VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markosaxovts
    CBC Član
    • 19.06.2012
    • 86
    • Beograd
    • Saxo VTS 1.6 8v

Odg: VTS kutak

Pa nisam ni mislio sad to da radim polako ima vremena bolje da uradim limariju da sredim prvo i to pa tek onda.Al bice jednog dana dobra bregasta i cip i to mu je to mislim da je to sasvim dovoljno sem ako kad stavis drugu bregastu ne treba jos nesto da odradis ?

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

na tom autu je glava radjnena po standardu kao za 1400 N Super Start. Ono sto mu fali sa tom konfiguracijom je jos goriva, bregasta i jace opruge ventila. Odziv na gas je dobar ali kad je u cutoff-u sporo spusta turu (sporo zatvaraju ventili). Ako nadjes usisnu granu od Pug 106 rally uz jedan dobar remap mozes dobiti jos kojeg konjica koji ce se i tek kako osetiti. Jedino ne znam da li dizne mogu da isprate sve to jer kad sam ja probao da mu podignem pritisak goriva na railu nije hteo da prihvati veci nego sto je fabricki deklarisano. O=staje ti da se poigras. negooo, sta mu je, vec par dana je prakiran ispred zivotinog servisa (GAGA Ford).
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• markosaxovts
        CBC Član
        • 19.06.2012
        • 86
        • Beograd
        • Saxo VTS 1.6 8v

Nije mu nista(pupup) ,radim u perionici kod GAGE

Comment

• VR6
          CBC Senator XXL
          • 31.10.2004
          • 512
          • Sarajevo

Ove bocne plastike na vratima su mi se poprilicno popustile, pa smo danas uzeli da ih saniramo...

Evo da napisem ukratko na sta obratiti paznju, ako kome bude trebalo.

Gdje su bijele zabice to vidite, pored toga, obratiti paznju na sljedece: (oznaceno na slikama - pod brojevima)

1 - saraf, odvrce se sa unutrasnje strane vrata - kada se otvore, nije bas pristupacan jer treba iskljuciti konektor na vratima od centralne brave, sve to da bi se samo pristupilo sarafu.
          2 - tu se nalaze 2 plasticna pipka u onoj ukrasnoj plastici, pazite sa njima da ih ne polomite.
          3 - zabice donje, vjerovatno ce vam trebati nove, jer su jako tvrde i pucaju ko od sale.

Na drugoj slicici - dio posvjetljen - tu se nalazi ljepilo - koje morate eliminisati, ja sam uzeo molersku spartlu i njom ga "isjekao". Tek nakon sto zavrsite to odljepljivanje platsike tada je mozete gurnuti kako bi je smakli sa zabica.

Comment

• SchoneNK
            CBC Senator XXL
            • 17.04.2006
            • 564
            • Beograd
            • Honda Accord CL7

Svaka cast za temu, ja vec neko vreme mucim muku sa stranom na vozackim vratima. Pokusao sam da zalepim super lepkom delimicno, ali je trajalo samo mesec dana.

Moram da primetim da mi se saxo bas pohabao, a nemam vremena da se tome nimalo posvetim. Sad mi je na satu 170k km i u mojim rukama je presao 60k km. Kad sam ga kupio vozacko sediste je bilo malo naceto, volan ishaban dobrano, a odmoriste za nogu izlizano, pa sam bio skeptican oko navedene kilometraze od 111k km.

Sad sam uveren da se auto jednostavno lako haba, srecom mehanicki mnogo manje Pedala kvacila mi je "progledala", kao i odmoriste za nogu koje je je skroz izlizano. Volan mi je katastrofa. Sediste da ne pominjem. Plastikice se svuda pomalo odlepile, doduse najvise od silnih udaraca nepazljivih vozaca.

Pratim koliko mogu nase oglase, cak sam gledao i da nadjem zamenu za pedale sa dobrim alu, te da nadjem neko odmoriste, ali je ponuda jako slaba ili se radi o jefinoj kineskoj. Ostaje mi samo e bay i strpljenje. Doduse tu je i Sabac, koji mi je usput kad idem do bih, ali nikako da svratim

E da, videh ovaj oglas - ovaj bi trebalo pogledati, da ga imam gde drzati uzeo bih ga makar zbog delova
            Last edited by SchoneNK; 12.08.2012, 14:20.
            www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• skijash
              CBC Senator XXL
              • 07.09.2007
              • 1354
              • Beograd
              • wrx

Uzmi sparco pedale u centru boban, ako još drže to. Odlične su a nisu skupe, i Šonsi i ja smo bili zadovoljni.
              Ovakve:

Last edited by skijash; 12.08.2012, 16:14.

Comment

• djolers4
                CBC Veteran
                • 05.11.2007
                • 124
                • Vrcin

@Markosaxovts
                Druze,ja samo jedno zapazanje da dodam i jedan krajnje dobronameran savet:shvatam da si mlad,lagan i jak auto,atraktivan,lepo se cuje,malo da drugare provozas,ali povedi malo racuna u saobracaju,nisi sam,par puta sam te snimio oko Vidikovackog venca,juris ulicom,puno parkiranih kola,ljudi,dece,dovodis druge u opasnost takvom voznjom.Ima mesta gde mozes da se opustis i malo pojuris,ali to nije gore pomenuti kraj....Pozdrav
                Nije covijek ono sto misli, vec ono sto cini

Comment

• VR6
                  CBC Senator XXL
                  • 31.10.2004
                  • 512
                  • Sarajevo

Evo danas gotova desna vrata i fino su ispala

Ljepilo se dugo susi, uzeli smo ono dvokomponentno - jer sam njim vec lijepio prednje obrve i drzi to vec koju godinu.

Jos jedna napomena, da bi skinuli zabice, uzmete kljesta i okrecete ih u desnu stranu, skidaju se bez problema.

Comment

• boban1982
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2010
                    • 1106
                    • Batajnica
                    • SAXO VTS-BIC

Svaka cast na objasnjenju,nisam znao da su plastike lepljene u oznacenom delu.Da nije to neko vec lepio?

Comment

• markosaxovts
                      CBC Član
                      • 19.06.2012
                      • 86
                      • Beograd
                      • Saxo VTS 1.6 8v

Originally posted by djolers4 View Post
                      @Markosaxovts
                      Druze,ja samo jedno zapazanje da dodam i jedan krajnje dobronameran savet:shvatam da si mlad,lagan i jak auto,atraktivan,lepo se cuje,malo da drugare provozas,ali povedi malo racuna u saobracaju,nisi sam,par puta sam te snimio oko Vidikovackog venca,juris ulicom,puno parkiranih kola,ljudi,dece,dovodis druge u opasnost takvom voznjom.Ima mesta gde mozes da se opustis i malo pojuris,ali to nije gore pomenuti kraj....Pozdrav
                      Skroz si u pravu,neces mi verovati na rec al ja stvarno ne divljam po ulicama, retko kad divljam.Al dobro ti si me video u tom trenutku kad sam divljao h

Comment

• VR6
                        CBC Senator XXL
                        • 31.10.2004
                        • 512
                        • Sarajevo

Originally posted by boban1982 View Post
                        Svaka cast na objasnjenju,nisam znao da su plastike lepljene u oznacenom delu.Da nije to neko vec lepio?
                        Ne znam, al rekao bih da ovo nikad nije skidano. Ako nema ljepila, jos vam je laksi posao onda.

Ja sada nisam tu ni stavljao ljepilo, samo zabice fino napravio i saraf zavrnuo i stoji sasvim ok

Comment

• SchoneNK
                          CBC Senator XXL
                          • 17.04.2006
                          • 564
                          • Beograd
                          • Honda Accord CL7

Reci mi kako si lepio, tj gde ste nanosili lepak? U gornjem delu samo na metalne nosace koji idu na zabicu, kao sto je i fabricki radjeno? Niste nanosili nigde vise? Da li je gornja ivica plastike lepo legla na lim?

@Skijash

Hvala na preporuci, nema ih na sajtu vise, ali cu da svratim do njih da proverim.
                          www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• MILAN VTS
                            CBC Veteran
                            • 06.10.2010
                            • 159
                            • Beograd
                            • Saxo vts 16v

Shone

Comment

• SchoneNK
                              CBC Senator XXL
                              • 17.04.2006
                              • 564
                              • Beograd
                              • Honda Accord CL7

Hvala Milane, imaju jos jedne ali deluju kao kopija?

Comment

• MILAN VTS
                                CBC Veteran
                                • 06.10.2010
                                • 159
                                • Beograd
                                • Saxo vts 16v

Ma radice i jedne i druge

Comment

Working...
                                X