Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bugs bunny
    CBC Veteran
    • 24.10.2008
    • 167
    • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Džaba smo krečili !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Džaba smo se nadali da se nešto dešava, ništa se ne dešava.Zašto pita te se Vi?
    Zato što Rešenje u upravnom postupku, koje budem dobio do kraja sledeće nedelje i za njega moram da čekam rok od 8 dana da prođe i ako dotična koja je okrivljena ne plati carinu, porez, kaznu i protivvrednost vozila ide postupak prinudne naplate koji nažalost u našem sudtsvu može da traje mnogo dugo što znači da kada dobijem upravno rešenje, idem da platim sve troškove pa onda da se ja sudim sa dotičnom okrivljenom.
    Po svemu sudeći pošaljem gospodu (u privatnoj režiji) za prinudnu naplatu ili ću nekog da obesim na Terazije za primer šta je uradio za dve godine vođenja postupka.

Pozdrav svima.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Ovo poslednje tumacenje nema veze sa onim prethodnim!! Blage veze nema!! U zemlji srbiji ceka oko 2,5 miliona sudskih resenja koja su izvrsna .. da se faktički izvrše...Sve doneto..sve prošlo i NIŠTA....Nema izvršenja!!! Jer nema para za postupak izvršenja i od čega da se izvrši!! /Tužiš firmu ..ona ode u stečaj i likvidaciju...... i ti onda uzmi trubu..idi na neku reku kad nema puno ljudi i duvaj...do mile volje/..
      Naši jadi: čovek dobije izvršno rešenje i daleko bilo...umre...šta onda? Ili dotični kidne u inostranstvo? Ili nema mesta u zatvoru da on odrobija svojih 1.000 dinara dnevno iz rešenja? Ili se razboli u medjuvremenu i donese pola metra medicinske dokumentacije da je i prasina fatalna po njega?? Ili ne daj boze dozivi nervni slom i izgubi poslovnu sposobnost?
      Ako tuzis firmu koja je u postupku likvidacije...treba da uplatiš neku taksu i da zauzmeš neko četvrto mesto..troškovi likvidacije, zakonske obaveze, plate radnika...pa na kraju tvoja firma ako nešto ne preostane..a ne preostane NIŠTA!!!
      Tražio sam od carine da JA /magarac, ******, idiot/ platim umesto osobe xy kaznu...Rekli su NE i NIŠTA do pravosnažnog sudskog rešenja...koje može da traje decenijama!!!
      Bio u sluzbi unutrasnje kontrole Uprave carina i pitao ih da li znaju za ukupnu problematiku...sve saslušali i rekli da NE MOGU NIŠTA!!!!
      Jedino neko pokretanje upravnog spora u upravnom sudu protiv države srbije za nanošenje direktne i indirektne materijalne štete!
      Sve više se osećam kao Olivera u blaženom stanju...jutarnje mučnine su sve veće i veće!!! U mom primeru kao da sam bio na nekom noćnom partiju gde sam opsluživao državne organe!! neka im je alal!

Comment

• Ajvanho
        CBC Član
        • 24.03.2009
        • 65
        • Beograd

Koje je ovo sprdacina, vise ni nemozes prave reci da upotrebis !!!!!!!!!!

Kao slucajno je gospodja sudija jos uvek na bolovanju i ne zna se kada ce se vratiti, danas sam zvao.

Crkla da bog da i ona i svi ostali koji rade na ovim slucajevima

PS: nadam se da nece obrisati ovaj post, jer ovo sto se u Srbiji desava nema nigde naravno,i ako je neko u mogucnosti neka bezi odavde sto pre moze

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Malo naucne fantastike i da se dobro zabavimo..nema nista smesno na televiziji:
          BLIC: Na izvršenje čeka 1,6 miliona presuda
          Vuk Z. Cvijić - Maja Keranović | 23. 08. 2010. - 00:02h | Foto: J. Vučetić | Komentara: 35
          Izvršenje pravosnažnih sudskih presuda jedan je od najvećih problema srpskog pravosuđa, jer je u Srbiji u proseku potrebno da prođe 650 dana od trenutka kada sud donese konačnu odluku do njene realizacije. Standard u razvijenim zemljama je 60 dana
          Homen napominje da je veliki problem bio u neizvršenju presuda privrednih sudova, čime nije bilo moguće garantovati efikasnost prilikom plasmana stranih investicija.
          - To je bio razlog za odvraćanje stranih investitora od Srbije. Veliki broj pravnih lica je zloupotrebljavao sporost u izvršenju, jer su u tom periodu namerno terali preduzeća u stečaj, dok se čekalo izvršenje presuda, tako da onda nije bilo moguće naplatiti potraživanja. Procenjuje se da je tako najmanje 10 puta umanjena ukupna suma koja se sudskim putem potraživala. Usvajanje novog, efikasnijeg zakona je obaveza i zbog zahteva Svetske banke da bi bankarski sistem u Srbiji funkcionisao normalno - kaže Homen.
          Jedan od problema je i korupcija, jer se dešavalo da se izvršitelji podmićuju da odlažu izvršenja. Utvrdili smo da je bolje da se angažuju privatni sudski izvršitelji, nego da se proširuje državna uprava. Inače, u 80 odsto evropskih zemalja postoje privatni sudski izvršitelji. Zakonom će biti propisano da u Srbiji bude najmanje jedan izvršitelj na 30.000 stanovnika. Oni će morati da imaju pravni fakultet i položeni ispit za izvršitelja - navodi Homen.
          On objašnjava da će izvršitelji sudskih presuda moći da idu na teren jedino po nalogu suda, uz obaveznu asistenciju policije, i da će novina biti prekršajna i krivična odgovornost policajaca ako ne obezbede zakazano sudsko izvršenje. Čest problem prilikom izvršenja presuda bio je da se policija i izvršitelji ne usaglase oko zakazanog termina.
          - Građani poverioci će moći da se odluče da li će angažovati privatne izvršitelje ili državne. Očekujemo da će zbog brzine postupka obraćati privatnim izvršiteljima. Oni će imati sva ovlašćenja da sa policijom, recimo, plene stvari. Bez policije neće moći da sprovode mere prinude - navodi Homen.
          Prema njegovim rečima, novina će biti i propis da sud samo dostavlja poziv za suđenje na adresu iz lične karte ili privrednog registra.
          - Biće propisano da će, ukoliko stranke ne prime poziv, u roku od tri dana na oglasnu tablu suda biti postavljeno obaveštenje, čime će se smatrati da su uredno pozvane - kaže Homen. Postupak izvršenja biće ubrzan i tako što će po novom zakonu o prigovorima odlučivati tročlano veće istog suda gde se i vodi spor. Novina će biti i da će se tom veću slati samo fotokopije predmeta, a da će originali ostajati sudiji koji vodi postupak, tako da neće više biti moguće odlagati izvršenje jer su spisi predmeta poslati na odlučivanje o prigovoru.
          ++++++
          650 dana je 1 godina i 9 i po meseci....ovo zadnje bas zgodno da se rodi beba....ljubi je majka

Comment

• Indigoplava
            CBC Član
            • 23.12.2009
            • 57
            • vrnjacka banja

Cao
            Danas sam dobila resenje iz Pecinaca da mi se vraca auto.Okrivljena za davanje licne karte iznos 20 000,i dvoje vrednih decaka da plate po 100 000 dinara.Rok zalbe 8 dana i sto bi rekli iz mog kraja" I TAKOOO,taman covek pomisli da sve ide po redu,kad ono se nesto iskundaci".Dule bas sam se razocarala kad sam procitala tvoj post.Ne mogu jos uvek da verujem,kao da radimo Sizifov posao...Sad vidim da mi ovo resenje nista i ne znaci...
            "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• DAEWU
              CBC Veteran
              • 16.03.2009
              • 194
              • lazarevac

Kakav je ovo s..,pa dokle vise?Nekada je bilo,dodju izvrsitelji kod Jaric T. Zivadina popisu sav namestaj plus pride zenu i decu i gotovo.Sad moras da im se pazi na ljudska prava (ali samo kriminalcima a mi ostali smo ne bitni) da ih slucajno ne uvredis,ako ih pre toga sud uopste i pronadje.Kako je u ovoj drzavi sve prosto..Napravis kriminalno delo,drzava te optuzi ti se odjavis sa mesta prebivalista i nigde se ne prijavis i nikom nista.Pa i ako te osude ,jednostavno imas pravo na beskonacan broj zalbi i u tom ce proci desetak godina,posle toga je vec sve ne bitno. POZDRAV..

Comment

• ZOKI ROVER
                CBC Član
                • 14.05.2010
                • 23
                • BEOGRAD

dali neko moze da nam kaze da je blizu resenja ili da zna sta se radi kada se dobije presuda iz suda da okrivljeni treba da plate kazne u novcanom iznosu ,ko nas savesne kupce obavestava da su mozda te kazne placene i sta se posle radi ko izdaje taj neki papir sa kojim mi mozemo posle da registrujemo ili otudjimo nasa vozila daj neka nam neko kaze ko je najblizi resenju svog problema neka se jave svi kojima su predmeti u sudu u rumi da vidimo koliko nas ima pozdrav svima

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Pre par dana drugaru je oduzet auto pa da se raspitam sta moze da ocekuje.Situacija je sledeca:On i njegov cale imaju dva ista auta pa je caletu crko motor a njemu istekla registracija i on lepo uzme caletovu saobracajnu i tablice i tako je vozio dok ga nisu provalili i oduzeli mu auto.Od tada je proslo 15 dana i jos ga nisu zvali da donese bar original saobracajnu od tog oduzetog-neregistrovanog auta.Tu postoji jos jedan problem jer kada bude doneo saobracajnu i oni uporede brojeve videce da se ne slaze broj motora jer je umesto originalnog benzinca ubacio stranac dizel bez papira.Sta moze da ocekuje?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ja bi bio rad (da sam na njegovom mestu) da me ne zovu ni posle 1500 dana a da sam vlast mogao bi batine da očekuje i nije za ovu temu...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Daleko od toga da opravdavam njegov postupak i rekao sam mu da ne ocekuje da ce dobiti auto nazad ali rekoh da vidim ovde jel bilo takvih slucajeva.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ova tema je za vlasnike koji su prevareni od strane nesavesnih preprodavaa i još ponekog, time se bavi. Tvoj poznanik je napravio nekoliko prekršaja ili možda i krivično delo, nemam pojma i zato sam napisao nije za ovu temu, otvori je u saobraćaju pa će se pojaviti neko ko zna koje su posledice.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Indigoplava
                          CBC Član
                          • 23.12.2009
                          • 57
                          • vrnjacka banja

U presudi za moj auto ,okrivljeni su njih troje ,devojka koja je dala licnu kartu da bi auto glasio na nju i dvoje momaka koji su falsirali dokumenta.Sudija koji je radio moj predmet ih je obojicu kaznio po sto hiljada ,a devojku dvadeset,ali mimo toga u presudi kaze:"Obavezuju se okrivljeni da na osnovu clana 385.stav 4.Carinskog zakona solidarno plate iznos od 169.558,20 dinara u korist budzeta Republike Srbije,na ziro racun xxx kao i novcanu kaznu na ime protivvrednosti za putnicko vozilo marke "Fiat" Brava 1,6,broj sasije xxx,broj motora xxxiz razloga sto vozilo nije oduzeto(ime i prezime)iz Vrnjacke Banje.Znaci oni bi trebalo da plate kaznu za krivicno delo i posebno carinu...Dan zatvora kosta 1000 dinara,sto hiljada to je sto dana,oko tri meseca...samo za moj auto..a koliko nas ima u grupi ovih momaka neznam,nezvanicno oko dvesta...e sad tu pocinje visa matematika...Moje misljenje je da ne treba odustajati,iskreno vise mi je stalo da isteram pravdu nego da mi vrate auto.O drzavi u kojoj dva prevaranta zamrse ,da citav drzavni aparat ne moze da razresi je vise suvisno pricati,ali ih, bas te, drzavne radnike treba "pritiskati" na rad.Sto znaci zvati stalno i dosadjivati,odnosno boriti se za svoja prava...A ovo SAVESTAN KUPAC ako neko bude dodao u vukajliju,neka glasi ******.Pozdrav
                          "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Ajvanho
                            CBC Član
                            • 24.03.2009
                            • 65
                            • Beograd

Grrrrr opet

Evo da se javim da je moj predmet u rumi kod sudije gospodje Nade Tiosavljevic, ima li jos neko da mu je predmet kod nje, i da li mozda neko zna kada ce doticna da ozdravi jer je na bolovanju dosta dugo, kao da se leci od malarije ili mozda neceg neizlecivog, zvano necu da radim ove predmete !!!!!!

Comment

• saint
                              CBC Član
                              • 25.02.2009
                              • 70
                              • Bg

Moj predmet se sada nalazi u Visem prekrsajnom u Novom Sadu.Zvao da se raspitam malo,kazu mi u pisarnici da mogu da napisem molbu predsednici suda o prioritetnost mog predmeta.
                              Pisem molbu, pa vam javljam sta se desava.

Comment

• ZOKI ROVER
                                CBC Član
                                • 14.05.2010
                                • 23
                                • BEOGRAD

dali moze neko da mi kaze kada se dobije resenje iz suda da su okrivljeni krivi i da treba da plate odredjene novcane kazne a oni se na to resenje ne zale sta se dalje radi odnosno sta mogu da ocekujem ja sam dobio takvo resenje iz rume i okrivljeni se nisu zalili pozdrav za sve

Comment

Working...
                                X