Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bugs bunny
    CBC Veteran
    • 24.10.2008
    • 167
    • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Pomoć oko oduzetih vozila

Zdravo svima zovem se Dušan Spasojević iz Beograda sam, vozio sam FIAT MARE-u KARAVAN AUTOMATIC do pre pet dana kada su mi ga iz Mupa privremeno oduzeli radi provere. Auto je kod mene od avgusta 2007 godine.Ja sam zvanično drugi vlasnik a nezvanično treći.Auto sam proveravao preko interpola da nije kraden ili da nije pod istragom pre nego što sam ga kupio.Dan pošto su mi ga u Mupu oduzeli išao sam sa inspektorom koji ga je oduzeo u 29.novembar u Mup na veštačenje i kontrolu u Interpolu zvaničnim putem i auto je u redu.Inače uvoznik je napravio carinski prekršaj, falsifikovao je papire za uvoz oko 100 - 150 vozila i sva su oduzeta. Potrebna mi je pomoć oko toga, da li se neko susreo sa ovakvim slučajem i šta da radim?
    Inače sam skupljao pare da uradim tuning za nju.
    Svaka pomoć će mi dobro doći,unapred hvala za odgovore!!!!! :x
  • TOGO
    CBC Član
    • 06.11.2007
    • 80
    • Beograd

Koji je uvoznik u pitanju?
    Trka se poništava!

Comment

• bugs bunny
      CBC Veteran
      • 24.10.2008
      • 167

Originally posted by TOGO
      Koji je uvoznik u pitanju?
      -Još uvek ne znam da li je firma ili je fizičko lice, ali znam da nije jedini uvoznik koji je napravio takvu mahinaciju.Nezvanično sam saznao preko nekih veza da ih ima oko 10-tak sa istim ako ne i većim brojem uvezenih vozila.

Comment

• bugs bunny
        CBC Veteran
        • 24.10.2008
        • 167

Re: Pomoć oko oduzimanja vozila

Originally posted by bugs bunny
        Zdravo svima zovem se Dušan Spasojević iz Beograda sam, vozio sam FIAT MARE-u KARAVAN AUTOMATIC do pre pet dana kada su mi ga iz Mupa privremeno oduzeli radi provere. Auto je kod mene od avgusta 2007 godine.Ja sam zvanično drugi vlasnik a nezvanično treći.Auto sam proveravao preko interpola da nije kraden ili da nije pod istragom pre nego što sam ga kupio.Dan pošto su mi ga u Mupu oduzeli išao sam sa inspektorom koji ga je oduzeo u 29.novembar u Mup na veštačenje i kontrolu u Interpolu zvaničnim putem i auto je u redu.Inače uvoznik je napravio carinski prekršaj, falsifikovao je papire za uvoz oko 100 - 150 vozila i sva su oduzeta. Potrebna mi je pomoć oko toga, da li se neko susreo sa ovakvim slučajem i šta da radim?
        Inače sam skupljao pare da uradim tuning za nju.
        Svaka pomoć će mi dobro doći,unapred hvala za odgovore!!!!! :x
        Marea je bila do juna 2008 registrovana na Rumu a od juna sam je prebacio na BG.

Comment

• BaneT
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 562
          • Beograd

Jel se zna konkretan prekršaj?

Jel podmlađen auto?

I? Koje je zvanično objašnjenje pandura na kraju. Sve uredu al nedamo auto. Cvrc. Ti nemaš nikakve veze sa tim...

Comment

• jboban
            CBC Veteran
            • 25.09.2008
            • 117
            • Čačak

Nije mi jasan takav zakon. Kakve veze ti kao pošteni, drugi ili već treći, kupac imaš sa tim? To što je auto kod tebe, ne znači da treba da ode na doboš da se nadoknadi državi šteta koju je načinilo treće lice, u ovom slučaju uvoznik. Ko je kriv neka odgovara i plati ono što je utajio.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pa nije bas tako. On je odgovoran sto je kupio auto sa falsiranom dokumentacijom, ne oslobadja ga odgovornosti to sto nije znao da je lazna, auto se svejedno oduzima.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

Sve je to lepo ali kako je mogao da zna da je falširana? Dakle njega otkriju pre mesec dva i sad zapleni sve retroaktivno???

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Upravo tako. To sto nije mogao da zna isto tako moze da znaci da je znao ali nije mario, ili se nije bolje potrudio da sazna da li je sve u redu ili ne...glupo, ali je tako.

Comment

• jboban
                    CBC Veteran
                    • 25.09.2008
                    • 117
                    • Čačak

Originally posted by 206
                    On je odgovoran sto je kupio auto sa falsiranom dokumentacijom
                    On nije kupio od uvoznika, već registrovan auto od 2. ili 3. čoveka. Sva dokumentacija koju je on imao nije bila falširana. I kako je mogao da zna? Šta da je bio 8. "koleno"?
                    Ja sam imao sličan slučaj. Odneo sam u Raiffeisen banku neke dolare od firme u kojoj radim. Tamo je čovek na blagajni svaku novčanicu pregledao i zapisao serijski broj. Tek posle 25 dana oni iz NBS dobili da je nekoliko novčanica bilo lažno, a mene za malo da 'apse, a bio sam običan "poštar". Kako sam ja mogao znati da su lažne, kad službenik kome je to jedini posao nije?

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Sta da je auto bio ukraden i tako preprodavan do 8. kolena? Nadju ga kod tebe, i oduzmu ga, to sto si ga ti imao uz dokumentaciju koja je bila nazovi ispravna (a nije jer nije mogla biti, jer je napravljena na osnovu falsirane originalne dokumentacije koju je napravio uvoznik) nije nikakav faktor koji tebe oslobadja odgovornosti, odnosno osigurava te da auto ne moze i nece biti oduzet. Koja je tu logika, falsiram dokumentaciju ili ukradem auto, prodam ga nekom drugom, taj proda nekom trecem i auto odjednom cist kao suza, opran, legalan? Pa nije...

Auto ukraden, ili prljav po bilo kom osnovu i oduzima se gde god i kod koga god da se pronadje. Zasto bi delo falsifikovanja dokumenata ili kradje ili bilo cega vec bilo anulirano time sto je auto prodat 1,2 ili 8. kupcu?

Comment

• bugs bunny
                        CBC Veteran
                        • 24.10.2008
                        • 167

Ono što sam do sada saznao je da postoji nezvanično rupa u zakonu da ja mogu da tražim izuzeće mog automobila iz daljeg procesa i da tražim da ja platim taj carinski prekršaj koji je oko 30.000 dinara i onda da ga ponovo registrujem na svoje ime i u tom slučaju biću prvi vlasnik u Srbiji, a inače se sve briše od nelegalnog uvoza do oduzimanja od vlasnika, što znači da nikad nije bio u Srbiji.Sada trenutno jurim veze u Mupu, carini i sudu koji je nadležan za taj postupak da bi to malo ubrzao.Pa tek onda mogu ako dobijem auto nazad da ga tužim za te pare koje budem da za carinski prekršaj. To je otprilike to do ponedeljka.

Comment

• djape1977
                          CBC Senator XXL
                          • 08.03.2008
                          • 401
                          • bg
                          • fiat 132 i lada 2103

cek da pogadjam? uvezen je kao euro3 a taj motor je u stvari euro2. imao sam i ja takav bravo 1.6 16v. otarasio sam ga se sticajem okolnosti na vreme...

Comment

• Joker
                            CBC Veteran
                            • 09.05.2005
                            • 116
                            • Subotica

Text je dosta star ali ima nekih objasnjenja:
                            http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiv ... 1803.shtml

Comment

• Megahertz
                              CBC Veteran
                              • 04.05.2008
                              • 137
                              • Smederevo

UZAS...ZAKON treba malo da se uredi! POD HITNO!

Comment

Working...
                              X