VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VR6
    CBC Senator XXL
    • 31.10.2004
    • 512
    • Sarajevo

Re: VTS kutak

Gorane samo 1 sam vozio na onom profi semaforu i tu bi 16,1 bez ikakvog olaksavanja, sa jos nekim glupostima u gepeku. Sad sam kontao izvaditi rezervnu gumu i jos neke gluposti pa izmjeriti, al evo ovaj test day odgodjen, tako nista do trka sljedeci mjesec A cuj plin u VTS-u, to bas i ne razumijem. Bio je ovdje jedan 106 Rallye 16V u oglasima sa plinom, pa mi bas bi cudno kome treba plin uz tako mizernu potrosnju...

Comment

• VR6
      CBC Senator XXL
      • 31.10.2004
      • 512
      • Sarajevo

Koje svjecice koristite u VTS-ovima, pitam za ove sto imaju 16-ke? Ja danas svoje izvrtao, jos su ok, iako su vec 3 godine na autu, al hocu da uzmem naredne sedmice nove, one sa 1 "krakom", kazu da su nesto bolje od ovih dvokrakih, a ove su valjda dugotrajnije...

Usput, sjediste mi se vozacko klima i nesto pucka, kako smo ga vec zavrtali, veceras odlucimo pogledati sta je i sto se to desava. Sjediste je ok, ali dio na karoseriji u koje se uvrce sjediste je pukao i zato se ono klima. Sutra ako bude lijep dan uzet cemo to da napravimo, povarimo il sta vec, pa mozda i bacim koju slicicu, mozda jos neko ima slican problem. A tata kad je to vidio jedva docekao da kaze, prodaj ovo i uzmi Audi S3 - njemu samo da je svabu il Hondu S ovim mojim se francuzem malo zblizio, al...

Comment

• SchoneNK
        CBC Senator XXL
        • 17.04.2006
        • 564
        • Beograd
        • Honda Accord CL7

Da imam love odmah bi presao na S3 Nema tu sentimentalnosti i ne razumem sto se ljudi vezuju za marku ili model automobila. Meni je VTS trenutno zabavan, ali posto volim automobile, a ne marke, vec znam sta mi fali. VTS je odlicna osnova za jeftin i brz track day automobil. Opet, on se bira jer je najjeftinija ulaznica, ko od nas ne bi vozio ono sto mu dzep dopusta.

Elem, svecice na saxo forumima, koje se najcesce koriste i dobar su odnos dobijeno ulozeno, jesu ngk, ovde mozes naci tacan model >http://www.opieoils.co.uk/product-fi...-plugs#results

BKR6EZ

Osnova sedista, ta valjda cetiri srafa, su jako cest problem i nisam veceras uspeo da nadjem fotke varenja. Ak budes radio molim te fotkaj da vidimo ako budemo morali nesto slicno raditi.
        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• VR6
          CBC Senator XXL
          • 31.10.2004
          • 512
          • Sarajevo

Ja sam krajem prosle godine imao priliku, da dam Saxa i 3000 Eura za Audi S3, full oprema. Fina je ponuda bila, solidan autic, al razmisljao, razmisljao i odustao od toga. Saxo je jedinstven Ne vezem se ja za neku marku, radim u jednoj auto reviji, do sad sam provozao preko 150 auta, raznih marki, konjaza i sl. Al opet kad iz 95% njih sjednem u Saxa, ja sam odusevljen. Samo mi fali snage na ovom Saxu ponekad i zbog toga bi ga mozda zamjenio, al nikako ne znam za sta. A NGK svjecice su preskupe ovdje...

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Za VR6: Imam i ja problem sa klimanjem sedista,naime pukao je izdignuti lim na patosu na delu na kome stoji sraf za sediste,odmah pored rucice menjaca,ja sam podmetnuo jedan distancer na sinu od sedista,jer je malo problem zavariti jer se mora skidati tepih posto je jako blizu,ili ga treba zaseci da bi se odaljio od mesta gde se vari...Izgleda da im je to boljka....

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

Originally posted by VR6
              Ne vezem se ja za neku marku, radim u jednoj auto reviji, do sad sam provozao preko 150 auta, raznih marki, konjaza i sl. Al opet kad iz 95% njih sjednem u Saxa, ja sam odusevljen...
              Slazem se ja da je Saxo specifican, ali koliko je od tih 150 automobila bilo pravih trkalica ili trkackih sprava? Volim da cujem ove malolitrazne vrstavce, ali ne bi imao nista protiv nekog sestaka boksera, rasnog v8, ali dobro, dosta mastanja

Sta je to skupo za saksa? Zanimljivo mi bi da su prva ugradnja Eyquem RFN 58 LZ. Ne znam da li to u Bih prodaju, a na sajtu imas pretrazivac:
              1.6 i 16V TU5 J4 [NFX] 07.1996 RFC 58 LZK A11 0.9 30 000 km F54
              1.6 i 16V TU5 J4 [NFX] 07.1996 RFN 58 LZ A7 0.9 60 000 km F54

Uzgred, na ovo sam sinoc naleteo i mnogo mi se svidža

www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• GoranBG
                CBC Senator
                • 29.04.2007
                • 282
                • Beograd
                • TU5J4

Meni su sad te Eyquem na saxu zadnjih 25000,a u garazi mi stoje nove Champion te cu sledece,ko da je bitno koje su,samo da odgovaraju po katalogu

Comment

• andrea2005
                  CBC Veteran
                  • 24.09.2009
                  • 136
                  • Novi Beograd

Da li citroen ima poseban kljuc za svecice?Hteo bi da proverim kakve su i koje su.

Comment

• SchoneNK
                    CBC Senator XXL
                    • 17.04.2006
                    • 564
                    • Beograd
                    • Honda Accord CL7

Ovde imas bas slikovito uputstvo za promenu ulja i svecica, ne moras ni engleski znati.

http://www.saxperience.com/forum/showth ... p?t=231832

Inace, danas sam odlucio konacno da malo ucrstim , zalepim ono crevce sto vodi iz dekle u kuciste filtera vazduha. Stvarno ne znam da li je koincidencija, ali nakon sto sam ga ucvrstio opet sam imao onaj neprijatan miris sagorelog ulja u kabini prvi put kad sam ga zaleteo iz pravca Obrenovca. Da li sad kad sam usmerio gasove iz dekle ka kucistu filtera vazduha oni teorijski mogu nekako da dodju do ventilacije kabine? Kako uopste moze da nastane taj smrad sem slivanja ulja na izduvnu granu? Mislio sam ranije kad mi je bio otvorena ona rupa na dekli da gasovi pri vecim obratajim izlaze u prostor oko motora i dospevaju u ventilaciju, a sad mi nije jasno kuda dolaze.

Comment

• andrea2005
                      CBC Veteran
                      • 24.09.2009
                      • 136
                      • Novi Beograd

Nemora kljuc za svecice,moze i gedorama.

Comment

• VR6
                        CBC Senator XXL
                        • 31.10.2004
                        • 512
                        • Sarajevo

Bobane bas to je i ovdje bilo, danas sredjeno, tata je to odradio kad ja nisam bio blizu, tako nema slika. Uglavnom, ne puca vise

Schone ja tu cjevcicu drzim otkacenu cesto, kroz nju gotovo nista ne izlazi. Da ti je losa masina, izlazilo bi cesce. A kako su NGK skupe, pa recimo bas taj model koji si naveo, kostaju 30 Eura - sve 4, ove Sampion sto neko spominje su manje od 14 Eura, dok se Valeo za Saxa mogu nabaviti za 9 Eura, isto sve 4. A s obzirom da Valeo svjecice koristi 80% auta na Francuskom trzistu, sumnjam da su nesto losije od NGK, posebno kad je upitanju francuski auto... Sto se tice jurilica, one rijetko zalutaju, al zalutaju zato neke izuzetno brze limuzine. Bilo je i jurilica tipa MiTo Turbo, Clio Sport, Leon Cupra i FR, 2 Corvette vozih - C5 i C6, Lancer Evolution X, Passat CC V6 300 KS...

Comment

• SchoneNK
                          CBC Senator XXL
                          • 17.04.2006
                          • 564
                          • Beograd
                          • Honda Accord CL7

Duze vremena nisam osetio taj smrad, a jurio sam se po autoputu u par navrata. Temperatura ulja je skakala do 3/4, ali nikakvog smrada nije bilo. Cak namerno odvrnem grejanje na maks i usmerim u kabinu da bih malo razladio motorni prostor Cim sam namestio cevku jadac Citao sam mnogo o tome i uglavnom je kao uzrok navodjen otvoreni pipercross filter vazduha. Cevka nije blokirana nigde, otvarao sam ono malo kuciste. Cak i kada je otvorena bila vrlo malo ulja je bilo ispod. Nisam bio sam u automobilu i bas mi je bilo neprijatno kada je mris ulja usao u kabinu

Comment

• svarglic
                            CBC Senator XXL
                            • 30.10.2007
                            • 396
                            • Novi Sad
                            • golf 4 TDI

ljudi menjaj te svecice na svakih 10000
                            bosch fr7dc+ kostaju 1200 din tako da to nije neka cifra
                            bolje zameniti
                            nego da rikne bobina zbog losih svecica
                            VTS
                            Originally posted by QV lale
                            Jos jedan....
                            Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
                            where real Saxomans live...

Comment

• cvorovic_ilija
                              CBC Početnik
                              • 15.04.2010
                              • 5
                              • beograd

Izvinjavam se sto nepozvan upadam u temu Ali nuzda naterala
                              U pitanju je Saxo 1.5dizel....Da li neko moze da mi da koji podatak o doticnom,sto se tice odrzavanja,servisa,potrosnje... U pitanju je (eventualna) kupovina istog, godista recimo 2001 i mladja...
                              Hvala

Comment

• svarglic
                                CBC Senator XXL
                                • 30.10.2007
                                • 396
                                • Novi Sad
                                • golf 4 TDI

prelistaj malo po temi pise negde sve to sto te nnteresuje
                                VTS
                                Originally posted by QV lale
                                Jos jedan....
                                Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
                                where real Saxomans live...

Comment

Working...
                                X