Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrgud
    CBC Član
    • 29.04.2009
    • 14
    • novi sad

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Originally posted by medak2
    Daewu ne znam da li i sta nam moze pomoci advokat i za koje vreme ali sam siguran da nam nema druge nego da organizujemo nekakav protest u bgd.negde ispred nadleznog ministarstva ali moraju doci svi bas svi koji su osteceni jer samo tako cemo skrenuti paznju na problem a ovako u malom broju niko nam ne moze pomoci nista to nam je jedina sansa a izgleda i zadnja. Lik iz carinskih prekrsaja iz bgd-a mi je rekao da je uzimanje advokata samo bacanje para i da su se advokati obogatili na nas racum sa pricom da oni poznaju te ovoga te onoga ali od toga nista. Isto tako da u 90% slucajeva oduzimaju automobile da bi ih prodali i naplatili troskove da su nam vraceni samo da ih cuvamo da carina ne bih stvarala troskove oko skladistenja. Nece nam dozvoliti da mi platimo carinu i pdv jer automatski auto postaje nase vlasnistvo.
    Druze,
    Ja mislim da je predlog Daewu dobar i podrzavam oba slucaja iako imamo problem sa brojnocu.
    Zvao sam Carinu u Sapcu sa konkretnim pitanjem. Da li ce u resenjima koju budu donosila,savesnim kupcima biti ostavljena mogucnost da plate carinu i pdv i da registruju vozila, odgovor je DA.
    Carina kaze tako, a sta ce reci MUP? Oni rade po Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila.Da li tu moze biti problema?
    Pozdrav svima.

Comment

• DAEWU
      CBC Veteran
      • 16.03.2009
      • 194
      • lazarevac

Ako ste pratili ovaj forum od pocetka,primetili ste da su vec slati dopisi i ministarstvu finansija i MUP-u i da to nije imalo nikakvog efekta.Jos crnje i gore je to sto su nam vecini vracena auta do okoncanja postupka uz obecanje da ce se sve povoljno resiti po nas i opet nista.Kada kazem nista ne govorim napamet,jer su mi se javili njih dvoje sa tarantulom to je troje koi su dobili resenja i kada su otisli u MUP da registruju opet ne moze.U MUP-u su im opet trazili neke papire ili ti potvrde[po starom obicaju] koje normalno ljudi nemaju.Sto znaci da je jedini put tuzba.Dosta ljudi mi se javilo posle emisije koi potvrdjuju da ce nam se pridruziti,njih nekoliko me je i kritikovalo zasto nije ostavljen neki tel.broj.nego su za nas saznali od nekih prijatelja,ja im se ovim putem izvinjavam.Kao sto vecina zna spisak nas ostecenih i zainteresovanih za udruzenje gradjana i kolektivnu tuzbu vec postoji i kad na taj spisak dodamo ove nove grupica je vec malo ozbiljnija.POZDRAV..

Comment

• mrgud
        CBC Član
        • 29.04.2009
        • 14
        • novi sad

Izvini, protiv koga tuzba ili vise tuzbi?

Comment

• MAREA
          CBC Veteran
          • 10.11.2008
          • 117
          • kladovo

Pozdrav svima ,ja sam se danas vratio sa odmora i mnogo mi je zao sto nisam bio prisutan za emisiju.Ja bi voleo da resenje dobijem medu prvima jer vecinu dokumenata o automobilu pa cak i saobracajnu posedujem u predmetu jer je carinarnica dostavila sudu Kladovo zbog moje tuzbe i mislim da bi uspeo i da registrujem pa bi svi zamnom tj.mislim da bi uspeo da probijem led.U svakom slucaju i ja sam za grupu i za akciju i za sto vecu galamu.CUJEMO SE POZDRAV

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

Originally posted by mrgud
            Izvini, protiv koga tuzba ili vise tuzbi?
            Pa protiv onoga ko nam je oduzeo auta i ko je naj vise kriv.Uskoro ce o nama da pise i KURIR.POZDRAV..

Comment

• bugs bunny
              CBC Veteran
              • 24.10.2008
              • 167
              • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Kao što je MAREA napisao na prethodnim stranama (ono sto je on uradio) a to je da je tužio MUP, CARINU, prethodnog vlasnika i uvoznika i dobio je presudu u svoju korist a da je MUP kriv, tako da i mi moramo to isto da uradimo i da se pozovemo na njegovu presudu stim što moramo da čekamo konačno rešenje od carine da bi mogli nešto da uradimo.Takođe bi trebalo što hitnije da se okupimo a ne samo da pišemo i da se dogovaramo o skupu.Potrebno je odrediti neki datum okvirno kada i gde da se okupimo i da se dogovorimo o pravljenju nekog udruženja jer ćemo tako biti ozbiljniji pred svima.
              Pozdrav svima i požurite sa dogovorima.

Comment

• draganovac
                CBC Početnik
                • 26.06.2009
                • 7
                • beograd

Pozdrav svima.Nov sam clan i jos jedan od prevarenih.Naime, kupio sam auto registrovan SUP RU, vozio ga godinu dana, pre isteka registracije sam se cuo sa vlasnikom automobila, i tada saznao da postoji problem, odnosno, on je dobio dopis iz SUP-a da nesto nije u redu. Registracija je istekla u martu.Auto je uvezen iz Italije.

Comment

• uskoro prevaren
                  CBC Član
                  • 09.12.2008
                  • 36
                  • Novi Sad

Trebali bi da to sto pre uradimo, samo sto je dosta ljudi na odmoru. Morali bi da pratimo marein put, sobzirom da nam ga je on utabao, pa tuzimo direktno MUP, ali i carinu.!

Comment

• MilaRaus
                    CBC Član
                    • 16.07.2009
                    • 31
                    • Ruma

auto kupljen 2007. registrovan na RU table. Saobraćajna iz Inđije. 2008 ga prevodimo na naše ime tj. odjavljujemo ga iz Inđije i registrujemo uredno u PU Ruma. U februaru 2009 ga oduzimaju i o mom trošku voze u Šabac u žicu, gde travica urasta u automobile.

Državni činovnici užurbano rade između godišnjeg i bolovanja, s burekom u ustima, vrte se oko svoje ose...

treba objaviti oglase u blicu, vecernjim novostima, politici...

Comment

• DAEWU
                      CBC Veteran
                      • 16.03.2009
                      • 194
                      • lazarevac

Pozdrav svima..Iz razgovora nas nekolicine koi smo stalno u kontaktu dosli smo do zakljucka da je vreme za skup i da su se stekli uslovi tj, da nas ima dvadesetak.Skup svih nas ostecenih,naravno onih koi zele da nesto preduzmu i koi ma je dojadilo da cekaju zakazujem krajem iduca sedmice.Tacan datum mesto[naj verovatnije Beograd]i vreme i sta treba poneti od papirologije naknadno cu objaviti.Ocekujem vase predloge i sugestije.POZDRAV... PS.pozdrav za sve nove clanove.

Comment

• uskoro prevaren
                        CBC Član
                        • 09.12.2008
                        • 36
                        • Novi Sad

LJudi imam sledecu situaciju. Ja sam igrom slucaja saznao da mi auto nije carinjen i proverio sam tu informaciju preko 3 izvora i ispostavilo se da je tacna, tako da ga nisam predao vec mi od samog pocetka stoji ispred kuce, a i auto nije na meni. E sad, javio se covek koji zna moj slucaj i ponudio mi je 1500 evra da mu ga prodam. Kako se vama ovo cini, ne znam da li vredi cekati na drzavu ili da mu ga prodam?

Comment

• macaneli
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2008
                          • 327
                          • sremska mitrovica - Genova
                          • S-max

po meni ako nisi u minusu prodaj i nemoj se patiti i nervirati bez veze
                          ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• mistermobil
                            CBC Senator XXL
                            • 09.11.2008
                            • 469
                            • pecinci

macaneli druze,covek ga je verovatno platio full kao i vecina,gde sad da ga da za 1500e kao stranca..
                            Ko leti,vrijedi
                            Ko vrijedi,leti
                            Ko ne leti,ne vrijedi..
                            (Grunf,TNT..)

Comment

• macaneli
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2008
                              • 327
                              • sremska mitrovica - Genova
                              • S-max

rekoh "ako" nije u minusu,naravno nije mali da nezna sta da radi....
                              ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• mistermobil
                                CBC Senator XXL
                                • 09.11.2008
                                • 469
                                • pecinci

ok,nisam dobro protumacio post.mada tesko da neko od ljudi nije u minusu,osim ako nije `direktno carinio`
                                Ko leti,vrijedi
                                Ko vrijedi,leti
                                Ko ne leti,ne vrijedi..
                                (Grunf,TNT..)

Comment

Working...
                                X