ne prijatelju,nasim automobilima su poskidane table i oni se sada tretiraju kao stranci (zasto bi placali carinu i porez ako nismo stranci).A ako se nas postupak zavrsi u roku od tri meseca dok traje uredba i mi cemo bez problema da ih registrujemo
ne tretiraju se kao stranci. Jel imas strane table? Stanu saobracajnu? imas li ugovor sa strancem o kupovini? Ovlascenje za upravljanje njegovim vozilom?
Vozila su privremeno oduzeta jer su uvezena na nezakonit nacin, tj. uz falsifikat. Zato su i skinute table i ponistene registracije. A sta ce biti sa predmetima carinskog prekrsja i krivicnog dela ( vozilima), znace se po okoncanju postuka. Rezultat moze biti trajno oduzimanje, licitajima od strane drzave, mogucnost prece kupovine ita, a ne preregistracija jer niko ne ispunjava osnovno - strane table, dozole i ostalo.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
imam i saobracajnu i racun iz auto kuce iz Italije i u Mupu su mi rekli da mi je auto sad stranac (sva dokumenta je carina dostavila mom advokatu i sudu jer vodimo uporedo slucaj sa preth. vlasnikom i drzavom)
neznam dal je neko odgovorio na ovo,neznam dal uopste je to to ali ako moze pomoci sto da ne,naime 2006/2007 g sam radio u agenciji za reg kola pa sticajem okolnosti znam sta se radilo....naime naislo se na rupu u zakonu da se moze posebno uvesti sasija i posebno motor,sto su nasi ljudi iskoristili pa su na postojece saobracajne ( regularne ) dozvole uvozili sasije bez motora,ali ih nisu zavodili na stare saobracajne ( kad se zavodi stara saobracajna se ponistava ),nego su dobijali nove saobracajne,da bi potom carinili motore i sklapali vozilo,cime su dobili npr audi 80 prva reg 2007g.I sve to je tako prolazilo jedno vreme,ali mi kao mi, malo proklet narod,poceli su na tu foru raditi i nova vozila 2000,2001,2003g i poceli su raditi puno kola,tako da je nekome doslo iz ****ta u glavu da sve proceslja,tako da su ustanovili da 90% stranaca nije ni uvezeno nego je kupljeno u srbiji i da su pravljeni lazni racuni na lazne firme u inostranstvu.Jer sto bi neko isao u italiju kad moze naci stranca u srbiji za male pare.Sto se tice oduzimanja mislim da tu nema mnogo vajde i da drzava nece popustiti,znam preprodavce koji su odradili nekih 10-15 kola tako i dobili su velike kazne,drug je odradio kola inace je zaposlen u supu i dobio je kaznu da plati carinski prekrsaj oko 150000 din...Nadam se da ce bar nekom pomoci ovo sto sam napisao....
Nije drzava jadna,jadan je narod koji zivi u njoj.Kad treba da se prekrsi zakon i naprave nelegalne pare,bez ikakvih problema se nadju uvoznik,carinik,salterski sluzbenik u MUP,preprodavac i naravno naivni kupac.Svi oni sebe ogradeare sakriju,nepokretnosti "nemaju" a kazne su minimalne osim naivni kupac koi sve to plati pa na kraju mora i DRZAVI da nadoknadi stetu iako sa njene strane nije valjano odradjen posao.Drzavi narod treba samo za tri stvari:da ide u rat,da glasa i da puni budzet.Za sve ostalo narod samo smeta,iz razloga sto se stalno nesto zali. POZDRAV..
Danas sam se cuo sa sudijom sa carine i mogu vam reci da nisam bas odusevljen.Po njenim recima postupak nece bas tako brzo biti okoncan.I nije bas sigurna da cemo bas svi moci da carinimo nasa auta.Sto se tice legalizacije C.G.tablica licno mi je i doslovce receno da nas slucaj sa tim nema nikakve povezanosti. Zato mislim da nam je minut do dvanaest da se udruzimo,jer sve mi se cini da ovome nece skoro kraj.POZDRAV..
Uh, gadno. Treba ti 10.000 ljudi ili potpisa da bi se legalno udruzio, i doveo do nekog legitimnog resenja. Moras da vrsis pritisak ili "podmazujes", takav smo narod. Trazi vezu ili neko 100% sigurno resenje, ili bar dobrog advokata, mada to nista ne ubrzava. Skupite se vas 50-ak i zovite B92, recimo! Najlake se ubrzava kada izadjete na TV!!!
prijatelji ,meni je gospoda iz carinarnice danas rekla da je sve pri kraju da samo cekaju da im ministarstvo uplati pare za vestaka za pecate i da samo to koci.Naravno gde se kaze utvrdilo da je vlasnik carinio auto taj ce auto biti oduzet a za mene je potvrdeno da sam savestan kupac i da cu ga siggurno uskoro voziti.Ja sam poslao pismeno urgenciju da mi se auto vrati za deset dana pozivajuci se na to da imam pismenu potvrdu carinarnice da sam savestan kupac i da je auto moje vlasnistvo i da u protivnom cu ..... na dve strane mi advokat kucao i oni na to moraju da mi bar odgovore pa cu vas izvestiti o odgovoru.
POZdRAV
dobio sam juce resenje o ponistenju registracije i o oduzimanju saobracajne i tablica i o obnovi postupka za registraciju a u obrazlozenju pise da kad se zavrsi postupak protiv Cestic Boska dostavim potrebna dokumenta za registraciju a u ponedeljak cu (naravno preko advokata)da na osnovu resenja o ponistenju registracije trazim povracaj novca za registraciju i ostale uredno placene dazbine.Ja redovno dobijam po nesto,dobija li jos neko nesto slicno?
Comment