Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MilaRaus
    CBC Član
    • 16.07.2009
    • 31
    • Ruma

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Definicija pojma Savestan kupac u državi Srbiji – lice koje uredno plati punu cenu kupljenog automobila sa pečatom državne institucije koja garantuje legalnost kupljenog automobila, s tim da nakon izvesnog vremena, kada državnoj instituciji padne na pamet da možda i nije sve provereno, isti automobil od kupca/vlasnika oduzme, ako treba i silom, da bi se sve proverilo još jednom, ali ovog puta stvarno, mada ni za tu proveru kupac/vlasnik ne dobija punu garanciju. Savestan kupac je takođe i lice koje snosi troškove prevoza automobila na mesto ispitivanja kao i ležarinu dok se automobil ne proveri, gde se podrazumeva da to lice mora biti strpljivo dok carinski službenici rade svoj posao za koji ih, između ostalih, plaća i kupac. Ukoliko je carinski službenik u gužvi, na bolovanju, času engleskog ili godišnjem odmoru, savestan kupac mora imati razumevanja jer on nije jedini. Ukoliko se savestan kupac interesuje za ishod dugoročne provere i/ili kada će mu automobil biti vraćen, carinski službenik je dužan da mu pruži sve potrebne informacije koje ne moraju biti istinite, važno je samo da te informacije navedu savesnog kupca da zove nekog drugog jer jedna od glavnih odlika savesnog kupca može biti da je on dosadan i da ne razume procedure. Ukoliko savestan kupac sazna da informacije koje je dobio od carinskog službenika nisu tačne on može ponovo pozvati carinu/državnu instituciju ali to ne znači da će se službenik javiti na telefon. Ukoliko savestan kupac pokuša da stupi u kontakt sa nadležnima u Beogradu oni mogu reći da nisu nadležni iako to ne mora da ima nikakvog smisla. Obaveza je državnih institucija, a samim tim i državnih službenika, da neumorno ubeđuju savesnog kupca da ga razumeju a da pri tom ne moraju da pruže nikakvo logično objašnjenje za trajanje i ishod postupka. Obaveza je savesnog kupca da i on razume službenike u državnim institucijama, da razume i shvati da oni ne rade na normu već da mogu sami da biraju dinamiku i redosled obrade predmeta s tim da im je plata zagarantovana kao i topli obrok. Savesnog kupca možemo prepoznati najčešće kako čeka ispred zaključanih vrata, pognute glave, sa šarenom kesom u desnoj ruci koja služi da savesnog kupca, kad se vrata otključaju, službenik pita šta mu treba.

Comment

• tarantula
      CBC Član
      • 02.04.2009
      • 27
      • Vranje

Platite ako hcete nazad svoj auto.

Toliko o savesnom kupcu!!

Ne pada mi napamet da placam!!
      A pored svega toga i ne znam dali cu moci da registrujem auto, cekam odluku iz BG.

Comment

• uskoro prevaren
        CBC Član
        • 09.12.2008
        • 36
        • Novi Sad

Krađa, eto to je naša država. No mogu da poverujem šta oni nama rade. Za njihove greške mi odgovaramo! Kako mi se čini još će država nas da tuži što nas je neko prevario. Stvarno me to ne bi čudilo posle svega!!!

Comment

• MilaRaus
          CBC Član
          • 16.07.2009
          • 31
          • Ruma

pa ljudi bre hoćemo se okupljati ili nećemo???
          daj da uradimo nešto!!!

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

Tarantula...to je ono ako si citao sto sam pisao vec vidjeno pre nekoliko godina.Isli su ljudi svakih 15-20 dana da guraju auta po placu na carinarnici Sabac da ne bi zaribala.I na kraju su auta prodata na licitaciji a vlasnici su pored sve muke morali da plate i lezarinu.Ta se prica razlikuje od ove nase samo po tome sto su nama vracena auta na cuvanje[bar nekima].Znam da ova prica izgleda sumorno i uznemirujuca ali tako je bilo.Sve se vise plasim,kako vreme prolazi a mi nista ne preduzimamo da ne prodjemo isto.To sto smo mi nadrljali to jednostavno drzavu ne zanima,jedino sto je interesuje jeste ko ce da plati carinu i porezu.Mila..kao sto i sama vidis od nas nema nista,nesloga ubija jos ako neko sa carine cita ovo nase piskaranje i vidi kako smo ne slozni,sama dodji do zakljucka kako ce se ovo zavrsiti.POZDRAV..

Comment

• MilaRaus
              CBC Član
              • 16.07.2009
              • 31
              • Ruma

zato nam je i ovako predivno svima u Srbiji.

Comment

• mistermobil
                CBC Senator XXL
                • 09.11.2008
                • 469
                • pecinci

Tarantuli je vozilo de fakto vraceno,medjutim pitanje je da li ce mu odobriti da ga registruje..na stranu i lezarina i da je plati.jbt,uvek neki rebus mora da bude.
                Ko leti,vrijedi
                Ko vrijedi,leti
                Ko ne leti,ne vrijedi..
                (Grunf,TNT..)

Comment

• saint
                  CBC Član
                  • 25.02.2009
                  • 70
                  • Bg

...naravno da mu nece odobriti da ga registruje,kao nikome od nas.I meni je vraceno sa tablicama i saobracajnom.Vozio sam ga dok nije istekla registracija.
                  Sad su mi i tablice i saobracajna u Sup-u,a auto stoji ispred zgrade..polako,ali sigurno propada..

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

Milsim definitivno da svi kojima je oduzet automobil treba da bez ikakvog oklevanja tuže MUP. /članovi 208 KZ/član 359/član 361/ prevara, zloupotreba službenog položaja i nesavesan rad u službi... Istovremeno treba poslati zamolnice za ubrzanje već aktivnih procesa protiv ,,nultih uvoznika,,.
                    Predato je MUPU njihovoj SUK novi dopis u kome im se skreće na opasnost svega onoga što oni /ne/rade a trebalo bi da rade... Njihovi odgovori se uglavnom svode na template u kome se nalazi jedna prostoproširena rečenica i na zaglavlje koje verovatno moraju /nevoljno/ da menjaju... Predat je dopis SNS /čekamo odgovor od 31.avgusta 2009/... Predat je dopis Ministatrstvu finansija, Ministarstvu pravde sa prilogom dopisa SUK.
                    Potrebno je doći u posed sve dokumentacije koju smo kolutajući očima gledali prilikom oduzimanja tablica i saobraćajne.... Suština je da ljudi u MUPU nisu obučeni da prepoznaju falsifikate, nemaju opremu da prepoznaju falsifikate. Nikad nisu išli na bilo kakav dopunski trening. Oni to čak i spominju u izjavama kod suda... Obična uplatnica sa pečatom je dovoljan dokaz da je carina plaćena!!! A pečat se može napraviti za 15 minuta... Nikakva kontrola preko računara, baze podataka UC.. To za njih ne postoji, one ne razumeju o čemu se govori kad se o tome govori . A provera može biti za 1 minut.
                    Srednji vek sa pečatima, knjigama i pisarima kod bojvode Vuka A bili su svesni svih opasnosti koja loša kontrola može da napravi... U priču obavezno treba uključiti po dobijenim presudama i ombusdmana... Kao poslednju liniju odbrane sve strane organizacije za zaštitu ljudskih prava.
                    Da li su ljudi iz MUPA/Carine debelo korumpirani ..ne znam nemam direktne dokaze...A dok to nemaš onda je to kleveta za koju krivično odgovaraš..
                    Dakle generalna priča je nesavesan rad u službi, obmana, prevara... Potrebna pomoć pravnog fakulteta, udruženja pravnika... za template generalne tužbe koja mora krenuti ka MUPU....

Comment

• DAEWU
                      CBC Veteran
                      • 16.03.2009
                      • 194
                      • lazarevac

Pozdrav svima...jedno vreme nisam bio prisutan,i nadajuci da se nesto dogodilo jedva sam cekao da se dokopam foruma,kad ono nista.Ili ste prestali sa piskaranjem pa ste krenuli sa konkretnim akcijama ili ste svi dobili resenja da mozete da registrujete auta pa ste sada u frci a koliko vidim jedino ja i Zivota to nismo dobili.POZDRAV...

Comment

• milutin85
                        CBC Član
                        • 08.11.2008
                        • 71
                        • Beograd

Eeee da je srece da smo to dobili .... prodjose odmori valjda,nadam se da ce sad kao da se radi bar nesto ...

Comment

• ZIV
                          CBC Senator
                          • 06.07.2009
                          • 299
                          • Beograd

Poštovani sapatnici,
                          Imate samo dve alternative:
                          1) Čekam nešto do sudnjeg dana, a sudnji dan je prodaja automobila na javnoj licitaciji /gde će ih carinici and company) kupiti za šaku dinara...
                          2) Konkretno preduzimanje u svim oblicima /idem, pišem, pitam, predlažem)..
                          Kukanje i pasivnost = kapitulacija = trajni gubitak vozila.

Dakle, da li neko radi nešto konkretno ili...

Comment

• saint
                            CBC Član
                            • 25.02.2009
                            • 70
                            • Bg

Upravo sam se cuo sa Verom iz carine Sabac.Kaze da im sud nije dozvolio da preuzmu bilo kakvu dokumentaciju vezano za nas slucaj dok traje istaraga.
                            Navodno se nada da ce je imati u roku od mesec dana,a da ce oni vrlo lako i brzo posle toga obavestavati nas sta treba da radimo.
                            Za sva vozila ce se raditi grupni izvestaj,tako da ce oni to ubrzati koliko je god moguce,jer je po njenoj prici i njima muka od celog slucaja!(a tek nama )
                            Ista prica od pre nekoliko meseci: platicete carinu,i mozete da registrujete vozila...samo kad,to niko ziv ne zna..

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Vozilo marke "rover" tip 414i uvezen iz Italije registravan 17.05.2007 u Inđiji na ime prvog kupca, preveo sam odmah po kupovini na svoje ime, na osnovu kupoprodajnog ugovora i plačenog poreza na prenos apsolutnih prava. Uredno sam produžio registraciju 17.05.2008. Po nalogu PS Ruma oduzeli su mi u PS Inđija 25.02.2009, kao u svim slučajevima privremeno u cilju provere i tako dalje. Sledečeg dana podneo sam u PS Inđija krivičnu prijavu na zapisnik, protiv nepoznatih lica iz te PS zbog počinjenih krvičnih dela Prevara i Zloupotreba službenog položaja. Od tada redovno pišem zahteve da mi se vrati moja imovina na koju imam ustavno pravo mirnog uživanja. Na svakom koraku sam nailazio na nezakonite postupke službenih organa od MUP Inđija, Ruma i SM, OJT Inđija i Ruma i Uprave Carina - carinarnica u Šapcu. Prvi put mi je dozvoljen uvid u spise predmeta prilikom nenajavljenog odlaska u Šabac 16.07.2009 kod insp. Bošković Svetlane, koja mi je kopirala neke dokumente. Isto mi je omogućeno u PU SM prilikom uručenja rešenja o poništenju registracije zasnovane na neistinitim navodima, kao i u PS Inđija 20.08.2009 pre odlaska u MUP R.Srbije u Beogradu - Sektor unutrašnje kontrole policije, radi podnošenja pritužbi na rad organa MUP u Inđiji, Rumi i Srem. Mitrovici. U Inđiji sam video dokumente koji nesumnjivo dokazuju nesavesan rad službenog lica u obradi zahteva za prvu registraciju, zloupotrebu službenog položaja izdavanjem saobraćajne dozvole na osnovu nepotpune dokumentacije, a možda i saučesništvo sa krijumčarima vozila. Mislim da još nije dokazan falsifikat JCI, već da je korumpirani carinik overio službenim pečatima, ne unoseći u Bazu podataka, propuštajući vozila u Srbiju bez plačanja dažbina, ako su potvrde falsifikovane kako tvrde u MUP. Podneo sam peticije Ministru Unutrašnjih poslova i Premijeru. Veeeliki pozdrav svim sapatnicima! franjoulm@yahoo.com

Comment

• DAEWU
                                CBC Veteran
                                • 16.03.2009
                                • 194
                                • lazarevac

Pozdrav za naseg novog sapatnika..inace sa carine sam saznao da nasoj muci nema kraja ili se bar jos ne nazire kraj.Slicne su informacije i iz S.Mitrovice,jednostavno su mi rekli ,,Znate kako je godisnji su odmori u toku,,.A posle toga ce da bude reizbor sudija i nasoj muci nema kraja .LJUDI HOCEMO LI DA RADIMO NESTO ILI DA SE MIRIMO SA SUDBINOM I DA BATALJUJEMO OVO PISKARANJE? P O Z D R A V..

Comment

Working...
                                X