Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Većina je ostavljena vlasnicima na čuvanje! Samo nekolicini, nas srećnika, oduzeto je i nalazi se na placevima carinarnica, ili kod MUP.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Iako bojkotovan, Franjo tera po svome!

Da parafraziram: U boj, u boj za auto svoj! U stvari, za svoje pare!

Podnosim tužbu protiv Države R. Srbije - Ministarstvo finansija - carinarnica Šabac! Zbog nerešavanja carinsko-prekršajnog postupka u razumnom roku, usled čega je došlo do uništenja vozila u mojoj (privatnoj) svojini.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Podneta tužba protiv Države R. Srbije - Ministarstvo finansija - Uprava carina, jer je tako, stavljeno u nadležnost Prvog osnovnog suda u Beogradu. Da sam tužio carinarnicu Šabac, bio bi nadležan sud u Šapcu, ili Srem. Mitrovici. A, to bi bila katastrofa!
        Danas sam dobio upozorenje, da sam na ime takse na tužbu, dužan da platim 35.050,00 RSD u roku od 8 dana, što sam i uradio.
        Još malo, pa skuplja dara - no mera, ali sam ubeđen, da ću svoje pare izvuči.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Takse su katastrofa, meni su oteli skoro duplo.. Problem je što to neko opet na kraju plati ako izgube spor ali nikog nije briga, ne plaća iz džepa... Svog naravno...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mike
            CBC Početnik
            • 22.09.2015
            • 1
            • Beograd
            • Pesak

Pozdrav svim clanovima...

Pre mesec dana mi je oduzet automobil, kupljen ove godine od fizickog lica. Auto je prvi put registrovan prosle godine u julu (kad je navodno i uvezen). U supu 29. novembar su mi objasnili da je falsifikovana carinska deklaracija za 30-tak automobila, medju kojima je i moj, a optuzeni je u pritvoru, ovih dana se podnosi optuznica.
            Cisto da znate da se ovakve stvari desavaju i danas, da drzava nema mehanizam, ili nece da zastiti gradjane, ali ce zato uredno da uzme novac za porez pri prenosu vlasnistva i za registraciju vozila (koju sam obavio mesec dana pre oduzimanja).

Zamolio bih za savet sta ciniti u ovom slucaju, i cemu se nadati?
            Auto sam kupio pre 5 meseci, posedujem ugovor sa osobom koja je imala ovlascenje od vlasnika na koga je registrovan auto. Auto sam uredno platio, osobi sa kojom imam ugovor, a koja se sad kune da nista o tome nije znala i da nije umesana.

Automobil je ovih dana izvestacen, i kao ok, nije ukraden, ali mi se cini da panduri odugovlace, ne predaju ga jos carini, sto je sledeci korak.
            Opcija da cekam 5, 6 godina na auto mi nikako ne dolazi u obzir!

Bilo kakva pomoc, savet je dobrodosao, sta raditi, dal nekog tuziti i slicno...

Comment

• miroslavm
              CBC Senator
              • 13.02.2007
              • 208
              • Beograd, Zvezdara

Tuzi onog od kog si kupio i njegovog prethodnike kao solidarne duznike. Istovremeno trazi privremenu meru zabrane raspolaganja njihovom imovinom u bar dva puta vecem iznosu. Pripreti i krivicnom prijavom. Onda moli boga da se ukenja i ponudi ti poravnanje. Prihvati bilo koji razuman iznos i manji od onog koji si dao. Inace sledi ti sudsku put do odstete od vise godina u kom periodu moze sve prebaciti na tudje ime

Comment

Working...
              X