Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Ćutim! Da li se razišla magla sa našeg slučaja, koju smo sami stvorili ?

Comment

• tarantula
      CBC Član
      • 02.04.2009
      • 27
      • Vranje

Kao sto sam vec napisao u predhodnim postovima, vozila ce se vratiti, a onaj ko je nacinio carinski prekrsaj, mora ce da plati carinske torskove, u slucaju da su u begstvu da i da ih nemogu naci, moracete da platite vi iz svog dzepa kako bi registrovali auto.

Miki sa foruma je je imao da plati 73 hiljade, sto je ucinio, registrovao auto pre dva dana, ja imam da platim 160 hiljada, jos se nisam odlucio na taj korak , jer su veliki novci, i hocu da probam preko advokata i carine ako moze da se ne plati.

Inace sup nece da registruje auto dok se ne podnesu dokazi odnosno uplatnica da je izmiren dug prema carini!

to je to, sporo, mucno, traljavo, plati pa se klati!

Comment

• milutin85
        CBC Član
        • 08.11.2008
        • 71
        • Beograd

a kad je mikiju oduzet auto,i koji,da znamo kolika nas odprilike carine ceka da platimo????? hvala unapred,jel ima neko jos neke informacije,ja imam da nas je valjda odbila carina ili sup u sremskoj mitrovici sta je vec i da nas je preuzela neka druag institucija ili slicno i da ce veoma brzo da dodje do toga da slucaj ide po sluzbenoj duznosti, taj proces je kao kratak i odmah pocinju da salju resenja za registraciju jedno po jedno,ima li neko slicnu informaciju?????

Comment

• muchenik
          CBC Član
          • 27.09.2009
          • 35
          • Beograd

ljudi i ja sam jedan od vas,upravo sam se prikljucio forumu,i racunajte na mene sto se tice bilo kakvog okupljanja i ostalog tu sam!!!

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Milutin Misliš dez-informacije?

Comment

• milutin85
              CBC Član
              • 08.11.2008
              • 71
              • Beograd

nemam pojma,to je od cuvene svetlane ....

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

U petak su mi rekli da je Svetlana na bolovanju i da dolazi u ponedeljak. Sve što rade - rade po službenoj dužnosti. Kako rade to je druga stvar!

Comment

• bugs bunny
                  CBC Veteran
                  • 24.10.2008
                  • 167
                  • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Evo i mene i ja se pridružujem i dajem punu podršku za sve što radite, bio sam na odmoru pa se nisam javljao a vidim da ima dosta oštećenih pa nam svima želim da se Svetlana što kasnije vrati jer je očigledno da kad nje nema sve ide kako treba.Što se tiče odlaska u carinu podržavam tu ideju ali na žalost nemogu da vam se pridružim jer sam počeo da radim i nesmem da izostajem s posla, takodje podržavam ideju za zajedničku tužbu protiv države ali samo da ne bude kao i do sada da se dopisujemo i piskaramo po forumu a da ništa neradimo.

Pozdrav svima.

Comment

• uskoro prevaren
                    CBC Član
                    • 09.12.2008
                    • 36
                    • Novi Sad

To bi bile vise nego lepo po nas!!! Mada, ne bih hteo da budem pesimista posto nisam, ali sa par raznih strana su mi rekli da od nasih kola nema nista i da se mozemo najvise nadati da ih dobijemo nazad kao gomilu gvozdja! I sta sad raditi?

Comment

• muchenik
                      CBC Član
                      • 27.09.2009
                      • 35
                      • Beograd

ajde da se organizujemo ovako pojedinacno nista necemo postici!!!

Comment

• MilaRaus
                        CBC Član
                        • 16.07.2009
                        • 31
                        • Ruma

sanjala sam da su mi vratili auto...
                        da ima ogromnu rupu na vratima i da je sav zarđao...

imam pitanje za Tarantulu: DA LI SI DOBIO NEKU SPECIFIKACIJU ZA TIH 160.000din??? Šta će time sve biti plaćeno???

Comment

• ZIV
                          CBC Senator
                          • 06.07.2009
                          • 299
                          • Beograd

Nova prica je da su predmeti prosledjeni MUPU Šabac na dalje postupanje... Mislim da je u pitanju čisto zavlačenje i da bi trebalo da potpišemo peticiju da se Svetlana razreši svih dužnosti.. Neko opstruiše ceo postupak ... neko nekog pokriva do poslednjeg trenutka

Comment

• miki017
                            CBC Početnik
                            • 06.07.2009
                            • 4
                            • Vranje

Pozdrav svima.
                            Dugo se nisam javio, ali posto sam resio svoj problem, da i vama dam malo nade. Da krenem ispocetka.
                            Auto (fiat brava) mi je oduzet 28.08.2007. godine. Sredinom juna ove godine, pozvan sam da se javim u Carinarnicu Sabac, gde se vodio postupak zbog carinskog prekrsaja (papiri iz Italije su bili falsifikovani). 19.06.2009. godine, doneto je Resenje kojim se auto meni vraca na "slobodno raspolaganje". Tek tada su za mene nastali problemi, koje sam nekako uspeo da resim. Prvo su u PU Vranje hteli da pisu zalbu na doneto Resenje (ne znam zbog cega). Zatim su sa Carinarnice Nis od mene trazili da platim troskove transporta od Vranja do Nisa (tamo je auto lezao skoro dve godine) i lezarinu - skoro 60.000 dinara. Kad sam i ovo izbegao, javio se problem registracije. Posto su pairi iz Italije falsifikovani, receno mi je da nemam dokaz o poreklu vozila. Nakon sto sam PU Vranje uputio zahtev za povracaj dokumentacije i ponovnu registraciju auta, direktno iz MUP-a (licno sam citao dopis) je stigao odgovor, da ce kao dokaz o poreklu, vlasnistvu i carinjenju vozila
                            , prihvatiti Resenje Carinarnice Sabac kojim mi je vracen auto i dokaz da je na racun Carinarnice uplacena kazna, koja je u mom predmetu iznosila 72.270 dinara, a koju je trablo da uplati plac koji je carinio vozilo. Nakon sto sam ja uplatio ove pare, registrovao sam auto.
                            Kazna koju sam morao da uplatim da bi registrovao auto, jedna je od tri, koje je po Resenju Carinarnice Sabac trebao da plati plac i vlasnik placa. Iznos je odredila Carinarnica, na sledeci nacin. Auto je po papirima iz Italije vredeo 900 evra. Po srednjem kursu koji je vazio na dan carinjenja vozila, to je 72.270 dinara. U Carinskom Zakonu pronasao sam clan (ne znam sad tacno koji), u kome stoji da se roba koja je predmet carinskog prekrsaja oduzima. Ukoliko se iz nekog razloga ne oduzima (ja sam dobio status savesnog kupca), placa se protivvrednost te robe (900 evra, odnosno 72.270 dinara u mom slucaju).
                            Kasnije sam uz zahtev za registraciju samo prilozio kopiju Resenja i uplatnicu za ovu kaznu. U PU Vranje mi je receno da ja na ovaj nacin, u stvari kupujem auto od Carine, da je auto sada 100% cist i legalan (ne znam koliko smem da verujem).

Toliko od mene. Ako nekog nesto jos zanima, moj mejl je miroslav017@yahoo.com.

Pozdrav svima, zelim vam da sto pre ponovo sednete u svoj auto.

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Miki017Nešto mi se ne uklapa u postupak registracije! Kada si registrovao vozilo? Kako glasi rešenje Carinarnice (samo dispozitiv)? Po tvom pisanju ti si kupio od Carinarnice vozilo, a da nisi platio carinu i PDV, ako si platio samo cenu po falsifikovanom računu, ili katalošku vrednost vozila u vreme kada je uvezeno!?

Comment

• miki017
                                CBC Početnik
                                • 06.07.2009
                                • 4
                                • Vranje

Franjo, na jednoj od pretjodnih stranica, Tarantula je ostavio primerak Resenja koje je on dobio od Carinarnice. Moje Resenje je isto (nisu iste samo kazne koje treba da se plate). Pitanje ponovnog carinjenja i placanje poreza sam i ja postavio. Receno mi je da je to vec naplaceno (doduse, na osnovu falsifikovanih papira), i da ne treba da se ponovo placa. To su mi potvrdili i u PU Vranje i gospodja Svetlana sa Carinarnice. Iznos koji sam ja platio nije kataloska vrednost, vec vrednost na osnovu racuna (falsifikovanog) iz Italije. Slazem se da ima nelogicnosti, ali to je to. Auto sam registrovao 24. ovog meseca.

Comment

Working...
                                X