Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PanduR
    CBC Veteran
    • 18.11.2010
    • 133
    • Pecinci

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Kao sto ZIV ima obicaj da kaze: jasno je, da nisi savladao gradivo. Malo bolje procitaj njegove postove, a verujem da ce te i on prosvetliti - objasniti situaciju u kojoj si i sta te ocekuje u dalekoj buducnosti.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Tema koju je nas prijatelj pokrenuo se mora ,,iseckati,, na nekoliko komada ali ni ja ne znam sve kockice.
      Pođimo redom: To što neko ima takozvanu ,,orginalnu carinsku dokumentaciju,, ne znači ništa. U mom komšiluku jedna pečatorezačka radnja koja ima kompjutere, skenere, i ostalu skalameriju u koju se na razumem radi pečate na osnovu prethodnog otiska za 10 minuta. 10 minuta je dovoljno da se bilo koji pečat napravi. Druga stvar: u photo-shopu i laserskim štampačima u boji + skeneri, se može bilo koja inostrana faktura ili neki dokumenat na A4 formatu napraviti da liči do savršenstva. I ti imaš u ruci gomilu papira koja ne vredi po lule duvana a ubeđen si da je to pravo. Jedino uprava carina odnosno njen ERC ima u svojoj bazi podataka podatak da li je nešto ocarinjeno, pod kojim brojem, i da li je plaćena carina..U idealnom slučaju podaci sa dokumentacije su upareni sa bazom podataka iz carine.Ako nisu imas u ruci bezvredne papire, koje su radili falsifikatori.
      Ako je kojim cudom vozilo ipak ocarinjeno onda carina nije uradila svoj deo posla jer je trebala da uporedi brojeve sa JCI i brojeve sa automobila + prateća dokumentacija. Ne samo zbog carinjenja nego da li uopšte može biti ocarinjeno /godina proizvodnje, EUR-3 standardi/. Ako to nisu uradili napravili su propust...jer carina mora da precizno identifikuje predmet carinjenja... Od momenata takozvanog ,,prenaupućenja,, lice koje carini neku robu mora da u roku od 48 sati se javi na odredišnu carinarnicu gde će biti izvršeno carinjenje robe. Ukoliko se ne javi mora se pokrenuti poternica, jer se smatra da je u toku krijumčarenje. Pitanje: Zašto bi neko u tih 48 sati radio prekucavanje brojeva, ako je sve OK, ako će vozilo biti ocarinjeno u legalnoj proceduri. I sada ulazimo u sivu zonu nagađanja, onih rečenica koje počinju sa ja mislim, valjda, možda, nisam siguran, pretpostavljam a to nisu kvalifikovane i ozbiljne priče. Pretpostavka: Vozilo kradeno, falsifikovani papiri, prekucavani brojevi, na osnovu istih urađena registracija. Znači kriminal koja ova država nema nameru ili nema kapaciteta da iskoreni a rešenja su veoma jednostavna i hiljadu puta rečena. U ozbiljnoj državi ovo vozilo nikada ne bi moglo biti registrovano.Nikad ..

Comment

• zoranmanojlo
        CBC Početnik
        • 10.02.2011
        • 5
        • Beograd

Originally posted by PanduR
        JCI i racun sa carine (mislis obracun carinskog duga), ne znace da je carina placena, pogotovo ako se radi o falsifikatima tih dokumenata, kao u svim slucajevima u ovoj temi. Jedini, pravi i punovazni dokaz je orginalna potvrda o izvrsenoj uplati, po nalogu duznika. I tu je organ MUP pao, jer je u svim slucajevima priznao ocito falsifikovane potvrde o placenim dazbinama. Nazalost, ni sud, ni tuzilastvo, ni ostali organi gonjenja ne obaziru se na tu cinjenicu, jer je to corpus delicti njihove necasne (kriminalne) delatnosti.

Po svim pitanjima si u zabludi, osim: Auto oduzet i ja mogu samo da se slikam!

Posedujem ... fakturu i fiskalni racun iz Srbije od firme koja je prodala auto (u medjuvremenu zatvorena).

Ciji fiskalni racun posedujes? Na jednom mestu navodis AK iz Sapca, a na drugom da si vozilo kupio na auto-placu u Krnjaci.

Posedujem fiskalni racun firme iz Sabca. Ona se vodi kao uvoznik auta, na svim papirima je ta firma.
        A ovi od kojih sam ja kupio auto su samo preprodavci. Oni su auto kupili od nekog ko je radio prekucavanja i koji je ceo proces falsifikovanja uradio.
        Pretpostavljam da taj koji je sve to odradio ima veze sa Sabcom. Kad sam kupovao auto bezao sam od Sabca, nisam hteo da pogledam oglas iz Sabca
        a kamoli da idem tamo da jurim auto. Nasao sam auto ovde u Beogradu misleci da je malo regularnije. Al kad mi oni dovezose auto dali su mi papire firme iz Sabca.
        Ja ih pitam otkud sad papiri iz Sabca, a oni ce meni, to je nas prijatelj koji nam radi papire, koji uvozi aute na veliko. Kao, oni zajedno na slepu uvoze aute iz Italije
        par njegovih i par njihovih auta pa im je povoljnije da tako rade. A papiri idu preko jedne firme. Meni tad nije bilo nista sumljivo, kazem sebi OK kad ja imam sve papire
        i racune i fiskalni koji je neko sredstvo obezbedjenja prema drzavi sta imam da razmisljam o tome.Ta AK iz Sabca je u svim papirima, kao uvoznici i kao prodavci i sta imam
        ja da razmisljam. Proverim onda tu firmu preko APR, posluje OK, racun nije u blokadi... Al eto kako se zavrsilo sve.

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Samo kratko dve stvari:
          1. Glavni centri auto mafije se nalaze u Rumi i Šapcu /stotine primera/...srdačno preporučujem da sve živo što potiče sa tih područja /sem ako ne znate LIČNO nekoga/ zaobilaze u širokom krugu...da ne širim temu
          2. Princip kupovine vozila od preprodavca a ne od prodavca se u praksi pokazao katastroflano.
          Suština prljavih rabota je da NIKADA lično ne vidiš glavnog muljatora već da ga znaš samo iz papira...Pa ti pošalje poštom ili uz ugovor lazno ovlašćenje i ti ga nikada ne vidiš...da bi isti i sutra i preksutra mogao da radi.
          U ozbiljnoj državi mogao bi pismeno da se obratiš državi i da je pitaš da li je sve u redu pre kupovine vozila...a ona bi u integrisanim podacima nasla sve zivo o tom vozilu...kada je prešlo granicu, da li je ocarinjeno, kada je izvršen tehnički pregled i gomilu podataka...Pošto se ova država maksimalno trudi da to NE RADI...onda se svodi na utakmicu izmedju mafije i građana ...dok je država tu samo voajer... I veoma spremna da ti uzme vozilo i time reši sve probleme ovog sveta...pri tome ne dirajući u srce problema, glavne likove, način kako to funkcioniše..
          Zašto sva vozila pre carinjenja ne idu u zicu i posle izvršenih svih provera /eksternih, provera brojeva, šasije/ ne idu na carinjenje i dalju prodaju...I da se nijedno vozilo koje nije uvedeno u tu bazu podataka ne moze prodati /hologramske potvrde kompjuterski vođene/..Pa neka to košta 100-200 EVRA neka se čeka pet dana duže ali da ljudi mogu mirno da spavaju...
          ovako nas mafija kundači, dok državni ćinovnici sanjivo gledaju....

Comment

• PanduR
            CBC Veteran
            • 18.11.2010
            • 133
            • Pecinci

Originally posted by zoranmanojlo

Firma je bila fiktivna, nikad nijedan auto nije uvezla... posedujem fiskalni racun i racun firme iz Sabca.
            Kako si izvrsio placanje fiktivnoj firmi? Da li je shodno tome i fiskalni racun fiktivan, a i placanje fiktivno?

[quote:186xo5nb]Imam racun sa carine i carinsku deklaraciju (navodno je carina placena, ne znam da li je ili nije).
            Nije sigurno, jer su tako dosli do tvog vozila.

Niko nije zainteresovan za njega. A ja sam ga platio 10000 a ne 2000 ili 3000 eura.
            Kao sto vidis, ima zainteresovanih! Ne mozes da pojmis kako krim. policija uziva kad obradjuje takva vozila. Pogotovo ako se radi o nekom bmw, X5 ... To ih dovodi do vrhunca uzbudjenja! Svrsavaju (krimosi)!

...znam samo papiroloski da je ok.
            Tu gresis! Upravo papirologija nije u redu.

Ja bih najradije tuzio drzavu da mi ona nadoknadi stetu jer mi je drzava, tj carina izdala fakturu i jci.
            To je najveci problem, jer ti carina nije izdala nista (licno na ruke)!

a policija ga registrovala.
            [/quote:186xo5nb]
            Od svega, to je jedino istina, ali na tvoj zahtev, na osnovu podnetih falsifikata, a to je krivicno delo i imat ces posla sa sudom.

Comment

• zoranmanojlo
              CBC Početnik
              • 10.02.2011
              • 5
              • Beograd

Pa problem je sto SUP ne zanimaju papiri a trebalo bi da ih zanimaju. To im je posao. Ocigledno je da su na osnovu podnetih
              falsifikata registrovali auto. U vecini slucajeva naj... krajnji kupac. Sta sam ja trebao da uradim onda, 2007 godine.
              Da ja proveravam papire da li su fals ili ne. Da ja idem da jurim na carini da li je placena carina, da ispitujem da li su
              prekucani brojevi. Da li je to moj posao ili bi to trebali da rade organi ove drzave. Dodje mi da odem ispred supa gde mi se nalazi auto,
              pospem ga benzinom i zapalim... uh Srbijo koliko si propala...

Comment

• mistermobil
                CBC Senator XXL
                • 09.11.2008
                • 469
                • pecinci

Znam da je vec prezvakano,ali hajde jos jednom za sve:kad imas papircine od carine i svega ostalog u rukama,KAKO PROVERITI DA LI JE CARINA I PDV PLACEN?auto si npr kupio na nekom placu kod pravnog lica,kojih sad ima mali milion svugde,i kako da proveris jel regulisao obaveze vezane za vozilo,ili nije nista platio,auto provukao na carini kao kolica za malter uz fals dokumentaciju,i za pola godine zatvara firmu i gaaaas.Racunica mu je prosta,nek ``ocarini`` fals 500kom vozila pa puta 500e prosek carine jeste 250.000e direktno u dzep.Fina parica
                Ko leti,vrijedi
                Ko vrijedi,leti
                Ko ne leti,ne vrijedi..
                (Grunf,TNT..)

Comment

• DAEWU
                  CBC Veteran
                  • 16.03.2009
                  • 194
                  • lazarevac

Moram da se umesam.Nije tacno da se ovaj slucaj razlikuje od nasih.Cim je covek prevaren prilikom kupovine auta,i cim na sudu mora da dokazuje svoju nevinost odnosno da je savestan kupac on je u istom s.... kao i mi.Sve je isto osim nacina na koi su ga krimosi prevarili,jer za razliku od onih koji treba da zastite gradjane muljatori se vrlo brzo doskolovavaju.Da nepisem sad sta je trebalo da uradi carina a sta MUP,to je vec svima poznato i jasno ko dan da ce oni od svega da peru ruke ,kao i kod nas.Sta je bitno za tebe?Da si odradio sve sto je u tvojoj moci da ne bi bio prevaren. kad dodjes do suda.,,ZNAO, ILI MOGAO ZNATI,,to su kljucne reci u svakoj nasoj presudi.Sto znaci,kada budes davao izjavu pred sudijom moraces da ga ubedis da si savestan kupac tj.da si sve odradio sto je u tvojoj moci, npr.da si proverio da li ti je kompletna dokumentacija,da si proveravao br.motora i sasije u nekoj nadleznoj ustanovi .racuna se i patrola saobracajne policije itd.itd.za sve to bi trebalo da imas dokaz pisani ili svedoka.Najvise cega ti treba je strpljenje i zivci kao sajla.Srecno..

Comment

• Indigoplava
                    CBC Član
                    • 23.12.2009
                    • 57
                    • vrnjacka banja

Caooooo
                    Mnogo pominjete slikanje,pa dok cekamo da nam vrate papire, kako bi mogli da vozimo ove italijanske krseve,predlazem da kupimo neki dobar fotoaparat pa da se slikamo i slikamo dok ne popadamo u nesvest.E a dotle ce prosvetari da se izbore za vecu paltu...svi kojima je na um palo da imaji iole malo razloga za neki vid javnog okupljanja trazice stirpore da posedaju,a mi cemo da razglabamo po ovom forumu "Sta nam se to desilo,i kako se moglo nama,ovoliko pametnim na pisanju,tako nesto desiti"???Naravno posle ovog posta ide admin koji ce pola obrisati...i takooo
                    "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

Pitanje za javnog tužioca Srbije:
                      Ako bi se pripremile i uredile baze podataka Uprave Carine Srbije i MUP-a /šta je uvezeno od automobila i šta je registrovano, auto po auto, broj po broj, šasija po šasija/...u zadnjih 10 GODINA koliko bi atutomobila koji sada ,,trče,, ulicama automatski bilo izbačeno iz saobraćaja kao nelegalno, sa neuparenim podatkom, poništena registracija, oduzete tablice, pokrenuti sporovi na sudu?
                      Govorim o KOMPLETNIM bazama podataka, svi automobili, sva vozila, u navedenom periodu.
                      Govorimo o pravnoj državi, govorimo o pristupanju EZ, govorimo da su ministarstva sastavni delovi jedne vlade.
                      Deluje kao vic ali jedan automobil koji je zaplenjen od strane srpske carine pa poklonjen lokalnoj samoupravi u srbiji, je prepoznat od strane jednog advokata u sloveniji i zaplenjen od slovenaćkih vlasti kao UKRADEN. Čovek je u koloni vozila koja su špartala kroz sloveniju video svoj /ukradeni/ automobil. A bila naša zvanična državna delegacija u zvaničnoj poseti Sloveniji.
                      Toliko o INTERNIM i EKSTERNIM kontrolama koje rade naš MUP i uprava carina srbije, i o teškoj blamaži koja nas svodi na lopove na državnom nivou i kao pojedince i kao zajednicu.
                      Mislite o tome

Comment

• PanduR
                        CBC Veteran
                        • 18.11.2010
                        • 133
                        • Pecinci

Originally posted by DAEWU
                        Nije tacno da se ovaj slucaj razlikuje od nasih...
                        Uveliko se razlikuje, jer je on imao izvornu dokumentaciju u svojim rukama i najbitnije, orginalne dokumente o placenim dazbinama, koje vi niste videli! Moguce da vam nisu predoceni ni u sudu u ispitnom postupku.

Nisu mi pri ruci takve potvrde za dva nasa vozila, koja sada koristimo, ali cu ih prvom prilikom skenirati i prikazati. Uverena sam, da bi mali broj clanova ovog foruma bio prevaren, da je video potvrde za svoja vozila upotrebljene kao dokaz o placenoj carini i pdv prilikom prve registracije.

To ce vam sigurno i uvazeni Ziv potvrditi.

Comment

• ZIV
                          CBC Senator
                          • 06.07.2009
                          • 299
                          • Beograd

Moja neka tupava razmišljanja idu u pravcu da promene u radu državnih organa mogu doći jedini ako nas poteraju ,,spolja,, što je do kraja krajeva jadno, bedni i mizerno. Jer ovo je naša zemlja, valjda je mi volimo više nego neki spolja. Briga me za partije, interesuje me kako ova država radi, koliko je ona korektna prema meni kao poštenom građanu i savesnom kupcu. I sad ovi spolja dolaze da vide šta mi radimo kao na primer:
                          Ekspertska misija u Beogradu 21. februara
                          Pravosuđe, policija i ljudska prava pod lupom EU
                          Tanjug | 17. 02. 2011. - 09:42h | Komentara: 3
                          Prva ekspertska misija Evropske unije koja će proveravati stepen ostvarenosti reformi u Srbiji doputovaće u Beograd 21. februara, najavila je danas direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.
                          Delević je agenciji Tanjug izjavila da će ta ekspertska grupa posmatrati stanje u pravosuđu, policiji, i na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.
                          Ekspertske misije Evropske komisije, koje će, počev od kraja februara, u više navrata posetiti Beograd, proveravaće na terenu dokle je Srbija stigla u ispunjavanju kriterijuma u tri ključna domena - vladavini prava i pravosuđu, funkcionisanju nezavisnih regulatornih tela, kao i ljudskih prava i zaštiti manjina.
                          ************************************************** ***************
                          Predlog: napravite popis pitanja za gospođu Delević a tiču se našeg problema koji u osnovi zadire u polje elementarnih ljudskih prava. Pravo na raspolaganje privatne svojine je elementarno ljudsko pravo. Govorim ISKLJUČIVO o savesnim kupcima i poštenim građanima, protiv kojih nije pokrenut nikakav prekršajni ili krivični postupak, koji nisu znali niti su mogli znati da su dovedeni u zabludu a postupanjem i radom državnih organa i organizovanih kriminalnih grupa.
                          Zato šaljite pitanja za gospođu Delević, pa ćemo sve sugestije spakovati u jedan dopis.

Comment

• mistermobil
                            CBC Senator XXL
                            • 09.11.2008
                            • 469
                            • pecinci

Niko mi ne odgovori:KAKO PROVERITI JEL ISTA PLACENO?gledanjem u pasulj,bacanjem karata,uz pomoc Milana Tarota?
                            Ko leti,vrijedi
                            Ko vrijedi,leti
                            Ko ne leti,ne vrijedi..
                            (Grunf,TNT..)

Comment

• PanduR
                              CBC Veteran
                              • 18.11.2010
                              • 133
                              • Pecinci

Kao sto si prethodno napisao: vec vise puta prezvakano! Proveri u Upravi carina, ako sumnjas u ispravnost potvrde, odnosno na mestu gde je placanje izvrseno.

Comment

• ZIV
                                CBC Senator
                                • 06.07.2009
                                • 299
                                • Beograd

Sve podatke o tome da li je nesto placeno ili nije ima uprava carina, preciznije njen racunski centar u Narodnih Heroja /Novi Beograd/.
                                Problem: Тај podatak мože tehnički da se dobije za 5 minuta...ali oni ne daju informacije sem po sudskom nalogu... Pozivate se na zakon o dostupnosti informacija...ne znam,,,
                                Uvek važi..ako imaš neku vezu a ti...Ono što je tupavo to je da oni ne shvataju da otvaranjem sebe kao institucije za građanstvo direktno rade svoj posao /suzbijanje krijumčarenja vozila/..Sve drugo je besmisleno /provera kod AMS i ostale gluposti/.
                                Drugi nivo problema: plaćena carina i PDV na osnovu lažne dokumentacije /podmlađeno vozilo/...pošto ne rade i ne znaju da rade EKSTERNU KONTROLU onda je to sivo polje...Nikada nisu culi za EPER...itd...Carinski pregledaci ne rade svoj posao do kraja savesno...a nisu do kraja tehnički opremljeni...Gde im je oprema za analizu da li su brojevi prekucavani /ultrazvuk, rendgen, ultravioletne lampe...pojma nemam/...
                                Sve u svemu državni organi moraju drastično menjati odnos prema gradjanima /nismo stoka, nismo retardi, nismo kriminalci/. Potrebno je obučiti državne činovnike da ZNAJU da rade svoj posao /tačno definisane radne procedure i maksimalna kontrola svakog izvršioca, video nadzor/, i BITNO osavremeniti tehnički sve službe jer bez toga se nalazimo u 19 veku... To što šef neke ispostave ima mobilni od 500 EVRA nema veze sa tehničkom opremljenošću pregledača, internet konekcijama, korespodencijom, službenim depešama...itd...
                                Sva ta ulaganja bi se u rekordno kratkom roku vratila državi u budžet ali bi zato mafija imala manje love u šteku....što nam je /NADAM SE/ i zapravo neki konacni cilj....
                                Meni iz UC nisu hteli da daju podatak kako je moje vozilo ušlo u zemlju jer bi se otvorilo direktno pitanje njihove odgovornosti tako da je sve usvemu BEDNO i JADNO...

Comment

Working...
                                X