RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoDr
    CBC Početnik
    • 06.09.2010
    • 2
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav drugari.
    Propalo mi je kvacilo na laguni 2006 godiste, pa me interesuje da li je neko imao slicnih problema i da li neko moze da mi preporuci nekog majstora u beogradu. hvala

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi jedan sitan problemcic... naime pre jedno ned dana bratu sam dao auto i vratio se sa tim da ne radi vozacev prozor... jednostavno nista se ne cuje, prekidac radi... ja sam izvadio osigurac i vratio ga i proradilo je, ali sad evo kad se vracao opet nece... ne razumem...

Comment

• RadeZ
        CBC Početnik
        • 08.06.2011
        • 3
        • Loznica

@RadeZ
        Sto se tice saveta za kupovinu lagune jos uvek smatram da je ovo najkompletniji post u kojem je Krema opisao sta treba pogledati:
        http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f ... 25#p774206

Pogledaj naravno i par postova pre i posle...[/quote]

hvala za postove,ovo je bas iscrpno.Sada mi je mnogo lakse

Comment

• RadeZ
          CBC Početnik
          • 08.06.2011
          • 3
          • Loznica

Originally posted by slavenm
          @RadeZ
          Dobrodoslica za novog clana,
          Sto se tice nabavke Lagune u istoj dilemi sam bio i ja prosle godine, negde tamo oko septembra!
          Posto vidim da si prelistao vecinu foruma i ostalih sajtova, vjerujem da si primjetio da se sto se tice elektronike javljaju sitne djecije bolesti koje su vecinom na novijim lagunama sredjene i prevazidjene. Sto se tice motora, ako si cvrsto odlucio se za dizel varijantu onda ti tu mogu pomoci druge kolege koji imaju dizele, ali moj glas ide za BENZINSKU verziju jer ima jednu manu (potrosnja) a mnogo prednosti! Renoov benzinski motor je generalno svaki dobar (osim 2,0 IDE koji bas ne pase za nase trziste).
          Ja konkretno imam 2,0 16V verziju sa 99kW i imam samo rijeci hvale za nju , sto se tice motora i nakon predjenih 265 000 kilometara ona se na leru ne cuje ne trese ne balavi nigde....
          Tako da osim kozmetickog izgleda na koji ces sigurno obratiti paznju , ja bi razmotrio i benzinsku verziju jer ja licno smatram da je bolji izbor ( nema turbine, nema egr , nema vibracija, a potrosnja je za nijansu veca, i uvijek ti ostaje opcija plina)!

Pozzzzzz

Hvala na savetu,sigurno cu uzeti i tu varijantu u razmatranje i nadam se da cu Vam se uskoro javiti sa vescu da sam nabavio dobar primerak Lagune.

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

zna li neko uprosceno kako prozor radi tu jest kuda struja ide da mogu proverim gde je nema da vidim dal je motor crko ili negde gubi... Al cudno bas to odjednom tako da rikne a pri tom prosli put proradio hvala zop

Comment

• johhny
              CBC Član
              • 07.02.2010
              • 14
              • Beograd

Originally posted by MarkoDr
              Pozdrav drugari.
              Propalo mi je kvacilo na laguni 2006 godiste, pa me interesuje da li je neko imao slicnih problema i da li neko moze da mi preporuci nekog majstora u beogradu. hvala
              Druze, ja sam imao slican problem pre godinu dana. Na sred ulice, bila neka uzbrdica, propadne mi kvacilo. Pomerim se sa strane otvorim haubu i vidim da je sve isprskano uljem za hidraulicno kvacilo. Neki fentil je popustio, nalazi se na ulazu creva u menjac, i tacno se vidi rupica iz koje izlazi ulje kad se pritiska kvacilo. Nedaleko odatle je bio neki servis za citroena, dovedem majstora i on kaze ta to moze da se nabudzi, da se nekako zatvori ta rupica srafom ili tako necim i da te posluzi auto do servisa da te ne bi slepali. Zovem drugara sa priborom i uspeli smo da zatvorimo nekom gumom i selnom i dobio sam kvacilo. U blizini kupio ulje elf dot4 i dolio. Srecom servis je bio na 2km. Oni se krstili kako sam im dovezo auto. Uglavnom samo su zatvorili taj ventil, nesto namestili kako je bilo i gotovo. Nije poznato zasto je to popustilo, ali od tada sve radi bez problema. Cena 1000din. E sad ako je ovo i kod tebe dobro ces proci.
              Nadam se da je bilo jasno, ako je neko strucniji razumeo moze da pojasni.
              poz

Comment

• MarkoDr
                CBC Početnik
                • 06.09.2010
                • 2
                • Beograd

Originally posted by johhny
                Originally posted by MarkoDr
                Pozdrav drugari.
                Druze, ja sam imao slican problem pre godinu dana. Na sred ulice, bila neka uzbrdica, propadne mi kvacilo. Pomerim se sa strane otvorim haubu i vidim da je sve isprskano uljem za hidraulicno kvacilo. Neki fentil je popustio, nalazi se na ulazu creva u menjac, i tacno se vidi rupica iz koje izlazi ulje kad se pritiska kvacilo. Nedaleko odatle je bio neki servis za citroena, dovedem majstora i on kaze ta to moze da se nabudzi, da se nekako zatvori ta rupica srafom ili tako necim i da te posluzi auto do servisa da te ne bi slepali. Zovem drugara sa priborom i uspeli smo da zatvorimo nekom gumom i selnom i dobio sam kvacilo. U blizini kupio ulje elf dot4 i dolio. Srecom servis je bio na 2km. Oni se krstili kako sam im dovezo auto. Uglavnom samo su zatvorili taj ventil, nesto namestili kako je bilo i gotovo. Nije poznato zasto je to popustilo, ali od tada sve radi bez problema. Cena 1000din. E sad ako je ovo i kod tebe dobro ces proci.
                Nadam se da je bilo jasno, ako je neko strucniji razumeo moze da pojasni.
                poz
                Sva sreca meni je propalo na parkingu...
                Koliko sam procitao, a sa mojim simtomima, mislim da mi je otisao onaj cilindar kvacila. Ne znam tacno koji, ali izgleda da cu,ako bude to menjati oba... Sada samo da nadjem neki servis blizu mene i valjda bude sve ok.

Comment

• Krema
                  CBC Član
                  • 26.04.2010
                  • 77
                  • Novi Beograd
                  • Laguna II 1.9 dCi

Narode, da li neko zna gde mogu da se kupe oni plasticni cepovi sto u prostoru motora drze sve one plastike? Nemam sad sliku da postavim ali mislim da znate na sta mislim.
                  Cistio sam danas od lisca i drugih prljavstina rupu da moze voda da istece kad pada kisa i uspeo sam jedan plasticni cepic da polomim. A iskreno mrzi me da idem kod majstora zbog toga, radije bih kupio desetinu komada i uvek imao u rezervi.

Comment

• bubaidado
                    CBC Početnik
                    • 10.06.2011
                    • 1
                    • beograd

Zdravo svima.Nov sam na forumu i vlasnuk reno lagune 1.9dci 2003 g.Zadovoljan sam autom u potpunosti samo imam jedan problem pa ako je neko imao sličan nek mi pomogne.Naime na displeju mi ne pokazuje točkove samo auto,danas sam skinuo klemu sa akumulatora i oni su se pojavili,rekoh radi,sve je trajalo dok nisam ugasio automobil,kad sam ga upalio opet ista priča.Da li je neko imao sličnih problema.Hvala unapred

Comment

• Milenko
                      CBC Član
                      • 11.11.2008
                      • 75
                      • Beograd
                      • Reno Megan 3 1,5 dci

Originally posted by max3m87
                      zna li neko uprosceno kako prozor radi tu jest kuda struja ide da mogu proverim gde je nema da vidim dal je motor crko ili negde gubi... Al cudno bas to odjednom tako da rikne a pri tom prosli put proradio hvala zop
                      Verovatno ti nije motor crko nego zapljalo ležište .Tamo gde prolazi staklo u ramu prozora treba dobro očistiti , oprati i onda
                      podmazati silikonskim sprejom.Pošto to treba svakako odraditi ako posle toga i dalje ne radi onda se mora skinuti keder i
                      na konektoru od motora meriti dali dolazi napon kada se stisne dugme za pokretanje prozora.Ako napon ne dolazi onda je problem u prekidaču - tasteru za prozor.

Comment

• markot
                        CBC Početnik
                        • 24.12.2010
                        • 6
                        • NS
                        • Laguna II 2003

http://mig-creation.over-blog.com/article-34137344.html

Comment

• saxphotos
                          CBC Član
                          • 02.05.2009
                          • 74
                          • Uzice

OPET PROBLEM!!!
                          SERVICE

U voznji u sred preticanja u trenutku kad je ispravljen volan i ugasen migavac pojavio se SERVICE.
                          Zaustavim se pored puta ugasim upalim service nestane. Nastavim, opet se pojavi. Kad god se pojavi, pojavi se i signalna sijalica za levi migavac svetli onako bledo non stop.
                          Evo i slicice

Da li je neko imao slican problem tipojem na neki kratak spoj ili los kontakt i sl. jer mi gasenje migavaca ne radi uvek kad ispravim volan nekad nastavi da stekce prekidac i moram da ga pomerim rucno.
                          Sta ciniti da ponovo dobijem:

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

proveriti spulnu

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Sipati gorivo?

Comment

• vlaja1302
                                CBC Član
                                • 26.01.2011
                                • 52
                                • 245

Imam problem kada upalim auto pozadi se cuje neko lupkanje od nekog pleha ne znam sta je to auspuh nije pa me zanima sta je

Comment

Working...
                                X