Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

franjo, falsifikat nije samo ako nesto prepravlja, falsifikat je i kada se udari original pecat na nesto. onda se ima 2 kd, falsifikat i zloupotreba sl polozaja ako je taj pecat udarilo ovlasceno lice. procitaj cl 355 kz R Srbije
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

Franjo,ne razumem vas u smislu zasto je bitno da li je falsifikat JCI ili ne?I da je originalna,opet je u pitanju soja,krompir,luk,zelen a ne motorno vozilo..Ja mislim da to ne menja stvar i odgovornost organa koji je registrovao vozila bez provere o uplati obaveza i verodostojnosti dokumentacije.Sa punim pravom imate osnova za tuzbu.
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

U carinskim ispravama piše sve kako treba, svi podaci su istiniti (ne mislim na ono gledanje u pasulj u kursadžijama), samo je broj uzet proizvoljno, jer nisu ušle u informacioni sistem Carine. Prosto rečeno, nije carinski postupak proknjižen. Ako je to uradilo službeno lice povezano sa kriminalnom grupom, onda se ne radi o falsifikatu, jer je na osnovu istinitih podataka sačinilo, odnosno overilo službenu ispravu za što je ovlašćeno. Što nije proveo postupak do kraja, to je zloupotreba službenog položaja.
        Druga stvar je falsifikovanje overom krivotvorenim ili skeniranim pečatima, ali to bi do sada bilo dokazano.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

sri98 Čl. 355. KZ: "Ko napravi lažnu ili preinači pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili neistinitu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kazniće se zatvorom do tri godine."
          Isprava nije lažna, ako je overi službeno lice potpisom i pečatom.
          Nije preinačena prava, jer je suncokretova sačma carinjena 29.10.2007, a moje vozilo 30.04.2007.
          Radi se o falsifikatu, ako su falsifikovani pečati i potpisi, pa je u tom pogledu isprava neistinita.
          Činjenica je u svakom slučaju da je počinjen carinski prekršaj, a pitanje odgovornosti biće raspravljeno u prekršajnom ili krivičnom postupku.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

kazem da jeste jer sam napisao dovoljno prijava po tom clanu. sad, mozda si ih napisao vise ili si doneo vise presuda za to delo pa bolje znas. ok.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Ima li među gostima gospode iz MUP ili Carine, da nam pomognu u rešavanju problema?
              U poslednje vreme imam nekih smetnji u "emajliranju" mojih privatnih poruka!

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Originally posted by sri98
                kazem da jeste jer sam napisao dovoljno prijava po tom clanu. sad, mozda si ih napisao vise ili si doneo vise presuda za to delo pa bolje znas. ok.
                Nisam ni istražitelj ni sudija. Ovo su prve prijave koje sam u životu protiv nekoga podneo i to za krivično delo Prevara i Zloupotreba službenog položaja, jer za to imam nepobitne dokaze.
                Pomozi ljudima ako znaš na koji način da dođu do kopija spisa prve registracije njihovih oduzetih vozila, jer su tu dokazi na osnovu kojih mogu da ostvare svoja prava.
                Prijateljski pozdrav! Nema ljutnje!?

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Pozdrav Životi i ostalima sapatnicima. Moram da idem u AIK Banku da vidim šta su uradili u vezi provere naloga za plaćanje carine i PDV. Sigurno čist falsifikat i kao što je Života video ne može da služi kao dokaz o plaćenim dažbinama.

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

Ako je neko iz carine zloupotrebio službeni pečat i stavio na carinsku deklaraciju, onda zaista ne verujem da možemo govoriti o falsifikatu... Zamislite da neko od radnika u privredi stavi pečat na potpisanu menicu... Da li činjenica što je ta menica popunjena/pečatirana i naplaćena ima bilo kakve veze naplatom iste i da li naplatu iste uopšte možete oboriti... Postoji valjda i neki zakon o upotrebi i zloupotrebi službenog pečata... A pitanje nije akademsko jer onda cairna prihvata na sebe /mora prihvatiti/ svu odgovornost i štetu koja nam je napravila... A oni neka vide ko, kad, zašto, zbog koga radi to što radi..... i trebalo bi da budu manji od makovog zrna a ne da nam ispiraju mozak i prave nas budale u nekim mantrama i tantrama... Dakle da li je pečat koji je otisnut orginal ili ne? Ko to tvrdi? Ko je tačno radio analizu na tu činjenicu? Broj analize, datum analize, rezultat analize? Sve drugo je neodgovorno blebetanje i prosipanje magle......

Comment

• saint
                      CBC Član
                      • 25.02.2009
                      • 70
                      • Bg

Evo ja da se javim.Moje vozilo je imalo reg oznake RU 133-178.Na raspolaganju sam.

Comment

• MAREA
                        CBC Veteran
                        • 10.11.2008
                        • 117
                        • kladovo

Prijatelji ,ja predlazem 1.oktobar svi u carinarnicu Sabac pa koliko nas bude.Pa posto je to mesni problem neka pozovu predsednika opstine ,nacelnika supa i koga god hoce da preg
                        ovaramo o nasem problemu.Ako odgovara datum javite se !!!
                        Bar troica da nas je bicemo dovoljno bucni da se potrude

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Saint. Javi mi se na adresu franjoulm@yahoo.com
                          Marea. Slažem se, samo mislim da bi bilo korisnije protest održati ispred Vlade
                          U AIK Banci ne daju informaciju bez sudskog naloga, tako da nemam zvaničnu potvrdu da nalog nije realizovan, ili da se radi o falsifikatu.

Comment

• Simica
                            CBC Član
                            • 03.11.2008
                            • 39
                            • Novi Sad

Danas sam dobio poziv od Policijske uprave u Novom Sadu, da dodjem kod njih 10.09. radi REGISTRACIJE VOZILA. Jedino me buni sto pise i da ponesem stare tablice, koje su mi skinuli u SUP Titel, kad su mi oduzimali vozilo. I naravno vratili su mi auto bez istih, kao i vecini vama, bez saobracajne, na privremeno cuvanje, bez prava koriscenja.
                            E sad, da li to znaci da oni po sluzbenoj duznosti, kad istekne registracija salju ovakav poziv, sto znaci da oni uopste nemaju pojma o ovom nasem slucaju, ili se mojim mukama nazire kraj. I da li uopste oni imaju neki centralni registar vozila, gde su svi podaci?

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Pogledajte sve opšte uplatnice koje imate kući kao i razne uplatnice koje posedujete/telefon, struja, smeće itd.../.. Pogledajte pažljivo.. svuda morate imati u nekom delu dokumenta otisak štampača koji govori o detaljima elektronskog paketa koji je prošao kroz banku...datum paketa, iznos paketa....detalji sitnim slovima.. isprintani na štampaču banke, pošte./ . Ukoliko toga nema to je običan papir na kome je neko šutnuo ,,drugarski pečat,, a izrada tog i takvog pečata košta 1.000,00 dinara a može da zaradi milione jer radnik u MUPU prihvata sve što se plavi.... Druga varijanta da je neko koristio neki dobar skener/laserski štampač u boji pa je na opštu uplatnicu iskopirao u boji pečat i potpis banke...
                              I sve to košta nekoliko desetina dinara avredi milione dinara...
                              Koliko puta treba ponavljati da se ovakav sistem registracije vozila potpuno urušio i pokazao potpunu nesposobnost odgovornih radnika . Uprava carina, neumrežena u informativnu matricu svih ostalih državnih organizacija, direktno proizvodi korupciju i kriminal.... Najgore od svega toga je što odgovorni ljudi koji to rade žive u nekim paralelnim svetovima..oni ne shvataju šta znači konfiskovati nekoliko miliona EVRA poštenim građanima... Niko od konkretnih likova nije po ovoj priči direktno odgovarao, bio suspendovan, pozvan na krivičnu odgovornost, udaljen sa radnog mesta...
                              Dokle? Zašto? Ko to sve plaća?

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

SIMICA. Da se našalim: da li si pogledao koja godina je u pitanju? Da nije za prošlu? Sigurno im usfalilo para, pa da ti uzmu meru! I meni je u pozivu za poništenje registracije pisalo da ponesem saobraćajnu dozvolu, a ona stoji kod njih 4 meseca. Što se tiče vraćenih vozila, mislim da je većina u carinskoj zoni Šabac.
                                Možda ti se posrećilo, pa je tvojim mukama došao kraj. Nadam se. I hope so!

Da dodam: Nadaj se, ali se ne raduj unapred, jer je to luda kuća. I meni je istekla registracija 17.05.2009.g., ali još nije okončan postupak poništenja registracije, jer sam se dvaput žalio na prvostepeno rešenje PU SM. Tablice su otišle sa vozilom i saobraćajnom. Mislim da pozivaju samo ako nisi u roku od mesec dana produžio registraciju, a nisi odjavio vozilo, radi poništenja saobraćajne. Ja bih nazvao već u ponedeljak, jer je danas kasno, da vidim o čemu se radi i šta treba da poneseš. Od srca ti želim puno sreće!

Comment

Working...
                                X