Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DAEWU
    CBC Veteran
    • 16.03.2009
    • 194
    • lazarevac

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Alo ljudi ima li kakvih novosti kod vas?U Ps. Pecinci su mi rekli da je donet novi carinski zako te da zbog toga nisu jos poceli sa radom na nasim predmetima. Sta li ce jos da izmisle?

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Postovani,

U poslednje vreme je primetno slabiji intezitet pisanja u ovoj temi. neki od clanova za to krive moje revnosno brisanje postova koji nisu vezani za temu. ima tu jos moderatora koji brisu, ima i clanova koji napisu nesto pa obrisu, sve se to pripise meni. Na Dorinu inicijativu, ova tema ce biti prebacena u deo foruma rezervisan za mini klubove( link ). Time ce moderisanje biti svedeno na minimum, brisu se samo oni postovi koji izlaze iz okvira kulturnog ponasanja, dakle, cavrljanje i postovi nevezani za temu o oduzetim automobilima, nece biti brisani. Ukoliko zelite, moze biti i promenjen naziv kluba, pa umesto pomoc oko oduzetih vozila, moze biti klub savesnih kupaca ili nesto drugo.

Nadam se da ce ovo bar malo pomoci...

Srdacan pozdrav,

Chubbs
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• ZIV
        CBC Senator
        • 06.07.2009
        • 299
        • Beograd

Vodimo krajnje neravnopravnu i tešku borbu za naša elementarna prava. Imamo samo gromoglasno ćutanje sistema koji ništa ne radi da dovede institucije u funkcionalno stanje.. da služe građanima a ne oni njima... Ni najnoviji carinski zakon koji je stupio u martu 2010, nije funkcionalan. Pa tako čitamo:
        INFORMACIONE TEHNOLOGIJE
        4.Član
        Carinski organ uvodi i primenjuje informacione tehnologije kada je to isplativo i efikasno za Upravu carina, kao i za privredu uopšte, pri čemu primenjuje međunarodno prihvaćene standarde.
        Informaciona tehnologija podrazumeva i:
        1) metode elektronske trgovine kao alternativu metodama zasnovanim na dokumentaciji;
        2) elektronske metode za utvrđivanje ispravnosti, kao i metode zasnovane na dokumentaciji;
        3) pravo carinskih organa da zadrže informaciju za sopstvenu upotrebu, i da razmene takvu informaciju sa drugim carinskim upravama i svim drugim pravno zainteresovanim stranama.
        Direktor Uprave carina (u daljem tekstu: direktor) određuje uslove pod kojima privredni subjekti mogu da se obraćaju Upravi carina elektronskim putem.

Dakle Uprava carine NEMA OBAVEZU DA PROSLEĐUJE PODATKE DRUGIM DRŽAVNIM ORGANIMA...
        Šta ovo znači za registraciju vozila... Znači opet Uprava carina ima podatke a MUP registruje vozila na papiriće i pečatiće...
        Kada ćemo konačno imati ELEKTRONSKU VLADU..... Ali ne vladu sa laptovima i mobilnim telefonima već da svako ministarstvo sve ono što radi prosledi drugim ministarstvima kao informaciju u elektronskom obliku. Kakve veze ovaj zakon ima sa našim već otpočetim prekršajnim procesima? Da li će ,,naše,, sudije da idu na nki kurs iz novog carinskog zakona..??

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by Chubbs
          U poslednje vreme je primetno slabiji intezitet pisanja u ovoj temi...
          Svakodnevno nailazim na teme o kojima nije pisano mesecima, pa i godinama, a da nisu stavljene pod ključ, jer su korisne. Radi se o vozilima, što je svrha ovog foruma. Međutim, u poslednje vreme, primetna je, veća poseta, upravo temi o oduzetim vozilima. Tako da ne vidim razlog promeni i nadam se da ćete ponovo imati posla.

Na Dorinu inicijativu, ova tema ce biti prebacena u deo foruma rezervisan za mini klubove( link ).
          Ne vidim svrhu, jer je očito, da smo suviše različiti, iako nas vezuje isti problem.

...dakle, cavrljanje i postovi nevezani za temu o oduzetim automobilima, nece biti brisani.
          Da li ste mislili, biti će brisani!?

Ne vidim svrhu ni promenu naziva teme, ili kluba.

What will be, will be! (D.D. moja generacija)

I na kraju, možda sam ja krivac za neaktivnost, jer sam protivnik čavrljanja u ovom momentu. Sada nam nisu potrebne diskusije, kojima se zamagljuje bit problema i nema koristi, kao u Životinom postu. Umesto toga, korisnije bi bilo, da je napisao, kakva je to Odluka Ustavnog suda, objavljena u Sl.glasniku 9/2010, na koju se poziva novi CZ, jer mu je to u firmi dostupno.

@ daewu To nema veze sa novim CZ, jer se svi pokrenuti, a ne rešeni postupci vode po starom zakonu.

Comment

• ZIV
            CBC Senator
            • 06.07.2009
            • 299
            • Beograd

Tako je govorio FRANJO
            ,,Sada nam nisu potrebne diskusije, kojima se zamagljuje bit problema i nema koristi, kao u Životinom postu. ,,
            ,,Zato, prestanimo da mlatimo praznu slamu i radimo konkretno na rešavanju povratka vozila.,,

NO COMENT

Ako neko nema nikakvu konstruktivnu ideju, predlog, informaciju... bolje je da obuce neke lepe patike i proseta se do obliznjeg parka. Prolece je doslo, svez vazduh..vocke procvetale...pcelice zuje...Biti negativan apriori, i ovo malo ljudi sto se javlja i pise, dotuci negativnim komentarima i nije neki veliki skor... Ja prvi sam potpuno sludjen, opljackan i ponizen, ali sam valjda manji problem od onih koji su nam oduzeli privatnu svojinu...Nesto pokusvam...koliko uspesno..veliko je pitanje ali odvajam solidno vreme da bi nesto postigao.
            Bilo ko od nasih drugara da pobedi ovakav glup sistem pobedio je za SVE NAS... Njegova pobeda je i nasa pobeda...Bitno je da se glavna vrata tvrdjave kriminala, korupcije, bahatosti razvale a onda je vec lako dotuci imperiju zla...
            Bice novih napisa o nasem problemu...citajte dnevnu stampu....

Comment

• mistermobil
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2008
              • 469
              • pecinci

Poenta cele price je da kada nekom na osnovu pravosnazne presude vrate njegovo vozilo,i omoguce registraciju kao i normalno koriscenje,pozivanjem na tu presudu svi ostali mogu(ako njihova vozila nisu kradena preko) da vrate svoja vozila.Nisam pravnik,ali mislim da to tako funkcionise.Zasad je najdalje otisao Dule pokretac teme i Marea.E sad zasto je sve ponovo stopirano u pravosudju ja ne razumem..
              Ko leti,vrijedi
              Ko vrijedi,leti
              Ko ne leti,ne vrijedi..
              (Grunf,TNT..)

Comment

• ZIV
                CBC Senator
                • 06.07.2009
                • 299
                • Beograd

Prema informaciji iz suda /jutrasnji razgovor/....predsednici sudova idu u Beograd, na ,,training,,...pa kad se oni vrate sa ,,traininga,, onda ce da obuce sudije koje rade na predmetima..kako ce da sude u nasim predmetima.... Ja jadan mislio da ako imas zakon, predmet, dokaze, izjave ucesnika, vec neku praksu..imas SVE i da mozes u prvoj instanci da presudis..pa neka se isti zali... ali NE... Prvo ,,training,, pa onda sve ostalo... Boze pomozi..

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by ZIV

3) pravo carinskih organa da zadrže informaciju za sopstvenu upotrebu, i da razmene takvu informaciju sa drugim carinskim upravama i svim drugim pravno zainteresovanim stranama.
                  Direktor Uprave carina (u daljem tekstu: direktor) određuje uslove pod kojima privredni subjekti mogu da se obraćaju Upravi carina elektronskim putem.

Dakle Uprava carine NEMA OBAVEZU DA PROSLEĐUJE PODATKE DRUGIM DRŽAVNIM ORGANIMA...
                  Takav je zakon i ovo je diskusija, kojoj je mesto u drugoj temi i nekom drugom forumu (o zakonodavstvu).

@ mistermobil nisi u pravu, jer se ne radi o presedanu. Mi smo svaki ponaosob, slučaj za sebe. Više puta sam naveo, da će svakom, savesnom kupcu, vozilo biti vraćeno, pa neću da ponavljam.

@ b.b. Duško, kao oštećena stranka i vlasnik vozila, imaš pravo uvida u spise predmeta, pa bi bilo korisno, da proveriš, kada je prvostepeno rešenje uručeno odgovornoj stranci i datum podnete žalbe. Kakvo je rešenje doneto po žalbi i kada. Sve ovo, zbog rokova, kojih se po ZUP moraju pridržavati.
                  Bilo bi dobro, da pribaviš što više kopija dokumenata, a posebno potvrde o plaćenoj carini i pdv, jer su vozila registrovana bez tih potvrda. Potvrda u mom slučaju, a verujem u svim ostalim, to nije, radilo se o falsifikatu, ili ne. Priložena je "potvrda" uvoznika, sa kojom on potvrđuje, da je platio carinu i pdv, a falsifikovani nalog za gotovinsku uplatu, nije zaveden i overen od strane banke, gde je navodno izvršena uplata. Naravno, uvoznik ne priznaje te dokumente njegovim.
                  Imamo dosta zajedničkog, pa se možemo uzajamno pomagati.

Comment

• DAEWU
                    CBC Veteran
                    • 16.03.2009
                    • 194
                    • lazarevac

ALO..Franjo, dali ti u opste procitas neciji post do kraja ili izvlacis samo ono sto hoces?Lepo sam napisao da su mi informaciju dali u prekrsajnom sudu u Pecincima.Nisam ja plasirao informaciju o novom C.Z.NEGO MI JE TAKO RECENO.
                    Originally posted by Franjo
                    Takav je zakon i ovo je diskusija, kojoj je mesto u drugoj temi i nekom drugom forumu (o zakonodavstvu).Sad si postao i Moderator?Ostavi ljude da disu.

@ mistermobil nisi u pravu, jer se ne radi o presedanu. Mi smo svaki ponaosob, slučaj za sebe. Više puta sam naveo, da će svakom, savesnom kupcu, vozilo biti vraćeno, pa neću da ponavljam.
                    Nije tacno da nema presedana.Procitaj Mareinu presudu,Dusanovu i jos njih desetak gde je sudio carinski sud.Zasto je sad sve prebaceno na prekrsajne sudove,kad to do sad nije bila praksa dakle...presedan postoji.POZDRAV..

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Ne iznenađuje me takva reakcija, jer sam već više puta doživeo. Kako ti i Života lepo "montirate" moje izjave. Ne znam samo, šta želite time postići? Kćerka mi se uskoro udaje u Pećincima, gde već godinama živi i razmišljao sam, kako bih tebi i indigoplavoj pomogao. Posle svega, ne dolazi u obzir.

Ti si onaj koji ne čita pažljivo, jer je to odgovor Životi. A čitajući tvoj post o novom CZ, našao sam podatak o Odluci US, pa sam skrenuo pažnju Životi, ali se on na to nije usvrnuo, nego piše o uživanju u prirodnim lepotama.

Dosta mi je naklapanja, ali ću na svaki napad odgovoriti.

Comment

• DAEWU
                        CBC Veteran
                        • 16.03.2009
                        • 194
                        • lazarevac

Nikoga ja ne napadam pa ni tebe.
                        Originally posted by Franjo
                        @ daewu To nema veze sa novim CZ, jer se svi pokrenuti, a ne rešeni postupci vode po starom zakonu.
                        Ovo su tvoje reci a ne moje. PS.Sve cestitke tvojoj cerci i puno srece.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by ZIV
                          Bilo ko od nasih drugara da pobedi ovakav glup sistem pobedio je za SVE NAS... Njegova pobeda je i nasa pobeda...Bitno je da se glavna vrata tvrdjave kriminala, korupcije, bahatosti razvale a onda je vec lako dotuci imperiju zla...
                          Bice novih napisa o nasem problemu...citajte dnevnu stampu....
                          Ako je u stilu onog u SAT reviji, bolje da ne čitamo, jer je obično gubljenje vremena. U potpunosti su na strani tog, kako ti kažeš, glupog sistema. Ja dodajem, ako je i glup, izuzetno je organizovan. Ne može se pobediti, jer je sve u njihovim rukama. Iako si u pravu, da se radi o imperiji zla, gornji citat kao da si prepisao siže nekog SF scenarija. Samo da ne bude: Imperija uzvraća udarac.

Ni ovo nije od pomoći, pa se ne ljutim, ako bude brisano.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Franjo, ne izazivaj.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Originally posted by DAEWU
                              Nije tacno da nema presedana.Procitaj Mareinu presudu,Dusanovu i jos njih desetak gde je sudio carinski sud.Zasto je sad sve prebaceno na prekrsajne sudove,kad to do sad nije bila praksa dakle...presedan postoji.POZDRAV..
                              Pročitao sam Dušanovo rešenje, a Mareino nisam našao i ne znam o kakvoj presudi govoriš. Više puta sam čitao Mareine postove o toj presudi i do danas nisam našao, da mu je uručena. Prema njegovom pisanju, rešenje još nije doneto, a kamo li postalo izvršno.

Nisam rekao da presedan ne postoji, već da se nijedno takvo rešenje ne može smatrati presedanom. U našem slučaju presedan bi bio jedino odluka Ustavnog suda, kojom bi se ovakav postupak oduzimanja već registrovanih vozila i uredno kupljenih, proglasio nezakonitim, što u biti i je, ali to povlaći i konsekvence obeštećenja, a to je najveći problem.

Prebačeno je na Prekršajne sudove zbog reorganizacije sudstva.

Comment

• DAEWU
                                CBC Veteran
                                • 16.03.2009
                                • 194
                                • lazarevac

Franjo..da te upoznam.Marea je dobio presudu da je auto definitivno u njegovom vlasnistvu i da mu ga nemogu vise oduzeti. Pa i da ostavimo Mareino resenje zar ti Dusanovo i njih nekolicine nije dovoljno?Idalje postoji carinski sud,zasto smo mi onda prebaceni na prekrsajni?Zar sve to zajedno nije za ustavni sud?

Comment

Working...
                                X