Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bugs bunny
    CBC Veteran
    • 24.10.2008
    • 167
    • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Stevice probaj preko 988 da dobijes telefon Ministarstva Finansija pa tamo pitaj da li znaju kako da dodjes do broja predmeta a ako ne zovi carinarnicu u Sapcu pa pitaj njih kako da dodjes do tog broja.

Pozdrav svima.

Comment

• Stevica
      CBC Početnik
      • 01.12.2008
      • 5
      • Beograd

Danas sam bio u Sapcu na carini da pitam za broj ali oni pojma nemaju , imaju samo broj kod njih pod kojim je zaveden, a zalbu su prosledili u visi prekrsajni sud . Kaze da jos imaju predmete iz 2007 god. i da se ne nadam skorom odgovoru . A cuvena gospodja Vera koja je sve to odlucivala , vise ne radi na carini , nego je pocela privatni biznis i napustila carinu . Ovo samo ima u zemlji Srbiji . . .

Comment

• MAREA
        CBC Veteran
        • 10.11.2008
        • 117
        • kladovo

Prijatelji,resenje mi je stiglo ali nesto ne mogu da ga nakacim......super je ....kaznjen je Cestic Bosko sa 146000 a ja dobio potvrdu o vlasnistvu nad svojinom pa kad resenje postane pravosnazno carina odreduje carinske dazbine ali se ne navodi kome i mogu da ga registrujem a ako se doticni zali to onda moze da potraje jos ovoliko tj 2-3 godine ali sa resenjem o vlasnistvu mogu sad da ponistim kupoprodajni ugovor sto cu i da uradim i najvise mi se isplati da ne bi izgubio mnogo pa makar i to trajalo jos 2 god

inace u pitanju je sud u Staroj Pazovi ja sam sve vreme mislio da se radi o SM

Comment

• Ajvanho
          CBC Član
          • 24.03.2009
          • 65
          • Beograd

Drustvo moze li mi neko reci koga da zovnem da pitam kako stoje sa mojim predmetom, malo sam bio odsutan pa sam ispao iz pracenja foruma, a izgleda da se nesto odmotava i da cemo ipak da vozimo nase malisane uskoro.

Hvala vam i srecno svima

Comment

• muchenik
            CBC Član
            • 27.09.2009
            • 35
            • Beograd

sudeci po mareinom resenju i postu od pre neki dan NIKADA IH MI NECEMO VOZITI OSIM NA OTPAD!!!!SRAMOTA

Comment

• tarantula
              CBC Član
              • 02.04.2009
              • 27
              • Vranje

Originally posted by MAREA
              Prijatelji,resenje mi je stiglo ali nesto ne mogu da ga nakacim......super je ....kaznjen je Cestic Bosko sa 146000 a ja dobio potvrdu o vlasnistvu nad svojinom pa kad resenje postane pravosnazno carina odreduje carinske dazbine ali se ne navodi kome i mogu da ga registrujem a ako se doticni zali to onda moze da potraje jos ovoliko tj 2-3 godine ali sa resenjem o vlasnistvu mogu sad da ponistim kupoprodajni ugovor sto cu i da uradim i najvise mi se isplati da ne bi izgubio mnogo pa makar i to trajalo jos 2 god

inace u pitanju je sud u Staroj Pazovi ja sam sve vreme mislio da se radi o SM
              Dosta zamrseno izgleda sve ovo.

Ko ti je reko da mozes da registrujes auto ?

Jel tako nesto pise u RESENJU ?

Ili ce morati da se plati CARINSKI PREKRSAJ pa ce mozda tad moci da se registruje auto.

Ajde uplodaj to resenje, potrudise veoma je bitno sta pise u njemu.

Comment

• tarantula
                CBC Član
                • 02.04.2009
                • 27
                • Vranje

Evo i mog resenja jos jedanput, Za one koji nisu citali.

Znaci auto vraceno na slobodno raspolaganje, a ja i dalje nemogu da ga registrujem, jer auto kuca ne postoji vise a vlasnik je u begstvu i dok se ne palti kazna od 155800din za carinski prekrsaj, MUP nece da registruje auto.

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

Originally posted by tarantula
                  Evo i mog resenja jos jedanput, Za one koji nisu citali.

Znaci auto vraceno na slobodno raspolaganje, a ja i dalje nemogu da ga registrujem, jer auto kuca ne postoji vise a vlasnik je u begstvu i dok se ne palti kazna od 155800din za carinski prekrsaj, MUP nece da registruje auto.

http://img826.imageshack.us/slidesho...noresenje1.jpg
                  I šta sad? Da li možes da se obratiš carini sa predlogom da ti platiš umesto okrivljenog..Ovako to može trajati decenijama... meni nisu dozvolili da ja ocarinim moje vozilo...traže da donesem papire koji su svi odreda falsifikovani... Dakle jedna potpuna nebuloza

Comment

• tarantula
                    CBC Član
                    • 02.04.2009
                    • 27
                    • Vranje

Mozes da se obratis a i ne moras, CARINI

Decko iz mog grada, je platio kaznu za carinski prekrsaj, tako sto je samo popunio Uplatnicu na svoje ime, sa naznakama za carinski prekrsaj po resenju tom i tom, odneo u MUP i odmah mu je vratio saobracajnu izvrsio tehnicki i registrovao auto, bez ikakvih kontakta sa carinom, samo sto je njegova kazna za carinski prekrsaj bila oko 700e a moja je 1500e sto je duplo vise.

E sad skoro godinu od donetog resenja me vozaju gore dole, nisu hteli da mi izdaju resenje, na moj zahtev za povracaj dokumentacije radi ponovne registracije, vec su mi slali obavestenja u smislu nemozes da registrujes dok se neplati carinski prekrsaj.

E ono najbitnije sto ti nemozes da se zalis na obavestenje, vec oni moraju da ti izdaju resenje, sto su mi dali pre dve nedelje, i ja seo sa advokatom i napisali zalbu, i u slucaju da neprodje, onda se podnosi tuzba sudu za upravni spor koja resava spor izmedju Drzave i Gradjana (iskreno se nadam da do toga nece doci.

E sad naso sam mnogo jakog advokata, i prema njegovom tumacenju resenja kaze da je to samovolja policije sto nece da registruje auto, upravo zbog tumacenja "VRACA SE NA SLOBODNO RASPOLAGANJE ".

E sad U policiskom pravilniku pise da se auto nece registrovati ukoliko se NE ispunjavaju ti i ti uslovi medju njima kaze se i da se nece registrovati ukoliko nije placena carina i porez.
                    E sad advokat kaze da je RESENJE BILO KOG SUDA JACE OD BILOKAKVOG PRAVILNIKA i da na osnovu resenja morali bi da ti registruju auto.

Podneo sam zalbu pa cemo da vidimo za otprilike mesec dana kako ce odgovoriti.

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

Prethodni post je izuzetno vazan i znacajan za SVE. Ukoliko uspe da ostvari svoje pravo na osnovu sudske presude onda ima jos nade... U protivnom imacemo agoniju sitnih riba koje su za mafiju vrsile registraciju kola i koja su dobijala 20-50 evra za tu uslugu a sad se vade da su to radila po nagovoru Pere/Mike/Laze... Najvecu odgovornost de-facto ima MUP koji je na osnovu fals papira registrovao vozila ali tuzioci nece da pokrecu krivicne sporove jer ne ,,prepoznaju bice krivicnog dela,, sto je ..... ali....
                      Iz sve snage navijam da dobijes makar na upravnom sudu MUP/drzavu srbiju jer bi to bila prva pukotina na monolitnoj kuli institucija koje rade protiv interesa gradjana i sopstvene drzave... U suprotnom cemo svi mi kad nam pukne film morati da izvadimo keke i platimo kafanski ceh koji nije nas... treca alternativa je da protekom vremena vrednost nasih kola bude priblizno jednaka vrednosti kazne a to bi onda bila potpuna havarija jer bi pojedinci godinama cekali odsluzenje zatvorske kazne a to nama ne bi zavrsilo nikakav posao... dok bi kola u najboljem slucaju mogli da prodamo za delove ..

Comment

• DAEWU
                        CBC Veteran
                        • 16.03.2009
                        • 194
                        • lazarevac

Pozdrav svima..Dobio sam poziv ,,kao svedok,, da se pojavim u sudu u Pecincima 23.08.2010.Da li je jos neko osim Milutina dobijao kakav poziv?POZDRAV..

Comment

• MAREA
                          CBC Veteran
                          • 10.11.2008
                          • 117
                          • kladovo

Comment

• MAREA
                            CBC Veteran
                            • 10.11.2008
                            • 117
                            • kladovo

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Cestitam nasem prijatelju iz Kladova.! Za veliki broj ojađenih ova presuda je još uvek daleki san, nažalost, mada mi nije jasno zašto se čeka kad je sve jasno /ili bi trebalo da bude jasno/. Meni kao pravnom laiku nije do kraja jasan jedan detalj, pa molim malo verzirane da mi pomognu da bolje razumem.
                              Na stranici 2 presude u 3 pasusu , ....samo fragmente citiram...velika slova ,,NE ODUZIMA SE....vraća na slobodno raspolaganje....nakon okončanog postupka naplate carinskih dažbina....,,
                              Na strani 5 8 pasus../SAMO FRAGMENTE CITIRAM/ .počinje sa ,,Na osnovu člana 48.......NE ODUZIMA SE .... nakon okončanog postupka naplate carinskih dažbina, kako je već određeno u izreci ove presude,,
                              DILEMA/PITANJE: Šta ovo praktično znači? Da li to znači da je vozilo de-fakto još uvek oduzeto sa zabranom raspolaganja sve dok dotični ČB ne plati do poslednjeg dinara kaznu.
                              Preciznije: Zašto je moje pravo raspolaganja vozilom /NE GOVORIM O PRAVU NA REGISTRACIJU/ ukačeno sa obavezom plaćanja kazne... Ako dotični NIKAD ne plati kaznu da li će vlasnik IKAD biti vlasnik nad sopstvenim vozilom...
                              Da li /hipotetički/ vlasnik vozila može prodati svoje vozilo kao vozilo za delove ili ne može ništa do bog te pita kad /pravosnažnosti ovog rešenja u roku od 8 dana/ili pravosnažnosti u drugostepenom postupku kod višeg prekršajnog suda/.
                              Mislim da je sudija morala da omogući pravo raspolaganja vozilom vlasniku vozila a ne da ga koristi kao de-facto kolateral za naplatu duga od ČB.
                              Drugi krug pitanja: Ko plaća ne-korišćenje vozila? Od koga i kako to naplatiti?
                              Molim da se jave verzirani i pomognu oko ovih nedoumica.

Comment

• DAEWU
                                CBC Veteran
                                • 16.03.2009
                                • 194
                                • lazarevac

Cestitam Dacko,,konacno,,.Ako sam dobro razumeo ,jos uvek nemozes da registrujes dok se carina ne naplati?POZDRAV..

Comment

Working...
                                X