Ja sam za skup uvek.
Mozda bi bilo lepse da se skupimo ili na Avali ili na Kosutnjaku,
cisto da malo proteramo masine po rodnom mu mestu - krivinama
Ide li neko od vas na Navak 15.07.?
Ne trosi Saxo puno da mi treba plin, najvece razlike osjetim u zavisnosti od tempa voznje. Ako ga pazim na otvorenom i 5 ce trositi, a u gradu sam znao i ispod 8 litara ljeti izaci kad sam pazljiv. Tako ne vidim potrebu za plinom, al eto svakom po zelji
Nego jedno pitanje, jel vam se desava zimi kad je bas hladno i tek sjednete u auto, da vam je mjenjac jako tvrd i tesko ide kroz brzine? Meni se to desava, ali problem nakon ove zime je da mi se isto desava i dan danas, znaci i kad se zagriju skroz motor i mjenjac, mjenjac jako tesko ide kroz brzine, posebno tesko mi je ubacivanje u 2 i 4. To mi se desilo sad nakon zime i taj simptom nikako da se povuce. Zna li neko sta bi to moglo biti? Prosle sam godine kontrolisao ulje u mjenjacu i bilo ga je, morat cu to opet uraditi ovih dana, a ako ne bude to, onda, ideje?
Znaci rucica nema onaj lagani "prirodni" hod, nego isto kao da se gura kroz gusto ulje, ide jako tesko u sve brzine. Cesto mi pri prebacivanju u drugu i zakrci, jer ne gurnem dovoljno rucicu mjenjaca do kraja, jer nemam nikakav vise osjecaj kad sam pogodio brzinu. Nije stvar sinhrona druge brzine, jer je on odlican, a i ostale brzine zezaju, a ne samo druga. Lamela ne proklizava il tako nesto...
Evo da javim da je ovo rijeseno, kako je Franjo napisao, rucica mjenjaca je bila rastelovana.
Evo slicice, ova 4 "sarafa" su bila popustena, pa je komplet ta platforma setala tamo vamo i u zavisnosti od toga kako se namjesti, meni su brzine bile ili solidne ili katastrofa. Nasli smo pravi polozaj i zavrnuli ih, i sad je mjenjac ko nov. Ovo pisem cisto iz razloga ako neko bude imao slican problem, da zna sta moze biti i gdje se polozaj rucice mjenjaca podesava...
E pa drugari, saksoni je dobio novog vlasnika!
Malo sam tužan, a u isto vreme i srećan jer mi se čini da je dobio vlasnika koji će da pazi na njega kao ja što sam pazio. Nadam se da će i uživati u njemu koliko i ja i naučiti da pere po Košutnjaku sve redom
Comment