Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZIV
    CBC Senator
    • 06.07.2009
    • 299
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Iz sve snage navijam da ovo prođe OK..bilo bi ljudski, normalno, razumno, pošteno i ostvario bi se neki minimum pravde... Ukoliko pak razum i dobra volja ne preovlada onda moramo preći na plan ,,B,, kao jedno od ultimativnih solucija...Ako neko ima ideju neka je predloži...imate forum..imate PP..izbor je Vaš....

Comment

• muchenik
      CBC Član
      • 27.09.2009
      • 35
      • Beograd

Dule nadam se da ti je stigla i moja dokumentacija!?Srecno i pozdrav za sve forumase!!!

Comment

• Ajvanho
        CBC Član
        • 24.03.2009
        • 65
        • Beograd

Gde je Dule, jesi li bio juce kod gospodina zastitnika?

Cekamo te....

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Nemojte zvati Duleta ove nedelje..covek ima brdo ispita...a sve sto je trebalo da uradi uradio je... Sada se stvar krcka...sta ce biti bog sveti zna....

Comment

• Ajvanho
            CBC Član
            • 24.03.2009
            • 65
            • Beograd

Ma nema frke,samo sam mislio da nam ukratko saosti jel bio sastanak juce ili ne, a siguran sam da ce podeliti sa nama sve informacije cim pre bude mogao.

Comment

• bugs bunny
              CBC Veteran
              • 24.10.2008
              • 167
              • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Bio sam kod zaštitnika u ponedeljak, i rekao je da će mi se javiti najkasnije do kraja nedelje, pa ću Vam javiti šta se dešava dalje.
              Pozdrav svima.

Comment

• ZIV
                CBC Senator
                • 06.07.2009
                • 299
                • Beograd

Ima sajt i udruzenje koje se bavi prevarama......Vidi PREVARA.INFO.....Interesantna kvacka je RUMA...Da li javni tuzilac za organizovani kriminal zna OVO, treba li mu gorka crna kafa, neka velika vekerica...ali svi akteri i dalje radosno jasu.... Princip rada nije promenjen....menjaju se epizodisti....
                Preuzimam>>>>>

Prevara sa automobilima
                Zovem se D.S. živim u Rumi i ovim putem bih hteo da skrenem pažnju na prevaru kojom sam bio izložen prilikom kupovine i uvoza vozila iz inostranstva.
                Takođe bih hteo da napomenem da je na području Rume oko 800 lica oštećeno na isti način kao i ja, dok je na području R.Srbije taj broj mnogo veći.
                Ako je nekom dugačko da čita tekst objasniću Vam ukratko da se prevara svodi na to da kupujete automobil iz uvoza tj. inostranstva za koji nije plaćena carina R. Srbiji pa Vam se automobil oduzima prilikom druge i treće registracije i dostavlja najbližoj carinarnici jer se otkriva carinski prekršaj, a vi ostajete bez para i vozila.
                Ja sam kupio vozilo marke Daewo lanos od poznanika tj. lica F.S. iz Rume za koje sam istom isplatio 4.300 eura.
                Obzirom da vozilo nije bilo registrovano na navedenom licu, jer se isti bavi preprodajom automobila, isto je registrovao na svoga rođaka iz Inđije.
                Vozilo je bilo legalno registrovano i uvidom u evidencije MUP-a utvrdio sam da se isto vodi u svim evidencijama i da se vozilo ne potražuje tj. nije kradeno.
                Nakon što sam od F.S. dobio punomoć da mogu upravljati vozilom, isto nisam prevodio na svoje ime,dok nije došlo vreme za ponovnu registraciju te sam vozilo na osnovu punomoći odjavio u PS Inđija i nakon što sam platio porez, isto sam registrovao u PS Ruma u avgustu mesecu 2008.godine bez ikakvih problema.
                U februaru mesecu 2009.godine bio sam obavešten da za navedeno vozilo nisu uredu carinski papiri i da se isto mora oduzeti.
                Napomionjem da je od prve registracije tj. uvoza prošlo 1,5 godina i dve registracije dok se kod nekin grđana dešava da su vozila prošla i tri i više registracija bez ikakvih problema.
                Vozilo mi je oduzeto uz potvrdu,a ja sam saslušan i nakon toga mi je poništena registracija koja je važila do avgusta meseca 2009.godine a moje vozilo je otpremljeno na carinu u Šabac u februaru mesecu tekuće godine, gde se i dan danas nalazi tj. već 8 meseci bez ikakvog obaveštenja.
                Nakon moga istraživanja utvrdio sam način na koje je navedeno lice zajedno sa još 10-ak lica sa područja Rume radilo falš papire od carine.
                Naime papiri od JCI tj. carinarnice su orginalni tj. isti imaju orginalni pečat carinarnice ali novac nije uplaćivan carinarnici tj. državi Srbiji već je završavao u privatnim rukama.
                Preko jednog carinskog paprira JCI uvoženo je po dva vozila s tim da je za samo jedno plaćana carina, tako da ta dva vozila imaju isti ev.broj ali je samo za jedno plaćena carina.
                Da bi bili sto posto sigurni da je za vaše vozilo plaćena carina morate uzeti svoj JCI (Jedinstvenu carinsku ispravu) od vozila i sa istom otići na carinarnicu da Vam provere da li je za vaše vozilo uplaćena carina državi Srbiji preko carinskog računa i terminala da bi bili sto posto sigurni da nećete ostati bez svoga vozila.
                Napominjem da je na području Rume tj. Srema na ovaj način oštećeno oko 800 lica (gradjana)pa puta suma od oko 1000 eura koje nisu plaćene državi dolazi se do cifre od oko 800.000 eura koje su završile u privatnim džepovima pojedinih lica.
                Napominjem da niko od 10-ak lica sa područja Rume nije proveo ni dana u zatvoru isti se i dan danas slobodno kreću po gradu.
                Stekli su veliki imetak u vidu nekretnina (kuća, lokala, skupocenih vozila i dr.) i dan danas se bave istim kriminalnim radnjama, ali sada registruju vozila na drugim područjima R.Srbije tako da prema mojim saznanjima oštećenih građana ima i u Boru i dr. gradovima Srbije. Protiv pojedinih lica podnete su krivične prijave za krivična dela falsifikovanja isprave, prevare, zloupotrebe sl.položaja ali i dalje se ništa ne preduzima.
                Za moje tvrdnje posedujem sva dokumenta od moga vozila a takođe može se utvrditi o kolikom broju prevarenih gradjana se radi ukoliko se pozove Carinarnica Šabac na tel. 015-300-690 i traži se carinik kojih ima dva a koji vode carinske postupke za utvrđivanje carinskog prekršaja za navedena vozila.

Comment

• DAEWU
                  CBC Veteran
                  • 16.03.2009
                  • 194
                  • lazarevac

Prosto ne mogu da verujem sta se desava i nikome nista.Da li je Ruma neko pusto ostrvo u ovome nasem drustvu ili jednostavno drzava ne moze da stane na kraj tom Rumskom klanu?Pre otprilike sadam dana ovde kod nas je oduzeto jos dva auta koja su iz Rume i koja su uvezena tek pre jedne godine.Sve je isto samo sto su sad vrednosti auta mnogo vece.POZDRAV..

Comment

• ZIJAN
                    CBC Početnik
                    • 24.10.2009
                    • 8
                    • dembelija

Juce sam razgovarao sa inspektorom iz odeljenja za motorna vozila i on mi je rekao da su automobilima uglavnom podizali godista,a da ista ne ispunjavaju euro 3 standard i da ta vozila nikada nece moci da se registruju na nase table.Vec ce se vracati "naivnim" kupcima kao stranci(ako im brojevi nisu prekucavani).E sad ima i onih gde nije placena carina na auto,ti ce morati da plate carinu iako su kupili auto za koje su verovali da je carina vec placena.Sve u svemu vreme prolazi,a nama jedino Don Kihot moze pomoci u ovoj borbi cini mi se sa vetrenjacama?!

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

Prijatelju pozdravi puno inspektora. Covek radi svoj posao i ocigledno ima ,,spremnu pricu,,... Kako je uopste uvezeno vozilo koje ne ispunjava EURO-3 standarde..kako je proslo carinu? Ko su imenom i prezimenom carinici? Како je uopšte registrovano vozilo a da nije plaćena carina i PDV?.Ko su imenom i prezimenom radnici na registraciji vozila? Ko su njihovi šefovi? Ko su njihovi šefovi? .On nigde ne spominje odgovornost mafije, carine, mupa, vec smatra da je to ,,gotova stvar,, i da se tu ne može ništa..Pošto isti prima platu iz tog budžeta..a isti se ne puni zbog navedenih razloga onda o njegovom radu i radu njegovih kolega izvuci sam zaključak /na drugu loptu/....

Comment

• Indigoplava
                        CBC Član
                        • 23.12.2009
                        • 57
                        • vrnjacka banja

ZIJAN druze,jel mozes da pitas "ispekotra"
                        1. Sta je radio,dok nije postao pametan,mislim pre nego su se desila ova s....?Vidim covek zna materiju,pa sto nam ne rece sta da radimo da nam se ovo ne desi.
                        2.Ako bi isto mogo da mu kazes,da smo mi ovo znali, dok je on vuko serpe po pepelu!A ispektor (prima paltu drzavnu),trebao je da zna pre nas.
                        3.I ako bi mogao da mu kazes da ga pozdravila Indigoplava sa sajta "pomoc oko oduzetih vozila" I zamolila ga da svoja misljenja ipak sacuva za sebe.
                        A ti ZIJANE ne slusaj tudja lupetanja,vec idemo dalje , jer GAME jos nije OVER!
                        "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Ajvanho
                          CBC Član
                          • 24.03.2009
                          • 65
                          • Beograd

Lepo receno

Comment

• muchenik
                            CBC Član
                            • 27.09.2009
                            • 35
                            • Beograd

tako je INDIGOPLAVA !!!!!

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Krivicna prijava republickom javnom tužiocu može se podneti i putem e-uprave, kroz formu obrasca koji se podnosi putem internta....Kao na primer

ttp://eusluge.euprava.gov.rs/ExecutedSe ... ceId=162rr

Da sačekamo ipak do kraja ovu priču sa zaštitnikom građana..daj bože da prođe OK .....ako ne onda se mora napraviti ,,totalni udar,, svim institucijama, masovno, zemlja-inostranstvo, SVIMA.....otom-potom ....da ne brzamo.....

Comment

• gligorijerori
                                CBC Početnik
                                • 25.11.2010
                                • 8
                                • Mač.Mitrovica

Živeo Živ ! Totalni udar

Comment

Working...
                                X