Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MAREA
    CBC Veteran
    • 10.11.2008
    • 117
    • kladovo

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

NOVO, DA VAM ULEPSAM DAN.Gospoda Svetlana mi je potvrdila da vestacenje pocinje 12.10. i rekla je da ima obecanje da ce brzo to da odrade pa kako im bude stizao odgovor po predmetima ona ce ODMAH da kuca resenja i rekla je da ce to biti veoma BRZO i da ce verovatno u narednih mesec dana da zavrsi sa nama .
    POZDRAV

P.S. Ako laze ona mene i ja lazem vas,ali mi je sad delovla ubedljivije nego ikad a cak nije ni bila besna sto je zovem

Comment

• Ajvanho
      CBC Član
      • 24.03.2009
      • 65
      • Beograd

Ja ne znam ko je ovde vise lud,
      Zvali su me danas iz supa vozdovac da im donesem saobracajnu i tablice
      Kad sam je pitao sta sad se opet pokrece to pitanje mojih kola,zacudila se i pita koje pitanje. Kad joj rekoh da mi ja auto vec bio oduzet kao da se iznenadila,u fazonu ko ti je oduzeo, grrrr

I jos kao nista ona ne zna kako je moguce da je toliko puta registrovan do sad i prenosenje vlasnistva itd,ali je ona sad dobila nalog da me zove da odnesem tablice i saobracajnu da se ponisti registracija. Joooj ne znam kako cu reagovati kad odem tamo,
      A najludje od svega jeste da mi je rekla da nije u redu carinska papirologija i da je uvezen neki drugi auto a ne ovaj koji ja vozim na te papire,ma daj molim te.

Tako da se javljam u petak sa novim informacijama,ako me ne uapse za pravljenje sranja u stanici

Comment

• milutin85
        CBC Član
        • 08.11.2008
        • 71
        • Beograd

Papiri su izgleda uskoro u 29 om u bg-u ,obecavaju brzo resenje,videcemo,pozz svima,jurite veze.........

Comment

• draganovac
          CBC Početnik
          • 26.06.2009
          • 7
          • beograd

Pozdrav svima koji vode ovu borbu koja ce se nadam se zavrsiti brzo i pozitivno. Interesuje me da li je neko od vas kupio auto koji se vodi na Djetvaj Tatjanu iz Rume. Te automobile je uvozio ,,Bane" iz Rume i registrovao ih je na razne ,,rodjake" i ,,prijatelje". Posto sam saznao da je vise komada automobila ,uglavnom marke ,,Fiat" registrovano na Tatjanu, bio bih zahvalan ako bi odgovorio neko ko ima nekih informacija.

Comment

• ZIV
            CBC Senator
            • 06.07.2009
            • 299
            • Beograd

Da malo razradimo moguće rezultate veštačenja

1. pečat otisnuo radnik sa carine a nije ga uneo u carinsku evidenciju onda mislim da važi /preuzeto sa sajta FCS/
            Preuzeto iz carinskog zakona****

15. ODGOVORNOST PREMA IMOVINI TRECIH LICA
            Clan 314.
            (1) Država je odgovorna za štetu koju je na imovini trecih lica, prouzrokovao carinski
            službenik za vreme obavljanja službene dužnosti, osim ako se dokaže da je carinski
            službenik postupao u skladu sa zakonom i drugim propisima.
            (2) Carinski službenik koji namerno ili grubom nepažnjom prouzrokuje štetu postupajuci
            suprotno zakonu i drugim propisima, disciplinski je odgovoran a Uprava carina može
            pokrenuti postupak za naknadu štete pred nadležnim organima.
            (3) Carinski službenik može, za nepažnju, da odgovara disciplinski.

B) Skenirani pečati ili urađeni falš pečati pa izudarani po dokumentaciji

2. Auto kupljen od nekog pravnog lica sa falš papirima...
            Država donosi rešenje da se zbog falsifikata kažnjava pravno lice, odgovorno lice i da imaju obavezu plaćanja svih dažbina...šalje rešenje u prinudnu naplatu i blokira im račun ????? /Ako to lice nije u međuvremeno ugašeno/...

3. Fizičko lice
            a) dostupno organima gonjenja
            b) nije dostupno organima gonjenja /bekstvo/
            Donosi se rešenje da osam xy mora platiti svu nastalu štetu i/ili ako nije dostupno da mi kao korisnici to na kraju moramo uraditi...?????
            Molim da se jave pravnici i da nas malo posavetuju...ja o ovome ne znam puno.. skoro ništa...dakle pitanje glasi kako će izgledati rešenja carine i kakve neposredne posledice one mogu imati po nas...
            Ako kažu da PERA treba da plati kaznu za falsifikovanje i krijumčarenje vozila a isti kaže da nema pet banki šta onda...
            Pravnici molim za pomoć....uključite se ..dajte savet..sugestiju..mišljenje
            Šta su naši koraci iza dobijanja nekog rešenja..kakvog takvog????

Comment

• muchenik
              CBC Član
              • 27.09.2009
              • 35
              • Beograd

ZIV ovo su pitanja na mestu,svaka cast!!

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Čl. 386. Carinskog zakona RS: (1) Roba koja je predmet carinskog prekršaja, biće zadržana i stavljena pod carinski nadzor do okončanja prekršajnog postupka.
                (2) Roba koja je predmet carinskog prekršaja, za koji nisu predviđene mere iz člana 385. st. 1. i 2. ovog zakona koja je ocarinjena, neće biti zadržana.(Mikijev i tarantulin slučaj).
                Član 387. Vlasnik robe stavljene pod carinski nadzor, u skladu sa odredbama člana 386. ovog zakona, ima pravo na naknadu štete na teret državnog budžeta, ako se u sprovedenom prekršajnom postupku utvrdi da carinski prekršaj nije postojao, odnosno da ne postoji prekršajna odgovornost ovog lica.
                Član 388. Ako se roba koja je predmet prekršaja ne oduzima, nadležni carinski organ pokrenuće postupak carinjena takve robe po službenoj dužnosti.
                Oduzimanje i vraćanje imovine vlasniku regulisano je i Zakonom o prekršajima RS.

Comment

• DAEWU
                  CBC Veteran
                  • 16.03.2009
                  • 194
                  • lazarevac

Tek sad mi nista nije jasno,ili sve ovo do sada sto su nam govorili je bila notorna laz i zabluda ili oni nemaju pojma o proceduri gore od mene.Prvo su nam govorili da posle vestacenja pecata ide prekrsajni postupak pa cemo posle toga naj verovatnije morati da platimo carinu.Pa su nam to vestacenje razvlacili do pocetka leta,[te nema para,te nece da odobre i sta ti ja znam vec.]da bi nam pocetkom leta rekli da je vestacenje zavrseno i da su svi predmeti prebaceni u S.Mitrovicu u sud.Pa onda celo lato zatisje zbog godisnjih odmora,pa u najavi da to sudjenje nece ici brzo jer sledi reizbor sudija,a da svi zavisimo od presude suda.Da bi se pocetkom jeseni trag nasih predmeta totalno izgubio:iz Sr.Mitrovice preko Sapca pa sve do Beograda gde niko nije mogao da ih nadje.Odjednom se pojavljuju u 29-om i ponovno postaje aktuelno vestacenje,a kada ce se posle toga zavrsiti sudski postupak?Ma nek im bude sacekacu ja i to kada sam vec cekao godinu mesec manje ili vise je nebitan.Nasao sam neke ljude da to vestacenje maksimalno ubrzam,videcemo sta ce na kraju ispasti.POZDRAV.. I PUNO SRECE VALDA JE KRAJ BLIZU..

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

milutine koga da jurim kad sam BEZ VEZE!?

Comment

• milutin85
                      CBC Član
                      • 08.11.2008
                      • 71
                      • Beograd

Vidis da nema vajde ni kad imas tkz "vezu" posto ni to ne vredi posto mi nije veza dacic,tadic itd .... bar ta neka veza da kaze da li da se nadamo necem skorom ili u dalekoj buducnost,sad su nadam se papiri u bg-u,a to je na neki nacin nas teren gde bar mozemo da saznamo neke blize informacije ... pozzzzzz

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by ZIV
                        ...dakle pitanje glasi kako će izgledati rešenja carine i kakve neposredne posledice one mogu imati po nas...
                        Šta su naši koraci iza dobijanja nekog rešenja..kakvog takvog????
                        Neko je spominjao vračaru, a ja to nisam. Postoje samo dva rešenja: vozilo se oduzima, ili ne oduzima. Sve slično tarantulinom rešenju! Zasnovano na Zakonu, uz pouku o pravnom leku, koja se uglavnom svodi na pravo žalbe nezadovoljne stranke.
                        Kao što sam pisao ne verujem da će se brzo rešiti, ali se nadam da će to biti ove godine.

Comment

• Ivanjaki
                          CBC Početnik
                          • 08.10.2009
                          • 2
                          • Leskovac

Neznam sta reci imam slican problem,27.09.2009 Zitoracka policija mije privremeno oduzela auto,marke Audi80 koji je bio havarisan udaran napred odradio sam ga xamenio oba kosa i deo patos lim na kojem su brojevi sasije je ostao povezan sa krovom i zadnjim delom,krim tehnicari koji suga pogledali sumnjaju da nije kloniran auto,gdesu zakjucili da saiju auto na carinu kao radi detajnog pregleda,znali neko dami kaze kakve sumi sanse dasi povratim svoj auto?

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Ivanjaki: Misliš sumnjaju da je kloniran. Sve odgovore možeš dobiti u policiji. Predpostavljam da nije "čist" u pogledu carine, jer proveru motora i šasije vrši policija.
                            U vezi onih nazovi "laži": Tačno je, da se za svakog od nas vode najmanje tri odvojena postupka. Jedina veza je naše vozilo. Krivično-istražni postupak u sudu u Rumi, upravni postupak o poništenju registracije u MUP Sr. Mitrovica i carinsko-prekršajni uglavnom u carinarnici u Šapcu. Za moje vozilo i četvrti: istražni postupak u Inđiji po mojoj krivičnoj prijavi protiv službenog lica MUP.

Već sam pisao o "vrednosti" informacija dobijenih telefonom. Nemaju nikakvu važnost u bilo kojem postupku. Telefonom možemo da se informišemo o radu nekog organa i zakazujemo neki kontakt. Na sajtu Opštinskog suda u Rumi o radu pisarnice piše da se telefonom ne mogu dobiti informacije o bilo kojem slučaju, već to mora stranka u postupku lično - dolaskom u pisarnicu suda.

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Iz ovog što Franjo piše moj zaključak je da će cela priča trajati narednih 2-3 godine i da nam ceo pravosudni sistem ne valja 5 žutih banki... Ako im treba 8-12 meseci da SAMO krenu da utvrde ,,početnu istinu,, onda se postavlja pitanje - kakve ima svrhe voditi bilo kakve ostale ,,procese,, ,,sporove,, itd... ako se ne zna činjenično stanje... I kad se dobije analiza onda ona treba da se dostavi tamo nekom, pa će taj neko da zakaže ročište za recimo 4-5 meseci.. pa će ročište zbog nepojavljivanja optuženog, advokata, sudije da se odloži za narednih 3 meseca.. Pa će odbrana da predloži dopunska veštačenja pa će i to da traje narednih 5 meseci... A onda posle par godina sudija će da se pita ....,,a o čemu smo mi ono beše raspravljali...,,
                              Ako ja kao oštećena strana nisam pozvan na ročište da mi se uzme makar izjava, a sud me kao oštećenu stranu ne obaveštava u pismenoj formi šta se dešava, (MOŽDA IM JE ISPOD ČASTI ILI JA KAO GRAĐANIN NEMAM NIKAKVA PRAVA)
                              za makar neku informaciju... da li ja treba da uzmem godišnji odmor i da obigravam po šalterima i da se sažinjuci do crne zemlje pitam činovnike, šta se dešava sa mojim ,,predmetom,,...Zašto država ne napravi neki ,,flajer,, i kaže ti
                              šta kao oštećena strana možeš da radiš, kaoja su tvoja prava i obaveze, kako izgleda pravni okvir.... A da ...advokati
                              treba da uzmu neki dinar a sudije i veštaci takođe.....Jednog našeg drugara su pozvali da dođe ročište, čovek je dao izjavu da se priključuje tužbi i 5 meseci iza toga nema ništa... N I Š T A....Jadna ova zemlja, jadan ovaj narod....
                              Ceo ovaj sistem nema veze sa mozgom /jedan organ treba da vodi kompletnu priču, pod jednim brojem treba sve da se vodi, a on da ima ovlašćenje da sprovede priču od početka do kraja PREMA SVIM OSTALIM INSTITUCIJAMA... .. Ovako raštrkano i razbijeno je glupo i skupo... ako do kraja 2011 godine ovo bude bilo gotovo ..biće OJ BRZINE..... Sve se radi samo da se do istine i pravde dođe što je moguće sporije, da svi dignemo ruke, da nam automobili budu gomila krševa na koji će se mačke i kerovi urinirati

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Života, mislim da si shvatio: Pravda je spora, ali dostižna. Za pojedince!

Comment

Working...
                                X