onda papučica za kočnicu trese kada zakočim,znam vrlo dobro šta je ABS jer imam forda škorpiu već destak godina i ima tu funkciju.Kažem da mi se navigacija pali i gasi pa reko možda to ima veze sa ostalim stvarima koje sam pomenuo koje nisam ni znao da postoje.Uglavno rešiču to nekako pa ću da javim svoja rešenja.Neljutim se(a šta na tvom autu upšte rai), nego imam 43 godine i predjenih kilometara i kilometara(4X godišnje idem u Frankfurt), kao i automobila.samo ovaj mi je dosad ,što se tiče elektronike nepoznanica(a i prvi francuz).Hvala.
        Sad je i mene zainteresovao ovaj problem sa ABS-om.....

Da li ti papucica kocnice trese svaki put kada zakocis ili samo ponekad kada stvarno krene da proklizava neki tocak?
        Kada sam na meganu imao problem sa senzorom na jednom tocku aktivirao mi je ABS prilikom svakog kocenja dok ne skonta da nesto nije u redu a zatim mi je iskljucivao ABS i palio njegovu lampicu na instrument tabli.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• maxag
          CBC Član
          • 30.04.2011
          • 57
          • Omoljica

Samo ponekad kad je negde klizavo ili na nekom šljunku pri maloj brzini.Probao sam na asfaltu na suvom pri jačoj brzini on onda ne trese a zanosimi malo baš taj zadnji levi točak ,Brobaću lepo da zalemim taj kabal na senzoru pa ću onda da vidim ako nebude radio promenuću ga.Trebalo bi svaki put da zatrese papučica kao na mojo škorpiji i na suvom ali ovde kod mene samo kao što sam gode naveo.Kod mene gori non-stop lampica.

Comment

• hope
            CBC Senator
            • 03.06.2010
            • 212
            • ca

max,citam vec nekoliko dana tvoje postove i bas me zanimalo koliko imas godina ali napisao si tako da mi tek sada nista nije jasno,ali to nije vazno.
            a sto se tice abs-a,ako ti neki senzor od abs-a ne radi onda ti ne moze ratiti ni abs na bilo kom tocku,a to sto ti trese kada kocis verovatno su ti krivi diskovi,a ti se napokon odluci da li ti radi abs ili ti ne radi tj da li ti je upaljena lampica od abs ili nije
            a i to za frankfurt,ako ides autobusom i sedis na prednjim sedistima iza vozaca ne racuna se da si ti vozio

Comment

• maxag
              CBC Član
              • 30.04.2011
              • 57
              • Omoljica

Originally posted by hope
              max,citam vec nekoliko dana tvoje postove i bas me zanimalo koliko imas godina ali napisao si tako da mi tek sada nista nije jasno,ali to nije vazno.
              a sto se tice abs-a,ako ti neki senzor od abs-a ne radi onda ti ne moze ratiti ni abs na bilo kom tocku,a to sto ti trese kada kocis verovatno su ti krivi diskovi,a ti se napokon odluci da li ti radi abs ili ti ne radi tj da li ti je upaljena lampica od abs ili nije
              a i to za frankfurt,ako ides autobusom i sedis na prednjim sedistima iza vozaca ne racuna se da si ti vozio
              Tašta mi živi u Frankfurtu i neidem autobusom oko 12 godina već.Zaboravi da kažem da idem i na more u Opatiju jednom god.sa kolima naravno,a svaki dan na poslu pređem oko 100 kilometara sa pežoom 307 belim sa plavom rotacijom, tako da oko kilometraže koju ja prođem možeš da samo sanjaš.Elem da li razumeš da mi ne trese točak neko papučica od kočnice i rekao sam da imam forda škorpiu već 10 god. koji ima ABS i znam brate šta je ABS kao i 307-ca koju vozim na poslu.Nemoj da se sekiraš ako nemaš nešto pametno da me naučiš u vezi Lagune iako si možda mlađi od mene jer ja i od sina koji ima 19 godina uzmem neki savet ako je dobar,jer verujem da je više voziž od mene ,kao i ostalii forumaši jer ja je imam od februara ove godine,nemoraš ni da mi popuješ,lepo sam napisao da mi gori non stop lampica od ABS-a i ESP-a.Nema veze ljudi pređite na drugu temu nemoram ja da budem neka smetnja forumu.

Comment

• Laguna 2002
                CBC Senator
                • 13.12.2009
                • 297
                • Bačka Palanka

Originally posted by maxag
                Originally posted by hope
                ...a svaki dan na poslu pređem oko 100 kilometara sa pežoom 307 belim sa plavom rotacijom, tako da oko kilometraže koju ja prođem možeš da samo sanjaš.
                Ovo sve objašnjava. Vi ste uvek u pravu, čak i kada ste kontradiktorni u dva uzastopna posta.

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Nisi smetnja uopste. Ja te podrzavam u tvojoj tvrdnji da osetis kako ABS radi, a lampica gori da nije ispravan. Isto sam vec piosao na forumu nesto ranije. I meni je crko neki senzor i gorela je lampica za ABS, a kad sam kocio osecao sam da mi "trese" papucica od kocnie, naravno ne u onoj meri kao kad je ABS ispravan , ali se oseti. A takodje imam kilometre i kilometre na tockovima, a navozao sam se kola i sa i bez ABS, naravno sijem te i u godinama
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• hope
                    CBC Senator
                    • 03.06.2010
                    • 212
                    • ca

konstatacija za autobus je bila sala
                    sto se tice abs-a,opis"trese"je los pre lici na udaranje u taban ili poskakivanje papucice
                    abs je predvidjen da ako ne radi jedan od senozra na tocku ili ti citaca obrtaja,u tom slucaju baza ne prima signal sa sva cetri senzora tocka i automatski se gasi ceo sistem tj ne radi abs i pali se lampica.
                    ali posto se javlja jos jedan forumas sa konstatacijom da mu trese ali drugacije kada mu je upaljena lampica od abs onda se ja ogradjujem i priznajem da o tom fantomskom dogadjaju ne znam nista .
                    i jos jedno za plavog maxa ,abs sistem se pali preko odredjene brzine tj ako auto ide 10-20 km/h i kako kazes kocis po sljunku ili ti pesku sistem nece funkcionisati tj ne aktivira se abs ili ti podrhtavanje kocnice

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

Stvarno ne znas nista!!!
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
                        CBC Senator
                        • 10.10.2009
                        • 259
                        • Beograd

I ja sam imao prpblem sa abs-om i stim simptomom kao i max, abs lampica mi se posle nekog vremene upali, iskljuci se abs(blokiraju tockovi pri naglom kocenju) a uz to sve iz nekog razloga ponekad mi se pri zaustavljanu i maloj brzini koznica pod nogom ponasala kao da naglo kocim po ledu, kocnica se stvrdne ili tupka(trese pedalu) a sile kocenja nema. Znam nelogicno je, upaljena lampica, mala brzina a abs radi....?? ali tako je bilo.. Sve u svemu problem je bio u delu senzora abs-a koji se nalazi na lezaju tocka, (od verovatno jaceg udarca(mada se ja ne secam i felna mi nije bila kriva)) plasticni dzek na koji se kaci kabl abs senzora a cini celinu sa lezajem, se fizicki odvojio odlepio/polomio od lezaja, tako da je abs funcionisao, pa kad dzek mrdne prestane i tako u krug, pretpostavljam da je blesavio kompijuter, jedino resenje je bila zamena lezaja.

E sad da problem bude veci, pre konacnog razresenja abs problema, dva ''dobra'' dobro poznata majstora na forumu, su mi rekla da je problem u kablu senzora abs, na sta sam ja odreagovao kupovinom novog kabla koji je na kratko resio problem (2 ned problem se javio jednom) a nakon toga se problem vratio.
                        Elem, treca sreca, auto sava, decko rece ''na jedan" u cemu je problem i pokaza mi, pade nov lezaj i sad radi kako treba.

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

@maxag:

Nema druge, nego da odes negde na dijagnostiku gde ce ti racunar lepo reci sta mu ne valja i na kom tocku. Ako je u pitanju taj tocak na koji sumnjas probas da resis malo bolje kabel. Ako ni to ne pomogne onda je u pitanju taj prsten koji je spomenuo SerbianHero a sluzi kao okidac senzoru. Trebalo bi da majstor sa dijagnostikom sedne sa tobom u auto i prati na parametrima brzinu koju senzori ocitavaju na svakom tocku. U zavisnosti od toga da li prikazuje brzinu 0km/h na tom tocku ili je samo razlicita od brzine ostalih tockova majstor ce znati sta moze biti u pitanju.

S obzirom da si spomenuo jos neke probleme, mislim da bi u svakom slucaju bilo dobro otici na dijagnostiku.
                          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad
                            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

maxag-na ovom forumu svako će ti pomoći ako može ali kao što sam ti napisao, ti u jednom postu kažeš ništa ne radi, sve živo sija pa onda kažes da je sve ok. To tako ne ide. To što ti trese papučica kočnice može da bude kriv disk, loše izbalansirani točkovi itd. A ono najvažnije, nema potrebe da nam napominješ da svakodnevno pređeš 100km u 307 belom peugeotu sa "plavom" rotacijom. Prvo dijagnostika, pa onda jedno po jedno da rešiš. Ako ti treba dobar majstor kaži i preporučićemo ti ga.
                            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• savidsi
                              CBC Član
                              • 12.01.2010
                              • 90
                              • km

Kod mene je prednji levi senzor bio u prekidu i naravno ABS i ESP nisu bili u funkciji. U toj situaciji racunar ne zna brzinu tog tocka i normalno je da ceo sistem ne radi. Sve ovo provereno na makadamu pri brzini od oko 40km/h i naglom kocenju, nije bilo ni "a" od ABS-a.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Originally posted by Gavra01
                                Danas konacno zamenjena zadnja soferka , Dunav me castio sa 32.000 din, pa posle neka kazu da se kasko ne isplati !
                                Nego da li neko zna gde mogu da nadjem kompletan deo na koji se kaci zadnji brisac, a on je zakacen na zadnju soferku, posto je centralni sraf zapekao pa je prilikom skidanja pukao navoj, pa sada sraf ne moze da se zategne?
                                Jel se zadnja soferka dobija sa grejacima ili to ide zasebno!?

Jel neko kupovao skoro patosnice ali ne gumene vec one od tkanine!? Kako se krecu cene tipskih, malo kvalitetnijih, a da nisu crne!?

Comment

Working...
                                X