Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saint
    CBC Član
    • 25.02.2009
    • 70
    • Bg

Ziv, nemoj samo da se nerviras.
    Protiv "njih" ne možeš...
    Skeniraću rešenje, pa ću ga okačiti ovde.
    Ja sam kontaktirao carinarnicu, rečeno mi je da je protiv okrivljene( pošto nije platila protivvrednost vozila) poslat zahtev poreskoj uparavi u Staroj Pazovi za prinudnu naplatu.
    E sad, kada će se to pokrenuti, ili realizovati u poreskoj ne znam.
    Na prinudnu naplatu u Srbiji se čeka godinama.
    A i da dođe do prinudne naplate, po tumačenju MUP-a, stoji ona priča koju ponavljaju kao ne zdravi: po plaćanju protivvrednosti vozila okrivljena postaje vlasnik vozila.
    Umoran sam od svega...

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

vuk magare na plot nagonio

Okaci obavezno to resenje jer mi je isto potrebno da sa istim odem do uprave carina i da od njih zatrazim zvanicno misljenje koje cu da okacim na ovaj sajt.... Zena iz UC se veoma zacudila i rekla mi je ,,posaljite mi sve sto imate, platite taksu od 1.000 dinara i cekajte odgovor,, Izuzetno je vazno KAKO FORMULISATI PITANJE da bi se dobio tacan i jednoznacan odgovor....Iz aviona se vidi da MUP ocajnicki gleda svaki nacin da nam nanese sto je moguce vise problema i stete a ne da nam kao gradjanima pomogne
      Bitan mi je svaki clan zakona na koji se pozivaju... ko je doneo taj zakon..i ko sve pored UC moze da ga tumaci...ali i pored toga sto protivnik vodi sa 15 koseva razlike ...sto do kraja ima 3 minuta zadnje cetvrtine..igramo dalje...tucemo trojke, lupamo rampe....Sta mozemo da izgubimo kad smo sve izgubili sto smo mogli izgubiti...Zato tucimo trojke pa sta bog da....Bog daje snagu pravednima...

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Very interesting! Sa joginga na košarku! I koji je rezultat, trenutno? Nemoj samo, da ubacuješ u sopstveni koš!

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Desant

Originally posted by Franjo View Post
          Very interesting! Sa joginga na košarku! I koji je rezultat, trenutno? Nemoj samo, da ubacuješ u sopstveni koš!
          Iako imam skoro /ponavljam SKORO/ ...svu dokumentaciju ceka se carina i njeno misljenje za koju sam platio taksu...
          Ne zelim da forsiram drugu stranu reke bez prethodno formiranog mostobrana....
          E onda imamo: presudu, misljenje carine, resenje carine...zakon o registraciji...sve po redu...pa se ceramo....ali napad mora biti snazan sa svom logistikom...

Comment

• saint
            CBC Član
            • 25.02.2009
            • 70
            • Bg

Danas je kap prelila casu definitivno...

Ja sam prilikom podnosenja zahteva za registraciju( koja mi je odbijena) dostavio MUP-u original pravosnazne presude,kao i originalnu uplatnicu na kojoj se vidi da sam platio carinu i pdv.
            Danas odem u Ljermontovljevu, da pokupim ta dva dokumenta, razgovor tece sledecim tokom:

Ja: Dobar dan, dosao sam da uzmem moja originalna dokumenta koja sam vam dao na uvid prilikom zahteva za registraciju.
            Ona: Aha, ok. Sacekajte napolju da nadjem predmet (posto sve predmete i dalje drze na papiru, kao da su u kamenom dobu)

Posle cekanja od pola sata..

Ona: a Vi se niste zalili na ovo nase resenje.
            Ja: Ne, niti nameravam, posto non stop placam neke takse, a ubedjen sam da cete mi zalbu odbiti. Dajete samo Vi meni moja dokumenta..ne bih Vas vise zadrzavao.
            Ona: Ali da bi Vam vratili dokumenta, morate da platite taksu.
            Ja: Kakvu taksu????!! Da li se secate da ste me pitali da li mozete da uzmete originale na uvid??! Da ste mi rekli da cu morati da placam taksu da bi mi vratili moja dokumenta, svakako bih ih iskopirao, a ne bih Vam davao originale!!
            Ona: Jao, pa jeste, rekla sam Vam, ali sef mi sada kaze da morate da platite taksu u iznosu od 580 din.
            Ja: Mooolim, kako to mislite da Vam platim 580 din. za vracanje dokumenata koja sam vam dao na uvid???!!
            Ne pada mi na pamet da Vam placam bilo sta, neka to lepo stoji kod vas, u vasim dosijeima vozila.Taman da kompletirate sve.

Eto, razmisljam se da im odvezem Rovera lepo na njihov parking(ako ga upalim) pa da vidim koga ce da traze kao vlasnika vozila..posto ocigledno da ja to nisam..

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Nisam od onih, koji uživaju, kad komšiji crkne krava! Niti skupoceni konji, kao u našem slučaju. Od mene niste ništa naučili, iako sam se, bezuspešno, svojski trudio.

Morao si, da se žališ na to rešenje! A sada i obavezno plati taksu, neka naprave kopiju tih dokumenata, a originale da ti vrate. Kad-tad će ti trebati, osim, ako se nisi pomirio sa sudbinom!

Comment

• ZIV
                CBC Senator
                • 06.07.2009
                • 299
                • Beograd

vuvuzele

1. Svaka taksa mora biti u skladu sa zakonom o taksama. a ne u skladu sa necijim privatnim stavom.
                2. Ako nisi bio spreman da se zalis i da uplatis tih dodatnih 300 dinara, za zalbu na prvostepeno resenje onda nisi ni trebao da ulazis u pricu.
                Samo na osnovu negativnog drugostepenog resenja mozes da ides na upravni sud i da pokrenes upravni spor.
                Druga opcija o kojoj razmisljam je tuzba za ometanje koriscenja privatne svojine.
                Ako mozes okaci to resenje na koje se nisi zalio /bitno za sve/ da se vidi na koje clanove zakona su se pozivali...ili ih napisi ako nije zgodno da se vide neke stvari...
                Obratio sam se sudu sa zahtevom/predlogom za izvrsenje presude...Posto je sve gotovo i ako je sve napisano onda se po istom mora postupiti..
                Od carine dobio dopis da oni uvazavaju presudu suda i da ne osporavaju vlasnistvo...sli su manevrom izbegli da kazu..dve recenice koje sam ocekivao,,,Ako je MUP jaci u tumacenju carinskih propisa od carine onda imamo katastrofalnu situaciju i vracanje u srednji vek...gde svaka politicka stranka na vlasti ima svoj feud i razmislja samo o sebi...a drugi okrecu glavu samo da bi koalicija opstala i dalje bilo 126 poslanika..
                Dakle neko ti siluje celjad a ti samo jace odvrces radio u susednoj sobi.. da ne cujes krike.
                Ponavljam:
                1. ako imas legalan kupoprodajni ugovor, koji je u svemu sačinjen prema zakonom predvidjenoj formi
                2. ako je na osnovu tako sačinjenog ugovora izvršena primopredaja pokretne stvari
                3. ako je placen porez na prenos apsolutnih prava /indirektno priznanje da je kupoporodajni ugovor u redu/..
                4. ako niko ni jednim pravnim aktom nije poništio ovako sačinjen ugovor i stavio ga van snage onda je besmisleno drviti o svojini.
                Pošto nismo uhvaćeni prilikom prenosa droge, opasnih materija, krijumcarenja ljudi...itd što automatski povlači oduzimanje vozila nego smo u svemu i do kraja savesni kupci...onda je sve drugo sem dozvole ponovne registracije vozila čisto PRAVNO NASILJE.
                Elementarne postavke svakog na pravu uredjenog drustva su institucije PRAVNE SIGURNOSTI i nacelo nepovredivosti PRIVATNE SVOJINE /na zakonom stecen nacin/... Ova dva nacela su suspendovana samo u nekim diktatorskim rezimima, ili u periodu ratnih dejstava...
                Ne znam ni jednu drzavu na svetu koja moze postojati i opstojati na osnovu pobede nad sopstvenim narodom.

Comment

• master_deki
                  CBC Veteran
                  • 29.01.2008
                  • 138
                  • nis

Pozdrav svima,

pisao sam vec o svom problemu ali evo da ponovim...u pitanju je PASSAT B3 91.godiste koji sam kupio u Nisu pre 3 godine. Prva registracija bila je Novom Sadu. Auto u trenutku kupovine nije bio prenesen na prodavca pa sam zajedno s njim bio kod prethodnog vlasnika u Zajecaru i auto bez problema preneo na svoje ime i bez problema produzavao registraciju sve do januara ove godine. Tada sam predao papire za produzenje registracije i kada sam otisao po nove tablice receno mi je da se pojavio auto blizanac u Beogradu. Auto mi je naravno oduzet i izdata potvrda o oduzetom predmetu. Izvrseno je vestacenje nakon 3 meseca i utvrdjeno je da mi je motor prekucan dok je sve ostalo fabricki (broj sasije, boja). Od tada sam vise puta isao u SUP da vidim dokle se stiglo sa mojim predmetom i odgovor je "cekamo papire sa carine". Bio sam vise puta i na carini gde sam dobio odgovor "da se ceka procena" medjutim zena na salteru nezna da mi kaze o kakvoj proceni se radi i neznam sta uopste ima da procenjuju.

Citao sam prvih 20 stranica u ovoj temi i nisam naisao na slican problem pa me zanima:

- da li je neko imao ovakav slucaj i kako je resen?
                  - ako neko zna da mi kaze kakva procena se ceka, sta ima da procenjuju?

Preko nekih svojih prijatelja sam saznao da ce motor da mi oduzmu a auto vrate - da li je to uopste moguce? Tu informaciju sam dobio pre dva meseca a moj predmet i dalje nije resen.

Auto se i dalje nalazi ispred SUP-a gde stoji vec 6 meseci. Nikakva zvanicna obavestenja nisam dobio, ni od SUP-a ni od carine za svo ovo vreme i vise neznam sta da radim ni kome da se obratim. SUP ceka papire sa carine, carina ceka neku procenu i koliko ja vidim ni oni neznaju kako da rese predmet...zar ne postoji zakon koji regulise ovakve slucajeve?

Comment

• saint
                    CBC Član
                    • 25.02.2009
                    • 70
                    • Bg

Ok, evo na koje clanove u resenja se pozivaju:

Clan 270. stav 1. Zakona o bezbednosti saobracaja na putevima (Sl.Glasnik RS 41/09) je propisano da se motorna vozila odnosno prikljucna vozila upisuju u jedinstveni registar vozila i izdaje se saobracajna dozvola i registarske tablice, na zahtev vlasnika ako su ispunjeni sledeci uslovi:

1. Da postoje dokazi o poreklu i vlasnistvu vozila u pisanoj formi, kao i izmirenim propisanim troskovima za registraciju vozila kao i carinske i poreske obaveze za to vozilo.
                    2. da je na tehnickom pregledu utvrdjeno da je vozilo tehnicki ispravno, odnosno da je izdato uverenje o ispitivanju pojedinacno proizvedenog ili prepravljenog vozila kojim se utv rdjuje da vozilo ispunjava propisane uslove.

Clan 5. stav 4. tacka 3. tacka 4 i tacka 5 pravilnika o registraciji motornih i prikljucnih vozila (Sl.Glasnik RS 69/10):

1. Propisano je da se uz zahtev za izdavanje saobracajne dozvole, odnosno registracione nalepnice prilaze dokaz o izmirenim carinskim i poreskim obavezama za to vozilo, dok az o o uplati propisanih troskova za registraciju vozila, kao i dokaz o vlasnistvu, odnosno poreklu vozila, ako se vozilo prvi put upisuje u registar ili prilikom promene vlasnist va i dokaz o vlasnistvu i poreklu motora vozila koji je naknadno ugradjen u vozilo, kao i dokaz o pravnom osnovu za koriscenje vozila.

Clanom 6. navedenog pravilnika propisano je da se upis u jedinstveni registar vozila nece izvrsiti, odnosno nece se izdati registraciona nalepnica ako zahtev, odnosno registracioni list za motorno ili prikljucno vozilo sadrzi netacne podatke ili je nepotpun, odnosno nema odgovarajuce priloge iz clana 5. stav 4. i 5. ovog pravilnika.

Kako uz zahtev nisu prilozeni odgovarajuci dokazi u smislu clana 5. stav 4. tacka 3,4,5 pravilnika o registraciji motornih i prikljucnih vozila, odluceno je na osnovu clana 6. da se zahtev za registraciju odbija.

P.S. Zivota proveri ponekad privatne poruke!!

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Originally posted by master_deki View Post
                      Pozdrav svima,

Citao sam prvih 20 stranica u ovoj temi i nisam naisao na slican problem...

Preko nekih svojih prijatelja sam saznao da ce motor da mi oduzmu a auto vrate - da li je to uopste moguce?
                      ...zar ne postoji zakon koji regulise ovakve slucajeve?
                      Trebao si da pročitaš poslednjih 20 stranica, jer smo na prvih 50 lutali i grešili. Uostalom, ni sada nije mnogo bolje, ali smo prokljuvili tehniku krijumčarenja vozila iz Italije.

Moguće je, da ti oduzmu motor, pogotovo, što do sada nisi poduzeo na zakonu zasnovane radnje, u cilju zaštite tvoje svojine.

Zakon postoji, ali regulativa za sprovođenje nije doneta, pa MUP postupa po diskrecionom pravu i štiti svoj interes službenom tajnom.

Koliko se sećam, na tvoja pitanja sam već odgovorio, ali je moguće, da ti objašnjenja ne odgovaraju.

Comment

• master_deki
                        CBC Veteran
                        • 29.01.2008
                        • 138
                        • nis

Sto se tvojih odgovora tice druze nema sta da mi ne odgovara...rekao si, ako se dobro secam, da ih tuzim i da mi za to treba oko 500e a ja te pare da dam necu...pomirio sam se sa tim da mi oduzmu motor jer je ionako bio los ali sta se vise ceka...zar im treba toliko vremena da nesto oduzmu?!? Kakve procene sad ceka carina kad je utvrdjeno da je motor kucan?!?

Da je ceo auto prekucan sve bi resili za jedan dan a ovo traje vec 6 meseci i nikakvog pomaka nema...gde god nesto pitam niko nista nezna da mi kaze, kao da pitam o spanskim selima a ne nesto sto je njihov posao...

Jedino sto mi pada na pamet je da ce mozda da carine motor pa da mi vrate kompletan auto...neznam kakvu drugu procenu bi mogli da cekaju...

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Stigao poziv za prvo ročište Franjo vs. Stupar Vladan, za 2. decembar.

Comment

• Ajvanho
                            CBC Član
                            • 24.03.2009
                            • 65
                            • Beograd

Odg: Pomoć oko oduzetih vozila

Ljudi nesto se utihnulo ovde, desava li se nesto?

Comment

• ZOKI ROVER
                              CBC Član
                              • 14.05.2010
                              • 23
                              • BEOGRAD

Niko se nejavlja neznam, sta se to desava, dali neko ima bilo kakvu informaciju ili da kaze dokle je stigao .Ja evo cekam sa Upravnog suda da dobijem odgovor na tuzbu sto mi odbijaju registraciju vozila,pa cemo videti sta dalje.Pozdrav za sve koji su u ovom problemu i neka se jave

Comment

• tarantula
                                CBC Član
                                • 02.04.2009
                                • 27
                                • Vranje

Da se javim i ja medju prvima kojem je oduzeto vozilo. Evo skoro godinu dana cekam odluku Upravnog Suda vezano za registraciju vozila.

Vozilo je kao i vecinu vama vraceno na slobodno raspolaganje kao savesnom kupcu, ali u mom resenju se nenavodi nikakav uslov vezan za registraciju ili bilo sta, imate moje resenje negde na 70 stranici odprilike pa koga zanima neka pogleda.

Comment

Working...
                                X