Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZIV
    CBC Senator
    • 06.07.2009
    • 299
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Tvoje maltretiranje za 0,5 dinara pa posle toga ...aranje za generalnu pricu je jadno i sramotno...jadno i bedno.... Nas jedan drugar ima 2-3 okrivljena koji treba svaki da calne preko 100.000 dinara a kola mu ne vrede toliko...Sledi provera da li okrivljeni rade, da li imaju nepokretnost i to u slow-motionu a ti dotle jedi se ko mlad mesec...A o tome da se jedan okrivljeni covek nije NIGDE PRIJAVIO na adresu stanovanja je za rubriku ,,verovali ili ne,, Kako da ga proveravaju. kako da mu upute presudu, resenje..kad ga nigde NEMA....
    Nadam se da ces u ljermontovoj naci na ,,sapat razuma,,...bog ti pomogao...

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by ZIV
      ...Mislim da bi trebalo napraviti ,,dvokraki udar,,....Prvi na ,,prikupljaca,, u Beogradu..pa nek on peva sta je bilo i kako je bilo dalje...a drugi prema drzavi Srbiji /alternativno MUPU/...pre toga potrebno uzeti sve kopije svih dokumenata... Ostaje opcija da se ,,trosmerno radi,, ali otom- potom...
      Zbog toga smo došli do ovog, što se praktično ne radi ništa! Mislim na nas, jer sve ostavljamo za otom-potom.

U onom postu o presudi, skrenuo si mi pažnju na još jednu činjenicu:

U nijednom civilizovanom pravosuđu za jedno delo ne može se suditi dvaput! A kod nas može i triput! Koja je razlika između carinskog prekršaja i ovog prekršaja koji sude Prekršajni sudovi? Nikakva. U oba slučaja radi se o istoj stvari, samo u Šapcu to rešava tročlana komisija, a u sudu jedan sudija.

I zato je u pravu onaj nepoznati gospodin, za koga pretpostavljam da je pomenut i u Nikolinoj presudi, kad kaže, da je tražio zaštitu od nadležnih organa. Izvinjavam mu se, jer sam ga, nenamerno citirao da ima stotinjak oslobađajućih presuda, a on je naveo kao mnogo. To je zbog njegove nepreciznosti, jer "mnogo" može da podrazumeva i više stotina...
      Kao što sam rekao, u sudu u Beogradu iznenadilo me otkud veza sa LBB, kad u mom predmetu u nijednom dokumentu nisam našao nikakvu vezu.

Još uvek, nepravosnažno osuđena Mira Pejović, koliko sam video iz obrazloženja presude, nije pobila, da je dala ovlašćenje prodavcu, na osnovu koga je Nikola prevaren?! Upravo zbog toga sam tražio da pribavite kopije ovlašćenja na osnovu kojih su vam prodata vozila. Obratite pažnju, da se i ona, kao i svi ostali branila, da je samo dala ličnu kartu nepoznatim licima da bi registrovali vozilo na njeno ime preko agencije "Peja", čiji je vlasnik u to vreme bila njena kćerka Ivana! Čudi me, kako to sudija nije primetio?

Ako se Nikola ne bude žalio na konačno rešenje, značit će, da je sa istim zadovoljan! Ustvari, ako nije propustio rok za žalbu, trebao je da se žali na poslednje rešenje koje mu je dostavljeno.

Comment

• ZIV
        CBC Senator
        • 06.07.2009
        • 299
        • Beograd

E da ima razuma /pravo ne poznajem dovoljno/...carinarnica u Šapcu trebalo je samo da utvrdi da li je NN zaista registrovao vozilo na svoje ime. /Desavaki se da radnik MUPA fiktivno izvrsi registraciju vozila na trece lice a da ovaj nema pojma o tome...vidi postove..priloge/...i ako zaista JESTE...da ide odmah mandantna kazna....ODMAH. U roku od 15 dana...ide rešenje....Godinu dana Sabac je kobojagi vodio proces a onda papire prosledio Rumi...arcenje vremena, novca, ...kad si poceo..a to zavrsi... Istrazivanje o svim ucesnicima i svim detaljima POSLE placene mandatne kazne...a onda ide kaznjavanje i OSTALIH...ovako moja privatna svojina je konfiskovana bez kraja i pocetkai sluzi kao kolateral za placanje carinskih i ostalih dazbina, a primarnu odgovornost snosi MUP jer je jedini imao OVLASCENJA da vrsi proveru validnosti dokumentacije /pitanje za ustavni sud Srbije/... I sad isti organ koji je narodskim recnikom ,,zabrljao,, pegla racun preko nasih ledja.....

Comment

• saint
          CBC Član
          • 25.02.2009
          • 70
          • Bg

Originally posted by Franjo
          Originally posted by ZIV
          ...Mislim da bi trebalo napraviti ,,dvokraki udar,,....Prvi na ,,prikupljaca,, u Beogradu..pa nek on peva sta je bilo i kako je bilo dalje...a drugi prema drzavi Srbiji /alternativno MUPU/...pre toga potrebno uzeti sve kopije svih dokumenata... Ostaje opcija da se ,,trosmerno radi,, ali otom- potom...
          Zbog toga smo došli do ovog, što se praktično ne radi ništa! Mislim na nas, jer sve ostavljamo za otom-potom.

U onom postu o presudi, skrenuo si mi pažnju na još jednu činjenicu:

U nijednom civilizovanom pravosuđu za jedno delo ne može se suditi dvaput! A kod nas može i triput! Koja je razlika između carinskog prekršaja i ovog prekršaja koji sude Prekršajni sudovi? Nikakva. U oba slučaja radi se o istoj stvari, samo u Šapcu to rešava tročlana komisija, a u sudu jedan sudija.

I zato je u pravu onaj nepoznati gospodin, za koga pretpostavljam da je pomenut i u Nikolinoj presudi, kad kaže, da je tražio zaštitu od nadležnih organa. Izvinjavam mu se, jer sam ga, nenamerno citirao da ima stotinjak oslobađajućih presuda, a on je naveo kao mnogo. To je zbog njegove nepreciznosti, jer "mnogo" može da podrazumeva i više stotina...
          Kao što sam rekao, u sudu u Beogradu iznenadilo me otkud veza sa LBB, kad u mom predmetu u nijednom dokumentu nisam našao nikakvu vezu.

Još uvek, nepravosnažno osuđena Mira Pejović, koliko sam video iz obrazloženja presude, nije pobila, da je dala ovlašćenje prodavcu, na osnovu koga je Nikola prevaren?! Upravo zbog toga sam tražio da pribavite kopije ovlašćenja na osnovu kojih su vam prodata vozila. Obratite pažnju, da se i ona, kao i svi ostali branila, da je samo dala ličnu kartu nepoznatim licima da bi registrovali vozilo na njeno ime preko agencije "Peja", čiji je vlasnik u to vreme bila njena kćerka Ivana! Čudi me, kako to sudija nije primetio?

Ako se Nikola ne bude žalio na konačno rešenje, značit će, da je sa istim zadovoljan! Ustvari, ako nije propustio rok za žalbu, trebao je da se žali na poslednje rešenje koje mu je dostavljeno.
          Cekaj Franjo, hajde mi malo bolje objasni na sta mislis. Ja bas nisam toliko upucen u pravni sistem ( a i sto bih bio, kad to niko ne postuje).
          Ja sam dobio pravosnaznu presudu u kojoj se Mira kaznjava odredjenom kaznom i na placanje carinskih dadzbina, a meni se vraca vozilo na slobodno raspolaganje. Ona se zalila na prvostepeno resenje, a na pravosnazno cini mi se da nema pravo zalbe.
          Ne znam o kakvoj zalbi sa moje strane govoris?

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Kada si dobio pravosnažno rešenje i šta piše na kraju o pravnom leku?

Comment

• saint
              CBC Član
              • 25.02.2009
              • 70
              • Bg

Kada si dobio pravosnažno rešenje i šta piše na kraju o pravnom leku?
              Pa vidi, meni je isto resenje poslato i prvi i drugi put bukvalno.Na prvostepenom resenju na kraju pise da se stranka moze zaliti Visem prekrsajnom sudu, sto je okrivljena i uradila.I Visi prekrsajni sud je doneo pravosnazno resenje da se zalba odbija.Ono je identicno kao i prvostepeno, samo sto ima pecat na prvoj strani da je presuda pravosnazna.Ja se nisam zalio, mislim sto bih se zalio kada mi se vozilo vraca posle izmirenja carinskih dadzbina.

E sad drugi deo price, iznenadjenjima nikad kraja.
              Bio sam danas u Ljermotovljevoj da se raspitam sta i kako dalje.
              Dobio sam sledeci odgovor:
              Kada okrivljena izmiri kaznu koja joj se stavlja na teret prema Carinarnici Sabac, a to je protivvrednost vozila, ONA POSTAJE VLASNIK VOZILA! I ja onda moram da pravim kupoprodajni ugovor sa njom!!!
              Sta sam ja u celoj prici, to niko ne zna. Takodje su mi rekli da su imali isti slucaj pre par dana gde savestan kupac nije hteo da plati protivvrednost vozila, ali je podneo zahtev za registraciju vozila.Oni su ga odbili, on se zalio i MUP je sada poslao zalbu u Ministarstvo na razmatranje.
              Savetuju me da sacekam par nedelja, da vide sta ce se odluciti.
              Vidim ja da nisam ni blizu kraja i da cu morati da pravim kupoprodajni ugovor sa okrivljenom.Verovatno uz neku simbolicinu nadoknadu od par stotina/hiljada evra...
              Zivela Srbija!

Comment

• ZIV
                CBC Senator
                • 06.07.2009
                • 299
                • Beograd

Agoniji kraja nema....Ja imam taj kupoprodajni ugovor..a voleo bi da mi prodavac pokaze SVOJ KUPOPRODAJNI UGOVOR...kako je on dosao do tog vozila...Gde je njegova dokumentacija...odakle mu pare da kupi vozilo ako je nezaposleni kuvar iz Indjije i nema ni kuce ni mace..Da li mu je DS dao pare, gde su mu te pare...ako nije kome je dao pare...itd... Sramota

Comment

• saint
                  CBC Član
                  • 25.02.2009
                  • 70
                  • Bg

Ja imam kupoprodajni ugovor sa Drazicem, ali nemam sa okrivljenom.

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

Sticajem nekih potpuno kretenskih okolnosti ja imam OBA..Covek koji je navodno registrovao vozilo dao je izjavu da je samo dao LK od nekom liku koji je u medjuvremenu UMRO... I sta sad, dragi gledaoci, on ce da plati carinu i PDV od 30 hiljada i kaznu od 60 hiljada i POSTACE VLASNIK... Logika je tu ubijena... Isti nikada nije prisvajao vozilo u smislu vlasnistva i kupovine u svim svojim izjavama... Znaci NIKADA nije bio vlasnik.... Ja tebi ukradem vozilo, platim neku kaznu za kradju i uzmem to vozilo...Logicno zar ne???

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

I mene su muvali skoro godinu dana, pa sam presavio tabak i podneo krivičnu prijavu protiv lica koje mi je prodalo vozilo. Nastojali su, da se predmet rešava u RU, pa u SM, ali sam bio uporan, da se vodi u sudu u Beogradu, jer je isti mesno nadležan. Delo je počinjeno u Zemunu isto kao vaše u Beogradu.

Ima dosta nejasnoća u vezi Nikoline presude, ali mi je dosadilo ovo raspravljanje u nedogled, pogotovo što se pomirio sa sudbinom.

Comment

• mistermobil
                        CBC Senator XXL
                        • 09.11.2008
                        • 469
                        • pecinci

Zivelaaaaa Ali nazalost to je i nekako logicno u toj situaciji.Ti si Saint blizu kraja,ali..kako se sad dogovoriti sa tom osobom koja je bila fiktivni a po nakaradnom zakonu postaje pravi vlasnik kad se plate dazbine
                        Ko leti,vrijedi
                        Ko vrijedi,leti
                        Ko ne leti,ne vrijedi..
                        (Grunf,TNT..)

Comment

• saint
                          CBC Član
                          • 25.02.2009
                          • 70
                          • Bg

Ima dosta nejasnoća u vezi Nikoline presude, ali mi je dosadilo ovo raspravljanje u nedogled, pogotovo što se pomirio sa sudbinom.
                          Sta je nejasno u vezi presude Franjo?

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by mistermobil
                            Ti si Saint blizu kraja,ali..kako se sad dogovoriti sa tom osobom koja je bila fiktivni a po nakaradnom zakonu postaje pravi vlasnik kad se plate dazbine
                            A gde si to pročitao? Pažljivije pročitaj presudu, a šta o tome piše u Carinskom zakoniku bilo je govora više puta.

@saint
                            Ima više pitanja kao ono na koje mi nisi odgovorio: datum primitka presude?
                            Zašto presuda nije potpisana? Ovakav postupak je samo u slučaju da se osuđena nije žalila, ili je žalba neuredna i td.

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Kada dobijem drugostepenu presudu i ona postane pravosnazna podnecu zahtev za carinjenje MOG vozila.... Kako neko ko nije vlasnik vozila moze da plati carinu na vozilo??? Neka plati sve kazne za prekrsaje i saucestvovanje u organizovanom kriminalu ...OK bas me briga....
                              Ko je krijumcar vozila? Imamo li ime? Ко је organizator i finansijer posla? Po čemu je odgovornost nekog marginalca iz Indjije veca od salterskog radnika koji nije proverio ni jedan jedini podatak?? /carina, placanje/...Ako me odbiju pokrecem upravni postupak protiv carine... Ako neko placa carinu i PDV onda se on indirektno deklrarise kao vlasnik a on to nije niti je ikada bio...

Comment

• saint
                                CBC Član
                                • 25.02.2009
                                • 70
                                • Bg

Originally posted by mistermobil
                                Ti si Saint blizu kraja,ali..kako se sad dogovoriti sa tom osobom koja je bila fiktivni a po nakaradnom zakonu postaje pravi vlasnik kad se plate dazbine
                                A gde si to pročitao? Pažljivije pročitaj presudu, a šta o tome piše u Carinskom zakoniku bilo je govora više puta.

@saint
                                Ima više pitanja kao ono na koje mi nisi odgovorio: datum primitka presude?
                                Zašto presuda nije potpisana? Ovakav postupak je samo u slučaju da se osuđena nije žalila, ili je žalba neuredna i td.
                                Franjo, pravosnazna presuda je donesena 21.12.2010.
                                Ja sam je dobio 30.12.2010.
                                To je datum koji je upisan u polje sa pecatom "presuda je pravosnazna"
                                Na prvostepenu presudu se okrivljena zalila, a ona je donesena negde u novembru 2010. ( nemoj me drzati za rec, na poslu sam pa nemam kod sebe istu).

A sad sam se setio nesto u vezi sa kupoprodajnim ugovorom.
                                Ja sam se 2009. godine sastao sa Mirom Pejovic kod njene cerke u agenciji, odjavili vozilo i napravili kupoprodajni ugovor- sve ovo kada sam preregistrovao vozilo na Bg tablice.
                                Kupoprodajni ugovor kao i potvrdu o placenom porezu sam dostavio u Sup..
                                E sad, da li to oni imaju kod njih??

Comment

Working...
                                X